rus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, xsterg είπε υπαρχει και η διωξη οικονομικου εγκληματος. μια καταγγελια αρκει. συνηθως αυτοι οι απατεωνες δρουν απ το εξωτερικο, η διωξη δε μπορει να κανει τιποτα
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ποτέ δεν μου έχει ζητηθεί, ούτε το βάζεις πουθενά πέραν από τα pos/atm. 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Αν αναφερεσαι στο master pass (ή δεν θυμαμαι πως λεγοταν) εβαζες ξεχωριστο pin απο αυτο της καρτας, οπως πχ εχει και η eurobank στο europhone banking και σαν επιβεβαιωση, περα απο τα στοιχεια, ζητανε και 2/4 ψηφια απο το pin που εχεις δωσει (μπορει να ειναι και διαφορετικο απο τις καρτες) Nope. Όντως το ζητάει. Όταν κάνεις αγορά από το ίντερνετ με κάρτα άλφα και έχεις two step verification (ή κάπως έτσι) ένα από τα βήματα ασφαλείας είναι να βάλεις δύο από τα ψηφία του πιν. Του κανονικού, αυτού που βάζεις στο ατμ. Μου έχει συμβεί δύο - τρεις φορές
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 On 05/12/2020 at 08:45, SabotazNic said: Ισχυει, και ουτε που το θυμομουν. Πως ειναι δυνατον? Δεν είναι απαραίτητο το CVC για την ολοκλήρωση κάποιας συναλλαγής. Το μόνο που αποδεικνύει το CVC είναι ότι η κάρτα που χρεώνεται ήταν όντως στα χέρια αυτού που έκανε την συναλλαγή (και δεν είχε κλαπή το σώμα της κάρτας). Σε περίπτωση που έχει κάνει κάποιος συναλλαγή χωρίς CVC και μετά ζητήσει chargeback/dispute κατά 99,99% το κερδίζει άμεσα χωρίς πολλά πολλά. Από την άλλη άμα γίνει συναλλαγή και χρησιμοποιηθεί το CVC τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Το Amazon προφανώς δεν ζητάει CVC γιατί δεν θέλει να βάλει τρίτες εταιρείες στο πανηγύρι (PayPal π.χ.) από την μία και θέλει να προσφέρει την ευκολία του 1-click από την άλλη, πράγμα που δεν θα γινόταν αν ζητούσαν CVC. Ξέρει ότι αυτομάτως χάνει όλα τα chargebacks και προφανώς έχουν δει ότι τους συμφέρει. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, πληρώνει και ψηλότερες προμήθειες όποιος έμπορας δεν ζητάει CVC. 1
mogsub Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Στις 5/12/2020 στις 8:19 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Nope. Όντως το ζητάει. Όταν κάνεις αγορά από το ίντερνετ με κάρτα άλφα και έχεις two step verification (ή κάπως έτσι) ένα από τα βήματα ασφαλείας είναι να βάλεις δύο από τα ψηφία του πιν. Του κανονικού, αυτού που βάζεις στο ατμ. Μου έχει συμβεί δύο - τρεις φορές Άσχετο με το θέμα Πως γίνεται ρε παιδιά όταν κάνω αγορές από Ελλάδα όλες οι κάρτες μου (Eurobank και Alpha) να μου ζητάνε 2FA (sms, push, κτλ) και όταν χρησιμοποιώ την ίδια κάρτα στο εξωτερικό να μην ζητάει τίποτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις