Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ PIN ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ (x2). ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ.

Μούφα SMS, προχωράμε.

Επεξ/σία από aromeo
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ο παραχαρακτης δεν ηταν κανενας γειτονας οπως καταλαβαινεις...καποιος πονηρος που εκανε αυτο το...επαγγελμα

Oποιος και να ηταν. Δεν τον κατηγγειλε?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, lostregr123 είπε

το θέμα ειναι ρε παιδιά πως ήρθε και SMS από την ίδια την τράπεζα.

που το SMS αν το καλοδιαβάσετε έχει και συντακτικό λάθος

αντι να αναγράφει "ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ" αναγράφει "ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ".

Φυσικά ο αδερφός μου έκανε λάθος εξαρχής που έδωσε τον αριθμό της κάρτας. Δεν αντιλέγουμε σε αυτό.

Το θέμα ειναι πως καταφέρνουν να σε χρεώνουν, και κατά δεύτερο να έρχεται και SMS από το official i-bank της εθνικής να ζητάει τάχα μου PIN επαλήθευσης.

O απατέωνας ξαναλέω ενεργεί στο car.gr τουλάχιστον από εκει βρηκε τον αδερφό μου και το αυτοκίνητο.

Στην εθνική του είπανε για λευτά στο λεπτό ως υπηρεσία που χρησιμοποιουνε τράπεζες (έχει η εθνική λεφτα στο λεπτό;)

Το πρωτο  σμς το έχει λάβει στις 7-11 .Απο τότε ξεκίνησε ο απατεώνας δηλαδή;Και ο αδερφός σου δεν ψιλιάστικε τίποτα τότε;Και του έστελνε ότι μπορεί να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ?

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχουν πολλοί αφελείς , απονήρευτοι πως να πούμε που κάποιοι επιτήδειοι απατεώνες που κάνουν αυτή τη δουλειά τους εκμεταλεύονται και βγάζουν μεροκάματο.

Μπαίνουν στο car το κάνουν σε 10 , 20 , 30 με τα μηνύματα σου λέει έναν αφελή να πιάσουμε το βγάλαμε το μεροκάματο. Το μήνυμα φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι από Τράπεζα, κάνει μπαμ από μακριά ότι είναι από απατεώνα οι πιο πολλοί θα το πάρουν είδηση αλλά και κάποιος θα την πατήσει.  Το άσχημο είναι τα ΜΜΕ που έπρεπε και έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν συνεχώς τον κόσμο για κάθε νέα απάτη τους απασχολεί μόνο ένα θέμα εδώ και 10 μήνες.

Ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ και μπορούμε κάπως να ενημερωνόμαστε γιατί μπορούσε να την πατήσει και κάποιος άλλος από εμάς με αυτόν τον τρόπο για αυτό πρέπει να λέμε ευχαριστώ στον TS που το ανέβασε ώστε και να ενθαρρύνουμε και άλλα μέλη να το κάνουν αν τους τύχει κάτι παρόμοιο και ας μην κάνουμε τους σοφούς και τους παντογνώστες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 03/12/2020 at 16:13, lostregr123 said:

Προς ενημέρωση και των άλλον, το συμβάν έγινε με τον αδερφό μου (πουλάμε ένα αυτοκίνητο)

Παθιασμένος ο απατέωνας ζητούσε να βάλει καπάρο για το αμάξι (400€)

Ζητούσε συναλλαγή μέσω VivaWallet και του ζητουσε να δώσει τον αριθμο της κάρτας (χωρίς ονοματα, χωρίς date, χωρίς CVV)

Ο αδερφός μου αδαής και σκευτόμενος χωρίς να ξερει ο αλλος τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας δεν μπορεί να κάνει τίποτα τα έδωσε.

Καπάκι έρχεται ειδοποίηση από την Εθνική (το official) ότι πήγε να γίνει χρέωση 400€ στο λογαριασμό του και ζητάει PIN.

Screenshot-2020-12-03-at-16-21-35.jpg

Ερώτηση πως κατάφερε να τον χρεώσει χωρίς να ξέρει όλα τα στοιχεία της κάρτας;

Φυσικά ακυρώσαμε τη κάρτα. Και τηλέφωνουμε και στη τράπεζα;

Αναγράφω ότι συνέβει για να μην την πατησει κάποιος άλλος.

Είναι πολύ απλό βασικά, το SMS δεν ήρθε από την τράπεζα, απλά νομίζεις ότι ήρθε από την τράπεζα. Είναι το αντίστοιχο με τα spam mails, όπου νομίζεις ότι σου στέλνει e-mail το PayPal ή whatever επειδή ψαρώνεις που γράφει «PayPal» στο όνομα του αποστολέα.

Τζάμπα ακυρώσατε την κάρτα, δεν μπορεί να κάνει κάτι με έναν ξερό αριθμό κάρτας και ούτως ή άλλως η τράπεζα δεν θα ζητούσε ποτέ το pin.

Απάτη από τα LIDL.

Δημοσ.

Καλά κανένας σας δεν ξέρει ότι το PIN είναι προσωπικό και πως:

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

Δεν το δίνουμε ούτε με sms ούτε με τηλεφωνο. 

Τώρα απλά ο "μαφιοζος" έκανε το μυνημα να φαίνεται από την τραπεζα και απλά το κινητό πιθανον το πέταξε στη συνομιλία της τράπεζας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ισχυει, και ουτε που το θυμομουν. Πως ειναι δυνατον?

image.png.87c33499d6b366b3d6474605fabd3bdc.png

Νομίζω χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος ότι και η anytime χρεώνει χωρίς ccv.Τωρα πως γίνεται θα σε γελάσω.Θελει μεγάλη προσοχή παιδιά,η εφαρμογή της Εθνικής πάντως προειδοποιεί για οποιαδήποτε κίνηση της καρτας-λογαριασμου.Βεβαια αν δώσεις κάπου το πιν της κάρτας σου,τι να σου κάνει και η τράπεζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mια αλλη συνηθης κομπινα ειναι οτι σου στελνει email η τραπεζα πως ο e-banking λογ/σμος σου κλειδωθηκε, και πρεπει να ακολουθησεις ενα λινκ για να τον ξεκλειδωσεις. Στο λινκ σου ζητανε username και pass. Kαι παλι ομως δε μπορουν να παρουν λεφτα χωρις τον κλειδαριθμο. Εκτος βεβαια αν τους τον δωσεις εσυ με sms οπως το απο πανω😄

[img]https://i.imgur.com/M4IBW0x.png[/img]

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ γιατί νομίζω ότι όντως μερικές φορές ζητάνε το πιν?

Σε κάτι επαληθεύσεις δύο σημείων πχ θέλει να βάλεις τα δύο από τα 4 ψηφία του πιν

Ποτέ δεν μου έχει ζητηθεί, ούτε το βάζεις πουθενά πέραν από τα pos/atm. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σε κάτι επαληθεύσεις δύο σημείων πχ θέλει να βάλεις τα δύο από τα 4 ψηφία του πιν

Αν αναφερεσαι στο master pass (ή δεν θυμαμαι πως λεγοταν) εβαζες ξεχωριστο pin απο αυτο της καρτας, οπως πχ εχει και η eurobank στο europhone banking και σαν επιβεβαιωση, περα απο τα στοιχεια, ζητανε και 2/4 ψηφια απο το pin που εχεις δωσει (μπορει να ειναι και διαφορετικο απο τις καρτες)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...