Προς το περιεχόμενο

Edifier R1280T vs Creative Stage 2.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Ανοίγω θέμα τύπου "bookshelf speakers vs soundbar στην ίδια περίπου τιμή" και έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα του τίτλου. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχω βρει πολλά, και ειδικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα, μάλλον επειδή είναι διαφορετικής κατηγορίας.

Τα R1280T είναι 2.0 αλλά έχουν καλό μπάσο απ' ότι έχω διαβάσει, Ισχύς (RMS) 42W, SNR 85dB, στα 68-70€.

Η Creative Stage είναι 2.1, Ισχύς (RMS) 80W, SNR 72dB, στα 75€.

Η χρήση τους θα είναι σε υπολογιστή κυρίως για ταινίες, μουσική και λίγο gaming. Επίσης, το PC είναι μονίμως συνδεδεμένο με 32" Samsung τηλεόραση (duplicate displays), την οποία 8 χρόνια τώρα χρησιμοποιούσα σαν ηχείο αλλά το ένα χάλασε πρόσφατα και γι' αυτό χρειάζομαι αναβάθμιση. Ο χώρος είναι ενιαίος, σαλόνι, γραφείο, κουζίνα, γύρω στα 50 τετραγωνικά. Θα είναι πρώτη φορά που παίρνω κάτι αποκλειστικά για ήχο, και δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα, παρά μόνο ότι έχω δει σε reviews 2 εβδομάδες τώρα που το ψάχνω. Τα Edifier υποθέτω θα έχουν καλύτερο ήχο ενώ η ηχόμπαρα μεγαλύτερη ένταση. Εσείς τι προτείνετε; 

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Spectrus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/12/2020 στις 2:20 ΜΜ, Spectrus είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ανοίγω θέμα τύπου "bookshelf speakers vs soundbar στην ίδια περίπου τιμή" και έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα του τίτλου. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχω βρει πολλά, και ειδικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα, μάλλον επειδή είναι διαφορετικής κατηγορίας.

Τα R1280T είναι 2.0 αλλά έχουν καλό μπάσο απ' ότι έχω διαβάσει, Ισχύς (RMS) 42W, SNR 85dB, στα 68-70€.

Η Creative Stage είναι 2.1, Ισχύς (RMS) 80W, SNR 72dB, στα 75€.

Η χρήση τους θα είναι σε υπολογιστή κυρίως για ταινίες, μουσική και λίγο gaming. Επίσης, το PC είναι μονίμως συνδεδεμένο με 32" Samsung τηλεόραση (duplicate displays), την οποία 8 χρόνια τώρα χρησιμοποιούσα σαν ηχείο αλλά το ένα χάλασε πρόσφατα και γι' αυτό χρειάζομαι αναβάθμιση. Ο χώρος είναι ενιαίος, σαλόνι, γραφείο, κουζίνα, γύρω στα 50 τετραγωνικά. Θα είναι πρώτη φορά που παίρνω κάτι αποκλειστικά για ήχο, και δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα, παρά μόνο ότι έχω δει σε reviews 2 εβδομάδες τώρα που το ψάχνω. Τα Edifier υποθέτω θα έχουν καλύτερο ήχο ενώ η ηχόμπαρα μεγαλύτερη ένταση. Εσείς τι προτείνετε; 

Ευχαριστώ.

Καλησπερα φιλε μου,και εγω παθον σαν και εσενα,δεν ηξερα τι να παρω ηχεια τυπου monitors ή soundbar.

Μετα απο πολυ ψαξιμο και αρκετη κουβεντα με φιλο ηχολήπτη κατεληξα να παρω τα R1280T.............δεν το μετανιωσα ουτε λεπτο.

Ο ηχος ειναι πολυ καλος και καθαρος,τα εχω βαλει στο επιπλο κατω απο την τηλεοραση πλαγιαστα με τα tweeter να ειναι απο την εξω μερια.

Εχει στα πλαγια ενταση ηχου,tremble και bass level.

Εγω βλεπω συνεχεια ταινιες/σειρες απο netflix και παιζω και κανα παιχνιδι,ο ηχος ηταν φοβερος.

Πραγματικα για τα λεφτα που εχουν ειναι πολυ τιμια,το μονο μειον που εχουν ειναι οτι δεν εχουν εισοδο οπτικης και bluetooth,αλλα υπαρχουν τα αδερφακια τους R1280BD που εχουν και οπτικη και bluetooth.

IMG_1641.jpeg

1606654005643143.jpg

Επεξ/σία από Drake27
  • Like 2
Δημοσ.

Έχω τα R1700BT (ξέρω όχι ακριβώς αυτά που λές )  και την creative stage 2.1

Απλά για να σου δώσω μία ιδέα γιατί τουλάχιστον τα παραπάνω είναι ίδια κατηγορία χρημάτων

Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση (στα δικά μου αυτιά ) ούτε ποιοτικά ούτε σε ένταση

Μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάσο η ηχομπάρα λόγω του ξεχωριστού μπασοκουτιού αλλά σαν σύνολο δεν έχουν καμία σχέση με τα ηχεία

Εγώ χωρίς να είμαι γνώστης απλά απο την εμπειρία των παραπάνω θα σου πρότεινα τα ηχεία

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/12/2020 στις 8:23 ΜΜ, tsofras είπε

Έχω τα R1700BT (ξέρω όχι ακριβώς αυτά που λές )  και την creative stage 2.1

Απλά για να σου δώσω μία ιδέα γιατί τουλάχιστον τα παραπάνω είναι ίδια κατηγορία χρημάτων

Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση (στα δικά μου αυτιά ) ούτε ποιοτικά ούτε σε ένταση

Μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάσο η ηχομπάρα λόγω του ξεχωριστού μπασοκουτιού αλλά σαν σύνολο δεν έχουν καμία σχέση με τα ηχεία

Εγώ χωρίς να είμαι γνώστης απλά απο την εμπειρία των παραπάνω θα σου πρότεινα τα ηχεία

+1 από μένα για τα ηχεία....

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Τελικά δεν πήρα την ηχόμπαρα, αν και στα 75€ (προσφορά eshop) ήταν vfm. Θα περιμένω προσφορά για τα Edifiers που προτείνατε. R1280Τ, R1280BD, R1700BT ότι πετύχω.

@Drake27 Φίλε τι πανέμορφη συλλογή έχεις φτιάξει εκεί πέρα!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Spectrus είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Τελικά δεν πήρα την ηχόμπαρα, αν και στα 75€ (προσφορά eshop) ήταν vfm. Θα περιμένω προσφορά για τα Edifiers που προτείνατε. R1280Τ, R1280BD, R1700BT ότι πετύχω.

Ευχαριστω πολυ,

που να δεις και την υπόλοιπη συλλογη 😁😁 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/12/2020 στις 4:57 ΜΜ, Spectrus είπε

παρε τα R1850DB(εψαξα πολυ μεχρι που κατεληξα σαυτα και δεν το μετανιωσα) Απιστευτος ηχος και ενα καρο συνδεσεις δες και συγκριτικα στο ΥΤ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...