Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς το σπίτι που μένω έχει ένα σχετικά "κουλό" σύστημα πριζών τηλεφώνου (έχει 1 στο χωλ και από 1 στα υπνοδωμάτια - πρακτικά καλύπτει από την μέση του σπιτιού και πίσω), με ενδιαφέρει η μεταφορά του ρούτερ στο σαλόνι όπου φυσικά δεν έχει πριζάκι τηλ. 

Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να φτιάξω μια τέτοια πρίζα στο σαλόνι (μάλλον με καναλάτο καλώδιο από το χωλ??) και αν θα έχει νόημα μια τέτοια κατασκευή ή θα μου ρίξει τις ταχύτητες που πιάνω?

Γενικά τώρα παίζω με powerlines αλλά επειδή κατά καιρούς τρώνε σκαλώματα θα ήθελα να τα βγάλω. Έχω στο μυαλό μου και την λύση μακρύ καλώδίου ethernet από το ρούτερ μέχρι το σαλόνι και εγκατάσταση άλλου AP για να δίνω δίκτυο (internet+lan) στις εκεί συσκευές μου.

Παρακαλώ τα φώτα σας!

Δημοσ.

μεταφερεις την γραμμη με utp που θα χρησιμοποιηθει ως τηλεφωνικο βαζοντας rj11 σε ενα ζευγαρι.ολα οκ.και η λυση του access point ok

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2020 στις 12:16 ΠΜ, poulinos είπε

μεταφερεις την γραμμη με utp που θα χρησιμοποιηθει ως τηλεφωνικο βαζοντας rj11 σε ενα ζευγαρι.ολα οκ.και η λυση του access point ok

ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο μετά από αρκετή σκέψη, θα ήθελα να πάω σε μια πιο μόνιμη λύση (όσο το επιτρέπει η διαρρύθμιση του σπιτιού αλλά και οι περιορισμοί στην καλωδίωση του).

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται. Το σπίτι είναι περίπου όπως φαίνεται στην φωτό, στο πάνω δωμάτιο υπάρχει η/υ & NAS, στο κέντρο έχω φέρει το Modem/Router και στο κάτω μέρος υπάρχει ανάγκη δικτύου επίσης (iptv box, chromecast, TV). Γενικά έχω 2 set powerlines 4010p & 4020p τα οποία κατά καιρούς δουλεύουν απρόσκοπτα αλλά όταν φάνε κόλλημα θέλω να τα πετάξω από το μπαλκόνι. 

Το τωρινό setup είναι (για τις θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη δικτύου) είναι: 

modem/router με wifi repeater (Xiaomi MI 4A, μέτριο σήμα) στο δωμάτιο 1 και ενσύρματα στο pc & NAS.

Modem/router με καλώδιο 20μ Cat6e στο δωμάτιο 5 και από εκεί με powerline στο δωμ. 6 (καθότι χρειάζεται ενσύρματη συνδεσιμότητα).

Καταλαβαίνω ότι είναι ολίγον μπέρδεγουέι αλλά θα εκτιμούσα πραγματικά μια λύση που θα έπρεπε να ασχοληθώ όσο πιο σπάνια γίνεται. Η προοπτική του να απλώσω καλώδια στο σπίτι είναι η δύσκολη (καθότι η σύζυγος θα φρικάρει αλλά ούτε και εμένα θα μου άρεσε).

Παρακαλώ για τις απόψεις σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διάβαζα και για τις λύσεις τύπου Tp-link Deco, θα βοηθούσαν την κατάσταση ή πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργούσαν?

home.jpg

Επεξ/σία από journeyman77
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τα powerline ειναι μια ενδιαμεση λυση.μπορει να παιξουν καλα μπορει και οχι.σιγουρα τα tp link ειναι value for money και θα προτιμουσα τιποτα Devolo και Fritz. τα mesh systems ειναι μια καλυτερη λυση γιατι ειναι και Dual band απλα δεν πρεπει οι αποστασεις να ειναι τεραστιες ωστε να πιανει ικανοποιητικο σημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...