Caspersen Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Στις 7/12/2020 στις 4:40 ΜΜ, m.gial είπε Καλά μη το λες. Είχα συμφοιτητη που με το πτυχιο ΤΕΙ λογιστικης δουλεύει στη google τωρα και δεν κανω πλακα. Πολλοι αποφοιτοι ΤΕΙ και πανεπιστημιου απο Ελλάδα κάνουν καριέρα στο Εξωτερικό και σε μεγάλες πολυεθνικές. Το πρόβλημα δεν είναι εκεέι. Αλλά σε ποια χώρα πουλάει αυτό που θες να κάνεις. Εδώ γεμίσαμε από γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές και με όλα τα επαγγέλματα. Καλά δεν το συζητώ για κάτι πτυχια φιλολογίας που για μένα αυτές οι σχολές για μια 20ετια πρεπει να κλεισουν προσωρινά, γιατί δεν πουλάνε ουτε στο Εξωτερικο πέρα από τη ΚΎΠΡΟ. Είμαστε 500 χρόνια πίσω σε σχέση με το Εξωτερικό. Πχ θες να γινεις μανατζερ, ή θες να γινεις μαρκετιστας. Αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δεν πουλάνε. Πρεπει να βρεις χώρα, να κάνεις αυτό που θες. Εδώ είμαστε ακόμα σε χρόνια και εγώ δεν ξερω τι Κατ αρχας τι θα πει οτι οι κλασσικες σπουδες δεν πουλανε στο εξωτερικο.Μια χαρα τμηματα αρχαιων ελληνικων εχουν στα μεγαλα πανεπιστημια.Εχεις την εντυπωση οτι η φιλοσοφικη Αθηνων πουλαει λιγοτερο στο εξωτερικο απο οτι το ΤΕΙ Καρδιτσας?Καριερα στο εξωτερικο κανουν πολλοι Ελληνες αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ανθρωποι που εχουν κανει ενα μερος των σπουδων τους,μεταπτυχιακο συνηθως,σε καλο ξενο πανεπιστημιο.Το ν α δουλευει καποιος σε μια μεγαλη επιχειρηση δεν λεει τιποτα,σημασια εχει τι δουλεια κανει εκει.Δυστυχως καποιοι θεωρουν οτι το να μεταφερουν γκαζοζες τους επιτρεπει να μοστραροντε σαν υπευθυνοι τροφοδοσιας. Ασφαλως παιζει ρολο οχι μονο τι σπουδαζει κανεις αλλα και που το σπουδαζει.Φαντασου τον εαυτο σου υπευθυνο επιλογης προσωπικου της χ μεγαλης εταιρειας στο Λονδινο.Εχεις να επιλεξεις μεταξυ υποψηφιων με προπτυχιακα απο μεγαλα πανεπιστημια και σπουδαια μεταπτυχιακα .Ποσο πιθανο θεωρεις να επιλεξει τον φιλο σου που λες, αποφοιτο απο καποιο ΤΕΙ στην Ελλαδα?Καμια πιθανοτητα.Γνωριζω οτι δεν αρεσει αυτο που λεω,οτι μπορει καποιοι να με βριζουν,αλλα ειναι η αληθεια. Στις 12/12/2020 στις 4:39 ΜΜ, SamaelMorningstar είπε Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην Ελλάδα εκτός να γίνεις λογιστής. Αν είσαι τυχερός - ικανός - έχεις γνωστούς μπαίνεις μετά σε ΑΕ με μισθό από 700-800 καθαρά, αν δεν έχεις λογιστικό γραφείο με κατώτατο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Caspersen είπε Κατ αρχας τι θα πει οτι οι κλασσικες σπουδες δεν πουλανε στο εξωτερικο.Μια χαρα τμηματα αρχαιων ελληνικων εχουν στα μεγαλα πανεπιστημια.Εχεις την εντυπωση οτι η φιλοσοφικη Αθηνων πουλαει λιγοτερο στο εξωτερικο απο οτι το ΤΕΙ Καρδιτσας?Καριερα στο εξωτερικο κανουν πολλοι Ελληνες αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ανθρωποι που εχουν κανει ενα μερος των σπουδων τους,μεταπτυχιακο συνηθως,σε καλο ξενο πανεπιστημιο.Το ν α δουλευει καποιος σε μια μεγαλη επιχειρηση δεν λεει τιποτα,σημασια εχει τι δουλεια κανει εκει.Δυστυχως καποιοι θεωρουν οτι το να μεταφερουν γκαζοζες τους επιτρεπει να μοστραροντε σαν υπευθυνοι τροφοδοσιας. Ασφαλως παιζει ρολο οχι μονο τι σπουδαζει κανεις αλλα και που το σπουδαζει.Φαντασου τον εαυτο σου υπευθυνο επιλογης προσωπικου της χ μεγαλης εταιρειας στο Λονδινο.Εχεις να επιλεξεις μεταξυ υποψηφιων με προπτυχιακα απο μεγαλα πανεπιστημια και σπουδαια μεταπτυχιακα .Ποσο πιθανο θεωρεις να επιλεξει τον φιλο σου που λες, αποφοιτο απο καποιο ΤΕΙ στην Ελλαδα?Καμια πιθανοτητα.Γνωριζω οτι δεν αρεσει αυτο που λεω,οτι μπορει καποιοι να με βριζουν,αλλα ειναι η αληθεια. E ναι εσύ που είσαι ΜΑΣΤΕΡ και τα ξέρεις ΟΛΑ, φυσικά ότι λες ισχύει. Απορώ πως και δεν σε έχει παρει τηλέφωνο ο Στηβ ΜΠέζος για την ΆΜΑΖΟΝ. Λες ας πουμε ότι δνε έχω φίλους στο Εξωτερικό σε κορυφαίες χώρες ( ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, κλπ) που να κανουν καριερα με Ελληνικά πτυχια ας πουμε Όπως επίσης δεν είναι θέμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Ακόμα και την ΑΣΟΕΕ να τελειώσεις ή το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ κατά τα λεγομενά σου στο Εξωτερικό δεν θα πιάσει ποτέ δουλειά. Πιστεψε με, όλοι στο ΕΞωτερικο ασχολούνται με το τι θα πεις εσύ. Μόνο εσύ
Caspersen Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Στις 21/12/2020 στις 10:43 ΜΜ, m.gial είπε E ναι εσύ που είσαι ΜΑΣΤΕΡ και τα ξέρεις ΟΛΑ, φυσικά ότι λες ισχύει. Απορώ πως και δεν σε έχει παρει τηλέφωνο ο Στηβ ΜΠέζος για την ΆΜΑΖΟΝ. Λες ας πουμε ότι δνε έχω φίλους στο Εξωτερικό σε κορυφαίες χώρες ( ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, κλπ) που να κανουν καριερα με Ελληνικά πτυχια ας πουμε Όπως επίσης δεν είναι θέμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Ακόμα και την ΑΣΟΕΕ να τελειώσεις ή το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ κατά τα λεγομενά σου στο Εξωτερικό δεν θα πιάσει ποτέ δουλειά. Πιστεψε με, όλοι στο ΕΞωτερικο ασχολούνται με το τι θα πεις εσύ. Μόνο εσύ Φιλε μου αυτο καταλαβες.?Ουτε παντογνωστης ειμαι ουτε κανω τον πονηρο.Ειπα κατι αυτονοητο και απορω που διαφωνεις.Φυσικα δεν ειπα οτι με ελληνικο πτυχιο δεν βρισκεις δουλεια στο εξωτερικο.Εκεινο που ειπα ειναι οτι με πτυχιο απο ελληνικο ΤΕΙ ειναι απιθανο εως αδυνατο να βρεις θεση ευθυνης σε μεγαλη επιχειρηση στο εξωτερικο εαν αυτο το πτυχιο δεν συνοδευεται απο αλλο .Φυσικα και μπορεις να δουλεψεις με ελληνικο πτυχιο ,φτανει το πτυχιο αυτο να το ξερουν.Αν το πτυχιο τους ειναι παντελως αγνωστο γιατι να μπουν στον κοπο να ελεγξουν τι αντιπροσωπευει και τι ειναι?Πολυ πιο απλα θα επιλεξουν κατι που γνωριζουν.Αυτο ειπα και μονο,και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο.Απο κει και περα πιστευεις οτι σε μια κατασκευαστικη στην γερμανια για παραδειγμα την ιδια βαρυτητα θα δωσουν στο ΕΜΠ με το ΤΕΙκοζανης? ,η μια τραπεζα της wall street θα δωσει την ιδια βαρυτητα στην ΑΣΟΕ με το τει μεσολογγιου?Αυτο και μονον αυτο ειπα και τιποτα αλλο και ασφαλως δουλευουν χιλιαδες ελληνες στο εξωτερικο.Εγω μιλησα για κορυφαιες θεσεις και οχι θεσεις υπαλληλου..Ειμαι βεβαιος οτι η εξελιξη καριερας ειναι και θεμα πανεπιστημιου.Πιστευεις σοβαρα οτι ιδιες πιθανοτητες προσληψης και κυριως εξελιξης εχει καποιος αποφοιτος του χαρβαρτ η του ΜΙΤ με τον αποφοιτο ελληνικου ΤΕΙ?Αν συνεβαινε αυτο θαχαμε χιλιαδες ξενους καθε χρονο εδω μιας και οι σπουδες ειναι και δωρεαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Caspersen είπε Φιλε μου αυτο καταλαβες.?Ουτε παντογνωστης ειμαι ουτε κανω τον πονηρο.Ειπα κατι αυτονοητο και απορω που διαφωνεις.Φυσικα δεν ειπα οτι με ελληνικο πτυχιο δεν βρισκεις δουλεια στο εξωτερικο.Εκεινο που ειπα ειναι οτι με πτυχιο απο ελληνικο ΤΕΙ ειναι απιθανο εως αδυνατο να βρεις θεση ευθυνης σε μεγαλη επιχειρηση στο εξωτερικο εαν αυτο το πτυχιο δεν συνοδευεται απο αλλο .Φυσικα και μπορεις να δουλεψεις με ελληνικο πτυχιο ,φτανει το πτυχιο αυτο να το ξερουν.Αν το πτυχιο τους ειναι παντελως αγνωστο γιατι να μπουν στον κοπο να ελεγξουν τι αντιπροσωπευει και τι ειναι?Πολυ πιο απλα θα επιλεξουν κατι που γνωριζουν.Αυτο ειπα και μονο,και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο.Απο κει και περα πιστευεις οτι σε μια κατασκευαστικη στην γερμανια για παραδειγμα την ιδια βαρυτητα θα δωσουν στο ΕΜΠ με το ΤΕΙκοζανης? ,η μια τραπεζα της wall street θα δωσει την ιδια βαρυτητα στην ΑΣΟΕ με το τει μεσολογγιου?Αυτο και μονον αυτο ειπα και τιποτα αλλο και ασφαλως δουλευουν χιλιαδες ελληνες στο εξωτερικο.Εγω μιλησα για κορυφαιες θεσεις και οχι θεσεις υπαλληλου..Ειμαι βεβαιος οτι η εξελιξη καριερας ειναι και θεμα πανεπιστημιου.Πιστευεις σοβαρα οτι ιδιες πιθανοτητες προσληψης και κυριως εξελιξης εχει καποιος αποφοιτος του χαρβαρτ η του ΜΙΤ με τον αποφοιτο ελληνικου ΤΕΙ?Αν συνεβαινε αυτο θαχαμε χιλιαδες ξενους καθε χρονο εδω μιας και οι σπουδες ειναι και δωρεαν. Θα το ξαναπω για ακόμα μια φορά. Έχω φίλο στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, που με πτυχιο τει μηχανολογιας , διευθυνει ολοκληρη ΜΕΓΑΛΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ. Μάλλον εκεί δεν επικοινωνησαν μαζί σου να τους πεις τη γνώμη σου. Και εδω που τα λεμε την πατησαν που δεν σε πηραν τηλεφωνο γιατι έχουν ήδη διαχρονικά αυξανόμενα κέρδη. Αν κάτσουν να δουν στο Εξωτερικο τι πτυχιο εχεις και τι μαστερ, το εχασαν το παιχνιδι και το χρονο τους μαζι σου. Ασφαλώς όμως, και εδω θα συμφωνήσω ένα πτυχιο από τα ξενα Πανεπιστημια που προανέφερες, θα παίξει το ρόλο του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο απόφοιτος ΤΕΙ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΣΟΕΕ ειναι καμμενο χαρτι. Στο Εξωτερικο δεν θα κατσουν να δουν αυτό, αλλά τις ικανοτητές σου, και το ποσο καλος εισαι. ΈΧΩ φιλους-συμφοιτητες αποφοιτους ΤΕΙ που κανουν μαστερ στο ΕΞωτερικο σε κορυφαια πανεπιστημια της Αγγλιας, της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και της Αμερικης. Μαλλον εκει κατι ειδαν που εσυ δεν το ειδες ή δεν θες να το δεις. Εδώ έχω συμφοιτητή μου, που ειναι στην Αγγλια και δουλευει σε Κορυφαια Τραπεζα με το πτυχιο ΤΕΙ. Αλλα και εκει δυστυχως δεν πηραν τη γνωμη σου. Κακως
bilya Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Caspersen είπε Απο κει και περα πιστευεις οτι σε μια κατασκευαστικη στην γερμανια για παραδειγμα την ιδια βαρυτητα θα δωσουν στο ΕΜΠ με το ΤΕΙκοζανης? Το ΕΜΠ δεν λεει τπτ στο εξωτερικό. Τα άτομα που θα ξεσκαρταρουν τα βιογραφικά θα δουν το Αθήνα-Μαστερ κ τπτ αλλο. Οπότε να αντιστρέψω λιγο την ερώτηση θα διάλεγαν κάποιον απο το ΤΕΙ Αθήνας ή απο το πανεπιστήμιο Θράκης? Το κόλλημα με τα ΤΕΙ υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, στις υπόλοιπες χώρες ειναι 4ετες bachelor. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από bilya 2
Ribopaido Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Σταματα φιλε μου να παραπληροφορείς το κόσμο με τα κόμπλεξ και τα ''μαθηματα'' που σου κάνανε στη σχολή πετράδων.. Τα ΤΕΙ παντου ειναι bachelor 4τους φοιτητης και αναγνωρίζονται αναλόγως εκτός απο το κατεστημένο- καρκίνο ονοματι ΤΕΕ
SamaelMorningstar Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πόσο κομπλεξικός πρέπει να είναι κάποιος ώστε να κάνει εγγραφή σε ένα φόρουμ ώστε να κάνει hijack ένα θέμα με τελείως διαφορετικό θέμα μόνο και μόνο για να γράψει τις αερολογίες του. Ειδικά για τη συγκεκριμένη σχολή που αναφέρεται ο ts που ούτε το 1% δεν γίνονται οικονομολόγοι αλλά όλοι γίνονται λογιστές σαν αυτούς από τα πρώην ΤΕΙ. Ελπίζω να ζήτησες από τον Άγιο Βασίλη να σου φέρει νέα μυαλά με τον νέο χρόνο εκτός αν είσαι 60+ όπου η κατάσταση δεν σώζεται πια για σένα, τουλάχιστον μην μεταδοθεί αυτός ο μικροαστισμός στα παιδιά σου. Φιλικά και καλά χριστούγεννα. Υ.Γ. Τώρα είδα ότι έχεις σχολιάσει στο θέμα University of the People και προτείνεις αντίστοιχα "Πανεπιστήμια" ......χαχαχα......καλή συνέχεια. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από SamaelMorningstar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα