Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σπουδάζω στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που ασχολείται σε αυτόν τον τομέα να μου πει αν βρίσκεις δουλειά, που κυμαίνονται οι αμοιβές, τι επάγγελμα πιστεύετε θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω μόλις πάρω το πτυχίο και αν είναι απαραίτητο το μεταπτυχιακό. (Ψάχνω γενικά φόρουμ για λογιστής και τα λοιπά και ρωτάω και γνωστούς φίλους που έχουν τους γονείς τους σε τέτοια επαγγέλματα αλλά οι απαντήσεις που πέρνω είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους άλλοι λένε πχ σαν λογιστής δεν βρίσκεις τίποτα άλλοι λένε βγάζεις πενηντάρικα απο κάθε πελάτη για πλάκα θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορει να μου εξηγήσει τι παίζει με λίγα λόγια).

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα.

Εγώ θα σου πω ότι τα πτυχία Οικονομικών Επιστημών σου δίνουν πολλές επιλογές οπότε σε πρώτη φάση δες που είσαι καλός και τι σου τραβάει το ενδιαφέρον στα μαθήματα που ήδη έχεις για να περιορίσεις σε κάποιο βαθμό το εύρος των επιλογών. Αυτήν την συμβουλή  μου έδωσαν και εμένα και πριν από κάποια χρόνια και με βοήθησε αρκετά.

Από εκεί και πέρα, μπορείς να κάνεις έναν λογαριασμό στο LinkedIn. Εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να δεις προφίλ ανθρώπων που ήδη εργάζονται σε εταιρίες και να δεις ακόμα και άτομα που τελείωσαν το ίδιο τμήμα με εσένα σε ποιες θέσεις και αντικείμενα εργάζονται.

Ακόμα μπορείς να δεις τους μισθούς για τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν στο glassdoor. Ρίξε μια ματιά και εκεί.

Αν θες, πες μας σε ποιο πανεπιστήμιο σπουδάζεις και τι έτος είσαι.

Δημοσ.

Πρωτοετής είμαι στο Βόλο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. ΄Έχω ψάξει σε site όπως το glassdoor αλλά δεν λένε πάντα αλήθεια ένα μέσο όρο βγάζουν. Όσον αφορά το αν υπάρχουν θέσεις εργασίας μήπως γνωρίζετε τίποτα? Έχω ακούσει οτι παίζει πολύ μέσον γι αυτό ρωτάω.

Το LinkedIn το παρακολουθούσα για αγγελίες χωρίς να έχω λογαριασμό θα κάνω έναν μπας και βρώ κανέναν να επικοινωνήσω καλή ιδέα.

Δημοσ.

Πρώτα πάρε πτυχίο. Είναι πιο μακριά από όσο νομίζεις ως πρωτοετής. Ασχολήσου λίγο με το αντικείμενο σου και το 4ο έτος θα ξέρεις.

Δημοσ.

Καλά, πρωτοετής και το άγχος σου ειναι ποσα θα βγάζεις, η για την ακρίβεια πόσο βγάζουν οι άλλοι; Η έγνοια σου θα πρέπει να είναι πως να κάνεις στα πλαίσια της σχολής όσα περισσότερα μπορείς, ώστε οι παράγοντας αμοιβής να ειναι το τελευταίο (τρόπος του λεγειν) κομμάτι που θα σε ενδιαφέρει. Κοίτα πιο κομμάτι της σχολής σου αρέσει περισσότερο, κι ασχολησου με αυτό. Άμα σου αρέσει και είσαι καλός, ο μισθός έρχεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Σημαντική συμβουλή κάνε πρακτικές, είτε εσωτερικό είτε (ακόμη καλύτερα) έξω. Ψάξουν υπάρχουν πολλοί οργανισμοί financial που ψάχνουν καλούς πρσκτικσριους και είναι δυνατά χαρτιά για μετά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι έχεις και ανάλογες επιδόσεις ακαδημαϊκές. Είναι νωρίς να σκέφτεσαι τα λεφτά. Άμα είσαι όμως καλός, και έχεις και 1-2 πρακτικές θα μπορείς να βρεις πολύ πιο εύκολα δουλειά στο μέλλον. Χωριά που μπορεί να δεχτείς full time offer από την εταιρεία που κανείς πρακτική για όταν αποφοιτήσεις.

Δημοσ.

Ο στόχος για αρχή θα πρέπει να είναι να τα πας καλά στο τμήμα που είσαι και να διαβάσεις περαιτέρω βιβλία πάνω στο αντικείμενο (εκτός από αυτά της σχολής). Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύσου την δυνατότητα της σχολής για πρακτική άσκηση σε κάποια επιχείρηση.

Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Εφόσον είσαι πρώτο έτος μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για την επαγγελματική αποκατάσταση. Σε 4-5 χρόνια (+1 που θες για τον στρατό) πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Εγώ θα σου πω να ασχοληθείς (έστω να έχεις μια επαφή) με όλα τα μαθήματα της σχολής σου για να έχεις εικόνα σχετικά με το τι σου αρέσει και σε τι είσαι καλός και θα σου δείξει η σχολή τον δρόμο. Αν πάλι όχι εδώ είμαστε και σε λίγα χρόνια μας ξαναρωτάς.

Σε ότι αφορά τις πρακτικές που σου είπαν παραπάνω είναι μια πολύ καλή επιλογή όμως αυτά είναι ποιο πολύ για το εξωτερικό ή για την Αθήνα. Σε μια πόλη όπως αυτήν που σπουδάζεις δεν νομίζω να υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες. Ψάξτο πάντως δεν χάνεις κάτι.

Μια καλή τακτική είναι να κοιτάς τις αγγελίες που σε ενδιαφέρουν ή να δεις βιογραφικά ανθρώπων που εργάζονται σε θέσεις που σε ενδιαφέρουν και να δεις τι σπουδές χρειάζονται. Για παράδειγμα υπάρχουν θέσεις στις οποίες χρειάζεται ένας επαγγελματικός τίτλος έναντι ενός μεταπτυχιακού.Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεσαι το LinkedIn.

• Like 1
Δημοσ.

Πολλές σχολές δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγου, το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα του σήμερα, τα πάντα είναι πολύ στριμωγμένα παιδιά. Ήρθε και ο κορωναιος και τα ισοπέδωσε όλα.

Μέχρι να τελειώσεις, θα αλλάξεις 500 γνώμες με το θες να ασχοληθείς. Τελείωσα λοχρη σε τει, έχω μαστερ στο μανατζμεντ και αυτή τη στιγμή δουλεύω σε μια εταιρεία αλλά αν γυρνούσα πίσω το χρόνο σίγουρα θα σπούδαζα κάτι άλλο και όχι στην Ελλάδα. 

Εδώ έχω ξαδέρφη που θέλει να σπουδάσει marketing και επικοινωνία και της λεω " Υπάρχει marketing στην Ελλάδα?¨" το μαρκετιγκ στην Ελλαδα παραπεμπει σε διανομη φυλλαδιων , call center, ποσοστα ψαροκωσταινας και παει λεγοντας

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, m.gial είπε

Πολλές σχολές δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγου, το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα του σήμερα, τα πάντα είναι πολύ στριμωγμένα παιδιά. Ήρθε και ο κορωναιος και τα ισοπέδωσε όλα.

Μέχρι να τελειώσεις, θα αλλάξεις 500 γνώμες με το θες να ασχοληθείς. Τελείωσα λοχρη σε τει, έχω μαστερ στο μανατζμεντ και αυτή τη στιγμή δουλεύω σε μια εταιρεία αλλά αν γυρνούσα πίσω το χρόνο σίγουρα θα σπούδαζα κάτι άλλο και όχι στην Ελλάδα. 

Εδώ έχω ξαδέρφη που θέλει να σπουδάσει marketing και επικοινωνία και της λεω " Υπάρχει marketing στην Ελλάδα?¨" το μαρκετιγκ στην Ελλαδα παραπεμπει σε διανομη φυλλαδιων , call center, ποσοστα ψαροκωσταινας και παει λεγοντας

Το περίεργο φίλε είναι ότι κάποια άτομα πιστεύουν ότι αφού πάρουν πτυχίο από ένα ΤΕΙ λογιστικής, θα μπουν σε πτήση για JFK και θα γίνουν το πρώτο όνομα στο Forbes. Έχω ακούσει κάτι εντελώς παράλογα πράγματα που και εποχές ΠΑΣΟΚ δεν γινόντουσαν.. Μου λέει ένας μόλις πάρω πτυχίο από το ΤΕΙ (δοιήκηση επιχειρίσεων Ηράκλειο) θα πάει στρατό και στην συνέχεια θα πάει Νέα Υόρκη για 1-2 χρόνια, ώστε να γυρίσει Ελλάδα και να επενδύσει τα λεφτά που και καλά έβγαλε ώστε να γίνει επιχειρηματίας... Το τρομακτικό είναι ότι αυτός σε λίγο παίρνει πτυχίο πάνω στον Οικονομικό τομέα δεν είναι ένας φιλόλογος ή κάτι κατάλαβες άκυρο για να δικαιολογούταν που είναι εκτός τόπου και χρόνου.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, marazl είπε

Το περίεργο φίλε είναι ότι κάποια άτομα πιστεύουν ότι αφού πάρουν πτυχίο από ένα ΤΕΙ λογιστικής, θα μπουν σε πτήση για JFK και θα γίνουν το πρώτο όνομα στο Forbes. Έχω ακούσει κάτι εντελώς παράλογα πράγματα που και εποχές ΠΑΣΟΚ δεν γινόντουσαν.. Μου λέει ένας μόλις πάρω πτυχίο από το ΤΕΙ (δοιήκηση επιχειρίσεων Ηράκλειο) θα πάει στρατό και στην συνέχεια θα πάει Νέα Υόρκη για 1-2 χρόνια, ώστε να γυρίσει Ελλάδα και να επενδύσει τα λεφτά που και καλά έβγαλε ώστε να γίνει επιχειρηματίας... Το τρομακτικό είναι ότι αυτός σε λίγο παίρνει πτυχίο πάνω στον Οικονομικό τομέα δεν είναι ένας φιλόλογος ή κάτι κατάλαβες άκυρο για να δικαιολογούταν που είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Καλά μη το λες. Είχα συμφοιτητη που με το πτυχιο ΤΕΙ λογιστικης δουλεύει στη google τωρα και δεν κανω πλακα. Πολλοι αποφοιτοι ΤΕΙ και πανεπιστημιου απο Ελλάδα κάνουν καριέρα στο Εξωτερικό και σε μεγάλες πολυεθνικές. Το πρόβλημα δεν είναι εκεέι.

Αλλά σε ποια χώρα πουλάει αυτό που θες να κάνεις. Εδώ γεμίσαμε από γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές και με όλα τα επαγγέλματα. Καλά δεν το συζητώ για κάτι πτυχια φιλολογίας που για μένα αυτές οι σχολές για μια 20ετια πρεπει να κλεισουν προσωρινά, γιατί δεν πουλάνε ουτε στο Εξωτερικο πέρα από τη ΚΎΠΡΟ. Είμαστε 500 χρόνια πίσω σε σχέση με το Εξωτερικό. 

Πχ θες να γινεις μανατζερ, ή θες να γινεις μαρκετιστας. Αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δεν πουλάνε. Πρεπει να βρεις χώρα, να κάνεις αυτό που θες. Εδώ είμαστε ακόμα σε χρόνια και εγώ δεν ξερω τι

Δημοσ.

Αρχικά προσπάθησε όπως σου είπαν να τελειώσεις τη σχολή με εναν καλό βαθμό και να μάθεις λίγο απ όλα τα ατικείμενα. στο τελευταίο έτος κάνε μια καλή πτυχιακή, όχι ό,τι α ναι, πάνω σ' αυτό που θα σου τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον και ψάξε για πρακτική με ερασμους ή σε κάποιο μεγάλο οργανισμό εξωτερικό. το να κάνεις πρακτική στο λογιστικό γραφείο της γειτονιάς σου αν δεν έχεις σκοπό να γίνεις ο επόμενος λογιστης της γειτονιάς δεν έχει ουσία. Αν πάλι σου αρέσει αυτό μάθε πράγματα, κάνε και την πρακτική σου και αν γίνεις καλός θα έρθουν και οι πελάτες με τα 50ρικα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα στο Οικονομικό το 2002, πότε βγήκα δεν έχει σημασία :P

Η δουλειά του λογιστή που λες έχει να κάνει με την αγορά που είσαι. Αν τυχαίνει και είσαι σε μέρος όπου ενώ υπάρχει οικονομική δραστηριότητα δεν υπάρχουν λογιστές τότε είναι λίγο πιο εύκολο. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια πολλά τέτοια μέρη. Το σύνηθες είναι μάλλον δύσκολο, με πολλές έως πάρα πολλές ώρες δουλειάς (ειδικά κάποιες εποχές) πολύ άγχος και λίγα λεφτά. Δεν έχει τύχει να δουλέψω ποτέ λογιστής αλλά έχω πολλούς συμφοιτητές που το κάνουν και με πολύ δυσκολία.

Το πτυχίο μας είναι λίγο γενικό και εφάπτεται πολλών κλάδων αλλά αυτό έχει και τα αρνητικά του γιατί δεν εξειδικεύεσε κάπου.

Αν ξεκινούσα τώρα και περνούσα για κάποιο λόγο στην ίδια σχολή θα σου έλεγα να προσπαθήσεις όπου έχει επιλογή μαθημάτων ή κατευθυνήσης να ψάξεις ότι έχει σχέση με την τεχνολογία.

Fintech (mobile banking, cryptocurrencies κοκ), ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων, data analyst, online marketing και online πωλήσεις κοκ. Να δεις μαθήματα που έχουν και εργασίες ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τους καθηγητές και θα σε βοηθήσουν και αργότερα. Δεν ξέρω κατά πόσο η ύλη των ελληνικών πανεπιστημίων τα καλύπτει τα παραπάνω αλλα μικρός είσαι ακόμη, έχεις χρόνο. Κάποια αυτά να τα ψάξεις και μόνος σου με σεμινάριο, διάβασμα κοκ 

Επεξ/σία από A7X.
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην Ελλάδα εκτός να γίνεις λογιστής. Αν είσαι τυχερός - ικανός - έχεις γνωστούς μπαίνεις μετά σε ΑΕ με μισθό από 700-800 καθαρά, αν δεν έχεις λογιστικό γραφείο με κατώτατο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...