Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάμε λίγο... 

Εννοείται οτι δεν έχει κανείς  το δικαίωμα να φαίρεται με άσχημο τρόπο επειδή είναι άτομο με αναπηρία, να μιλάει άσχημα και ν απαιτεί παράλογα πράγματα. 

Αυτό είναι και θα πρέπει να είναι αυτονόητο στα πλαίσια που εμείς τ ΑΜΕΑ  απαιτούμε ισότητα κι ισονομία. 

Απο εκεί και πέρα το γεγονός οτι το κάνουν  κάποιοι λίγοι δε σημαίνει  οτι έχει αυτό σχέση με την ημέρα της αναπηρίας. Δεν βλέπω κανέναν να πάει να βγάλει σ αυτό το  thread όλα τ  αμέα του κόσμου καλά κι αθώα, οι άνθρωποι λένε να βοηθάμε όπου μπορούμε κλπ κλπ κι εσύ έρχεσαι και γράφεις οτι  όλα τ  ΑΜΕΑ δεν είναι καλά, λες κι ε=υπήρξε κάποιο τέτοιο θέμα ή έρώτημα.  

Κι ως προς το να τηρείς τους νόμους και να  προσπαθείς ωστε να υπάρχει ένα προσβάσιμο περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους, κατ  εμέ  έχεις ναι υποχρέωση, όπως έχω κι εγώ ως άτομο με πρόβλημα όρασης να σε σέβομαι απώλυτα  και να μη σου κάνω τη ζωή δυσκολότερη στην καθημερινή μου δραστηριότητα με τον τρόπο που μπορώ να το κάνω, όπως έχει την υποχρέωση ο γείτονάς σου αύριο μεθαύριο (υποθετικά χάρην του παραδείγματος),   που θα είναι βαρύκωος να βρει τρόπο να συνενοείται με τους άλλους, ν αγοράσει ακουστικό, να μάθει χειλανάγνωση, νοηματική, ωστε να μη φωνάζει σαν τρελός όλη μέρα και σ ενοχλεί. 

Το γεγονός οτι απαιτούμαι να μην παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμεια, στις ράμπες αναπήρων, να μη γεμίζει ο δήμος κι οι καταστηματάρχες τους χώρους των πεζών με τραπεζοκαθίσματα, υπόκαιται ακριβώς σ αυτή την υποχρέωση που έχεις ως προς εμένα, όπως έχω κι εγώ σε άλλες περιπτώσεις απέναντί σου, ίσα κι όμορφα. 

Επίσης, πριν γράψεις για τα τραπέζια και την ανοχή του Δ¨ημου, κάνε τον κόπο ν ανατρέξεις στη νομοθεσία πρώτα περί αυτού του θέματος, να διαβάσεις, να συγκρίνεις με την πραγματικότητα και να επιστρέψεις να τα πούμε.  Κι όχι, δε σου βάζω ασκήσεις για το σπίτι, ωστόσο είναι πολλά για να εξιγηθούν εδώ,   οπότε η καλύτερη ενημέρωση για ένα θέμα που προφανώς δεν μας απασχόλλησε ποτέ,  βοηθάει πολύ, ωστε να γίνονται ε εποικοδομιτικές συζητήσεις μακριά απ τη λογική του καφενείου. Ένα μικρό παράδειγμα αποτελλεί το γεγονός οτι, πέρα απο κάθε νομοθεσία, κι ακόμη κι αν έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές με συνέπεια ίσως και κάποια πρόστιμα, κάποιοι καταστηματάρχες (όχι όλοι φυσικά, όπως και με τ ΑΜΕΑ ούτε εδώ τσουβαλιάζουμε), αφήνουν τα τραπέζια, τις καρέκλες και τις μηχανές τους πάνω στον οδηγό τυφλών, που στη Θεσσαλονίκη μάλιστα μετατρέπεται και σε ποδηλατόδρομο πολλές φορές, ανάλογα με τις ορέξεις τον  fitness  φίλων μας.  

Παραπάνω ανέφερες     

3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Ολα αποψεις ειναι, αυτο που εσυ ισως να θεωρεις προκλητικο αφενος δεν εχει καμια σχεση με αντικειμενικοτητα (εφοσον εισαι ΑΜΕΑ ο ιδιος) και αφετερου τα γεγονοτα ειναι απλα γεγονοτα. Δεν υπαρχει ισως η μπορει η δεν ισχυει.

Οσο για το δευτερο σκελος Δεν νομιζω να διαβασες καπου οτι ισχυριστηκα πως σε αλλες κοινωνικες ομαδες δεν βρισκεις φρουτακια. Βεβαια το να μην εχω συναναστροφη με την συγκεκριμενη ομαδα και να εχω πεσει σε 3 τετοια φρουτα μαλλον κακο το λες και οχι καλο.

3 φορές στο μήνυμά μου γράφω για το  πόσο,  εξίσου απαράδεκτη  είναι η συμπεριφορά κάποιου που μπορεί να φέρεται άσχημα, άσχετα με το αν ανήκει στα ΑΜΕΑ. Εσύ απλά ήρθες σ ένα θέμα για την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, που στα μηνύματα  του thread συζητούσαν  αποκλειστικά γι αυτό και για βοήθεια  σε σχέση με  αυτή την κοινωνική ομάδα κι έγραψες για το πόσο κακή είναι η συμπεριφορά τους κλπ κλπ... Φυσικά καλά έκανες, ωστόσο,  Αν δεν το κάνεις για κάθε κοινωνική ομάδα (ημέρα γυναικών ξέρω γω), μάντεψε ποιός απ τους 2 μας φαίνεται  λιγότερο αντικειμενικός.

Επίσης,  για σένα η διαδικασία αποφυγής ενώς   τραπεζιού ή μιας μηχανής που βρίσκεται κατα μεσής στο πεζοδρόμιο, στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει με τη διαδικασία που  ακολουθείς όταν οδηγάς και τελειώνει ο δρόμος. ΑΠλά αλλάζεις κατεύθυνση. Αν  κι εκεί θεωρείς τη στροφή ως εμπόδιο πάω πάσο.  Για μένα κι για άλλους ανθρώπους  πολλές φορές η  ύπαρξη αυτών  των εμποδίων αρκεί  για να μην  μπορούμε να διασχίσουμε  τον συγκεκριμένο δρόμο συστηματικά.  Οπότε αυτό που γράφεις για τα δεμένα χέρια που θα έχεις και θα περνάς τα εμπόδια είναι λάθος, γεμάτο άγνοια  και το σημαντικότερο... Δεν είναι άποψη, είναι περιγραφή ενώς εν δυνάμη γεγονότος.. Κι όπως εσύ πολύ ορθά ανέφερες, τα γεγονότα είναι  απλά γεγονότα δεν υπάρχει ίσως και δεν ισχύει, είτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είτε είναι άκυρα. 

Ακόμη, τ οτι εσύ δεν έχεις ιδιαίτερη συναναστροφή με την Α κοινωνική ομάδα, αλλα σου έχουν τύχει 2 3 στραβές περιπτώσεις   ούτε κακό το λες ούτε καλό... Το λες απλά έλειψη δείγματος για να βγάζουμε συμπεράσματα.  

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Ποσοι ΑΜΕΑ υπαρχουν εκει εξω και ποσοι μη-ΑΜΕΑ; Ποσοστιαια το παω το ολο θεμα.

Απλά τραγικός,συνεχίζεις με την ίδια προκλητικότητα,ελπίζω να μην βρεθείς ποτέ σε αναπηρικό και να ζεις Ελλάδα,θα βιώσεις απίστευτο μαρτύριο.Δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...