Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλα τα μέλη.

Έχω δύο ηχεία m-audio bx-d2 τα οποία κανονικά συνδέονται πάνω στη μητρική με καλώδιο (καρφί). Το θέμα είναι πως όταν κάνω έτσι την σύνδεση έχω πάρα πολλά σταχαλιτα. Αγόρασα και χρησιμοποιώ την συσκευή που δείχνω στην φώτο και η αλήθεια είναι πως τα τσαχαλιτα σταμάτησαν αλλά τα ηχεία παίζουν περίπου στο 70 % της έντασης από αυτό που μπορούν να αποδωσουν Επίσης το πρόβλημα λύνεται αν ακυρώσω την γείωση του πολυμπριζου που παίρνουν ρεύμα τα ηχεία αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λύση. Τα έχω δοκιμάσει και  πάνω σε εξωτερική κάρτα ήχου,όπου το τσαχαλιτο ελαττωνεται αλλά δεν φεύγει τελείως.Καμία ιδέα?😅

F5B13653-0C37-4FEF-85AA-9B1997736D5A.png

Δημοσ.
10 hours ago, manos0013 said:

Επίσης το πρόβλημα λύνεται αν ακυρώσω την γείωση του πολυμπριζου που παίρνουν ρεύμα τα ηχεία αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λύση.

Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς με το τααχαλιτό, αλλά απ' αυτό που γράφεις εδώ καταλαβαίνω ότι έχεις λούπα στη γείωση. Αν και το να κόψεις τη γείωση λύνει το πρόβλημα, υπάρχει θεωρητικά η πιθανότητα να γίνει ζημιά. Καλύτερα, αν γίνεται, να τα βάλεις όλα σε μία πρίζα. 
https://www.google.gr/amp/s/www.techhive.com/article/3063590/how-to-get-rid-of-hum-and-eliminate-other-noises-from-your-audio-and-video-systems.amp.html

Δημοσ.

καλημέρα! πάντα όταν χρησιμοποιείς di έχεις απώλειες σήματος. ανέβασε το gain του ηχείου. το di με το ground lift αφαιρεί τον θόρυβο. παρόλα αυτά το μυστικό είναι στην ποιότητα καλωδίων και τον συνδέσεων. επίσης δεν πρέπει να γίνεται loop. κάτι ακόμα που παίζει ρόλο είναι η τροφοδοσία. θα πρέπει να παίρνουν από την  ίδια φάση - πρίζα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...