philos Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Έχω χωρίσει το δίσκο μου σε δύο partitions.Στο ένα έχω τα xp και στο άλλο τα Windows 3.1(!) (και τα δύο είναι ntfs). Bootarw σε dos 6.22 και τρέχω το NTFSDos. Για να ξεκινήσουν τα win 3.1 πρέπει να τρέξω το αρχείο win.com. γράφω: D:\windows\win.com Και μου εμφανίζεται ένα κίτρινο πλαίσιο που γράφει: ''Flushing and dismounting'' NTFS volumes... Dismounting complete:press any kay to restart. Επίσης έχω αντιγράψει σε cd το σκληρό δίσκο με τα win3.1. To dos αναγνωρίζει το cd-rom κι έτσι γράφοντας: E:\windows\win.com φορτώνει τα win! Χωρίς όμως το λειτουργικό να μπορεί να τροποποιεί τα αρχεία του. Γιατί γίνεται αυτό?(Και δεν μπορώ να τα τρέξω στο δίσκο)
VasKag Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 μη με παρεξηγησεις αλλα θελω να μου πεις τι σε εκανε να βαλεις ενα τοσο "προηγμενο" λειτουργικο σαν τα windows 3.1 (!!!). οσον αφορα το μηνυμα που σου βγαζει πρεπει να ειναι ειναι λογω του ntfs. δεν ειμαι απολυτα σιγουρος, αλλα οταν υπηρχαν τα windows 3.1, δεν υπηρχε ntfs. πας να συνδυασεις 2 τελειως ανομοια πραγματα. για το cd, ειναι φυσικο να μην μπορει να τροποποιησει τα αρχεια του λειτουργικου γιατι ετσι ειναι φτιαγμενο. στο cd οτι γραφεις ετσι μενει.
philos Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Τα Windows 3.1 δεν τα έχω βάλει για κάποιο σοβαρό(γι αυτο στο post μου έχω βάλει smile) λόγο,τα έχω ή μάλλον θέλω να τα βάλω απλός για να τα δοκιμάσω απο περιέργεια. Δέν νομίζω να φταίει το ntfs γιατί όπως είπα το win.com ανοίγει απο το cd-rom, κι αυτό μόνο όταν δεν τρέχει το NTFSDos. Δήλαδή όταν τρέχω το win.com απο το cd ενώ έχω φορτωμένο το NTFSDos μου εμφανίζει το ίδιο μήνημα χωρίς να έχω πειράξει καθόλου τους δίσκους με ntfs. Επίσης είχα διαμορφώσει το β' partition σε FAT (όχι 32) αλλά το dos δεν το εντοπίζει (!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.