jigokubasil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα. 2 ερωτήσεις. (Για κάποιο λόγο δε μου αλλάζει σειρά οπότε θα μπουν όλα σε μια παράγραφο). Ερώτηση 1: Όταν γίνεται πλειστηριασμός ποια είναι η αρχική τιμή, δηλαδή το ελάχιστο της πρώτης προσφοράς? Είναι η αντικειμενική αξία? Είναι παραπάνω από αυτή...? Λιγότερο....? Ερώτηση 2: Έστω ότι έχω ένα μικρό χρέος και στο όνομα μου έχω μια διώροφη πολυκατοικία. Όταν μου γίνει πλειστηριασμός (από ιδιώτη) θα μου το βγάλει όλο από όσο ξέρω. Μπορώ να κάνω κάτι για να βγει ας πούμε μόνο ο ένας όροφος και να πουληθεί ως οροφοδιαμερισμα το οποίο μπορεί να καλύψει το μικρό χρέος? Ευχαριστώ πολύ
29gk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Πλακα κανεις. Εχεις τετοιο ζητημα και ρωτας σε καφενεια και οχι τον δικηγορο σου. Απο την αλλη, νεος λογαριασμος και μηδενικα μηνυματα οποτε................... 4
sphinxgr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Προσωπική μου άποψη χωρίς να ξέρω σίγουρα. Τιμή εκκίνησης είναι το ποσό του χρέους. Όσα παραπάνω πουληθεί, τα παίρνει αυτός που είχε το κτίριο και βγήκε σε πλειστηριασμό 1
jigokubasil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, 29gk είπε Πλακα κανεις. Εχεις τετοιο ζητημα και ρωτας σε καφενεια και οχι τον δικηγορο σου. Απο την αλλη, νεος λογαριασμος και μηδενικα μηνυματα οποτε................... Ουσιαστικά ο πατέρας μου το έχει το θέμα. Και του έχω πει χίλιες φορές να το ρωτήσει στο δικηγόρο του.
29gk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Εφοσον ισχυει αυτο που γραφεις και εισαι σοβαρος ( ΔΕΝ ειναι προσωπικη επιθεση, καθως ως ανωνυμος σχολιαζω εναν αλλο ανωνυμο και αγνωστο μου, αλλα κυριολεκτικο ) το προβλημα το δικο σου ειναι ο πατερας σου που ειτε δεν θελει να καταλαβει ειτε κατι αλλο συμβαινει. Οχι ο πλειστηριασμος, τα χρεη ή οτιδηποτε αλλο. Και επειδη συμβαινει, δεν αποτελεις δηλαδη την μοναδικη περιπτωση στα χρονικα με τετοιου ειδους..... ακαταλαβιστικη "ασυνενοησια", προσπαθησε να τον παρεις εστω και με τη βια που λεμε και να απευθυνθειτε σε ενα δικηγορο. Κι οσο περισσοτερο εχουν προχωρησει οι διαδικασιες τοσο πιο αμεσα πρεπει να το κανετε. Το να στηριχτειτε σε γνωμες, εικασιες και αποψεις ασχετων με το θεμα οπως και για το πως μπορει να εξελιχτει ( πολυ ασχημα πιστεψε το και μην νομιζεις οτι σιγουρα θα εχεις και "ρεστα" ) αυτη η κατασταση ειναι οτι χειροτερο. Αυτοκτονικο βασικα. 1
jigokubasil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, 29gk είπε Εφοσον ισχυει αυτο που γραφεις και εισαι σοβαρος ( ΔΕΝ ειναι προσωπικη επιθεση, καθως ως ανωνυμος σχολιαζω εναν αλλο ανωνυμο και αγνωστο μου, αλλα κυριολεκτικο ) το προβλημα το δικο σου ειναι ο πατερας σου που ειτε δεν θελει να καταλαβει ειτε κατι αλλο συμβαινει. Οχι ο πλειστηριασμος, τα χρεη ή οτιδηποτε αλλο. Και επειδη συμβαινει, δεν αποτελεις δηλαδη την μοναδικη περιπτωση στα χρονικα με τετοιου ειδους..... ακαταλαβιστικη "ασυνενοησια", προσπαθησε να τον παρεις εστω και με τη βια που λεμε και να απευθυνθειτε σε ενα δικηγορο. Κι οσο περισσοτερο εχουν προχωρησει οι διαδικασιες τοσο πιο αμεσα πρεπει να το κανετε. Το να στηριχτειτε σε γνωμες, εικασιες και αποψεις ασχετων με το θεμα οπως και για το πως μπορει να εξελιχτει ( πολυ ασχημα πιστεψε το και μην νομιζεις οτι σιγουρα θα εχεις και "ρεστα" ) αυτη η κατασταση ειναι οτι χειροτερο. Αυτοκτονικο βασικα. Συμφωνώ σε αυτά που λες. Αύριο θα πάει στο δικηγόρο για κάτι και θα του το θυμήσω να το ρωτήσει. Θα πήγαινα κι εγώ αλλά κάνω Μεταπτυχιακό και δουλεύω οπότε οι καθημερινές μου είναι συνέχεια γεμάτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει... Τον έχω ακούσει να λέει χίλια δυο πράγματα με σιγουριά και να του λέω "ρωτά τα να είσαι σίγουρος, μην τα λες στον αέρα από το πουθενά". Κι όντως κάποια που ρώτησε αποδείχθηκαν ότι τα έλεγα τελείως λάθος. Γενικά ήθελα μια ιδέα του τι συμβαίνει (λόγω άγχους), κι όχι να μου λύσει κάποιο πρόβλημα το φόρουμ.
29gk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, jigokubasil είπε Γενικά ήθελα μια ιδέα του τι συμβαίνει (λόγω άγχους), κι όχι να μου λύσει κάποιο πρόβλημα το φόρουμ. Ειναι πολυ εξειδικευμενη,περα απο το σοβαρη και για εσας αλλα και για τον αντιδικο, υποθεση και καπως ετσι ισχυουν και τα παντα ολα. Και τα καλα και τα κακα και τα διαφορα κοκτειλ και συνδυασμοι. Και εχει να κανει και με τις δικες επιλογες, και με εκεινες του αντιδικου σας αλλα και με τις νομικες δυνατοτητες και το πως θα τις ερμηνευσουν οι δικηγοροι και ο διαιτητης-δικαστης. Το βασικο, η κεντρικη ιδεα ειναι αυτο που εγραψε παραπανω ο sphinxgr, αλλα απο αυτο μεχρι του πως εχουν ακριβως τα πραγματα στην ΔΙΚΗ ΣΑΣ περιπτωση οπως και το πως μπορει να τα χειριστει και ερμηνευσει καποιος απο τους παραπανω και τελικα πως θα εξελιχτει το ζητημα, η αποσταση μπορει να ειναι τεραστια τελικα. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από 29gk 2
Stam53 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 1) Εγώ νομίζω, (χωρίς να ΄μαι ειδικός) ότι ο πλειστηριασμός ξεκινά από το 1/2 (μισό) της αξίας τους και όσο φτάσει, αν περισσέψει κάτι, το παίρνει ο πρώην ιδιοκτήτης, αν λείψει, το υπόλοιπο του χρέους συνεχίζει να υπάρχει. Θα πρέπει βέβαια απαραίτητα η απαίτηση του δανειστή να είναι ανάλογη του χρέους του οφειλέτη. Δεν μπορείς δηλαδή να εκπλειστηριάσεις ακίνητο 100 χιλ. για χρέος 5-10 χιλ€, Αυτό θα μπορούσε να ικανοποιηθει με κάτι άλλο π.χ ένα αυτοκίνητο 2) Για να χωριστούν οι όροφοι χρειάζεται να γίνει πρώτα "σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας" 3) Μήπως να έπαιρνες εσύ πριν τηλ. το δικηγόρο, για να μη το "ξεχάσει" ο "γέρος" σου πάλι; Οι συμβουλές του είναι απαραίτητες. 4) Και ό,τι άλλα έγραψε ο 29gk πιο πάνω. 2
29gk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Stam53 είπε 1) Εγώ νομίζω, (χωρίς να ΄μαι ειδικός) ότι ο πλειστηριασμός ξεκινά από το 1/2 (μισό) της αξίας τους και όσο φτάσει, αν περισσέψει κάτι, το παίρνει ο πρώην ιδιοκτήτης, αν λείψει, το υπόλοιπο του χρέους συνεχίζει να υπάρχει. Θα πρέπει βέβαια απαραίτητα η απαίτηση του δανειστή να είναι ανάλογη του χρέους του οφειλέτη. Δεν μπορείς δηλαδή να εκπλειστηριάσεις ακίνητο 100 χιλ. για χρέος 5-10 χιλ€, Αυτό θα μπορούσε να ικανοποιηθει με κάτι άλλο π.χ ένα αυτοκίνητο 2) Για να χωριστούν οι όροφοι χρειάζεται να γίνει πρώτα "σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας" 3) Μήπως να έπαιρνες εσύ πριν τηλ. το δικηγόρο, για να μη το "ξεχάσει" ο "γέρος" σου πάλι; Οι συμβουλές του είναι απαραίτητες. 4) Και ό,τι άλλα έγραψε ο 29gk πιο πάνω. Το 1) πρεπει να ειναι λανθασμενο. Δεν ειμαι νομικος αλλα απο οσα εμαθα στο εμποριο, καλα και κακα, μια χαρα γινεται πλειστηριασμος για την καλυψη οποιουδηποτε χρεους. Και μιλω για ακινητα, κτιρια και οικοπεδα και χωραφια, οπως και για κινητα. Εμπορευμα, οχηματα, κοσμηματα, πινακες κτλ. Απλα τα ακινητα και πιο "ευκολα" ειναι στον εντοπισμο και στη διαδικασια, οπως και πονανε και πολυ καθως η αξια δεν ειναι μονον χρηματικη αλλα και συναισθηματικη-ηθικη. Η αντιρρηση μου δηλαδη και το "λανθασμενο" ειναι στο "αναλογη απαιτηση" που γραφεις οσο και για το ποσο που αναφερεις που απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει. Πολυ σημαντικη βεβαια η επισημανση σου στο 2) που και παλι σημαινει την αναγκη δικηγορου ή αλλου νομικου, πχ συμβολαιογραφου για βοηθεια. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Για την τιμή που ξεκινάει ο πλειστηριασμος δεν γνωρίζω. Για το δεύτερο θέμα σου με το κτίριο και το τι/πως θα κατασχεθει, σημαντικό ρόλο παίζει αν υπάρχει σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας για τα τμήματα του κτιρίου, διαμερίσματα κτλ. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Εγω όσους ξέρω πάντα στο μισό του χρέους ξεκινάνε.Και πρέπει να καλύψει όλους όσους χρωστάει με σειρά το κράτος,τις τράπεζες και τελευταίους τους ιδιώτες..Αν βγει άγονος ξαναβγαίνει σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.Οσα και να λέμε όμως είναι λόγια του αέρα. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΘΕΣ.Αν σας ενδιαφέρει .Αν δεν ........... 1
sphinxgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Προφανώς έχουν αρκετοί δίκιο γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις ανάλογα με το ύψος του χρέους. Μάλλον έτσι όπως το διαβάζω: ξεκινάει με ανώτερη τιμή εκκίνησης, το μισό της αντικειμενικής αξίας ή χαμηλότερη, όταν το χρέος είναι μικρότερο του μισού της αντικειμενικής αξίας 1
jigokubasil Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Είμαι με ξενύχτι γιατί χθες δεν μπορούσα να δουλέψω και βγάζω τη δουλειά από τα μεσάνυχτα και μετά (δουλεύω από σπίτι). Οριζόντια σύσταση έχουμε ναι. Ρώτησα και μια κοπέλα φίλου που έχει σπουδάσει δικηγόρος και έμαθα κι από εκεί κάτι. Θα τα πω στον μπαμπά κι αν δεν τα ρωτήσει στο ραντεβού θα πάρω εγώ τηλέφωνο τον δικηγόρο να μου τα πει
xsterg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 ε αφου ρωτησες φιλο φιλου και σου ειπε κατι κατσε ησυχος μεχρι να σου τα παρουν και να μην το παρεις ειδηση. και κατσε και ασχολησου με το μεταπτυχιακο. το ακινητο ας το παρουν καποιοι που αξιζει να το εχουν και οχι πιτσιρικαδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα