Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Λοιπόν μετά από πολλές επικλήσεις στα Θεία το έκανα να δουλέψει.

1. Στα firewall policies στο Wan in δημιούργησε ένα rule με action accept, tcp πακέτα, στην καρτέλα destination έβαλα την ip του nas μου και την πόρτα που θέλω να ανοίξω. Βάζω το νέο rule δεύτερο στο order

2. Στο nat έφτιαξα έναν νέο κανόνα στο source nat επέλεξα το inbound interface (στην περίπτωση μου το switch0), επέλεξα use masquarade, επέλεξα τα πακέτα που ήθελα πχ tcp και στα destination ip και port έβαλα την ip του nas και την πόρτα που θέλω να ανοίξω

3. Τελευταίο βήμα έφτιξα έναν κανόνα στο destination nat όπου στο inbound interface επέλεξα pppoe0 (λόγω του ότι έχω κάνει bridge το edgerouter) , στο translation έβαλα ip πορτα του nas όπως πριν , επέλεξα πρωτόκολλο και στο dest port έβαλα την πόρτα

Έτσι έχω πρόσβαση κανονικά από έξω στο nas μου. Αυτό που δεν έκανα πριν και δεν λειτουργούσε ήταν το βήμα δυο. @darksoldier δοκίμασε το και γραψε αποτελεσματα

το modem παιζεις κι εκει με NAT?ή επειδή κανεις κλήση δεν εμπλεκεται καθόλου...εγώ δεν το εχω ετσι..σαν managed switch το εχω κουμπώσει γιατί δεν εχω 2ο modem για να δεχομαι τίς κλησεις της τηλεφωνίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, darksoldier είπε

το modem παιζεις κι εκει με NAT?ή επειδή κανεις κλήση δεν εμπλεκεται καθόλου...εγώ δεν το εχω ετσι..σαν managed switch το εχω κουμπώσει γιατί δεν εχω 2ο modem για να δεχομαι τίς κλησεις της τηλεφωνίας

Το μόντεμ δεν παίζει κάποιο ρόλο γιατί το έχω σε bridge mode και απλά το χρησιμοποιώ για την τηλεφωνία, η οποία έρχεται σε ξεχωριστό vlan από το internet. Μόλις βρω χρόνο θα δοκιμάσω να ανοίξω πόρτες για openvpn που θα τρέχω σε docker container.

Επεξ/σία από Bourdoulas
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Το μόντεμ δεν παίζει κάποιο ρόλο γιατί το έχω σε bridge mode και απλά το χρησιμοποιώ για την τηλεφωνία, η οποία έρχεται σε ξεχωριστό vlan από το internet. Μόλις βρω χρόνο θα δοκιμάσω να ανοίξω πόρτες για openvpn που θα τρέχω σε docker container.

docker μεσα στα app του synology για openvpn?

Δημοσ.

ok μενω στο θεμα εδώ,κανω τα παραπανω και θα επιστρεψω λογικά μετά το νέο ετος,εχω κανα 2 μερες ρεπο απο τη δουλειά όποτε θα ασχοληθω,ευχαριστω προς το παρον φιλε,θα ειμαστε σε επαφη

Δημοσ.
22 ώρες πριν, darksoldier είπε

ok μενω στο θεμα εδώ,κανω τα παραπανω και θα επιστρεψω λογικά μετά το νέο ετος,εχω κανα 2 μερες ρεπο απο τη δουλειά όποτε θα ασχοληθω,ευχαριστω προς το παρον φιλε,θα ειμαστε σε επαφη

Λοιπόν το δοκίμασα και άνοιξε κανονικά η πόρτα και συνδέθηκε από έξω. Έκανα μόνο τα παρακάτω:

2. Στο nat έφτιαξα έναν νέο κανόνα στο source nat επέλεξα το inbound interface (στην περίπτωση μου το switch0), επέλεξα use masquarade, επέλεξα τα πακέτα που ήθελα πχ udp και στα destination ip και port έβαλα την ip του nas και την πόρτα που θέλω να ανοίξω

3. Τελευταίο βήμα έφτιξα έναν κανόνα στο destination nat όπου στο inbound interface επέλεξα pppoe0 (λόγω του ότι έχω κάνει bridge το edgerouter) , στο translation έβαλα ip πορτα του nas όπως πριν , επέλεξα πρωτόκολλο και στο dest port έβαλα την πόρτα

Όπως σου ανέφερα και πριν τον openvpn server τον τρέχω σε docker container από τον nas. Αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...