Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,ακολουθησα τον οδηγο για portforward απο το site του κατασκευαστή αλλά δεν καταφερα να εχω εξω απο το δικτυο μου προσβαση στον OPENVPN server του synology nas...μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?Ενδεικτικά εδω ανοιξει την 1194 TCP στον edge sthn kartela ΝΑΤ-FIREWALL PORT FORWARD και IP αυτη του NAS...μηπως μου κανει καμια λαδια ο ΝΑΤ του speedport...το range που δουλευω με τις ip φαινεται στο σχέδιο

MAPP.jpg

Δημοσ.

Πώς παίζεις; bridge, ppoe ή DHCP?

Αν είναι το τελευταίο τότε θες port forward και στα δύο. 

Έχω το ίδιο ακριβώς ρούτερ, παίζει με ppoe κλήση πίσω από speed port plus και έχω σεταρει vpn ipsec και βλέπω τα πάντα στο δίκτυο μου.

• Thanks 1
Δημοσ.

στην ουσία εχω δώσει στην eth0 ιντερνετ και τα αλλα ports τα δουλευω σαν switch...αν κανω bridge δεν χανω την τηλεφωνία?

Δημοσ.

Με bridge την χάνεις.

Αν πας με ppoe (setup as as wan 2lan2) στην eth0 συνδέσεις lan1 speed port και περνάς τα credentials της cosmote στο edgerouter ώστε να κάνει δεύτερη ppoe κλήση. Οι θύρες eth1-4 θα μείνουν ως έχουν τώρα .

Δημοσ.
Στις 5/12/2020 στις 7:52 ΜΜ, Finn είπε

Με bridge την χάνεις.

Αν πας με ppoe (setup as as wan 2lan2) στην eth0 συνδέσεις lan1 speed port και περνάς τα credentials της cosmote στο edgerouter ώστε να κάνει δεύτερη ppoe κλήση. Οι θύρες eth1-4 θα μείνουν ως έχουν τώρα .

κι αν θελω να την κρατησω?μοντεμ άλλο πισω απο το ρουτερ της ubiquiti?

Δημοσ.

Αν θες να κρατήσεις  την τηλεφωνία τότε κρατάς και το speedport από πίσω ως έχει και παίζεις με τη λύση wan 2lan2 και ppoe call απ το ER-X.  Το speedport πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει (εκτός κι αν σκοπευεις να αγοράσεις κάποιο άλλο vdsl2 modem) γιατί το ER-X είναι μόνο router και δε θα παίξει μόνο του.

Δημοσ.

οκ και με τη λυση στο γραφημα πιο πανω τι κανω...ακομα δεν καταφερα να το κανω να δει τον openvpn server του NAS...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, darksoldier είπε

οκ και με τη λυση στο γραφημα πιο πανω τι κανω...ακομα δεν καταφερα να το κανω να δει τον openvpn server του NAS...

Στο γράφημα παραπάνω ο παράγοντας speedport δε μας απασχολεί καθόλου. Ότι port forward και σεταρισμα πρέπει να γίνει θα γίνει στο edgerouter στο tab firewall αν δε κάνω λάθος (εκτός κι αν προτιμάς με cli).

https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115015971688-EdgeRouter-OpenVPN-Server

P.S Εγώ παίζω Μ αυτή τη λύση https://help.ui.com/hc/en-us/articles/204950294-EdgeRouter-L2TP-IPsec-VPN-Server

Επεξ/σία από Finn
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

@darksoldier τελικά βρήκες λύση;

οχι φίλε μου,δέν μπορώ να το κανω να παιξει...αν μπω απο mobile και απο την openvpn εφαρμογή για να δω το σερβερ(nas) τρώω ακυρο...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, darksoldier είπε

οχι φίλε μου,δέν μπορώ να το κανω να παιξει...αν μπω απο mobile και απο την openvpn εφαρμογή για να δω το σερβερ(nas) τρώω ακυρο...

Εγώ έχω γενικότερα πρόβλημα με το port forwarding. Δεν δουλεύει με τίποτα. Προσπάθησα και με dnat αλλά δεν λειτούργησε. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Εγώ έχω γενικότερα πρόβλημα με το port forwarding. Δεν δουλεύει με τίποτα. Προσπάθησα και με dnat αλλά δεν λειτούργησε. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. 

Static ip έχεις ή duckdns;

Επεξ/σία από panoskir
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, panoskir είπε

Static ip έχεις ή duckdns;

Δεν έχω static. Χρησιμοποιώ ddns της Synology. Υποτίθεται ότι στο configuration μου είναι όλα σωστά. Το erx το έχω σε bridge και κάνει αυτό την ppoe κλήση. Αν και αυτό δεν νομίζω ότι έχει σημασία. Στην σελίδα του port forwarding σαν wan interface επιλέγω το ppoe0 και σαν lan το switch0 που εννοείται περιλαμβάνει όλες τις lan που είναι συνδεμένες οι συσκευές μου.

Επεξ/σία από Bourdoulas
Δημοσ.

αν βρειτε καμιά ακρη πείτε κι εδω τίποτά...λογω φορτου εργασίας δεν μπορεσα να κανω και πολλά...αλλά λύση ψαχνω κι εγώ μπάς και δώ το NAS της SYNOLOGY εκτός τοπικου δικτύου και εννοείται με rules πισω απο το firewall του EDGE ROUTER X

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μετά από πολλές επικλήσεις στα Θεία το έκανα να δουλέψει.

1. Στα firewall policies στο Wan in δημιούργησε ένα rule με action accept, tcp πακέτα, στην καρτέλα destination έβαλα την ip του nas μου και την πόρτα που θέλω να ανοίξω. Βάζω το νέο rule δεύτερο στο order

2. Στο nat έφτιαξα έναν νέο κανόνα στο source nat επέλεξα το inbound interface (στην περίπτωση μου το switch0), επέλεξα use masquarade, επέλεξα τα πακέτα που ήθελα πχ tcp και στα destination ip και port έβαλα την ip του nas και την πόρτα που θέλω να ανοίξω

3. Τελευταίο βήμα έφτιξα έναν κανόνα στο destination nat όπου στο inbound interface επέλεξα pppoe0 (λόγω του ότι έχω κάνει bridge το edgerouter) , στο translation έβαλα ip πορτα του nas όπως πριν , επέλεξα πρωτόκολλο και στο dest port έβαλα την πόρτα

Έτσι έχω πρόσβαση κανονικά από έξω στο nas μου. Αυτό που δεν έκανα πριν και δεν λειτουργούσε ήταν το βήμα δυο. @darksoldier δοκίμασε το και γραψε αποτελεσματα

Επεξ/σία από Bourdoulas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...