Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να πάρω τώρα macbook?

mplelaxano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι τρίτη γυμνασίου τώρα και ήθελα να πάρω ένα laptop. Το συζήτησα με τους γονείς μου και συμφώνησαν να μου πάρουν το macbook air m1 τώρα τα Χριστούγεννα. Υπο κανονικές καταστάσεις θα έπερνα ένα λάπτοπ αξίας 500-600 ευρώ αλλά τώρα όλες οι εταιρίες εκτός της apple έχουν ανεβάσει την τιμή πάρα πολύ και ένα τέτοιο λάπτοπ κάνει 800+ ευρώ. Αξίζει να το πάρω από τέτοια ηλικία και αν το πάρω θα μου βγάλει 5+ χρόνια? Ακόμη πολλοί μου είπαν πως θα έχω θέματα στο πανεπιστήμιο με τα προγράμματα. Τι να κάνω?

Επεξ/σία από mplelaxano
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, mplelaxano είπε

Είμαι τρίτη γυμνασίου τώρα και ήθελα να πάρω ένα laptop. Το συζήτησα με τους γονείς μου και συμφώνησαν να μου πάρουν το macbook air m1 τώρα τα Χριστούγεννα. Υπο κανονικές καταστάσεις θα έπερνα ένα λάπτοπ αξίας 500-600 ευρώ αλλά τώρα όλες οι εταιρίες εκτός της apple έχουν ανεβάσει την τιμή πάρα πολύ και ένα τέτοιο λάπτοπ κάνει 800+ ευρώ. Αξίζει να το πάρω από τέτοια ηλικία και αν το πάρω θα μου βγάλει 5+ χρόνια? Ακόμη πολλοί μου είπαν πως θα έχω θέματα στο πανεπιστήμιο με τα προγράμματα. Τι να κάνω?

Μπορείς να πάρεις ενα ultrabook με Windows.

Καλα τα MacBook αλλα θα τον εχεις αποκλειστικά για browsing και office

1 ώρα πριν, NikolasKon14 είπε

Μπορείς να πάρεις ενα ultrabook με Windows.

Καλα τα MacBook αλλα θα τον εχεις αποκλειστικά για browsing και office

Δεν θα μπορώ να κάνω προγραμματισμό photoshop και edit σε mac?

24 λεπτά πριν, mplelaxano είπε

Δεν θα μπορώ να κάνω προγραμματισμό photoshop και edit σε mac?

Προγραμματισμό δεν ξέρω αλλά αν δουλεύεις το Final Cut Pro X και το αντίστοιχο του photoshop που έχει η Apple δεν θα έχεις θέμα.

Αν δουλεύεις Adobe Photoshop,Premiere Pro πάνε σε Intel μοντέλα που έχουν και δυνατότητα dual boot με bootcamp.

Εγώ θα πήγαινα σε Mac με Intel CPU.

Επίσης θα κοιτούσα κάποιο Laptop με Windows είτε θα έφτιαχνα ενα Desktop στη θέση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου.Γενικώς τα air δν είναι κατηγορία laptop για πολλά tasks.Δεν γνώριζω τώρα με τους καινούργιους επεξεργαστές αν άλλαξε κάτι.Αν θέλεις να σου βγάλει 5ετια πας σε macbook pro όπου ανεβαινουμε σε budget περίπου ξεκινάνε 1400 τα περσινά μοντέλα.Αν κάτι τετοιο δεν είναι εφικτο πηγαινε σε windows με i7 10gen ssd 500g.Επίσης αυτό που ανέφερε και το παιδί πιο πάνω,αν δεν έχεις σταθερό μην ξεκινάς να σκάσεις τόσα λεφτά σε κάτι φορητό,ξεκινάς ανάποδα.Δες τι προγραμματα θες να τρέχεις περισσοτερο.Να αναλογιστεις επισης και την αξία μεταπώλησης όπου μετα απο 5 χρόνια το macbook pro θα έχει υψηλοτερη αξια σε σχέση με το windows που η αξία του θα πέσει στα ταρταρα.

Επεξ/σία από Βασιλης 123

Μόλις τώρα, Βασιλης 123 είπε

Καλησπέρα φίλε μου.Γενικώς τα air δν είναι κατηγορία laptop για πολλά tasks.Δεν γνώριζω τώρα με τους καινούργιους επεξεργαστές αν άλλαξε κάτι.Αν θέλεις να σου βγάλει 5ετια πας σε macbook pro όπου ανεβαινουμε σε budget περίπου ξεκινάνε 1400 τα περσινά μοντέλα.Αν κάτι τετοιο δεν είναι εφικτο πηγαινε σε windows με i7 10gen ssd 500g

Εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/24207303/Asus-ZenBook-13-UX325JA-WB711R-i7-1065G7-16GB-512GB-FHD-W10.html

Στις 2/12/2020 στις 3:43 ΜΜ, mplelaxano είπε

Υπο κανονικές καταστάσεις θα έπερνα ένα λάπτοπ αξίας 500-600 ευρώ αλλά τώρα όλες οι εταιρίες εκτός της apple έχουν ανεβάσει την τιμή πάρα πολύ

Ενώ η Apple τις έχει μόνιμα ανεβασμένες 365 ήμερες τον χρόνο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/12/2020 στις 3:43 ΜΜ, mplelaxano είπε

To m1 μπορεί να σε ζορίσει όντως στα προγράμματα στο πανεπιστήμιο, αν και εσύ θα μπεις σε 3 χρόνια οπότε δεν ξέρουμε πως θα είναι τα προγράμματα ως τότε.

Το m1 είναι το πιο γρήγορο λαπτοπ που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως χρημάτων με κάποιο αστερίσκο βέβαια.

Αλλά σκέψου πως λαπτοπ διπλάσιας αξίας τα έχει για την πλάκα του. Δεν υπάρχει σε ταχύτητα, οπότε ως αγορά που θα κρατήσει στο χρόνο, αξίζει.

Το θέμα είναι πως στα macbook με intel μπορούσες να τρέξεις εύκολα κάποια windows προγράμματα που ενδεχομένως να χρειαστείς στη σχολή. Με το m1 δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο ή σε 3 χρόνια, όπως και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα προγράμματα και αν στο μέλλον θα έχουν έκδοση για intel ή για Μ1.

Πιστεύω αξίζει να πάρεις το m1 αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας. Απλά τονίζω πως τα 256 gb μπορεί να αποδειχθούν πονοκέφαλος στο μέλλον αν γράφεις βίντεο. Μπορεί πχ στο μέλλον κάποια μαθήματα σου να είναι ηλεκτρονικά με τη μορφή βίντεο και να τα κατεβάζεις, όπως είναι σήμερα με το covid ή να θες να κάνεις screenrecord για να ανατρέξεις σε αυτά ή σε αυτά που κάνετε τώρα στο σχολείο.

Επεξ/σία από bioentre

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...