Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα, πρώτο θέμα γιατί εδώ και 30 ημέρες που ψάχνω βλέπω ότι υπάρχει άμεση 

ανταπόκριση σε ανάλογα θέματα.

Θέλω να κάνω μία σύνθεση υπολογιστή. Έχω έναν παλαιό από tourbo x cerberous του 2011 που είχα δώσει 800+ περίπου

δεν είχα προβλήματα, απλά σταμάτησε να παίζει παιχνίδια από το 2015 (witcher3) αλλά έπαιζα κάτι αμελητέα dota2 και

μέχρι στιγμής το χρησιμοποιώ για Zbrush, αλλά κολλάει, σέρνεται, ξανακολλάει κτλ. Ανέβασα τις RAM του σε 8 για να τρέχει καλύτερα

και εκεί είδα κάτι noname μητρικές, noname τροφοδοτικά και εκεί κατάλαβα πόσο τυχερός ήμουν που δεν έπαιξε βλάβη....

Για να μην τα πολυλογώ θέλω να κάνω σύνθεση, όχι να τα φτιάξω μόνος μου γιατί δεν έχω εμπειρία και φοβάμαι μην κάνω καμία μλκια στην εγκατάσταση.
Αλλά από το πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξείς από cosmodata 

• Pc Case NZXT H510 (90 Ευρω)
  • Επεξεργαστής AMD Ryzen 5 3600X Box - 6 Cores - 3.8 GHz (236 Ευρώ)
  • Gaming Μητρική MSI B450 Tomahawk Max (AM4/B450/DDR4) (120 ευρω)
    Memory Corsair CMK16GX4M2D3000C16 VENGEANCE® LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C16- Mαύρο (78 ευρω)
  • Κάρτα Γραφικών MSI RX 570 Radeon Armor V341-236R - 8GB OC (240 ευρω)
  • Σκληρός δίσκος WD Red NAS 3.5" 4TB WD40EFRX (106 ευρω)
  • Δίσκος SSD Western Digital Blue 3D - 1ΤB (102 ευρω)
  • Τροφοδοτικό Corsair VS Series CV650 - 650W - 80+ Bronze (63 ευρω)
  • Υδρόψυξη NZXT Kraken M22 RL-KRM22-01 (75 ευρω)
  • windows (115 euyo)

Σύνολο  1270 ευρω.

Στα λεφτά είμαι ΟΚ . Απλά θέλω να ξέρω και την άποψη σας . Η κάρτα γραφικών δεν ξέρω εάν είναι καλή, στην ουσία το zbrush κλαιν για τη κάρτα 
αλλά θα ήθελα να παίζω και σύγχρονα παιχνίδια. Οπότε θα ήθελα να ξέρω κατα πόσο θα έχει διάρκεια ζωής ο συγκεκριμένος.

Το μόνο ενδεχομένως που μπορεί να μην χρειάζομαι είναι το σκληρό, αλλά θέλω χώρο γιατί τα αρχεία ΖΒRUSH είναι μεγάλα και κάθομαι και σβήνω.

Επίσης έχω έναν ssd από το παλαιό υπολογιστή που θέλω να μεταφέρω στο καινούργιο (σε αυτόν τρέχει το πρόγραμμα) και δεν ξέρω δλδ εάν τον μεταφέρω
και τον βάλω, πως μετά τα αρχεία του θα αποθηκεύονται στο μεγάλο (είμαι άσχετος τελείως, λογικά θα διαλλέγω να αποθηκεύονται εκεί λολ)

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

To budget ειναι 1200; 

Ποια άλλα games θες να παίξεις; Άλλη χρήση όχι; Πχ προγράμματα και ποια; Οθόνη ποια έχεις;

Windows θα περάσεις μόνος σου είναι γελοιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@radiohead  Είδα ότι έχει βγει το RDR2 στο steam, ασουμε αυτό θα ήθελα να το δοκιμάσω  (και επίσης θέλω να παίξω επιτέλους το witcher 3 μετά από 5 χρόνια) κάτι καινούργια warhammer40000 κτλ ότι νέο θα βγαίνει
Άλλα προγράμματα ίσως δοκιμάσω το blender, αλλά φαντάζομαι είναι λογικής zbrush που κοιτάει επεξεργαστή και RAM.
Φίλε δεν έχω ιδέα λέμε, τελευταία φορά που ασχολήθηκα ήταν το 2005 που έκανα κάτι format τυφλοσούρτη ntfs 
και μετά έβαζα το cd windows.
Ξέρω ότι γίνεται με στικάκι κατευθείαν από Microsoft & μόλις είδα ότι από Microsoft ειναι 145 ευρω.
budget 1300 max. 

Επεξ/σία από CorvusCorax
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, CorvusCorax είπε

@radiohead  Είδα ότι έχει βγει το RDR2 στο steam, ασουμε αυτό θα ήθελα να το δοκιμάσω .
Άλλα προγράμματα ίσως δοκιμάσω το blender, αλλά φαντάζομαι είναι λογικής zbrush που κοιτάει επεξεργαστή και RAM.
Φίλε δεν έχω ιδέα λέμε, τελευταία φορά που ασχολήθηκα ήταν το 2015 που έκανα κάτι format τυφλοσούρτη ntfs 
και μετά έβαζα το cd windows.
Ξέρω ότι γίνεται με στικάκι κατευθείαν από Microsoft & μόλις είδα ότι από Microsoft ειναι 145 ευρω.
budget 1300 max. 

Θα το κανεις με στικάκι και θα βάλεις κλειδί με δυο ευρώ. Είναι αρκετά μεγαλο το ποσο που διαθέτεις. Οθόνη δεν ειπες

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@radiohead
Oθόνη έχω μία από το 2011 LG που είχα πάρει μαζί, λογικά εάν αντιμετωπίσω προβλήματα μελλοντικά θα την αλλάξω αλλά όχι μαζί γιατί ξεφεύγει το μαρούλι.
Αυτό με το στικάκι δεν το κατάλαβα, νοσπασμε?

Γενικά εάν ξέρετε κάτι που είναι έτοιμο φτιαγμένο και είναι καλύτερο από αυτό που έχω φτιάξει και είναι σε αυτά τα λεφτά το κοιτάω.
Απλά έχω δει μόνο από msystems, egod & cosmodata. Άλλα δεν ξέρω, πλαίσιο,public κτλ δεν κοίταξα καν. Γιατί θεωρώ ότι πάλι θα έχουν noname μέσα

Επεξ/σία από CorvusCorax
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, CorvusCorax είπε

Καλώς σας βρήκα, πρώτο θέμα γιατί εδώ και 30 ημέρες που ψάχνω βλέπω ότι υπάρχει άμεση 

ανταπόκριση σε ανάλογα θέματα.

Θέλω να κάνω μία σύνθεση υπολογιστή. Έχω έναν παλαιό από tourbo x cerberous του 2011 που είχα δώσει 800+ περίπου

δεν είχα προβλήματα, απλά σταμάτησε να παίζει παιχνίδια από το 2015 (witcher3) αλλά έπαιζα κάτι αμελητέα dota2 και

μέχρι στιγμής το χρησιμοποιώ για Zbrush, αλλά κολλάει, σέρνεται, ξανακολλάει κτλ. Ανέβασα τις RAM του σε 8 για να τρέχει καλύτερα

και εκεί είδα κάτι noname μητρικές, noname τροφοδοτικά και εκεί κατάλαβα πόσο τυχερός ήμουν που δεν έπαιξε βλάβη....

Για να μην τα πολυλογώ θέλω να κάνω σύνθεση, όχι να τα φτιάξω μόνος μου γιατί δεν έχω εμπειρία και φοβάμαι μην κάνω καμία μλκια στην εγκατάσταση.
Αλλά από το πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξείς από cosmodata 

• Pc Case NZXT H510 (90 Ευρω)
  • Επεξεργαστής AMD Ryzen 5 3600X Box - 6 Cores - 3.8 GHz (236 Ευρώ)
  • Gaming Μητρική MSI B450 Tomahawk Max (AM4/B450/DDR4) (120 ευρω)
    Memory Corsair CMK16GX4M2D3000C16 VENGEANCE® LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C16- Mαύρο (78 ευρω)
  • Κάρτα Γραφικών MSI RX 570 Radeon Armor V341-236R - 8GB OC (240 ευρω)
  • Σκληρός δίσκος WD Red NAS 3.5" 4TB WD40EFRX (106 ευρω)
  • Δίσκος SSD Western Digital Blue 3D - 1ΤB (102 ευρω)
  • Τροφοδοτικό Corsair VS Series CV650 - 650W - 80+ Bronze (63 ευρω)
  • Υδρόψυξη NZXT Kraken M22 RL-KRM22-01 (75 ευρω)
  • windows (115 euyo)

Σύνολο  1270 ευρω.

Στα λεφτά είμαι ΟΚ . Απλά θέλω να ξέρω και την άποψη σας . Η κάρτα γραφικών δεν ξέρω εάν είναι καλή, στην ουσία το zbrush κλαιν για τη κάρτα 
αλλά θα ήθελα να παίζω και σύγχρονα παιχνίδια. Οπότε θα ήθελα να ξέρω κατα πόσο θα έχει διάρκεια ζωής ο συγκεκριμένος.

Το μόνο ενδεχομένως που μπορεί να μην χρειάζομαι είναι το σκληρό, αλλά θέλω χώρο γιατί τα αρχεία ΖΒRUSH είναι μεγάλα και κάθομαι και σβήνω.

Επίσης έχω έναν ssd από το παλαιό υπολογιστή που θέλω να μεταφέρω στο καινούργιο (σε αυτόν τρέχει το πρόγραμμα) και δεν ξέρω δλδ εάν τον μεταφέρω
και τον βάλω, πως μετά τα αρχεία του θα αποθηκεύονται στο μεγάλο (είμαι άσχετος τελείως, λογικά θα διαλλέγω να αποθηκεύονται εκεί λολ)

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πολύ καλα όλα, προχώρα !

Όπως θα έλεγε και η φίλη μας η Ντόρα: Κ.Α.Τ.Α.Π.Λ.Η.Κ.Τ.Ι.Κ.Ο 

Spoiler

τρόλ

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακύρωσα λολ ρε θα με πάρουν με τις πέτρες 

EDIT:
Αυτό (δεν έχει σκληρό 4τ) και επίσης δεν έχει windows , συνολο 1240.

NZXT H Series H510 Windowed Mid-Tower Case - White 1 89.90 € 89.90 €
Μητρική: 001-44433 Asus Prime X570-P 1 209.00 € 209.00 €
Επεξεργαστής: 001-44415 AMD Ryzen 5 3600 with Wraith Stealth Cooler 1 218.90 € 218.90 €
Ψύξη επεξεργαστή: 001-46632 NZXT Kraken X63 Liquid CPU Cooler 1 162.50 € 162.50 €
Μνήμη RAM: 001-37928 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200MHz (Kit of 2) - Black 1 74.50 € 74.50 €
Κάρτα Γραφικών: 001-49652 Asus GeForce GTX 1660 SUPER TUF Gaming OC 6GB 1 309.00 € 309.00 €
Τροφοδοτικό: 001-47076 Corsair CV Series CV650 650W Bronze Rated Power Supply 1 63.50 € 63.50 €
Δίσκος SSD: 001-41932 Western Digital Blue 3D Nand 1TB SATA III SSD 1 115.00 € 115.00 €
Επεξ/σία από CorvusCorax
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για τη βοήθεια και ειδικά τον ραδιοhead.

Τελικά πήγα σε ryzen 3600, motherboard x570 tuf wifi pro, ram corsair ven 3600 32gb, m2 aurus gigabite  γεν 4 , 930gb (ή κάτι τέτοιο),
NZXT 710, ψύκτρα Noctua DH15 chromax black, και βρήκα από ebay μια FE 2070 super 8GB 
και psu evga p2 750w.

Σε εναμιση χρόνο ίσως πάω σε αναβάθμιση επεξεργαστή .

Το μηχάνημα εώς τώρα δεν κολλάει πουθενά σε zbrush κτλ 

Σας ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...