Προς το περιεχόμενο

home cinema

emperor4her

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα καλημερα!

εχω μπερδευτει λιγο σε καποια θεματακια. Αναλυτικοτερα:

περι codecs:  

1. για πιο λογο αναφερετε οτι το "ταδε" ηχοσυστημα αναπαραγει πχ blueray, dts κλπ? το μηχανημα κανει την αποκωδικοποιηση ή η τηλεοραση ή ο υπολογιστης που εχεις  για παραδειγμα συνδεδεμενο. 

2. επειδη σκεφτομουν μεσα στο επομενο 2μηνο να αρχισω να συνθετω το home cinema (υπολογιζω να μην ξεπερασω τα 700-800) υπαρχει καποιος ενυσχυτης με ασυρματα πισω ηχεια? αλλιως αναγκαστικα θα παω σε ηχομπαρα με ασυρματα.. δεν μπορω να φερω καλωδια πισω απ τον καναπε.

μενω σε πολυκατοικια, με χαλια ηχομόνωση. οποτε θελω καποια ενταση, αλλα μην φανταστειτε τρελα πραγματα. κατα κυριο λογο απλα θελω την εμπειρια του suround. 

Επεξ/σία από emperor4her
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η σειρά είναι κάπως έτσι

πηγή -> (ψηφιακά) -> αποκωδικοποιητής -> (αναλογικά) -> τμήμα ενίσχυσης

τώρα που είναι το καθένα ποικίλει

μπορεί να είναι όλα μαζί σε μια συσκευή

μπορεί και σε κομμάτια , το καλύτερο είναι να έχεις av home cinema ενισχυτή που αυτός θα κάνει αποκωδικοποίηση και ενίσχυση μαζί από όλες τις πηγές που συνδέονται πάνω του ψηφιακά και έχουν περιεχόμενο dolby digital,dts, truedts κτλ

Επεξ/σία από xrhstosiak

4 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

μπορει και σε κομματια , το καλυτερο ειναι να εχεις av home cinema ενισχυτη που αυτος θα κανει αποκωδικοποιηση και ενισχυση μαζι απο ολες τις πηγες που συνδεονται πανω του ψηφιακα και εχουν περιοχομενο dolby digital,dts, truedts κτλ

Ακριβω΄ς, το καλύτερο.

Να οπλιστείς με υπομονή για να κάνεις οικονομικό σύστημα. Εγώ πχ αγορασα πρωτα ενισχυτη με 2 ηχεία βιβλιοθηκης κι ενα κεντρικό.

Περασε λιγος καιρός, αγορασα ηχεία δαπεδου και τα βιβλιοθηκης πηγαν πίσω. Λιγο αργότερα, να σου και το sub.

Και τώρα ηρθε η ωρα αλλαγής του ενισχυτή και 2 ακομα ηχεία atmos.

Με υπομονη θα βρείς πραγματάκια! Και στο 5.1 να μείνεις, εινα πάρα πολυ ωραια εμπειρια. Μη ξανοιχτείς, διοτι μενεις σε πολυκατοικια και οτιδηποτε δυνατό θα σε βάλει σε μπελάδες :(  (τα χω ζησει με φιλο)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα!

επιστρεφω στο θεμα! μιας και ηρθε επιτελους η τηλεοραση (Sony KD-65XH9096) παμε σιγα σιγα για ηχοσυστημα.

λοιπον, θελουμε αναπαραγωγη Dts, Dolby Atmos κλπ.

Σε av ειμαι αναμεσα στους: 

Για ηχεια μπροστα στην τηλεοραση σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα Dali Oberon 5

Στα υπολοιπα εχω χαθει καπως.. τι πρεπει να επιλεξω για περιφεριακα? για πισω και κεντρικο? 

φυσικα και απο τις πανω επιλογες, αν υπαρχει κατι καλυτερο χωρις ιδιαιτερη αυξηση χρηματων να το δουμε.

o χωρος μου ειναι αυτος, εδω ειναι η παλια tv βεβαια πριν την αλλαγη. ηχεια στο ταβανι δεν το βλεπω εφικτο να βαλω, οποτε θα προτιμουσα 2 μπροστα και 2 πισω και ενα κεντρικο. 

IMG_20201027_162608.jpg.8e93174a913b86568dc6423f945828b2.jpg

ΑΑ, ξεχασα να αναφερω, το ηχοσυστημα θα μπει για ταινιες, αλλα πολυ θα ηθελα να ακουω εναν καθως πρεπει ηχο και σε μουσικη.. κανα spotify, cd Κλπ..

Διαβαζοντας αυτο, απο τον @konstantin79 επισης μπερδευτικα στο κοματι του " και φυσικά μια πηγή η οποία θα μπορεί να στείλει στον ενισχυτή τέτοιο σήμα (πχ bluray player ή media player καλό)"

Η τηλεοραση δεν αναλαμβανει αυτο το ρολο?

εγω που εχω και υπολογιστη συνδεδεμενο επισης δεν αναλαμβανει αυτο το ρολο? 

Επεξ/σία από emperor4her

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, emperor4her είπε

καλημερα!

επιστρεφω στο θεμα! μιας και ηρθε επιτελους η τηλεοραση (Sony KD-65XH9096) παμε σιγα σιγα για ηχοσυστημα.

λοιπον, θελουμε αναπαραγωγη Dts, Dolby Atmos κλπ.

Σε av ειμαι αναμεσα στους: 

Για ηχεια μπροστα στην τηλεοραση σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα Dali Oberon 5

Στα υπολοιπα εχω χαθει καπως.. τι πρεπει να επιλεξω για περιφεριακα? για πισω και κεντρικο? 

φυσικα και απο τις πανω επιλογες, αν υπαρχει κατι καλυτερο χωρις ιδιαιτερη αυξηση χρηματων να το δουμε.

ΑΑ, ξεχασα να αναφερω, το ηχοσυστημα θα μπει για ταινιες, αλλα πολυ θα ηθελα να ακουω εναν καθως πρεπει ηχο και σε μουσικη.. κανα spotify, cd Κλπ..

Διαβαζοντας αυτο, απο τον @konstantin79 επισης μπερδευτικα στο κοματι του " και φυσικά μια πηγή η οποία θα μπορεί να στείλει στον ενισχυτή τέτοιο σήμα (πχ bluray player ή media player καλό)"

Η τηλεοραση δεν αναλαμβανει αυτο το ρολο?

εγω που εχω και υπολογιστη συνδεδεμενο επισης δεν αναλαμβανει αυτο το ρολο? 

Καλησπέρα!

Για τα ηχεία έχω ακούσει τα καλύτερα, απαραίτητα θα πάρεις και το κεντρικό της σειράς που θα επιλέξεις. πχ για τα oberon πρεπει να πάρεις και αυτό https://www.skroutz.gr/s/16541508/Dali-Oberon-Vokal.html?from=catspan

Δουλεύει και με αλλα  φυσικά αλλά δενει καλύτερα.

Παιχνίδια παίζεις? πχ xbox series x και playstation 5. Αν ναι και επειδή η tv σου υποστηρίζει HDMI 2.1 θα σου πρότεινα να διαλέξεις και ενισχυτή που να μπορεί να το υποστηρίξει και να έχει hdmi2.1

Νομίζω οτι και οι 2 που αναφέρεις δεν έχουν. Ο 1600H σίγουρα όχι γιατί τον έχω και εγώ. Επίσης η φετινή σειρά αρκετών ενισχυτών έχει θέμα με το HDMI 2.1 παρόλο που το υποστηρίζει.

Ως προς τα υπόλοιπα

Μια τυπική σύνδεση θα είναι:   πηγή (pc, player, xbox) ----hdmi---------ενισχυτής---------hdmi--------tv

Τώρα η πηγη θα πρέπει να έχει δυνατότητα passthrough, δηλαδή να περνάει τον ήχο και να αφήνει την αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή. Επίσης η πηγή θα πρέπει να "ταϊστεί" και με αρχείο που θα έχει τον ανάλογο ηχο(atmos, dd hd, dts hd κλπ)

Ελπίζω να το εξήγησα σωστα

Επεξ/σία από konstantin79

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Καλησπέρα!

Για τα ηχεία έχω ακούσει τα καλύτερα

Παιχνίδια παίζεις? πχ xbox series x και playstation 5. Αν ναι και επειδή η tv σου υποστηρίζει HDMI 2.1 θα σου πρότεινα να διαλέξεις και ενισχυτή που να μπορεί να το υποστηρίξει και να έχει hdmi2.1

Νομίζω οτι και οι 2 που αναφέρεις δεν έχουν. Ο 1600H σίγουρα όχι γιατί τον έχω και εγώ. Επίσης η φετινή σειρά αρκετών ενισχυτών έχει θέμα με το HDMI 2.1 παρόλο που το υποστηρίζει.

Ως προς τα υπόλοιπα

Μια τυπική σύνδεση θα είναι:   πηγή (pc, player, xbox) ----hdmi---------ενισχυτής---------hdmi--------tv

Τώρα η πηγη θα πρέπει να έχει δυνατότητα passthrough, δηλαδή να περνάει τον ήχο και να αφήνει την αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή. Επίσης η πηγή θα πρέπει να "ταϊστεί" και με αρχείο που θα έχει τον ανάλογο ηχο(atmos, dd hd, dts hd κλπ)

Ελπίζω να το εξήγησα σωστα

Ευχαριστω για την απαντηση, Παιχνιδια δεν παιζω, βασικα παιζω, αλλα εχω υπολογιστη με αλλη οθονη κλπ (δες υπογραφη). Ενισχυτής με 2,1 ξεφευγει σε τιμη νομιζω.. οχι? αν φυσικα εβρισκα σε μια μια νορμαλ τιμη καποιον θα το σκεφτομουν σοβαρα, γιατι οταν φτανεις να δωσεις ενα σεβαστο ποσο και να χτισεις σιγα σιγα πας για το καλυτερο εξ αρχης.

για το passthrough, υποθετω οτι το pc περναει κανονικα τον ηχο μεσω HDMI στα αρχεια 4κ. 

βασικα, το pc κατα κυριο λογω εχει αναλαβει το ρολο του server και η τηλεοραση μιας και ειναι android τραβαει το αρχειο μεσω LAN και το παιζω ειτε με vlc που ειναι εγκατεστημενο στη tv ειτε μεσω kodi. οπως και να εχει τραβαει ενα αρχει της ταξης των 70-90 gb και το παει σφαιρα. (καλωδιωσα το καλοκαιρι ολο το σπιτι με 1000αρι Lan) 😃

για περιφεριακα ηχεια εχεις καμια ιδεα? για τα πισω και κεντρικο?  επισης δεν εχω καταλαβει το 4κ ή το 8κ τι ρολο βαραει? αν δηλαδη σε 5 χρονια παρω αλλη tv που ειναι 8κ, τι προβλημα θα εχω με αυτον που ειναι 4κ?

Επεξ/σία από emperor4her

4 ώρες πριν, emperor4her είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, Παιχνιδια δεν παιζω, βασικα παιζω, αλλα εχω υπολογιστη με αλλη οθονη κλπ (δες υπογραφη). Ενισχυτής με 2,1 ξεφευγει σε τιμη νομιζω.. οχι? αν φυσικα εβρισκα σε μια μια νορμαλ τιμη καποιον θα το σκεφτομουν σοβαρα, γιατι οταν φτανεις να δωσεις ενα σεβαστο ποσο και να χτισεις σιγα σιγα πας για το καλυτερο εξ αρχης.

για το passthrough, υποθετω οτι το pc περναει κανονικα τον ηχο μεσω HDMI στα αρχεια 4κ. 

βασικα, το pc κατα κυριο λογω εχει αναλαβει το ρολο του server και η τηλεοραση μιας και ειναι android τραβαει το αρχειο μεσω LAN και το παιζω ειτε με vlc που ειναι εγκατεστημενο στη tv ειτε μεσω kodi. οπως και να εχει τραβαει ενα αρχει της ταξης των 70-90 gb και το παει σφαιρα. (καλωδιωσα το καλοκαιρι ολο το σπιτι με 1000αρι Lan) 😃

για περιφεριακα ηχεια εχεις καμια ιδεα? για τα πισω και κεντρικο?  επισης δεν εχω καταλαβει το 4κ ή το 8κ τι ρολο βαραει? αν δηλαδη σε 5 χρονια παρω αλλη tv που ειναι 8κ, τι προβλημα θα εχω με αυτον που ειναι 4κ?

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια σε next gen κονσόλες κλπ τότε δεν σε πολυνοιάζει, πάντως ένας τέτοιος είναι πχ ο 2700Η

Λογικά το pc μπορεί να περάσει ήχο atmos κλπ. Δυστυχώς όμως δεν έχω ασχοληθεί με pc ως media player

Από εκεί και πέρα θα σου πρότεινα να πας βήμα βήμα. Ξεκίνα με τι θες να διαθέσεις και αν σε ενδιαφέρει να το πας τμηματικά (δηλ ενισχυτής και μπροστα ηχεια, μετά sub και ποιο μετά τα surround). αυτή είναι η βάση

Κάτι που παρατήρησα είναι οτι ποτέ δεν αναφέρεις το sub το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά!

Το κεντρικό και τα 2 μπροστά ίδια μάρκα και σειρά είναι το ιδεατο. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου προτείνω είναι να φτιάξεις ένα post στο avclub.gr και να αρχισεις ενα τοπικ εκεί, καθώς ξέρουν αρκετά πιο πολλά και το ψάχνουν. Επίσης ηχεία δεν αγοράζεις με τα λόγια, το πιο βασικό είναι να πας οταν ανοιξουν τα καταστήματα και να τα ακούσεις. Το αναφέρω γιατί μπορεί να κάνεις την δουλειά σου και με λιγότερα χρήματα (μέχρι τώρα έχεις φτιάξει ενισχυτή και 2 ηχεία 1100€ χωρίς να πας για κεντρικό, sub, περιφερειακά ηχεία, βάσεις των πισω ηχειων, καλώδια).Φυσικά αν θες να τα δώσεις κανένα θέμα και καλά κάνεις, απλά να ξέρεις οτι δεν μπορείς να πάρεις κάτι εξαιρετικό (ενισχυτή, ηχεία) και να το πλαισιώσεις με κάτι κακό μετά γιατί έχεις τερματίσει το budget. Δεν θα σου αρέσει αυτό που θα ακούς.

Ως προς το τελευταίο χοντρικά αν έχεις pc που περνάει 8Κ και ο ενισχυτής αντέχει να περάσει στην tv 4Κ, εσυ δεν θα δεις κάτι παραπάνω από 4Κ. Θα πρέπει να είναι όλη η αλυσίδα ικανη για 8Κ. Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το παιχνίδι σε κονσόλα νεας γενιάς και 8Κ (που δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς) μην το λάβεις καθόλου υπόψιν σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...