van62 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα παιδια γνωμες απο οσους γνωριζουν καλα το θεμα αυτο που καιει πιστευω πολλους απο εμας και κυκλοφορουν στην αγορα δεκαδες λυσεις και ειδη θερμοπροσωψεων και αναλογα ειδικοι και γνωστες και πολλοι ανηδεοι και <τεχνιτες>της αρπαχτης. Σκεφτομαι να προχωρησω σε θερμοπροσωψη σε παλαια κ ανακαινισμενη μονοκατοικια στο Παλαιο φαληρο διορωφη,με ταρατσα μονωμενη με ανεστραμμενη μονωση.Επιφανειες σχεδον 300 τετρ.μετρα.Εκεινο που με προβληματιζει ειναι τι γινεται με αρκετες υδρορροες ,σωληνες υδραυλικων, φυσικου αεριου,ηλιακου , κλιματιστικα στους τοιχους κλπ εμποδια. Τι κανουν με ολα αυτα γιατι ο καθενας που ερχεται λεει οτι θελει.Αλλος να βγουνε και να μπουν απεξω,αλλος να σκεπαστουν, αλλος τσιμεντοσανιδες κλπ κλπ. Τι ειναι αραγε το καλυτερο και λιο σθγουρο γαι μια καλη μονωση με αντοχη στο χρονο. Ευχαριστω πολυ
HERTHAN Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Καλημερα φιλε μου. Ελπιζω να σε βοηθησουν αυτα που θα σου πω. Απο μονωτικα υλικα εβαλα τα παρακατω: Περιμετρικα(αλλα και στο ανεβασμα στις σκαλες) και μεχρι τους 50-60 ποντους εχω βαλει εξηλασμενη πολυστερινη για υγρασια κλπ. Απο εκει και πανω εχω βαλει σε ολο διογκωμενη πολυστερινη neopor γραφιτουχα 7CM: EPS 80 λ = 0,031 W / mK Στα παραθυρα για να μην τα κλεισω βρηκα κι εβαλα διογκωμενη πολυστερινη 2cm περιμετρικα στον τοιχο για να μην αφησω το τοιχο εκτεθημενο.Υπαρχει πολυστερινη 2cm αν το ψαξεις λιγο θα το βρεις. Για κολλες χρωματα κλπ δεν σου λεω γιατι πρεπει να πω εταιριες και δεν θελω να κανω διαφημιση. Βαλε παντως οσο πιο καλα υλικα μπορεις μια φορα θα το κανεις δεν υπαρχει δευτερη ευκαιρια. Λοιπον τωρα για ολα τα υπολοιπα που ρωτας θα σου πω τι εχω κανει. Τις υδροροες τα λουκια δηλαδη εβγαλα τα παλια γιατι ηταν και πολυ παλιο το σπιτι εβαλα καινουρια πλαστικα πολυ καλης ποιοτητας και τα εκρυψα μεσα στην θερμομονωση.Ετσι δεν φαινεται τιποτα εξωτερικα θα μπορουσες να πεις οτι ειναι σαν να μην εχω.Μιλαω για τα καθετα εννοειται οχι αυτα που ειναι πανω στην σκεπη τα οριζοντια. Οτι αλλο εφτιαξα εξωτερικα απο σωληνες για διαφορες εργασιες ειτε υδραυλικες ειτε ηλεκτρολογικες τα εκρυψα κι αυτα με την θερμομονωση. Τωρα για τα aircondition:το ενα που ειχα πριν το ξηλωσα απο εκει που το ειχα ψηλα στον τοιχο κι εκανα καινουρια εγκατασταση(οπως επισης και για το 2ο aircondition που εβαλα εκεινο το διαστημα) και τις σωληνες εκρυψα και αυτες μεσα στην θερμομονωση και δεν φαινεται τιποτα.Τις εξωτερικες μοναδες τις εβαλα και τις 2 να πατανε στο εδαφος και οχι στον τοιχο του σπιτιου και οι κρυμμενες οι σωληνες βγαινουν ακριβως απο πισω τους και δεν φαινεται τιποτα. Το μονο που φαινεται εξωτερικα ειναι ο σωληνας του φυσικου αεριου διοτι δεν μπορεις να το καλυψεις εκτος αν τον πας υπογειος.Να σκαψεις δηλαδη.Εμενα φαινεται εξωτερικα γιατι ετσι οπως ειναι το σπιτι δεν γινοταν αλλιως να κανω κατι διαφορετικο.Στην δικη σου περιπτωση μπορει να μην φαινεται. Οποτε με λιγα λογια εκρυψα τα παντα στην θερμομονωση διοτι περισσοτερες πιθανοτητες εχει να χαλασει κατι αν ειναι εξωτερικα και να γινει για οποιοδηποτε λογο ζημια παρα εσωτερικα. Μια συμβουλη που εχω να σου δωσω ειναι να ψαξεις να βρεις καλο μαστορα για την θερμομονωση.Ειναι το πιο σημαντικο.Τα καλυτερα υλικα του κοσμου να παρεις αν το μαστορας δεν ειναι καλος θα στα κανει πτανα ολα.Ψαξου ψαξου ψαξου ειναι πολυ σημαντικο.Δωσε και παραπανω χρηματα αν χρειαστει αν μαθεις οτι καποιος μαστορας ειναι καλος.Πιστεψε με θα ειναι τα μονα χρηματα που δεν θα μετανιωσεις. Τελος και πολυ σημαντικο αν τυχον κι εχεις υγρασια σε εξωτερικους τοιχους βρες εναν μονωσα για τετοιες περιπτωσεις ωστε να σου καθαρισει τα σημεια με την υγρασια να τα αφησει να στεγνωσουν μετα να τα μονωσει με καποια ειδικα υλικα που βαζουν και μετα θα κανει ο αλλος ο μαστορας την θερμομονωση εξωτερικα για να το κλεισει απο πανω.Αυτοι οι μονωσαδες ειναι αυτοι που κανουν περισσοτερο και τους εσωτερικους χωρους για την υγρασια για να σου δωσω να καταλαβεις.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω. Γενικοτερα θελει αρκετο τρεξιμο και ψαξιμο να βρεις καλα υλικα και σωστα μαστορια για ολες τις δουλειες. Προσπαθησε να μαθεις κι απο αλλους που εχουν κανει και ρωτα κιολας δεξια αριστερα πηγαινε δεν δουλειες μιλα μαζι τους και προχωρα παρε καλα μαστορια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Εκατσα και στα εγραψα οοοοοολα αυτα γιατι μου θυμησες τον ευατο μου που εσπαγα το κεφαλι μου να βρω βοηθεια μιας και δεν ηξερα τιποτα απ'ολα αυτα και κανεις δεν μπορουσε να με βοηθησει. Υπομονη και κουραγιο φιλε. Ελπιζω να σε βοηθησα. 5
van62 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου κ την αναλυτικη περιγραφη
james01gr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 πήγαινε ρώτα μηχανικό. αυτά που λέει ο παραπάνω φίλος είναι οκ και πρακτικά όμως όταν βάζεις 2cm μόνωση και στα υπόλοιπα βάλεις 7, δημιουργείς θερμογέφυρες. ένας μηχανικός θα στα εξηγήσει καλύτερα. τις υδρορροές συνήθως τις θάβουν τα A/C τα βγάζουν και τα ξανατοποθετουν.
lary7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, van62 είπε Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα παιδια γνωμες απο οσους γνωριζουν καλα το θεμα αυτο που καιει πιστευω πολλους απο εμας και κυκλοφορουν στην αγορα δεκαδες λυσεις και ειδη θερμοπροσωψεων και αναλογα ειδικοι και γνωστες και πολλοι ανηδεοι και <τεχνιτες>της αρπαχτης. Σκεφτομαι να προχωρησω σε θερμοπροσωψη σε παλαια κ ανακαινισμενη μονοκατοικια στο Παλαιο φαληρο διορωφη,με ταρατσα μονωμενη με ανεστραμμενη μονωση.Επιφανειες σχεδον 300 τετρ.μετρα.Εκεινο που με προβληματιζει ειναι τι γινεται με αρκετες υδρορροες ,σωληνες υδραυλικων, φυσικου αεριου,ηλιακου , κλιματιστικα στους τοιχους κλπ εμποδια. Τι κανουν με ολα αυτα γιατι ο καθενας που ερχεται λεει οτι θελει.Αλλος να βγουνε και να μπουν απεξω,αλλος να σκεπαστουν, αλλος τσιμεντοσανιδες κλπ κλπ. Τι ειναι αραγε το καλυτερο και λιο σθγουρο γαι μια καλη μονωση με αντοχη στο χρονο. Ευχαριστω πολυ Καταρχάς να βάλεις θερμοπρόσοψη για να σωθείς απο το θέμα κρύου, αλλά πολύ προσοχή στο θέμα μάστορα και υλικών. Η θερμοπρόσοψη είναι μια εργασία με χρόνο ζωής 25+ χρόνια οπότε πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις και όχι "ελα βάλε όπου μπορείς" Συγκεκριμένα 1)Τα κλιματιστικά τα αφαιρείς , βάζεις νέες βάσεις πιο μεγάλες και μετά μπαίνει η μόνωση, ώστε όταν το ξανά βάλεις να έχεις τουλάχιστον 10εκ απόσταση. 2)Σωλήνες υδραυλικών και ηλιακού αν είναι σε καλή κατάσταση είτε τους χώνεις μέσα στην μόνωση είτε περνάς κανάλια και μετά βάζεις την μόνωση ώστε να μπορέσουν να αφαιρεθούν σε περίπτωση βλάβης(δεν το κάνει κανείς..) 3)Οι βρύσες θέλουν προεκτάσεις και τα φωτιστικά αφαίρεση και επανατοποθέτηση 4)Οι φυσικού αερίου απαγορεύεται να κρυφτούν οπότε τους αφήνεις ώς έχεις και βάζεις ένα 2ρι μονωτικό αν χωράει. 5)Οι υδρορροές καλό είναι να αφαιρεθούν και να ανατοποθετηθούν πιο έξω με μεγαλύτερα αργύρια, αλλά μπορείς και να τις κρύψεις στην μόνωση αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά οι σωλήνες και τα καλώδια μπορούν να κρυφτουν για να μονωθού, απλά σε περίπτωσι βλάβης βάζεις καινούργιους εξωτερικα. Αυτά ότι χρειαστείς ρώτησε. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από lary7 1 1
HERTHAN Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, james01gr είπε πήγαινε ρώτα μηχανικό. αυτά που λέει ο παραπάνω φίλος είναι οκ και πρακτικά όμως όταν βάζεις 2cm μόνωση και στα υπόλοιπα βάλεις 7, δημιουργείς θερμογέφυρες. ένας μηχανικός θα στα εξηγήσει καλύτερα. Για 10 και 20 εκατοστα δεν δημιουργειται καμια θερμογεφυρα .Μιλησα με 2 μηχανικους κιολας για να παρω αποψεις και δεν ειχα κιολας και πολλες επιλογες θα μου εκρυβε τελειως τα παραθυρα. Απο το να μην εβαζα τιποτα σ'εκεινο το σημειο καλυτερα ειναι τα 2 εκατοστα. 1
makevius Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Στις 2/12/2020 στις 4:10 ΜΜ, HERTHAN είπε Για 10 και 20 εκατοστα δεν δημιουργειται καμια θερμογεφυρα .Απο το να μην εβαζα τιποτα σ'εκεινο το σημειο καλυτερα ειναι τα 2 εκατοστα. Επειδή είμαι σε μια παρόμοια φάση θα σου ήταν εύκολο να μας πεις κόστος και τετραγωνικά
HERTHAN Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, makevius είπε Επειδή είμαι σε μια παρόμοια φάση θα σου ήταν εύκολο να μας πεις κόστος και τετραγωνικά Σε τι ακριβως θες να σου πω κοστος και τετραγωνικα για την θερμομονωση γενικοτερα?
makevius Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Πόσο σου κόστισε συνολικα η θερμοπρόσοψη και τα τετραγωνικα του σπιτιου για να πάρω μια γενική ιδέα
HERTHAN Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, makevius είπε Πόσο σου κόστισε συνολικα η θερμοπρόσοψη και τα τετραγωνικα του σπιτιου για να πάρω μια γενική ιδέα Παιζουν πολλα ρολο για την τελικη τιμη.Παιζει ρολο το τι υλικα βαζει ο καθενας και απο ποια εταιρια.Επισης τι τιμη θα του δωσει ο μαστορας για την δουλεια. Αν εγω πηρα υλικα με 100 ευρω και ο μαστορας μου ειπε μια τιμη με 20 ευρω το τετραγωνικο κι εσυ παρεις υλικα με 80 ευρω και η τιμη που θα σου δωσει ο μαστορας για την δουλεια ειναι 15 ευρω το τετραγωνικο τοτε και τα ιδια τετραγωνικα να εχουμε το κοστος θα ειναι διαφορετικο. Οποτε αν εμενα μου κοστιζε 7000 ευρω για παραδειγμα για 330τμ εσενα μπορει να σου κοστισει 5000 ευρω γιατι θα βαλεις αλλα υλικα και ο μαστορας θα σου παρει λιγοτερα. Αντιθετως μπορει να παρεις ακριβοτερα υλικα και να σου παρει και ο μαστορας ακριβοτερα το τετραγωνικο και να σου βγουνε περισσοτερα τα χρηματα για τα ιδια τετραγωνικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα