xaritakia Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όποιον παρακολουθεί, Έχω σκοπό να αναβαθμίσω το λάπτοπ μου, και ως δεύτερη ενέργεια, μετά την αγορά 2ής ram, είναι να αφαιρέσω τον οπτικό δίσκο και να τον αντικαταστίσω με ένα caddy που θα δέχεται ένα δεύτερο δίσκο. ΄Εχω έναν HDD 1TB, και ο νέος μου SSD θα είναι 250-500gb και από ότι βλέπω, ο SSD είναι καλό να έχει μέσα μόνο τα W10( γιατί?). Αναρωτιέμαι λοιπόν, που πρέπει να βάλω τον HDD και που τον SSD? Ποιόν να βάλω στο caddy? Εχει διαφορά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από xaritakia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα. Νομίζω ότι και στις δύο θέσεις με sata συνδέεται, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, nk9 είπε Καλημέρα. Νομίζω ότι και στις δύο θέσεις με sata συνδέεται, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Απλά πρέπει από το bios να δηλώσεις το boot order. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaritakia Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Ναι γενικά δείχνουν στο ίντερνετ ότι μπορώ να τα βάλω με οποία αλληλουχία θέλω. Απλώς ρωτάω από θέμα ταχύτητας ποιο θα ήταν το ιδανικό; Πώς μπορώ να μάθω ποια είναι η ροή των δεδομένων σε κάθε περίπτωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Το ιδανικο ειναι ο SSD να μπει στη θεση του τωρινου σου δισκου και ο δισκος στη θεση του DVDRW. 🤓 Σε ορισμενα το DVD μπορει να περιοριζεται δυστυχως σε...Sata II και οχι ΙΙΙ speeds, οποτε play safe! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaritakia Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Θα βάλω τον ssd στην κανονικη θεση λοιπον. Το προβλημα μου τώρα ειναι οτι το λαπτοπ έχει optical disc πάχους 9mm! Σχεδόν σε όλα τα λάπτοπ ειναι είτε 9.5mm είτε 12.7mm. Και τα caddy που παιζουν στην αγορά είναι 9.5 η 12.7 Ελπίζω το 9.5 να χωρεσει αλλιως θα ειμαι χωρίς hdd. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από xaritakia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Στις 2/12/2020 στις 2:38 ΠΜ, xaritakia είπε Καλησπέρα σε όποιον παρακολουθεί, Έχω σκοπό να αναβαθμίσω το λάπτοπ μου, και ως δεύτερη ενέργεια, μετά την αγορά 2ής ram, είναι να αφαιρέσω τον οπτικό δίσκο και να τον αντικαταστίσω με ένα caddy που θα δέχεται ένα δεύτερο δίσκο. ΄Εχω έναν HDD 1TB, και ο νέος μου SSD θα είναι 250-500gb και από ότι βλέπω, ο SSD είναι καλό να έχει μέσα μόνο τα W10( γιατί?). Αναρωτιέμαι λοιπόν, που πρέπει να βάλω τον HDD και που τον SSD? Ποιόν να βάλω στο caddy? Εχει διαφορά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Τόν Ssd θα το βάλεις στή θέση που είναι τώρα ο μηχανικός δίσκος -HDD. Στόν Ssd θα βάλεις λειτουργικό σύστημα - οδηγούς συσκευών (εννοείται) - εφαρμογές . Με τούς Ssd , κερδίζεις ταχύτητα εγγραφής & ανάγνωσης αρχείων . Θα σου ποότεινα το ελάχιστο να επιλέξεις 240Gb Ssd πλέον έχουν μειωθεί οι τιμές τους . Εφόσον το ανοίξεις το φορητό δές και τη θερμοαγώγιμη πάστα και τόν ανεμιστήρα του σε τι κατάσταση είναι , εάν δέν γνωρίζεις άστο για κάποιο τεχνικό . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasis Kon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα παιδια. Εδω και καιρο σκεφτομαι και εγω να κανω αυτη την αλλαγη αλλα δεν την εχω κανει ακομα γιατι δεν εχω καταληξει. Εχω εναν 450 HDD και ειμαι αναμεσα στην αγορα ενος 500 ssd και αντικατασταση του HDD ή οπως ο φιλος ειπε πιο πανω να κανω την πατεντα με το caddy και να εχω στο συστημα και τον ssd και τον hdd. Επειδη ομως δε γνωριζω πολλα επι του θεματος θα ηθελα τη βοηθεια σας. 1) Εαν αποφασισω την αντικατασταση του hdd με ssd, εχω βρει βιντεο για το πως θα μεταφερω τα αρχεια κτλ αλλα 2)Εαν αποφασισω τη λυση του caddy θα ηθελα βοηθεια οσον αφορα τη μεταφορα windows (και ο,τι αλλο χρειαζεται ) απο τον hdd στον ssd καθως και το πως θα ρυθμισω το bios ωστε ο ssd να τρεχει πρωτος. Τα specs του Laptop ειναι Inte I5 5200U 8gb ram geforce 920m Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/12/2020 στις 2:38 ΠΜ, xaritakia είπε ο SSD είναι καλό να έχει μέσα μόνο τα W10( γιατί?) Στον SSD μπορεις να βαλεις ο,τι θες εκτος απο τα windows , απλα φροντιζεις να μην τον τιγκαρεις. Οι SSD θελουν ελευθερο χωρο αλλιως η αποδοση και η υγεια τους θα "πεσει" πριν την ωρα τους. Οσον για τον ποιον να βαλεις στο caddy σου απαντησαν. Συνηθως η συνδεση του caddy ειναι χαμηλοτερης ταχυτητας απο την εσωτερικη υποδοχη sata , λογω οτι τα dvd-rw δεν χρειαζονται μεγαλες ταχυτητες , για αυτο και επιλεγουμε τον μηχανικο δισκο να βαλουμε εκει. Κατι γενικο για οποιον αλλαζει δισκους και αναρωτιεται πως να μεταφερει αρχεια/windows και τα σχετικα. Αγοραστε εναν εξωτερικο δισκο. Σε αυτον μπορειτε να : 1. Αντιγραψετε απο τον παλιο (μηχανικο δισκο) ο,τι αρχεια θελετε να κρατησετε. 2. Windows 10 - start menu - control panel - backup and restore ( windows 7 ) - create system image. Τραβατε image το efi partition (αν υπαρχει) και φυσικα το "c:". Επιλογη να σωσει το image στον εξωτερικο δισκο. 3. Βγαζετε παλιο μηχανικο δισκο , συνδεετε τον καινουργιο καθως και τον εξωτερικο που περιεχει το system image. 4. Ξεκινατε εγκατασταση windows απο καποιο στικακι. Δεν πατατε "Install now" , αλλα "repair computer" ή οπως το λεει. Στις επιλογες που βγαζει επιλεγετε "restore system image". Θα σαρωσει τους διαθεσιμους δισκους και θα βρει αυτοματα το image στον εξωτερικο δισκο. Προχωρατε την διαδικασια. Αποσυνδεετε τον εξωτερικο δισκο και επανεκκινειτε. 5. Μεγια τον νεο δισκο και τα windows που "ηρθαν" οπως τα θυμοσαστε. 6. Συνδεετε το caddy με τον παλιο μηχανικο δισκο , φορμαρετε , περνατε τα αρχεια σας απο τον εξωτερικο δισκο. 7. The end. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasis Kon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Στον SSD μπορεις να βαλεις ο,τι θες εκτος απο τα windows , απλα φροντιζεις να μην τον τιγκαρεις. Οι SSD θελουν ελευθερο χωρο αλλιως η αποδοση και η υγεια τους θα "πεσει" πριν την ωρα τους. Οσον για τον ποιον να βαλεις στο caddy σου απαντησαν. Συνηθως η συνδεση του caddy ειναι χαμηλοτερης ταχυτητας απο την εσωτερικη υποδοχη sata , λογω οτι τα dvd-rw δεν χρειαζονται μεγαλες ταχυτητες , για αυτο και επιλεγουμε τον μηχανικο δισκο να βαλουμε εκει. Κατι γενικο για οποιον αλλαζει δισκους και αναρωτιεται πως να μεταφερει αρχεια/windows και τα σχετικα. Αγοραστε εναν εξωτερικο δισκο. Σε αυτον μπορειτε να : 1. Αντιγραψετε απο τον παλιο (μηχανικο δισκο) ο,τι αρχεια θελετε να κρατησετε. 2. Windows 10 - start menu - control panel - backup and restore ( windows 7 ) - create system image. Τραβατε image το efi partition (αν υπαρχει) και φυσικα το "c:". Επιλογη να σωσει το image στον εξωτερικο δισκο. 3. Βγαζετε παλιο μηχανικο δισκο , συνδεετε τον καινουργιο καθως και τον εξωτερικο που περιεχει το system image. 4. Ξεκινατε εγκατασταση windows απο καποιο στικακι. Δεν πατατε "Install now" , αλλα "repair computer" ή οπως το λεει. Στις επιλογες που βγαζει επιλεγετε "restore system image". Θα σαρωσει τους διαθεσιμους δισκους και θα βρει αυτοματα το image στον εξωτερικο δισκο. Προχωρατε την διαδικασια. Αποσυνδεετε τον εξωτερικο δισκο και επανεκκινειτε. 5. Μεγια τον νεο δισκο και τα windows που "ηρθαν" οπως τα θυμοσαστε. 6. Συνδεετε το caddy με τον παλιο μηχανικο δισκο , φορμαρετε , περνατε τα αρχεια σας απο τον εξωτερικο δισκο. 7. The end. Όλα εκτός από Windows; Μα όλοι λένε να έχεις μέσα τα Windows για πιο γρήγορο boot κτλ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Thanasis Kon είπε Όλα εκτός από Windows; Μα όλοι λένε να έχεις μέσα τα Windows για πιο γρήγορο boot κτλ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευχαριστώ πολύ. 22 λεπτά πριν, mphxths είπε Στον SSD μπορεις να βαλεις ο,τι θες εκτος απο τα windows Εννοω , windows + ο,τι θες. Βγηκε λαθος νοημα οπως το εγραψα. Μπορεις να βαλεις windows + office + browser +email client+...+ ο,τι θες..απλα μην τον τιγκαρεις. O,τι θες "επιπλεον" των windows Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasis Kon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Εννοω , windows + ο,τι θες. Βγηκε λαθος νοημα οπως το εγραψα. Μπορεις να βαλεις windows + office + browser +email client+...+ ο,τι θες..απλα μην τον τιγκαρεις. O,τι θες "επιπλεον" των windows Χαζομάρα μου. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaritakia Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ έκανα μεταφορά τον δεδομένων(των windows) απο τον HDD στον SSD(αφού τον έβαλα στο caddy) με την χρήση του λογισμικού MacriumReflect. Ύστερα άλλαξα την θέση του HDD και του SSD. Πλέον ο HDD είναι στο caddy.(δεν ξέρω βέβαια αν όντως αυτό επηρεάζει την ταχύτητα, δηλαδή αν το caddy θα περιόριζε τον SSD..) Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από xaritakia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα