Crash24 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Στο δυναμικό της Salesforce θα ενταχθεί σύντομα η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας, που πολλές εταιρείες έχουν προτιμήσει. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Salesforce γνωστοποίησε πως προχωράει σε εξαγορά της εταιρείας Slack, που βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο εργαλείο επικοινωνίας, έναντι 27.7$ δισεκατομμυρίων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ποσό των 26.79$ δισεκατομμύρια θα καταβληθεί σε μετρητά ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια ασυνήθιστη εβδομάδα για την Slack, η μετοχή της οποίας είχε εκτοξευτεί χάρη στις φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από τη συμφωνία. Παρά την επισημοποίηση της εξαγοράς, δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες ως προς το αν και πώς θα επηρεαστούν οι τρέχοντες χρήστες της υπηρεσίας - είτε πρόκειται για μεγάλες εταιρείες είτε για μικρότερες. Το μοναδικό που αναφέρεται και αφορά σε κάποια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας, είναι πως η υπηρεσία θα ενσωματωθεί στο Salesforce Cloud και θα γίνει το «νέο interface του Salesforce Customer 360». Δεδομένου ότι η Salesforce είναι μια εταιρεία που προσφέρει πολλές υπηρεσίες μέσω cloud, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει πιθανή αλλαγή στο μοντέλο πληρωμής, για παράδειγμα. Από την άλλη, το κομμάτι περί μετατροπής του Slack σε interface του Salesforce Customer 360 δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επηρεάσει και την έως τώρα καθημερινότητά των χρηστών ή τον τρόπο που οι εταιρείες ενσωματώνουν το Slack έως σήμερα. Με την Salesforce να είναι σε διαρκή «μάχη» με τη Microsoft όσον αφορά τις υπηρεσίες μέσω cloud, η εξαγορά της Slack αποσκοπεί σε κάτι ξεκάθαρο: την απάντηση στο Microsoft Teams. Παρότι ως εταιρεία προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών, δεν είχε κάτι αντίστοιχο στον κατάλογό της. Έχοντας πλέον τη λύση και σε αυτό τον τομέα, η Salesforce ελπίζει να πάρει κομμάτι της «πίτας» που έχει η Microsoft, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις από cloud έως προγράμματα γραφείου σε επιχειρήσεις. Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Slack σκαρφάλωσε έως τα 43.84$, ενώ συγκριτικά στις αρχές Νοεμβρίου κυμαινόταν στα 24.10$. Η εταιρεία είχε προβλήματα με την κερδοφορία της, καθώς από την ένταξή της στο χρηματιστήριο πέρυσι, δεν κατάφερε να φέρει τα αναμενόμενα νούμερα. Επιπλέον, παρότι με την πανδημία γιγαντώθηκε η ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία σε εταιρικό επίπεδο -κάτι που το Slack έχει φτιαχτεί να προσφέρει- η τύχη της εταιρείας δεν είχε την αναμενόμενη ανοδική πορεία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
HERTHAN Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Τσαμπα την αγορασε για ενα κομματι ψωμι.😜 1
EuphangeL Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Το καλό που τους θέλω, μην πειράξουν λειτουργίες, ενσωματώσεις και UX. 2
Vlad27 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Και μετά μας φαίνονταν πολλά τα 7,5 ψωροδις που έδωσε η MS για τη Bethesda 😁 2
hyperspaced Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Προφανώς με 27.7 δις δεν αγοράζεις την τεχνολογία αλλά το πελατολόγιο....
takjar Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Το Slack για να βγάλει λεφτά πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρείες, αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις συνήθως κοιτάνε τα οικονομικά και την ασφάλεια Αν έτσι κι αλλιώς πληρώνεις κάποιο μεγάλο πακέτο την Microsoft για τις εφαρμογές γραφείου σου και περιλαμβάνει και το MS Teams, γιατί να δώσεις έξτρα λεφτά για το Slack. Δεν θα καθίσει ο τυπάκος που παίρνει τις αποφάσεις, ούτε να ψάξει τα γαμάτα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Slack, ούτε να ψάξει και να διερευνήσει το πόσο ασφαλές είναι το Slack. Θεωρεί την Default, no risk λύση την λύση του MS Teams. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, για αυτό κυρίως start-up χρησιμοποιύν επί πληρωμή Slack και οι υπόλοιπες εταιρείες (ή μικρά τμήματα μέσα στις εταιρείες) αν το χρησιμοποιούν, χρησιμοποιούν την δωρεάν έκδοση με ότι προβλήματα και περιορισμούς επιφέρει αυτό. Για παράδειγμα η Beat (TaxiBeat) στην Ελλάδα χρησιμοποιεί full Slack σε σημείο όπου δεν χρησιμοποιούν καθόλου τα email. Ακόμα και για σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις χρησιμοποιούν το Slack. 3 1
JimGer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως όλα αυτά αξίζουν τόσα λεφτά. Πολύ έωλα μου φαίνονται. 28 δις το slack. Αλλά και άλλες εταιρίες τεχνολογίας δεν καταλαβαίνω πως χωρίς πρακτικό (για εμένα) νόημα ξαφνικά αρχίζουν ράλι. Παράδειγμα Τέσλα. Πότε θα φάνε φούντο αυτά δεν ξέρω 1
Eloy Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, JimGer είπε Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως όλα αυτά αξίζουν τόσα λεφτά. Πολύ έωλα μου φαίνονται. 28 δις το slack. Αλλά και άλλες εταιρίες τεχνολογίας δεν καταλαβαίνω πως χωρίς πρακτικό (για εμένα) νόημα ξαφνικά αρχίζουν ράλι. Παράδειγμα Τέσλα. Πότε θα φάνε φούντο αυτά δεν ξέρω Kι εγώ αυτό λέω... Σαν τα νυχτοκάματα που ανακοίνωναν (οτι δήθεν έπαιρναν) οι τραγουδιστές στα σκυλάδικα είναι - για να ανεβαίνει το πρεστίζ... Αν έψαχνες τα χαρτιά με τις υπογραφές ήταν το ένα δέκατο απο αυτά που έλεγαν.0, . Θα το πιστέψω
manval Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 12 hours ago, HERTHAN said: Τσαμπα την αγορασε για ενα κομματι ψωμι.😜 Σε σχέση με τα 8 δις που έδινε η Microsoft είναι πολλή καλύτερα. https://mspoweruser.com/microsoft-reportedly-wanted-buy-slack-8-billion/
HERTHAN Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, manval είπε Σε σχέση με τα 8 δις που έδινε η Microsoft είναι πολλή καλύτερα. https://mspoweruser.com/microsoft-reportedly-wanted-buy-slack-8-billion/ Ψιλαδακια εδινε η Microsoft......μια γυφτικη σαλατα!!!😊
kostasgpa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, petasis είπε Πεταμένα λεφτά... Εμπεριστατωμένη χρηματοοικονομική ανάλυση, με μοντέλα παλινδρόμησης κλπ. Κρίμα που δεν σε άκουσαν οι αγοραστές, την πάτησαν. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από kostasgpa
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 10 hours ago, petasis said: Πεταμένα λεφτά... Πραγματικά κακώς δεν άκουσαν την υπέροχη ανάλυση σου και ξόδεψαν τόσα φράγκα αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ της Salesforce. Θα μπορούσαν να τα φάνε σε πιτόγυρα, υποθέτω... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα