Προς το περιεχόμενο

AVR Mode σε UPS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που λέτε βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών ισχύουν. Ψάχνω και γω να δω τι παίζει. Απλά όταν μπαίνει σε avr ανάλογα πόσο θα πέσει η τάση τόσο θα είναι ανεβασμένη με νταβανι τα 253. Δηλ ανεβάζει στάνταρ και δεν είναι ρυθμισμένο να κρατάει 230 σταθερό. πχ 207 η χαμηλή τάση πάει 253. Αν πέσει στα 200 θα είναι μείον 7 άρα 246. Και στο πολυμετρο (ακριβό επαγγελματικό)  μετράει το ίδιο. Η ουσία είναι αν αυτή η λειτουργία μου δημιούργησε πρόβλημα στις συσκευές. 

Δημοσ.
23 minutes ago, cocous said:

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που λέτε βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών ισχύουν. Ψάχνω και γω να δω τι παίζει. Απλά όταν μπαίνει σε avr ανάλογα πόσο θα πέσει η τάση τόσο θα είναι ανεβασμένη με νταβανι τα 253. Δηλ ανεβάζει στάνταρ και δεν είναι ρυθμισμένο να κρατάει 230 σταθερό. πχ 207 η χαμηλή τάση πάει 253. Αν πέσει στα 200 θα είναι μείον 7 άρα 246. Και στο πολυμετρο (ακριβό επαγγελματικό)  μετράει το ίδιο. Η ουσία είναι αν αυτή η λειτουργία μου δημιούργησε πρόβλημα στις συσκευές. 

Είναι εύκολο να μεταφέρεις το ups σε ένα ρευματοδότη όσο γίνεται πιο κοντά στον ηλεκτρικό πίνακα και να δεις αν έχεις τις ίδιες ενδείξεις τάσης ?

Θερμή παράκληση, βεβαιώσου με κάποιο τρόπο ό,τι ο ρευματοδότης έχει καλή γείωση. :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, htaccess είπε

Είναι εύκολο να μεταφέρεις το ups σε ένα ρευματοδότη όσο γίνεται πιο κοντά στον ηλεκτρικό πίνακα και να δεις αν έχεις τις ίδιες ενδείξεις τάσης ?

Θερμή παράκληση, βεβαιώσου με κάποιο τρόπο ό,τι ο ρευματοδότης έχει καλή γείωση. :)

Το έχω δοκιμάσει. Γενικά η ΔΕΗ μου κάνει κόλπα. Ειδικά όταν ανάβω θερμοσίφωνα κουζίνα κτλ.Τωρα ας πούμε είναι 220 αλλά τις πρωινές ώρες πέφτει η τάση. Το ups ξεκινά στα 207 να μπαίνει σε AVR.

Εντωμεταξύ η γκαντεμιά πάει και έρχεται. Παράγγειλα servo σταθεροποιητή και είχε πρόβλημα. Και τώρα τον έδωσα πίσω και θα μου στείλει έναν Vmark 3000VA relay.

Ελπίζω να στρώσει την τάση ώστε το ups να μην μπαίνει σε avr.

Δημοσ.
1 minute ago, cocous said:

Το έχω δοκιμάσει. Γενικά η ΔΕΗ μου κάνει κόλπα. Ειδικά όταν ανάβω θερμοσίφωνα κουζίνα κτλ.Τωρα ας πούμε είναι 220 αλλά τις πρωινές ώρες πέφτει η τάση. Το ups ξεκινά στα 207 να μπαίνει σε AVR.

Εντωμεταξύ η γκαντεμιά πάει και έρχεται. Παράγγειλα servo σταθεροποιητή και είχε πρόβλημα. Και τώρα τον έδωσα πίσω και θα μου στείλει έναν Vmark 3000VA relay.

Ελπίζω να στρώσει την τάση ώστε το ups να μην μπαίνει σε avr.

Γνώμη μου αρχικά είναι να καλέσεις έναν ηλεκτρολόγο για να σου ελέγξει τον ηλεκτρικό πίνακα, κακές/χαλαρές συσφίξεις επαφών έχουν ως αποτέλεσμα αρχικά τις πτώσεις τάσης υπό φορτίο.

Αν η πτώση τάσης διαπιστωθεί ότι είναι ίδια και στο παροχικό καλώδιο, τότε κάλεσε προληπτικά και την ΔΕΔΔΗΕ (βλάβες) για να κάνουν σχετικό έλεγχο (κακές/χαλαρές συσφίξεις) επαφών στο μετρητή τους.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από όλα τα άλλα όμως. Σαν λειτουργία avr και max 253volt είναι επικίνδυνο?  Αν ήταν πως υποτίθεται τηρεί τις προδιαγραφές. Απλά ζητάω την άποψη έμπειρων παιδιών που έχουν ασχοληθεί μιας και βλέπω ότι πολλά ups line interactive λειτουργούν με αυτόν τοντρόπο. 

Δημοσ.
12 minutes ago, cocous said:

Πέρα από όλα τα άλλα όμως. Σαν λειτουργία avr και max 253volt είναι επικίνδυνο?  Αν ήταν πως υποτίθεται τηρεί τις προδιαγραφές. Απλά ζητάω την άποψη έμπειρων παιδιών που έχουν ασχοληθεί μιας και βλέπω ότι πολλά ups line interactive λειτουργούν με αυτόν τοντρόπο. 

Όχι φίλε μου, δεν είναι επικίνδυνο, έτσι λειτουργούν (buck and boost) αυτού του τύπου line interactive ups.

Το επικίνδυνο είναι η πτώση τάσης όσο ανεβάζεις το φορτίο της εγκατάστασης, αυτό που μας  αναφέρεις πιο πάνω.

Έλεγξέ το. :)

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, htaccess είπε

Όχι φίλε μου, δεν είναι επικίνδυνο, έτσι λειτουργούν (buck and boost) αυτού του τύπου line interactive ups.

Το επικίνδυνο είναι η πτώση τάσης όσο ανεβάζεις το φορτίο της εγκατάστασης, αυτό που μας  αναφέρεις πιο πάνω.

Έλεγξέ το. :)

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μέχρι να αποκτήσω το συγκεκριμένο ups δεν είχα πάρει χαμπάρι το πρόβλημα της πτώσης τάσης μιας και τα άλλα 2 μικρότερα ups σκυλιά μεν αλλά χωρίς οθόνη και avr για να βλέπω τι γίνεται. Σίγουρα θα το κοιτάξω όμως μήπως και βρεθεί λύση. Πάντως τον σταθεροποιητή δεν μπορώ να τον επιστρέψω αφού τον έχω πληρωμένο. Απλά προσωρινά θα τον βάλω πίσω από το ups για να ησυχάσω και από τον ανεμιστήρα που ακούγεται οταν λειτουργεί το avr. Και πάλι ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Παντως ειχα και εχω θεμα με τη ταση και εγω και ειναι διαπιστωμενα θεμα του δικτυου.

Μετα απο καταγγελια ,γιατι με εγραφαν οταν απλα δηλωνα βλαβη,ηρθαν και εσκαψαν και περασαν καινουργια καλωδιωση σε μενα και τους διπλανους.Και το θεμα δε λυθηκε.

Ε τους σκιζεις η δε τους σκιζεις.Και μετα μου στειλανε και γραμμα να μου πουν ταχα οτι το κανανε προληπτικα και οτι δεν υπηρχε θεμα.

Για κακη τους τυχη ειμαι μηχανολογος και ξερω κατι ψιλα.Οποτε να μου λενε οτι δεν υπαρχει θεμα οταν ειχα πετυχει στη πριζα 164V περσι και λιγο καιρο μετα αρπαξανε φωτια τα καλωδια της κουζινας,δε παιζει.Οταν λοιπον ξανα χαλασει τιποτα θα τους κανω μια ωραια τεχνικη εκθεση με το κοστος μεσα και την υπογραφη μου σα μηχανικος και θα δουν τη γλυκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...