Προς το περιεχόμενο

AVR Mode σε UPS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα. Θέλω λιγάκι τις γνώσεις σας περί ενός θέματος που αντιμετωπίζω. Πρόσφατα πήρα ένα UPS (το τρίτο που αποκτώ)  αλλά μεγαλύτερο από τα άλλα 3000VA και επιπλέον λειτουργίες AVR κτλ. Καλά όλα αυτά αλλά διαπίστωσα ότι το AVR δουλεύει αρκετές φορές. Οπότε παρατήρησα ότι έχω θέμα με την τάση στο σπίτι η οποία πέφτει στα 207 volt.Το UPS μετά από ερώτηση του εγινε στον κατασκευαστή μπαίνει σε αυτή την λειτουργία όταν η τάση πέσει κάτω από 207volt ή ανέβει πάνω από 253volt. Οπότε η απάντηση του ήταν ότι αυτό το κάνει για να προστατέψει τις συσκευές από την χαμηλή τάση. Ως εδώ λέμε οκ. Αλλα όταν το UPS μπαίνει σε αυτή την λειτουργία βλέπω στην οθόνη του και στο monitoring system στον υπολογιστή ότι το input είναι στα 207 volt δηλαδή το κατώτατο όριο και στο output 253 που είναι το ανώτατο. Οπότε ναι μεν να δίνει παραπάνω για προστασία αλλά και πάνω από 240 volt δεν είναι επικίνδυνο? (250volt). Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να το βγάλω ή όχι και να το αντικαταστήσω. Το άλλο που σκέφτηκα ειναι σταθεροποιητης τάσης πρίν το ups αλλά μπαίνω σε παραπανω έξοδα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν κούρασα. Από κάτω η φώτο όταν βρίσκεται το ups σε avr mode. 

20201125_101432_copy_2016x1512.jpg

Επεξ/σία από cocous
Δημοσ.
On 02/12/2020 at 21:41, cocous said:

Κανένας?

a.μετρησε με πολυμετρο την εξοδο οταν το κανει.β.αν υποστηριζει βαλε αντι να παιζει avr να σου δινει απο την μπαταρια.στο apc ρυθμιζεις ολα τα ορια.σε αυτο δεν ξερω

Δημοσ.

Τι UPS ειναι?

Μετρησε οντως με πολυμετρο στην εξοδο να δεις αν οντως δινει αυτο που λεει.Σιγουρα ειναι θεμα εαν δινει τοσο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετράει όντως τόσο στο πολύμετρο. Ειναι της Powerwallker 3000VA και μετά απο ερώτηση που έκανα στον κατασκευαστή και στο κατάστημα που το αγόρασα έτσι δουλεύουν +/-10% στα 230.

Αν η τάση ας πούμε πάει 200 αυτό θα έχει 242 στο avr.

Εντωμεταξύ σε ηλεκτρονικούς που ρώτησα μου είπανε οτι δεν θα έχω πρόβλημα μιας και το ρεύμα είναι ελεγχόμενο και μετασχηματισμένο.

Όπως και να έχει όμως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παράγγειλα σταθεροποιητή τάσης ίδιου κυβισμού μιας και η ΔΕΗ μαλαxxxxται ωστέ το UPS να παίρνει σταθερή τάση.

https://powerwalker.com/?page=product&item=10121144&lang=en

Επεξ/σία από cocous
Δημοσ.
2 hours ago, cocous said:

Μετράει όντως τόσο στο πολύμετρο. Ειναι της Powerwallker 3000VA και μετά απο ερώτηση που έκανα στον κατασκευαστή και στο κατάστημα που το αγόρασα έτσι δουλεύουν +/-10% στα 230.

Αν η τάση ας πούμε πάει 200 αυτό θα έχει 242 στο avr.

Εντωμεταξύ σε ηλεκτρονικούς που ρώτησα μου είπανε οτι δεν θα έχω πρόβλημα μιας και το ρεύμα είναι ελεγχόμενο και μετασχηματισμένο.

Όπως και να έχει όμως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παράγγειλα σταθεροποιητή τάσης ίδιου κυβισμού μιας και η ΔΕΗ μαλαxxxxται ωστέ το UPS να παίρνει σταθερή τάση.

https://powerwalker.com/?page=product&item=10121144&lang=en

εκτος οπως σου ειπα αν αντι για avr μπορεις να το στειλεις πχ κατω απο τα 210 να δινει μονο απο μπαταρια

Δημοσ.

Προσωπικα τετοιο ups δε θα το εμπιστευομουν και θα το γυριζα.

Οποιο εχει περασει απο τα χερια μου ,οταν εμπαινε το avr εδινε μεχρι 230,οχι 250.

Δημοσ.
1 minute ago, Dantε said:

Οποιο εχει περασει απο τα χερια μου ,οταν εμπαινε το avr εδινε μεχρι 230,οχι 250.

apc forever.τοσο απλα

οτι πληρωνεις παιρνεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το θέμα είναι πως να το γυρίσω πίσω αφού το θεωρούν ότι έτσι δουλεύει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

τωρα το κρατας και δες αυτο που γραψα πιο πανω ή να βαλεις σταθεροποιητη πριν

Πάντως λένε Καλά λόγια γι'αυτά τα συγκεκριμένα. Όμως όχι δεν έχει να πειράξω τις μετρήσεις. Έχω επάνω PC TV και PS5. Λίγο που ρώτησα είπαν ότι οι ανοχές είναι πάνω απο 350 ώστε να προκληθεί ζημιά. Εντωμεταξύ η ΔΕΗ μου ρίχνει την τάση έως και 200volt.

Παράγγειλα όμως έναν σταθεροποιητή της Vmark 3000VA όσο και το ups. Θα έχω πρόβλημα να το ρίξω από πίσω? 

Επεξ/σία από cocous
Δημοσ.

οχι  δεν εχεις θεμα να το βαλεις απο πισω.το 350 το θεωρω πολυ.σε καποια μηχανηματα που δεν μπαινει  ups οταν η δεη εφτασε να δινει πανω απο 250 εγιναν παραπονα να το πω ετσι. το apc σε λιγοτερο απο 250 260 μου το γυρνουσε ολο το φορτιο  on battery και οχι σε avr.to avr το ειχε για συν συν 30  volt.τωρα στα συν 50 πλην 50 πηγαινε on battery

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/12/2020 στις 10:12 ΜΜ, cocous είπε

Οπότε παρατήρησα ότι έχω θέμα με την τάση στο σπίτι η οποία πέφτει στα 207 volt.Το UPS μετά από ερώτηση του εγινε στον κατασκευαστή μπαίνει σε αυτή την λειτουργία όταν η τάση πέσει κάτω από 207volt ή ανέβει πάνω από 253volt. Οπότε η απάντηση του ήταν ότι αυτό το κάνει για να προστατέψει τις συσκευές από την χαμηλή τάση. Ως εδώ λέμε οκ. Αλλα όταν το UPS μπαίνει σε αυτή την λειτουργία βλέπω στην οθόνη του και στο monitoring system στον υπολογιστή ότι το input είναι στα 207 volt δηλαδή το κατώτατο όριο και στο output 253 που είναι το ανώτατο. Οπότε ναι μεν να δίνει παραπάνω για προστασία αλλά και πάνω από 240 volt δεν είναι επικίνδυνο?

Τα νούμερα αυτά (207 και 253) είναι η ονομαστική τάση του δικτύου 230 +- 10% Οτιδήποτε μέσα σε αυτό το όριο θεωρείται φυσιολογικό βάσει πανευρωπαικών κανονισμών.

Τα φτηνά UPS έχουν ένα μετασχηματιστή με πολλές λήψεις, οπότε μπορούν να αυξήσουν (η μειώσουν) την τάση κατα κάποια συγκεκριμένα ποσοστά σύν ή πλήν 5% 10% 20% κτλ. Είναι αδύνατον να στη ρυθμίσει σε ένα συγκεκριμένο νούμερο και να την κρατήσει σταθερή.

Μπορείς να πάς σε πιό ακριβές λύσεις, πχ AVR με servomotor ή online UPS που θα κρατά την έξοδο στα 230 ακριβώς, αλλά έχει κάποιο νόημα?

16 ώρες πριν, htaccess είπε

Για την σωστή μέτρηση τάσης εξόδου του ups, χρειάζεσαι όργανο (βολτόμετρο/πολύμετρο) που μετράει true rms. :)

π.χ. > https://www.fluke.com/en/product/electrical-testing/digital-multimeters/fluke-179

Ισχύει αυτό, αν μετρήσεις έξοδο UPS με απλό πολύμετρο θα δείξει μεγαλύτερη τάση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δέν λειτουργεί το inverter, απλά μετασχηματίζει την τάση του δικτύου.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Fubar.gr said:

Ισχύει αυτό, αν μετρήσεις έξοδο UPS με απλό πολύμετρο θα δείξει μεγαλύτερη τάση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δέν λειτουργεί το inverter, απλά μετασχηματίζει την τάση του δικτύου.

To παραπάνω ups έχει avr και όχι avs. :)

416036196_Screenshotfrom2020-12-0715-04-17.png.1f12b9077b565d1869b281b8ccc77227.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...