neonpeach Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρες. Έχουμε 3 apple συσκευές στην οικογενεια, συνδεδεμένες με το ίδιο AppleID. Η κάθε συσκευή έχει τις δικές του φωτογραφίες αποθηκευμένες. Καμία συσκευή όμως δεν τις κάνει back up πουθενά. Θέλω να ενεργοποιήσω το iCloud photos back up, αλλά απότι διαβάζω, θα συγχρονίσει όλες τις φωτογραφιες των συσκευών μεταξύ τους. Προφανώς δεν το θέλω αυτό. Δύο ερωτήσεις: Πώς να ενεργοποιήσω το icloud photos backup για το κοινο apple id τους, χωρις να γινουν synced ολες οι φωτογραφιες των συσκευων? Αν ειναι αναπόφευκτο: α) Ποιες φωτογραφιες θα "κυριαρχίσουν"? Αυτές απτην συσκευή στην οποία θα το ενεργοποιήσω, και θα αντικαταστησουν τις φωτογραφίες των υπολοιπων συσκευων, ή θα γίνει συγχώνευση ολων? β) Τί εναλλακτική έχω? Μοιράζονται επίσης storage plan, οπότε λύσεις του στυλ εξωτερικό backup σε google photos κλπ δεν λέει. Να το γυρίσω μήπως σε family sharing?
CheOnWeb Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 4 minutes ago, neonpeach said: Να το γυρίσω μήπως σε family sharing? Ναι, με διαφορετικά Apple ID. Αλλιώς θα συγχωνεύονται όλες οι φωτό. Μπορείς να κρατήσεις κοινό Apple ID μόνο για το App Store, ενώ για τα υπόλοιπα (iCloud, iMessage, FaceTime, Apple Music κλπ) ο καθένας το δικό του.
neonpeach Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ναι, με διαφορετικά Apple ID. Αλλιώς θα συγχωνεύονται όλες οι φωτό. Μπορείς να κρατήσεις κοινό Apple ID μόνο για το App Store, ενώ για τα υπόλοιπα (iCloud, iMessage, FaceTime, Apple Music κλπ) ο καθένας το δικό του. Ναι εκει βλεπω να καταληγω... Ηθελα να αποφυγω το μπαχαλο αποθηκευσε - νεο appleID - ξανα μετεφερε πισω τις φωτο. Απλα το αλλο μου θεμα ειναι οτι δεν εμφανιζονται ολες οι φωτο στον υπολογιστη, οταν συνδεω το κινητο (δεν εχω τεστάρει τις υπόλοιπες συσκευές ακόμη). Δηλαδη, ενω εχει 1.000 φωτο μεσα, με κλειστο το icloud back up (αρα θεωριτικά είναι όλες αποθηκευμένες locally στο κινητό), οταν το συνδεω μου εμφανιζει μονο καμια 300αρια στον υπολογιστη. Παιζει να ξέρεις γιατί γίνεται αυτό? Ξερω οτι μπορω να τις περασω σε κανα dropbox, απλά για σιγουριά (και ταχύτητα) τις ήθελα και στο λαπτοπ..
CheOnWeb Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 24 minutes ago, neonpeach said: Ναι εκει βλεπω να καταληγω... Ηθελα να αποφυγω το μπαχαλο αποθηκευσε - νεο appleID - ξανα μετεφερε πισω τις φωτο. Απλα το αλλο μου θεμα ειναι οτι δεν εμφανιζονται ολες οι φωτο στον υπολογιστη, οταν συνδεω το κινητο (δεν εχω τεστάρει τις υπόλοιπες συσκευές ακόμη). Δηλαδη, ενω εχει 1.000 φωτο μεσα, με κλειστο το icloud back up (αρα θεωριτικά είναι όλες αποθηκευμένες locally στο κινητό), οταν το συνδεω μου εμφανιζει μονο καμια 300αρια στον υπολογιστη. Παιζει να ξέρεις γιατί γίνεται αυτό? Ξερω οτι μπορω να τις περασω σε κανα dropbox, απλά για σιγουριά (και ταχύτητα) τις ήθελα και στο λαπτοπ.. Δεν ξέρω γιατί δεν στις εμφανίζει όλες. Πώς τις περνάς; Με κάποιο πρόγραμμα ή απ' το My Computer? Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Dropbox (desktop app) για να κάνεις το Capture και μόλις τις τραβήξει στον υπολογιστή να τις πάρεις σε άλλο folder χωρίς να περιμένεις να τις ανεβάσει. Επίσης, μην μπερδεύεις το iCloud backup με το iCloud Photos. Είναι διαφορετικά πράγματα και δεν δουλεύουν ταυτόχρονα. Το iCloud Photos δεν είναι backup service αλλά Sync service. Ό,τι σβήνεις από οποιαδήποτε συσκευή, σβήνεται από παντού. Τέλος, τι εννοείς "αποθήκευε-νέο Apple ID κλπ. Απλώς αλλάζεις Apple ID, μοιράζεις το Storage και μετά ανοίγεις το iCloud Photos και το αφήνεις αρκετή ώρα ή ώρες (καλύτερα βράδυ) να κάνει το sync. Αν θες όμως, πες μου τι setup ακριβώς έχεις τώρα, για να μην σου πω κάτι λάθος. Ποια Service μοιράζεστε με το κοινό Apple ID? App Store? iCloud? Τι άλλο;
neonpeach Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Ναι, απτο My Computer πήγα να τις περάσω απευθείας. 8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Dropbox (desktop app) για να κάνεις το Capture και μόλις τις τραβήξει στον υπολογιστή να τις πάρεις σε άλλο folder χωρίς να περιμένεις να τις ανεβάσει. Αυτό δεν το ήξερα είναι η αλήθεια. Θα το ψάξω παραπάνω. 41 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Το iCloud Photos δεν είναι backup service αλλά Sync service. Κάτσε, άρα δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσω το iCloud photos για να κάνω τις online back-up στο icloud?
CheOnWeb Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 2 minutes ago, neonpeach said: Κάτσε, άρα δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσω το iCloud photos για να κάνω τις online back-up στο icloud? Δεν το 'πιασα... Ποιες είναι οι "online"? Το backup στο iCloud είναι άλλο service. Η σχετική ρύθμιση είναι στα Settings πάνω-πάνω στο Apple ID σου>iCloud>Manage Storage>Backups>your device> και τις επιλέγεις απ' τη λίστα "Choose data to backup". (Δεν εμφανίζεται επιλογή για Photos αν έχεις ενεργό το iCloud Photos). Αυτό το backup μπορείς να το επαναφέρεις μόνο με restore ολόκληρης της συσκευής. Για να ανεβάσεις τις φωτό στο iCloud Photos, ναι, πρέπει να ανοίξεις το iCloud Photos στα Settings.
neonpeach Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (...) *για να τις κάνω online back up στο cloud εννοούσα, σορρυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα