Προς το περιεχόμενο

Επίσημη η GeForce RTX 3060 Ti, η budget πρόταση της Nvidia για 1440p gaming

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια  μπορείτε να με βοηθήσετε λιγο ....ετυχε και επεσε στα χερια μου ενα pc με 2 2080 ti sli !! εχω μια οθονη lg 25 um56 -p μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το amd freesync και τι το nvidia και τι δουλειά κανει ? επίσης με την οθόνη που εχω τι χάνω και ποια πρέπει να αγοράσω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο που να αρχίσω σε αυτό το φιάσκο...

Θυμάμαι πρίν 4 χρόνια το 2016 οι κάρτες 1060 , 1070 και 1080 προορίζονταν για 1080 , 1400p και 4k αντίστοιχα....Έχουμε 2020 και η αντίστοιχη ''midrange'' πάλι τα 1440 στοχεύει ? Τόσο βαρύ είναι το rtx ? Γιατί μέχρι τώρα στα συγκρητικά με on off είναι τρίχες κατσαρές...Επίσης η διαφορά στα γραφικά απο games του 16' με αυτήν τον games του 20 είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Επίσης γιατί οι παλιές κάρτες έχουν χάσει τόσο απόδοση όταν τα γραφικά δεν έχουν κάνει κάποιο αλμα ?

Όσο για την τιμή η λογική οδηγεί σε μια loopa που απλά αυξάνει την τιμή κάθε χρόνο.Αν η 3060 είναι καλύτερη της 2080 τότε η 4060 θα είναι καλύτερη της 3080 , η 5060 καλύτερη της 4080  κλπ κλπ με αποτέλεσμα το κάθε ''midrange'' να παίρνει και ένα καπέλο 100 ευρώ κάθε χρόνο.Εαν θέλεις 550 ευρώ για την 3060 τότε η 3050 θα έχει 350-400 ευρώ...Απο κει και κάτω τι το χάος ? δεν θα πουλάει κάρτα ? 

9 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Απο που να αρχίσω σε αυτό το φιάσκο...

Θυμάμαι πρίν 4 χρόνια το 2016 οι κάρτες 1060 , 1070 και 1080 προορίζονταν για 1080 , 1400p και 4k αντίστοιχα....Έχουμε 2020 και η αντίστοιχη ''midrange'' πάλι τα 1440 στοχεύει ? Τόσο βαρύ είναι το rtx ? Γιατί μέχρι τώρα στα συγκρητικά με on off είναι τρίχες κατσαρές...Επίσης η διαφορά στα γραφικά απο games του 16' με αυτήν τον games του 20 είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Επίσης γιατί οι παλιές κάρτες έχουν χάσει τόσο απόδοση όταν τα γραφικά δεν έχουν κάνει κάποιο αλμα ?

Όσο για την τιμή η λογική οδηγεί σε μια loopa που απλά αυξάνει την τιμή κάθε χρόνο.Αν η 3060 είναι καλύτερη της 2080 τότε η 4060 θα είναι καλύτερη της 3080 , η 5060 καλύτερη της 4080  κλπ κλπ με αποτέλεσμα το κάθε ''midrange'' να παίρνει και ένα καπέλο 100 ευρώ κάθε χρόνο.Εαν θέλεις 550 ευρώ για την 3060 τότε η 3050 θα έχει 350-400 ευρώ...Απο κει και κάτω τι το χάος ? δεν θα πουλάει κάρτα ? 

Γιατί τα καινούρια παιχνίδια δεν ζωγραφίζουν 200 μέτρα , αλλά 1 χιλιόμετρο ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, SchinasN είπε

Γιατί τα καινούρια παιχνίδια δεν ζωγραφίζουν 200 μέτρα , αλλά 1 χιλιόμετρο ....

Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν η λεπτομέρεια στο χιλιόμετρο.

Δές Uncharted 4 , FFXV , Witcher 3 (3 games που μου ήρθαν στο μυαλό για να μην πάω ακόμα πιο πίσω με κάνα GTA V) και κάνε μια σύγκριση με τα σημερινά τρομερά γραφικά του χιλιομέτρου που λές.Η διαφορά είναι αν όχι ανύπαρκτη , αμελητέα τουλάχιστον.Πόσο μάλλον όταν σου ζητάνε 2πλάσια χρήματα για να έχεις τις ανάλογες τότε κάρτες που έτρεχαν αυτά τα games σε high.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως στην τιμη που παιζει αυτη την στιγμη στο Plaisio η καρτα (πχ https://www.plaisio.gr/catalog?location=featuredproducttag%3dpromo%234520201202%2345vga%2345rtx%23453060%3bproduct%3d3593584) αν καποιος μπορει να την παρει χωρις ΦΠΑ τοτε η τιμη βγαινει αρκετα κοντα στην τιμη της nvidia. Το παραθετω να το δει καποιος που εχει αυτη την επιλογη και τον ενδιαφερει η αγορα. Ασφαλως περιμενουμε να βγει διαθεσιμη και σε παραπανω καταστηματα

ΥΓ δεν εχω ιδεα αν η παραπανω υλοποιηση ειναι καλη ή οχι, απλα το εδωσα σαν παραδειγμα

Επεξ/σία από hliastsek

χρειαζομαι μια βοηθεια σκεφτομαι να παρω αυτην την καρτα αλλα τωρα ειναι πολυ ακριβη δεν αξιζει....πανω κατω οι τιμες ποτε θα πεσουν;; μετα τα χριστουγεννα θελω να κανω upgrade  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν η λεπτομέρεια στο χιλιόμετρο.

Δές Uncharted 4 , FFXV , Witcher 3 (3 games που μου ήρθαν στο μυαλό για να μην πάω ακόμα πιο πίσω με κάνα GTA V) και κάνε μια σύγκριση με τα σημερινά τρομερά γραφικά του χιλιομέτρου που λές.Η διαφορά είναι αν όχι ανύπαρκτη , αμελητέα τουλάχιστον.Πόσο μάλλον όταν σου ζητάνε 2πλάσια χρήματα για να έχεις τις ανάλογες τότε κάρτες που έτρεχαν αυτά τα games σε high.

τρόπος του λέγειν το χιλιόμετρο , ναι είναι αλήθεια ότι όταν παίζεις δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με τα γραφικά και μπορείς να παίξεις και με medium , όμως τα καινούρια παιχνίδια ήρθαν με πιο βαριές μηχανές , οπότε αν θες high fps , ή ρίχνεις την ποιότητα ή αγοράζεις πιο δυνατή κάρτα. μία 1080 ti συνεχίζει να είναι καλή , αναμφίβολα.

Το ότι δεν ενδιαφέρει κανένα η λεπτομέρια στο χιλιόμετρο , είναι λάθος , υπάρχουν άνθρωποι που τα θέλουν όλα , οπότε και αγόρασαν 3090 ή θα αγοράσουν σύντομα

Επεξ/σία από Επισκέπτης

2 ώρες πριν, nikos1965ny20 είπε

παιδια  μπορείτε να με βοηθήσετε λιγο ....ετυχε και επεσε στα χερια μου ενα pc με 2 2080 ti sli !! εχω μια οθονη lg 25 um56 -p μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το amd freesync και τι το nvidia και τι δουλειά κανει ? επίσης με την οθόνη που εχω τι χάνω και ποια πρέπει να αγοράσω ?

Ρωτα στο αντιστοιχο φορουμ για να σε βοηθησουν.

45 λεπτά πριν, Stergios888 είπε

χρειαζομαι μια βοηθεια σκεφτομαι να παρω αυτην την καρτα αλλα τωρα ειναι πολυ ακριβη δεν αξιζει....πανω κατω οι τιμες ποτε θα πεσουν;; μετα τα χριστουγεννα θελω να κανω upgrade  

Το να πέσει είναι σχέτικο, εκτός αν μιλάμε της τάξης των €20-30-40 άμα έρθει κάμια palit/zotac/inno3d/igame ξέρω γω. Τους επόμενους 3 μήνες θα παίζει ρόλο η διαθεσιμότητα κυρίως, πχ αν θες να αγοράσεις τη φτηνότερη δυνατή και περιμένεις να κατέβει η τιμή, και πέφτουν τα ακριβά μοντέλα που τα πουλάνε και €650-700(!!) ειναι δώρον άδωρον.

3 ώρες πριν, nikos1965ny20 είπε

πλέον δεν έχουν καμία αξία προσπέρασε και ξέχασε τα

4 ώρες πριν, Chocobo είπε

horizon zero dawn - RDR 2 - control - κυβερνοαλητεια 2077

• Like 1
  • Thanks 1

Το απόγευμα έσκασα 419€ για αγορά της zotac 3060 ti (απο Ισπανία -μένω Ισπανία). Ισως και Ελλάδα να μην ξεφύγει πολυ σε τιμές,  ίσως παιξει γυρω στα 450.

Ενώ αρχικά μου έλεγε παράδοση 18-21/12 το βραδάκι έλαβα ειδοποίηση οτι αύριο μεσημέρι παραλαμβανω. 

Φυσικά στο 5λεπτό είχε εξαντληθεί η κάρτα  και λίγες ώρες αργότερα σε second hand app τις έβλεπες σε τιμές 500-690€... Οπότε είναι καλή μπίζνα για πολλούς... 

Αποφάσισα να χτίσω ενα 1440p gaming pc και είχα κολλήσει  στο θέμα gpu γτ στο black Friday / cyber Monday δεν έπαιξε σχεδόν τίποτα. Ειχα αποφασίσει να πάω σε rx 5700 xt αλλα κατω απο 390€ δεν την έβρισκα ( είχε παιξει στα 330€ για ένα πεντάλεπτο στο BF αλλά  τελικά ευτυχώς που δεν την πρόλαβα) 

• Like 1

6 ώρες πριν, Chocobo είπε

Γιατί η πεμπτουσία του pc gaming(από τη δεκαετία του 90 που θυμάμαι) είναι οι πλασματικές απαιτήσεις ώστε να πουλιέται νέο hardware.

Από το Crysis 3(2013) τίποτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν σε τεχνολογίες 3D γραφικών(raster πάντα). Μέχρι και ημι-δυναμικό global illumination υποστήριζε. Γι αυτό και δείχνει τόσο ωραίο μέχρι και σήμερα. Με εξαίρεση τα textures και τη χρωματική παλέτα που οι τότε κάρτες με τη μικρή Vram τα περιόριζαν.

Spoiler

Software developers ήταν, είναι και θα είναι τα τσιράκια των hardware manufacturers. Τα ίδια άτομα που σου λένε "στήριξέ μας και αγόρασε το 60€...ή μάλλον 100€(μαζί με όλα τα DLC) παιχνίδι μας".

• Like 2

6 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Γιατί η πεμπτουσία του pc gaming(από τη δεκαετία του 90 που θυμάμαι) είναι οι πλασματικές απαιτήσεις ώστε να πουλιέται νέο hardware.

Από το Crysis 3(2013) τίποτα δεν έχει αλλάξει σχεδόν σε τεχνολογίες 3D γραφικών(raster πάντα). Μέχρι και ημι-δυναμικό global illumination υποστήριζε. Γι αυτό και δείχνει τόσο ωραίο μέχρι και σήμερα. Με εξαίρεση τα textures και τη χρωματική παλέτα που οι τότε κάρτες με τη μικρή Vram τα περιόριζαν.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Software developers ήταν, είναι και θα είναι τα τσιράκια των hardware manufacturers. Τα ίδια άτομα που σου λένε "στήριξέ μας και αγόρασε το 60€...ή μάλλον 100€(μαζί με όλα τα DLC) παιχνίδι μας".

Αυτό βλέπω και εγώ.Μικρές αλλαγές οπτικά στο τελικό αποτέλεσμα(game) και τεράστια άνοδο τιμής ειδικά στις entry - midrange κάρτες.

Όπως το είπες αν οι developers δεν ιδρώσουν διαφορές μεγάλες θα βλέπουμε μόνο στις τιμές.Απο την άλλη αφού ξεπουλάνε σε δεύτερα σημαίνει πως υπάρχει ζήτηση οπότε κανένα πρόβλημα. 
Το κυνήγι τον specs καλά κρατεί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...