Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Θέλω να αγοράσω κάμερα για να ανεβάσω τη ποιότητα στα βίντεο που φτίαχνω,  μέχρι τώρα κάνω τις λήψεις με το κινητό και θέλω να κάνω αναβάθμιση στο gear. Είμαι τελείος άσχετος μιας και δεν είχα ποτέ κανονική φωτογραφική μηχανή. Από κάποια βίντεο στο YouTube είδα ότι προτείνουν τη Canon 700d σαν μία καλή επιλογή για αρχάριους , θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.

Ερώτηση 1: Γνώμες για το συγκεκριμένο μοντέλο ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο στο Budget των 700 euro.

Ερώτηση 2: Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στη ποιότητα εικόνας από ένα απλό κινητό, σε λίγους μήνες λογικά θα κυκλοφορήσει το mi11 της Xiaomi και είμαι ανάμεσα στο να πάρω κινητό ή κάμερα. Συγνώμη που κάνω σύγκριση επαγκελματικού εξοπλισμού με κινητό αλλά είμαι τελείως αρχάριος.

Δημοσ.

Είναι κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να βελτιώσεις στα βίντεό σου?

πχ. το θόρυβο σε βραδυνές λήψεις ή τη σταθεροποίηση ή τη μείωση των artifacts

Δες και την Μ100/Μ200 σε Canon.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, The2Brownies είπε

Γειά σας παιδιά,

Θέλω να αγοράσω κάμερα για να ανεβάσω τη ποιότητα στα βίντεο που φτίαχνω,  μέχρι τώρα κάνω τις λήψεις με το κινητό και θέλω να κάνω αναβάθμιση στο gear. Είμαι τελείος άσχετος μιας και δεν είχα ποτέ κανονική φωτογραφική μηχανή. Από κάποια βίντεο στο YouTube είδα ότι προτείνουν τη Canon 700d σαν μία καλή επιλογή για αρχάριους , θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.

Ερώτηση 1: Γνώμες για το συγκεκριμένο μοντέλο ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο στο Budget των 700 euro.

Ερώτηση 2: Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στη ποιότητα εικόνας από ένα απλό κινητό, σε λίγους μήνες λογικά θα κυκλοφορήσει το mi11 της Xiaomi και είμαι ανάμεσα στο να πάρω κινητό ή κάμερα. Συγνώμη που κάνω σύγκριση επαγκελματικού εξοπλισμού με κινητό αλλά είμαι τελείως αρχάριος.

Πρόσεξε! Αν καταλήξεις σε αυτή τη μηχανή, μην δώσεις πάνω από 250 ευρώ με κιτ φακό. Είναι 7-8 ετών μοντέλο.

Η Μ100 που λέει ο Νικόλας από πάνω, δεν έχει προσοφθάλμιο, αλλά  έχει καλλίτερο αισθητήρα, είναι πιο σύγχρονη και μπορείς να την βρεις καινούρια από 250 με φακό.

Επεξ/σία από dnikonian
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nickolas είπε

Είναι κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να βελτιώσεις στα βίντεό σου?

πχ. το θόρυβο σε βραδυνές λήψεις ή τη σταθεροποίηση ή τη μείωση των artifacts

Δες και την Μ100/Μ200 σε Canon.

Spoiler

Γενικά τη ποιότητα θα ήθελα να βελτιώσω , τώρα τραβάμε από ένα κινητό δυετίας, μετά το editting στα χρώμματα που κάνω μπορώ να πώ ότι φαίνεται αξιοπρεπέστατο σαν ποιότητα το βίντεο στο YouTube , δεν κάνουμε βραδυνές λήψεις. Είδα αρκετά tutorials από χθές και λένε ότι μια από τις καλύτερες για YouTuber είναι η canon m50 τελικά, ίσως καταλήξω εκεί , απλά επειδή όπως είπα δεν γνωριζώ δεν πολύ καταλαβαίνω τα Specs . Αφήνω το λινκ που βρήκα απο το skroutz και αν μπορείς να μου πεις κάποια γνώμη : https://www.skroutz.gr/c/1914/mirrorless-fwtografikes-mhxanes/m/44/Canon.html?keyphrase=m50&o=canon+m50

13 λεπτά πριν, dnikonian είπε

Πρόσεξε! Αν καταλήξεις σε αυτή τη μηχανή, μην δώσεις πάνω από 250 ευρώ με κιτ φακό. Είναι 7-8 ετών μοντέλο.

Η Μ100 που λέει ο Νικόλας από πάνω, δεν έχει προσοφθάλμιο, αλλά  έχει καλλίτερο αισθητήρα, είναι πιο σύγχρονη και μπορείς να την βρεις καινούρια από 250 με φακό.

To budget που θα μπορούσα να διαθέσω ειναι 700-800 έχεις να μου πρoτείνεις κάποιο μοντέλο σε αυτό το range ? 

Επεξ/σία από The2Brownies
Δημοσ.

Αν μπορείς να διαθέσεις τόσα, έχεις πολλές επιλογές. Εγώ δεν θα σου πω μοντέλο, γιατί δεν ασχολούμαι με βίντεο.

Τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι Sony, Panasonic.

Κάνε λίγο υπομονή, να μπουν στο νήμα άνθρωποι που ξέρουν από βίντεο και θα σου προτείνουν μοντέλα.

• Like 2
Δημοσ.

Θα χρειαστείς και φακούς πέρα από τον κιτ για να παρεις αυτό που ελπίζεις. 
Πχ. Μια Μ100 με τον 22/2 φακό της Canon θα σου δώσει παρόμοιο κάδρο με τον κύριο φακό στο κινητό σου. Θα σου επιτρέψει να τραβήξεις βίντεο βράδυ με μέτριο φωτισμό σε εσωτερικούς χώρους. Όμως δεν έχει σταθεροποίηση. Αν θες και αυτό θα παρεις και gimble. 

Όλα μαζί είναι περίπου στο. budget σου και θα δεις βελτίωση σε σχέση με το κινητό σου. 

Δημοσ.

Μια μεγάλη αλήθεια που σχεδόν κανείς δεν αναφέρει ποτέ είναι ότι στο βίντεο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο φωτισμός και ο ήχος αναγκαστικά αν θες να δεις βελτίωση στα βίντεο σου θα πρέπει να επενδύσεις και εκεί κάποιο ποσό. Την 700dθα την απέφευγα για βίντεο είναι αρκετά παλιό μοντέλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, badounask είπε

Μια μεγάλη αλήθεια που σχεδόν κανείς δεν αναφέρει ποτέ είναι ότι στο βίντεο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο φωτισμός και ο ήχος αναγκαστικά αν θες να δεις βελτίωση στα βίντεο σου θα πρέπει να επενδύσεις και εκεί κάποιο ποσό. Την 700dθα την απέφευγα για βίντεο είναι αρκετά παλιό μοντέλο. 

Από μικρόφωνα είμαι εντάξει, έχω πάρει μια ψείρα Rode για εξωτερικά γυρίσματα και το AKG Lyra για το σπίτι, θέλω να αναβαθμίσω και το Video τώρα για αυτό ψάχνω για κάποια κάμερα.

Επεξ/σία από The2Brownies

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...