Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πως θα το ονομασουμε(αναβαθμιση ή νεος υπολογιστης) δεν με απασχολει. 

Εχοντας λυμενο το θεμα του κουτιου, τροφοδοτικου, ssd μπορω να αλλαξω mobo,cpu,ram με κοστος γυρω στα 140-240€(εχω αφαιρεσει και ~70€ που θα μπορω λογικα να δωσω το τωρινο μου set mobo/cpu/ram) και να ειμαι σε αισθητα καλυτερη φαση σε σχεση με τα 70€ που θα εδινα για μια νεα gpu, που θα αυξανε την καταναλωση, ενω και η μητρικη θα παρεμενε η ιδια με ρισκο για το ποτε θα τα τιναξει μετα απο 8 χρονια συνεχους λειτουργιας και δεν θα ειχε τα καλουδια που εχουν οι νεες και θα υπολειποταν σε cpu power.

Το οτι το nuc ειναι φορητο ή πιανει λιγο χωρο δεν με απασχολει, δεν μου προσφερει καποιο πλεονεκτημα για την χρηση που προκειται να κανω. Αντιθετα, μειονεκτηματα βλεπω: λιγο πιο αργο και λιγο πιο ακριβο απο κανονικες λυσεις, πιο δυσκολη επισκευη σε περιπτωση που τα τιναξει η mobo, ενω σε full load κανουν θορυβο κλπ.

Επεξ/σία από haHa
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Το πως θα το ονομασουμε(αναβαθμιση ή νεος υπολογιστης) δεν με απασχολει. 

Εχοντας λυμενο το θεμα του κουτιου, τροφοδοτικου, ssd μπορω να αλλαξω mobo,cpu,ram με κοστος γυρω στα 140-240€(εχω αφαιρεσει και ~70€ που θα μπορω λογικα να δωσω το τωρινο μου set mobo/cpu/ram) και να ειμαι σε αισθητα καλυτερη φαση σε σχεση με τα 70€ που θα εδινα για μια νεα gpu, που θα αυξανε την καταναλωση, ενω και η μητρικη θα παρεμενε η ιδια με ρισκο για το ποτε θα τα τιναξει μετα απο 8 χρονια συνεχους λειτουργιας και δεν θα ειχε τα καλουδια που εχουν οι νεες και θα υπολειποταν σε cpu power.

Το οτι το nuc ειναι φορητο ή πιανει λιγο χωρο δεν με απασχολει, δεν μου προσφερει καποιο πλεονεκτημα για την χρηση που προκειται να κανω. Αντιθετα, μειονεκτηματα βλεπω: λιγο πιο αργο και λιγο πιο ακριβο απο κανονικες λυσεις, πιο δυσκολη επισκευη σε περιπτωση που τα τιναξει η mobo, ενω σε full load κανουν θορυβο κλπ.

Λογικο. Οποτε σε τι σετ MB/CPU/RAM προσανατολιζεσαι με κοστος εως 240+70=310€?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Λογικο. Οποτε σε τι σετ MB/CPU/RAM προσανατολιζεσαι με κοστος εως 240+70=310€?

Το κατω οριο ειναι αυτο:
Intel Core i3-10100 Box
Asrock B460M Pro4
8GB DDR4-2666MHz

Συνολο 210€, οποτε περι τα 140€ κοστος αναβαθμισης αν πουλησω 70€ το δικο μου σετ (θα εδινα βεβαια +20€ για να παω σε 16GB, αλλα το βαζω σαν παραδειγμα κατω οριου και σε συγκριση του να εδινα 70€ για fanless gpu και να κραταγα το τωρινο μου set) .

Αλλα και για πανω οριο κοιταω κατι τετοιο:
ΑMD RYZEN 5 PRO 4650G
Asrock B550M Pro4
16GB DDR4-3200MHz

Συνολο 335€, οποτε περι τα 275€ κοστος αναβαθμισης αν πουλησω 70€ το δικο μου σετ.

Μπορω να παω και σε φθηνοτερη μητρικη, πχ Asrock A520M Pro4 και σε φθηνοτερο επεξεργαστη AMD Ryzen 3 PRO 4350G

Η λυση intel δεν με ικανοποιει πληρως γιατι δεν βγαζει 4k/60hz στο hdmi.

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...