ikaruga24 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Οτι λέει ο τίτλος παιδιά. Νοικιάζω ένα στουντιάκι εδώ και τέσσερα χρόνια το οποίο είναι επιπλωμένο με τα βασικά. Σήμερα έσκασε η βρύση του μπάνιου και έχει διαρροή από εκεί οπότε θέλει αλλαγή. Ποιος πληρώνει; Εγώ ή ο ιδιοκτήτης;
paylidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εφόσον η ζημια ειναι στα πλαισια φυσιολογικής φθορας λογω ηλικίας κλπ ο ιδιοκτήτης... εαν τώρα εδεσες ιμάντες γυμναστικής και την ξεπατωσες (μα τον δια το εχω δει σε φοιτητικό στούντιο που ηταν μαλιστα απο γυψοσανιδα οι εσωτερικές τοιχοποιίες και εγιναν ολα μανταρα) δικη σου 😆 Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2020 από paylidis
ikaruga24 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Οχι ρε συ, τι ιμάντες και ιστορίες, το μπάνιο είναι 1Χ1 και με το ζόρι χωράω. Απλή και φυσιολογική φθορά είναι. Ακουγα μέρες τώρα ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορούσα να εντοπίσω από που ερχόταν. Τώρα που έκανα το μπάνιο μου άκουσα ένα ελαφρύ σκάσιμο και τώρα έχει απλά πιτσιλωτή διαρροή πίσω από την βρύση. Αρα η δουλειά είναι του ιδιοκτήτη γιατί τον τηλεφώνησα και με είπε "πάρε βάλε μια βρύση" και λέω δεν γίνεται αυτό. Δηλαδή σε επιπλωμένο σπίτι αν το ψυγείο ή το πλυντήριο ή κάτι άλλο μέσα στο σπίτι πάθει ζημιά εγώ θα το λουστώ; Αλλο προφανώς από λάμπες και καθαρισμούς AC και φρέον και λοιπά που είναι πάνω μου. 2
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Οχι ρε συ, τι ιμάντες και ιστορίες, το μπάνιο είναι 1Χ1 και με το ζόρι χωράω. Απλή και φυσιολογική φθορά είναι. Ακουγα μέρες τώρα ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορούσα να εντοπίσω από που ερχόταν. Τώρα που έκανα το μπάνιο μου άκουσα ένα ελαφρύ σκάσιμο και τώρα έχει απλά πιτσιλωτή διαρροή πίσω από την βρύση. Αρα η δουλειά είναι του ιδιοκτήτη γιατί τον τηλεφώνησα και με είπε "πάρε βάλε μια βρύση" και λέω δεν γίνεται αυτό. Δηλαδή σε επιπλωμένο σπίτι αν το ψυγείο ή το πλυντήριο ή κάτι άλλο μέσα στο σπίτι πάθει ζημιά εγώ θα το λουστώ; Αλλο προφανώς από λάμπες και καθαρισμούς AC και φρέον και λοιπά που είναι πάνω μου. Όπως είπαν και παραπάνω, εφόσον το σκάσιμο οφείλεται σε φυσιολογική φθορά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Εφόσον βέβαια δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. 1
mihanikos1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μήπως εννοούσε πάρε βάλε μια βρύση και θα την αφαιρέσεις από το ενοίκιο; Για διευκρινησε το αυτό. 1
ikaruga24 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Μήπως εννοούσε πάρε βάλε μια βρύση και θα την αφαιρέσεις από το ενοίκιο; Για διευκρινησε το αυτό. Αυτό δεν το διευκρίνησα όμως και έτσι να είναι δεν υπάρχει περίπτωση να "πάρω και να βάλω" λες και είμαι κανένας υδραυλικός σε ξένο σπίτι κιόλας. Αν κάνω καμιά ζημιά μετά τι γίνεται όσο εύκολο και αν φαίνεται να είναι; 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως είπαν και παραπάνω, εφόσον το σκάσιμο οφείλεται σε φυσιολογική φθορά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Εφόσον βέβαια δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Δεν αναγράφεται κάτι συγκεκριμένο, ένα απλό μισθωτήριο σπιτιού είναι.
SB_1957 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Αυτό δεν το διευκρίνησα όμως και έτσι να είναι δεν υπάρχει περίπτωση να "πάρω και να βάλω" λες και είμαι κανένας υδραυλικός σε ξένο σπίτι κιόλας. Αν κάνω καμιά ζημιά μετά τι γίνεται όσο εύκολο και αν φαίνεται να είναι; Δεν αναγράφεται κάτι συγκεκριμένο, ένα απλό μισθωτήριο σπιτιού είναι. Πολύ απλά θα ξαναπάρεις τηλέφωνο και θα ρωτήσεις μέχρι πόσο να είναι η βρύση και αν έχει κάποιον υδραυλικό να σου δώσει το τηλέφωνο για να ρθει να την περάσει για να μην ψάχνεις εσύ. Έτσι θα γίνει και η επισήμανση ότι θα τα πληρώσεις και θα τα κρατήσεις από το ενοίκιο "για να τον διευκολύνεις"! Ως ενοικιαστής για πάρα πολλά χρόνια αλλά και ως ιδιοκτήτης τέτοιες βλάβες τις πληρώνει ο ιδιοκτήτης, εκτός αν στο μισθωτήριο αναφέρεται διαφορετικά!
paylidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ikaruga24 είπε Οχι ρε συ, τι ιμάντες και ιστορίες, το μπάνιο είναι 1Χ1 και με το ζόρι χωράω. Απλή και φυσιολογική φθορά είναι. Ακουγα μέρες τώρα ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορούσα να εντοπίσω από που ερχόταν. Τώρα που έκανα το μπάνιο μου άκουσα ένα ελαφρύ σκάσιμο και τώρα έχει απλά πιτσιλωτή διαρροή πίσω από την βρύση. Αρα η δουλειά είναι του ιδιοκτήτη γιατί τον τηλεφώνησα και με είπε "πάρε βάλε μια βρύση" και λέω δεν γίνεται αυτό. Δηλαδή σε επιπλωμένο σπίτι αν το ψυγείο ή το πλυντήριο ή κάτι άλλο μέσα στο σπίτι πάθει ζημιά εγώ θα το λουστώ; Αλλο προφανώς από λάμπες και καθαρισμούς AC και φρέον και λοιπά που είναι πάνω μου. Παρε μια βρυση κ έναν υδραυλικό να στην περάσει κ τα αφαιρείς από το νοίκι τότε 1 1
Stavmitsos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Επειδή αναφέρθηκε, εγώ καθαρισμό AC και σχετική συντήρηση (φρέον κλπ) τα χρεώνω κανονικά στον ιδιοκτήτη. Θεωρητικά, μέχρι και τις λάμπες του χρεώνεις αλλά οκ, δεν αξίζει καν κουβέντα το κόστος τους.
SabotazNic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε Επειδή αναφέρθηκε, εγώ καθαρισμό AC και σχετική συντήρηση (φρέον κλπ) τα χρεώνω κανονικά στον ιδιοκτήτη. Θεωρητικά, μέχρι και τις λάμπες του χρεώνεις αλλά οκ, δεν αξίζει καν κουβέντα το κόστος τους. Ολα αυτα ειναι απο δικια σου χρηση. Αν δεν εμενες, πολυ πιθανον να μην χρειαζοταν τοσο συχνα συντηρηση, ουτε και θα καιγοντουσαν οι λαμπες 3
Stavmitsos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Τακτική και έκτακτη συντήρηση του διαμερίσματος ξεκαθαρίζω πριν την έναρξη του μισθίου ότι εγώ δεν πληρώνω, εκτός κι αν προκληθεί ζημιά με υπαιτιότητα μου. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε Τακτική και έκτακτη συντήρηση του διαμερίσματος ξεκαθαρίζω πριν την έναρξη του μισθίου ότι εγώ δεν πληρώνω, εκτός κι αν προκληθεί ζημιά με υπαιτιότητα μου. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Εφόσον το ξεκαθαρίζεις και παρόλα αυτά σε δέχονται ως ενοικιαστή, τυχερός είσαι. 1
xsterg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 το ξεκαθαριζεις γραπτως η προφορικως? γιατι μονο το γραπτως μετραει... 2 1
mihanikos1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε Τακτική και έκτακτη συντήρηση του διαμερίσματος ξεκαθαρίζω πριν την έναρξη του μισθίου ότι εγώ δεν πληρώνω, εκτός κι αν προκληθεί ζημιά με υπαιτιότητα μου. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η ελλειψη συντηρησης ειναι αιτια ζημιας. Και το αναφερω γιατι ο ιδιοκτητης δεν ειναι υποχρεωμενος να συντηρει ουτε το κλιματιστικο, ουτε τον ηλιακο θερμοσιφωνα ουτε οτι αλλο εχει προς χρηση στο διαμερισμα. τωρα οπως ειπαν και πριν αν το δεχονται δικο τους θεμα. Αν μενεις σε πολυκατοικια τα κοινοχρηστα ποιος τα πληρωνει?
stelios18120 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Ρε παιδιά ημαρτον Μια βρύση έχει κανένα 15-20αρικο του μπάνιου και ένα 20αρικο Μαξ σε ένα υδραυλικό να την βάλει. Κλείνεις γενικό,ξεβιδωνεις την παλιά,βάζεις την καινούργια και τέλος. Ολόκληρο θέμα το κάνατε.οκ,θέλετε να δείτε ποιος φταίει,ποιος θα πληρώσει κτλπ αλλά δεν είναι και κανένα δυσβάσταχτο ποσο. Δώσε τα εσύ που μένεις μέσα και τέλος του μήνα του δίνεις -40€ στο νοίκι του και τέλος. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις