Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, KROK555 είπε

Μια βοήθεια πόδια θα στήσω pc το θέλω για Gaming όχι κάτι τρελό τι επεξεργαστή μου προτεινετε Intel η amd? 

Από την δική μου εμπειρία αν θέλεις μόνο gaming και δεν τρέχεις άλλα προγράμματα τα οποία επιβάλουν το multithreading θα επέλεγα Intel. Έχουν καλύτερο single core performance από AMD. Μεγάλη σημασία θα δώσεις στην κάρτα γραφικών αλλά και στην RAM.

Αναλόγως το budget βέβαια.

Επεξ/σία από TheoKrom
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheoKrom είπε

Από την δική μου εμπειρία αν θέλεις μόνο gaming και δεν τρέχεις άλλα προγράμματα τα οποία επιβάλουν το multithreading θα επέλεγα Intel. Έχουν καλύτερο single core performance από AMD. Μεγάλη σημασία θα δώσεις στην κάρτα γραφικών αλλά και στην RAM.

Αναλόγως το budget βέβαια.

Old news πια, και στο single score χανουνε απο την 5xxx σειρα της AMD

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leoy είπε

Old news πια, και στο single score χανουνε απο την 5xxx σειρα της AMD

Το θέμα είναι ποιον συγκρίνεις με ποιον. Προφανώς αν συγκρίνεις τον i5-9600 με οποιονδήποτε 5xxx ναι χάνουν αλλά ο i9-10850 είναι καλύτερος από τον 5600x ( Για αν συγκρίνουμε στις ίδιες τιμές). Αντίστοιχα ο i3-10300 είναι πολύ καλύτερος από τον 3200x. 
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-10300-vs-AMD-Ryzen-3-3200G/4074vsm824486

Δημοσ.

Ο KROK555 ζητάει επεξεργαστή για gaming χωρίς απαιτήσεις κι εσείς συγκρίνετε Ryzen 5xxx και ι9 10850;

@KROK555

Πόσα περίπου θα διαθέσεις για μητρική και επεξεργαστή και επίσης με ποια κάρτα γραφικών θα τα συνδυάσεις; Αν δεν ξέρεις (ακόμα) ποια κάρτα γραφικών θα πάρεις, όρισε (τουλάχιστον) ένα budget για μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών.

Θα τα συνδυάσεις αυτά τα τρία γιατί ούτε ο i9 10850 μαζί με GT710, ούτε ο Celeron G5900 μαζί με RTX 3090 κάνουν για gaming (ακραίο παράδειγμα)!

Δημοσ.

O Ryzen 5 3500X (6cores/6threads) στα ~160€ έχει "αντίπαλο" τον i5 10400F (6cores/12threads) σε αυτήν την τιμή με μόνο πλεονέκτημα οτι μπορεί να συνδυαστεί με μητρική κάτω των 100€ (Β450) που θα διαθέτει δυνατότητες overclock (στις μνήμες κυρίως) σε σχέση με τις (αντίστοιχων δυνατοτήτων) Ζ490 που ξεκινάνε από τα 120€.

Δεν γνωρίζω αν ο 10400F με φθηνότερη μητρική (για να έχει το ίδιο κόστος με τον 3500Χ) με χαμηλότερα χρονισμένες μνήμες (λόγω κλειδωμένης μητρικής) αν και πόσο* ξεπερνάει σε επιδόσεις τον 3500Χ.

* Το "αν" εξαρτάται από τα παιχνίδια και το "πόσο" από την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Ο KROK555 ζητάει επεξεργαστή για gaming χωρίς απαιτήσεις κι εσείς συγκρίνετε Ryzen 5xxx και ι9 10850;

@KROK555

Πόσα περίπου θα διαθέσεις για μητρική και επεξεργαστή και επίσης με ποια κάρτα γραφικών θα τα συνδυάσεις; Αν δεν ξέρεις (ακόμα) ποια κάρτα γραφικών θα πάρεις, όρισε (τουλάχιστον) ένα budget για μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών.

Θα τα συνδυάσεις αυτά τα τρία γιατί ούτε ο i9 10850 μαζί με GT710, ούτε ο Celeron G5900 μαζί με RTX 3090 κάνουν για gaming (ακραίο παράδειγμα)!

Και εγώ για υπερβολή τα έγραψα τα πρώτα. Προφανώς και δεν θα του έλεγα να πάρει έναν επεξεργαστή των 500€. 

Εγώ θα πήγαινα στον 9600kf ( έστω και παλιότερης γενιάς ) με μια z390 όπως την MSI Z390-A Pro . Αν συνδυαστούν με 16gb μνήμη και μια καλή κάρτα γραφικών θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε τίποτα

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, duffyduck είπε

Σε καλύτερη μητρική γιατί όχι δεν θα έχω θέμα με παιχνίδια? 

Δημοσ.

@TheoKrom ούτε για αστείο ο intel 9xxxx και μάλιστα με 100€ μητρική. Θα δώσει 270€ για να πάει σε παλιά νεκρή πλατφόρμα, και επεξεργαστή παλιάς γενιάς χωρίς hyperthreading; Με 270€ χωράει i5 10400f και μια basic b460 μητρική που είναι πιο σύγχρονος, πιο δυνατός και δίνει και 12 threads αντί για 6.

Επίσης η σύγκριση 10100 με 3200g είναι εντελώς άτοπη, άσε που το site αυτό δεν είναι να το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά.

Και εξηγούμαι: Αν είναι να βάλεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών, τότε δεν κοιτάς ούτε τον i3-10100 ούτε τον 3200g - κοιτάς στο ίδιο χαμηλό budget τον i3-10100f που είναι φθηνότερος, ίδιος cpu χωρίς ενσωματωμένα, και αντίστοιχα από amd κοιτάς τον 3100 που είναι φθηνότερος και δυνατότερος του 3200g πάλι χωρίς γραφικά.

Αν δεν βάλεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών και πας για το απόλυτα entry gaming, τότε μεταξύ των i3 10100 & 3200g σε παιχνίδια είναι καλύτερος ο 3200g, γιατί τα ενσωματωμένα γραφικά του είναι αρκετά ανώτερα από του i3 ο οποίος αν και καλύτερος στο cpu κομμάτι στα γραφικά είναι άθλιος.

Σε χαμηλά budget αυτή τη στιγμή οι επιλογές είναι i3 10100f / i5 10400f με b460 μητρική ή r3 3100 / r5 3500x / r5 2600x με φθηνή b450 μητρική. Προσωπικά στα amd πάντως θα πήγαινα σε 3η γενιά, ένας 3100 είναι ότι πρέπει και στο μέλλον βάζεις και έναν 5xxxx αν θέλεις. Επίσης έχεις και γρήγορες ram που σε intel αυτού του budget δεν μπαίνουν μιας και θέλεις σειράς z μητρική, αν και καθαρά σαν cpu τα intel είναι κάπως δυνατότερα στα games.

@KROK555Καμία διαφορά δεν θα σου κάνει κάποια ακριβότερη μητρική στα games. Η A pro max είναι πολύ καλή, φθηνή και σηκώνει και πολύ δυνατότερους cpu από αυτόν που θα βάλεις. Με την πρόταση του duffy σε μητρική και μνήμες και για μένα cpu τον 3100 (όχι ότι ο 2600x είναι κακός, αλλά παλιώνει και αυτός και με τις βελτιώσεις της τρίτης γενιάς ο 3100 είναι στα ίδια αν όχι καλύτερος κι ας έχει λιγότερους πυρήνες) θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, TopCLR είπε

O Ryzen 5 3500X (6cores/6threads) στα ~160€ έχει "αντίπαλο" τον i5 10400F (6cores/12threads) σε αυτήν την τιμή με μόνο πλεονέκτημα οτι μπορεί να συνδυαστεί με μητρική κάτω των 100€ (Β450) που θα διαθέτει δυνατότητες overclock (στις μνήμες κυρίως) σε σχέση με τις (αντίστοιχων δυνατοτήτων) Ζ490 που ξεκινάνε από τα 120€.

Δεν γνωρίζω αν ο 10400F με φθηνότερη μητρική (για να έχει το ίδιο κόστος με τον 3500Χ) με χαμηλότερα χρονισμένες μνήμες (λόγω κλειδωμένης μητρικής) αν και πόσο* ξεπερνάει σε επιδόσεις τον 3500Χ.

* Το "αν" εξαρτάται από τα παιχνίδια και το "πόσο" από την κάρτα γραφικών.

1) Υπάρχει η gigabyte B490M που ξεκινάει από χαμηλότερα

2) Ο Ι5 10400F είναι ΠΟΛΥ ποιο γρήγορος από τον 3500Χ ανεξαρτήτως μητρικής

3) Μητρική μπορείς να βάλεις Β460 με μισά λεφτά από Ζ490 και θα τρέχει 2666 η μνήμη αλλά και πάλι θα είναι ΠΟΛΥ ταχυτερος του 3500X

4) Πάντα συγκρίνουμε με ίδια κάρτα γραφικών που είναι σημαντικότερη στο gaming από το cpu. Οπότε ποιο πολύ να αναρωτιέσαι ποια GPU θα βάλεις που σε gaming συστήματα συχνά έχει διπλάσιο ή παραπάνω κόστος από cpu.

3 ώρες πριν, duffyduck είπε

ΠΟΛΥ ποιο αργός από 10400f

1 ώρα πριν, KROK555 είπε

Πρώτα βλέπεις το συνολικό budget και την κάρτα γραφικών που πλέον ξεπερνά το 1/3 του κόστους της κεντρικής μονάδας. Αν αποφασίσεις για τα σημαντικά μετά ασχολείσαι με τα επουσιώδη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

19 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) Υπάρχει η gigabyte B490M που ξεκινάει από χαμηλότερα

2) Ο Ι5 10400F είναι ΠΟΛΥ ποιο γρήγορος από τον 3500Χ ανεξαρτήτως μητρικής

3) Μητρική μπορείς να βάλεις Β460 με μισά λεφτά από Ζ490 και θα τρέχει 2666 η μνήμη αλλά και πάλι θα είναι ΠΟΛΥ ταχυτερος του 3500X

4) Πάντα συγκρίνουμε με ίδια κάρτα γραφικών που είναι σημαντικότερη στο gaming από το cpu. Οπότε ποιο πολύ να αναρωτιέσαι ποια GPU θα βάλεις που σε gaming συστήματα συχνά έχει διπλάσιο ή παραπάνω κόστος από cpu.

ΠΟΛΥ ποιο αργός από 10400f

Πρώτα βλέπεις το συνολικό budget και την κάρτα γραφικών που πλέον ξεπερνά το 1/3 του κόστους της κεντρικής μονάδας. Αν αποφασίσεις για τα σημαντικά μετά ασχολείσαι με τα επουσιώδη.

Έχω μια MSI GEFORCE GT740 2GB

Προς το παρόν λέω να μείνω σε αυτό τι γνώμη έχετε για την κάρτα? 

Ο Ryzen 5 2600 τι λέτε καλός είναι? 

Επισεις το διαφορά έχει αυτό που γράφει Ryzen 5 2600 box και το άλλο tray? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KROK555 είπε

Έχω μια MSI GEFORCE GT740 2GB

Προς το παρόν λέω να μείνω σε αυτό τι γνώμη έχετε για την κάρτα? 

πολύ καλή κάρτα αρκεί να μην θες να παίξεις παιχνίδια

μέχρι minecraft , sims

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να παιζεις με gzdoom, eduke32, nblood, buildgdx κλπ. κλπ., ή MAME, fba neo, bizhawk, mednafen, snes9x, dolphin, pcsx2 κλπ. κλπ., ή βαλε RetroArch

Αν ψαχτεις υπαρχουν παρα πολλα παιχνιδια που μπορεις να παιξεις. Απλα δεν μπορεις να παιξεις τα νεοτερα και βαρια παιχνιδια.

Επισης απο τους 2600, θα παρεις τον 2600X. Οι επεξεργαστες tray ειναι για ΟΕΜs, και κανονικα θα επρεπε να ειναι φθηνοτεροι απο τις εκδοσεις retail. Τωρα γιατι ειναι ακριβοτεροι, δεν το ξερω.

Εγω εχω τον 2700Χ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Υπαρχουν ταχυτεροι επεξεργαστες? Βεβαιως. Αλλα δεν τους χρειάζομαι, γιατι δεν προκειται να δωσω 400-500 ή περισσοτερα για καρτα γραφικων. Για εμένα, αυτα που σου έγραψα πάνω (2600X + B450 μητρικη) ειναι η προτεινόμενη προταση για αναβάθμιση.

Απο εκει και περα η λυση 10400F + B460 ή Z490 μητρικη ειναι εξίσου καλη.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...