Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες. Να ενημερώσω δεν έχω ιδέα πέραν των βασικών στα πσ αλλά όσο μπορώ τα ψάχνω μην με κράζετε είμαι αρχάριος. Λοιπόν έχω ένα πσ 2 χρόνια τώρα με μια rx 580 Sapphire, ryzen 5, 16ram κορσερ, nz κουτί  με φάνς, έξτρα ψύκτρα  cpu καί ένα καλό τροφοδοτικό corsair TX. Όταν ψαχνόμουν για πύργο είχα ανοίξει θέμα εδώ και σε αγγλικό σαιτ και κατέληξα σε αυτό το κλασικό δημοφιλή 2018 combo σαν ένα από τα καλύτερα στο μπατζετ 700 εκείνη τη περίοδο κάτι που ισχύει. Τώρα παίζω παιχνίδια κυρίως είτε από gamepass είτε steam ιδιαίτερα τα καινούργια πλέον δυσκολεύεται να τα τρέξει σε 1080 ultra και αν θέλω να κρατήσω στεθερα 60frames πάω σε 1080 med η high. Νταξει οκ δεν είμαι πολύ ψείρας δεν πολυενοχλουμαι. Από τη άλλη κάποια ελαφριά παιχνίδια όπως το ori η κάποια με καλό optimize τα τρέχει και σε 2κ. Στο ψητό.

Λοιπόν και εγώ όπως όλοι θέλω να παίξω το cyberpunk όσο καλύτερα γίνεται. Να ρωτήσω αρχικά και πιο θεωρητικά πριν μπω στη διαδικασία να το κάνω πράξη.

1)αν κάνω OC τη Gpu ένα μέτριο OC ούτε πολύ ούτε λίγο πόσο θα ανέβει η απόδοση της? Δηλ πόσο δυνατότερη είναι μια OC rx 580 θα μπορεί να το τρέξει πχ σε 2κ? Η 1080 ultra? . Αναγνωρίζω ότι είναι κάπως φλου ερώτηση γιατί εξαρτάται πάντα άπο το παιχνίδι( όπως είπα το gears τρέχει καλά το assassin's Odyssey όχι) απλά περίπου.

2)μειώνεται η ζωή μιας Gpu από το οc? Πέρα από gamin η υπόλοιπη χρήση είναι πολύ λάιτ καμία ταινία και browsing.

3)ποιο είναι το σύνηθες πρόβλημά η θερμοκρασία? Όπως είπα έχω ένα τίμιο σύστημα σε ποιότητα κατασκευής hardware και με καλό airflow επηρεάζει αυτό καλύτερα?

4)αν κάνω OC και το τερματίσω η τεσπα αλλάξω γνωμη μετά μπορώ να το επαναφέρω σε μανισια κατάσταση 

5)η γενική λειτουργία ενός OC είναι ότι ουσιαστικά θα δίνει ιπποδύναμη η κλοκαρισμενη κάρτα αν της το ζητήσω, αν επιλέξω 2κ ultra θα το δίνει με καλά frames ενώ πριν θα έδινε 10-20 σωστά??

6)kαι μια ερώτηση δώρο. Αν σε ένα δύο τρία χρόνια αποφασίσω είτε αν βγάλω πρόβλημα είτε όχι να αναβαθμίσω τη κάρτα με μια τωρινή δυνατή το σύστημα που έχω θα σηκώνει 4κ η θα με φρεναρουν τα υπόλοιπα? Δηλ ο cpu η τροφοδοσία η ραμ κτλ

Edit 7)και μια ακόμα τώρα πειράζοντας από την εφαρμογή μόνο ελάχιστα τη καμπύλη λειτουργίας ανεμιστήρων να ξεκινάει πιο νωρίς όπως είπα παίζοντας αρκετά παιχνίδια ήμουν στους 40 το κατώτερο με 65 ανώτερο βαθμούς Κελσίου. Ποια θερμοκρασία θεωρείται επικυνδυνη? Πάνω από 75? Με το OC είναι δεδομένο ότι αυξανω πάντα καί τους ανεμιστήρες? 

Επεξ/σία από rudigarcia222
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο σχετικά όλα αυτά που ρωτάς και δεν δίνεις και και λεπτομέρειες που θα έπρεπε. Ποιά υλοποίηση είναι η κάρτα, ποιον Ryzen 5 έχεις, ποιά ψύκτρα κτλ.

Γενικά, μάλλον έτσι όπως διαβάζω το ποστ σου έχεις υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες. Δεν πρόκειται από το OC και τα tweaks ξαφνικά να είναι σαν να άλλαξες υπολογιστή. Αν κάτι δεν μπορείς να το τρέξεις τώρα, δεν θα μπορείς και μετά. Από τα 10-20 fps που αναφέρεις, οτι και να κάνεις, playable δεν θα γίνει.

Η 580 γενικά δεν είναι κάρτα που προσφέρεται για OC, μικρό OC θα μπορέσεις να κάνεις και τα οφέλη θα είναι ελάχιστα. Ειδικά αν έχεις κάποια μέτρια υλοποιήση, δεν θα καταφέρεις και πολλά. Η 580 είναι κάρτα με μεγάλη κατανάλωση ακόμα και με τα stock ρολογια, δύσκολα να την ανεβάσεις πολύ. Δεν είναι από τις κάρτες που ανεβαίνουν ευκολα (πχ 1660).

Για τον επεξεργαστή, όπως σου είπα και πιο πάνω δεν μας γράφεις ούτε ποιον ακριβώς έχει ούτε με ποια ψύκτρα. Ίσως αν έχεις κάποια αξιοπρεπή ψύκτρα να μπορείς να τον ανεβάσεις λίγο, αλλά στο κομμάτι του gaming μην περιμένεις εντυπωσιακή διαφορά. Η κάρτα σε νοιάζει κυρίως για αυτό, ο Ryzen δύσκολα να κρατάει πίσω μια 580.

Αν δεν σου αρκεί το σύστημα σου, μάλλον θα έπρεπε να δεις κάποια στιγμή για αναβάθμιση, αρχικά στην κάρτα αν σε ενδιαφέρει κυρίως το gaming. Από το OC, ρεαλιστικά μιλώντας, πάνω από 10% (και μάλλον λέω πάρα πολύ) δεν θα πάρεις σε fps.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Λίγο σχετικά όλα αυτά που ρωτάς και δεν δίνεις και και λεπτομέρειες που θα έπρεπε. Ποιά υλοποίηση είναι η κάρτα, ποιον Ryzen 5 έχεις, ποιά ψύκτρα κτλ.

Γενικά, μάλλον έτσι όπως διαβάζω το ποστ σου έχεις υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες. Δεν πρόκειται από το OC και τα tweaks ξαφνικά να είναι σαν να άλλαξες υπολογιστή. Αν κάτι δεν μπορείς να το τρέξεις τώρα, δεν θα μπορείς και μετά. Από τα 10-20 fps που αναφέρεις, οτι και να κάνεις, playable δεν θα γίνει.

Η 580 γενικά δεν είναι κάρτα που προσφέρεται για OC, μικρό OC θα μπορέσεις να κάνεις και τα οφέλη θα είναι ελάχιστα. Ειδικά αν έχεις κάποια μέτρια υλοποιήση, δεν θα καταφέρεις και πολλά. Η 580 είναι κάρτα με μεγάλη κατανάλωση ακόμα και με τα stock ρολογια, δύσκολα να την ανεβάσεις πολύ. Δεν είναι από τις κάρτες που ανεβαίνουν ευκολα (πχ 1660).

Για τον επεξεργαστή, όπως σου είπα και πιο πάνω δεν μας γράφεις ούτε ποιον ακριβώς έχει ούτε με ποια ψύκτρα. Ίσως αν έχεις κάποια αξιοπρεπή ψύκτρα να μπορείς να τον ανεβάσεις λίγο, αλλά στο κομμάτι του gaming μην περιμένεις εντυπωσιακή διαφορά. Η κάρτα σε νοιάζει κυρίως για αυτό, ο Ryzen δύσκολα να κρατάει πίσω μια 580.

Αν δεν σου αρκεί το σύστημα σου, μάλλον θα έπρεπε να δεις κάποια στιγμή για αναβάθμιση, αρχικά στην κάρτα αν σε ενδιαφέρει κυρίως το gaming. Από το OC, ρεαλιστικά μιλώντας, πάνω από 10% (και μάλλον λέω πάρα πολύ) δεν θα πάρεις σε fps.

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση,ναι ειναι καπως ραντομ οι αποριες,μου ρθε ξαφνικα η σκεψη περι oc

-στα ακριβη σπεκς που ρωτας  gpu ειναι η radeon rx580 nitro 8gb,o cpu o ryzen 5 2600,o psu corsair tx 650m,2 ανεξαρτητα φουρφουρια pure wings 2 στο κουτι nzxt s340, και μια ψυκτρα freezer 33plus στον επεξεργαστη,msi tomahawk mobo

-βεβαια μου ερχονται και αλλες αποριες...ειχα την εντυπωση πως ζητουμενο ηταν να κανω oc μονο τη gpu πρεπει να γινουν και τα αλλα??

-και ενα ακομα εχει στα bios της μητρικης επιλογη game mode που απο οτι γκουγκλαρα ειναι μια δικη της ετοιμη επιλογη oc,αυτο μηπως ειναι λιγο ¨"προχειρ﨨

Δημοσ.

Το συστημα σου είναι αξιοπρεπες αλλά με oc στην rx 580 δε θα κερδίσεις τίποτα.

1-2 ρυθμίσεις που έχεις medium να πανε high στα ίδια frames και έως εκεί. Μπορείς να κάνεις oc μέσα από τους drivers της amd αλλά δε πιστευω οτι αξίζει το χρόνο σου

Το game mode  που βλέπεις στο bios ΔΕΝ είναι ασφαλές, μπορεί να κάνει ζημιά αστο κλειστό 

Εν ολίγοις μάζεψε λεφτά για καλυτερη gpu. Αν βάλεις ακριβή gpu είτε τώρα είτε σε βάθος χρόνου μπορείς να πας σε 4k χωρίς να σε τραβάει πισω το υπόλοιπο συστημα. Αυτό δεν ισχυει για τα μεγάλα frames πχ 144frames 1080p εκεί μετραει πολυ και ο επεξεργαστής 

Δημοσ.

Καλημέρα,

δοκιμασε ρολόγια RX590 θα κερδίσεις λιγάκι από αυτό. Φυσικά ανέβασε ταχύτητα ανεμιστήρες. Φαντάσου στους 75 βαθμούς στοκ ζορίζεται παραπάνω η κάρτα από ότι στους 65 βαθμούς με ελαφρύ oc (10%).

Τι μνήμες έχεις; Είναι τουλάχιστον 3200; Σίγουρα έχεις ενεργοποιήσει ΧΜΡ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...