Teemoplayer1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά,μπορεί καποιοι να με θυμουνται απο προηγουμενο ποστ που ειχα κανει πανω σε αντιστοιχο θεμα.Για αυτους θα ηθελα να σας ευχαριστησω θερμα που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε ❤️ Θα κανω μια συντομη εισαγωγη . Ειμαι τριτοετης φοιτητης στο ΠΑΠΕΙ,Στατιστικη και ασφαλιστικη.Οταν μπηκα,μπηκα με το σκεπτικο οτι ηθελα να γινω αναλογιστης(με ειχε πεισει η μαθηματικος μου οτι ειναι ιδανικο για μενα,και στα 18 δεν ειχα και καποιο τρελο drive,ηξερα οτι μου αρεσαν τα μαθηματικα οποτε ειπα why not).Με το περας του χρονου ειδα οτι σιχαινομαι το ασφαλιστικο κομματι του πτυχιου μου(που εντασσεται ο αναλογισμος) και το καλοκαιρι επαθα κρισαρα με το τι θα κανω.Τωρα εχω ηρεμησει καπως καθως εχω απομυθοποιησει και το πανεπιστημιο και την εννοια του πτυχιου. Ξερω οτι μαρεσουν οι υπολογιστες.Εχω κανει δυο τεστ επαγγελματικου προσανατολισμου απο τοτε που επαθα αυτην την κριση απο δυο διαφορετικα γραφεια,και τα δυο μου υπεδειξαν την κλιση μου προς του υπολογιστες(με πολυ κοντα να βρισκονται τα νομικα επαγγελματα για καποιον λογο 😛).Οποτε σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες για εκπα τηλεπικοινωνιες.Να δωθει εμφαση στο οτι εχω ενδιαφερον στους υπολογιστες και οχι συγκεκριμενα σε καποιον τομεα,εστω δεν τον εχω ανακαλυψει ακομα. Το σκεπτικο μου ειναι αυτο: Εφοσον δεν ξερω με τι ακριβως θελω να ασχοληθω παρα μονο εχω εναν γενικο προσανατολισμο θα ηταν αφελες και απερισκεπτο να τρεξω να κανω μεταπτυχιακο πανω σε κατι που δεν ειμαι σιγουρος.Γιαυτο σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες για πληροφορικη εκπα ωστε να δω καποιες θεματικες ενοτητες,και με εις ατοπον απαγωγη να καταληξω καπου.Θελω να σημειωθει οτι δεν παω τελειως στα τυφλα , καποιες θεματικες ενοτητες που εχω μελετησει μονος μου και με ενδιαφερουν ειναι η θεωρια αριθμων ==>κρυπτογραφια , το data science, machine learning, ai αλλα και το hardware .Θελω απλως να τα δω με εναν πιο structured τροπο ωστε να αρχισω να αποκλειω,και το πανεπιστημιο μου το προσφερει.Μετα απο ας πουμε 2 χρονια ισως παω για το μεταπτυχιακο αμα εχω κατασταλλαξει καπου.Σιγουρα,καποια στιγμη αμα με δω ξανα να ειμαι ελλαδα θα ηθελα να το ολοκληρωσω το πτυχιο. Ολα αυτα δεν θελω να γινουν τελειως παρασιτικα.Εχω την οικονομικη στηριξη των γονεων μου αλλα θα ηθελα να βγαζω τα προς το ζην και να μην τους τρωω τα λεφτα.Γιαυτο σκεφτομουν να δουλευω παραλληλα και να εχω το πτυχιο ως side-hustle.Ποσο εφικτο πιστευετε οτι ειναι? Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.Reality-checks πληρως ευπροσδεκτα.
kaliakman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Αν θες να ασχοληθείς με αυτήν την σχολή δεν μπορείς παράλληλα να δουλεύεις. Είτε ξεχνάς το φως του ήλιου. Κατά την γνώμη μου καλύτερα να κάνεις ενα μεταπτυχιακό που είναι ακριβώς για αυτό που θέλεις. Στροφή από άλλα πτυχία στην πληροφορική. 1
alan2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρές πρώτα ακριβώς με τι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά πρίν παρατήσεις τη σχολή σου. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από alan2
Teemoplayer1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, kaliakman είπε Αν θες να ασχοληθείς με αυτήν την σχολή δεν μπορείς παράλληλα να δουλεύεις. Είτε ξεχνάς το φως του ήλιου. Κατά την γνώμη μου καλύτερα να κάνεις ενα μεταπτυχιακό που είναι ακριβώς για αυτό που θέλεις. Στροφή από άλλα πτυχία στην πληροφορική. Απο ποια αποψη το λες αυτο?Λογω δυσκολιας ή λογω φορτου εργασιας?Αμα ειναι το πρωτο θελω να ευελπιστω οτι ισως και να μπορουσα να αντεπεξελθω Αν και η αληθεια ειναι οτι εχω να δω πολυ καιρο συμμαθητες μου που ειχαν μπει πληροφορικη εκπα,και οποτε τους εβλεπα ειχαν το thousand yard stare. Να φοβαμαι?
kaliakman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, Teemoplayer1 είπε Απο ποια αποψη το λες αυτο?Λογω δυσκολιας ή λογω φορτου εργασιας?Αμα ειναι το πρωτο θελω να ευελπιστω οτι ισως και να μπορουσα να αντεπεξελθω Αν και η αληθεια ειναι οτι εχω να δω πολυ καιρο συμμαθητες μου που ειχαν μπει πληροφορικη εκπα,και οποτε τους εβλεπα ειχαν το thousand yard stare. Να φοβαμαι? Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να την βγάλουν μόνο έχοντας την σχολή. Μαζί με δουλειά οι πιθανότητες μειωνονται εκθετικα. Επίσης αυτό που είπες στο αρχικό ποστ για 2 χρόνια δεν θα σε βοηθήσει καθώς σε αυτά τα ετη κάνεις γενικής παιδείας μαθήματα και δεν εμβαθυνεις σε κάτι. Από το 3ο παίρνεις μαθήματα κατεύθυνσης. 1
velociraptoras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Στις 2/12/2020 στις 4:28 ΜΜ, Teemoplayer1 είπε Απο ποια αποψη το λες αυτο?Λογω δυσκολιας ή λογω φορτου εργασιας?Αμα ειναι το πρωτο θελω να ευελπιστω οτι ισως και να μπορουσα να αντεπεξελθω Αν και η αληθεια ειναι οτι εχω να δω πολυ καιρο συμμαθητες μου που ειχαν μπει πληροφορικη εκπα,και οποτε τους εβλεπα ειχαν το thousand yard stare. Να φοβαμαι? Είμαι σε ίδια σχολή σε αλλο πανεπιστήμιο και είναι και ισχύουν και τα δυο. ορισμένα μαθήματα έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, εργασίες και ασκήσεις κάθε βδομάδα συν εργασίες εξαμήνου, πολύ διάβασμα και εξάσκηση στο σπίτι, πολλές ώρες παρακολούθηση μαθηματων. εγω που είχα να πιάσω μαθηματικά και φυσική από το 2003 στο λύκειο δυσκολεύομαι πολύ σε μερικά πχ σηματα, τηλεπικοινωνίες και τέτοια, με δουλειά και οικογένεια περνάω μεν τα μαθήματα αλλά με 5 και 6, σε λίγα έχω πάρει καλούς βαθμούς, από το επόμενο εξάμηνο ευτυχως παίρνω κατευθυνση και ελπίζω να τα πάω καλύτερα. Καλύτερα βρες ενα μεταπτυχιακό γενικό στην πληροφορική τύπου "πληροφοριακά συστήματα", που να απευθύνεται δηλαδή σε μη πτυχιούχους πληροφορικής, και μετά όταν βγεις στην αγορά εργασίας και βρεις τι σε τραβάει περισσότερο προχωράς αν θες σε δευτερο μετατυχιακό. Τα πραγματικά αναγκαία όμως θα τα βρισκεις σε courses και tutorials. Το να φας τζαμπα καμια δεκαρια τουλάχιστον μαθήματα για δίκτυα και σήματα και τηλεπικοινωνίες εφόσον δε θες να ασχοληθείς με αυτά δεν αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα