Bitbit Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) η καραντίνα έκανε το θαύμα της κι ένα μηχανάκι που έχω έμεινε από μπαταρία. Δεν ήταν και σε καλή κατάσταση κιόλας. πιστεύω αν τη φορτίσω θα τσουλήσει. Επειδή δυστυχώς θα υποχρεωθώ σε άλλους και δε μ αρέσει, λέω να πάω ένα φορτιστή μπαταρίας να τον έχω. Πιθανόν να μη μου χρειαστεί και ποτέ. Άλλες 2 φορές μου χρειάστηκε στο παρελθόν για αυτοκίνητο και πάλι είχα υποχρεωθεί σε γνωστό. άρα όπως καταλάβατε δεν έχω απαιτήσεις και θέλω κάτι φθηνό (για αυτοκίνητο και μηχανή) Βρήκα αυτόν όμως γράφει μέχρι 32Ah. Το αυτοκίνητο μου έχει μεγαλύτερη, άρα δε θα την φορτίσει πλήρως; Τότε πάμε σε αυτόν που φτάνει τα 60Ah. Με καλύπτει πλήρως. μου άρεσε ο συγκεκριμένος διότι είναι και μικρός και όχι σαν τα κλασικά κουτάκια που έχουν πολλοί. Υπάρχουν και κάτι φτηνιάρικοι για μικρές μπαταρίες. Να υποθέσω ότι δε κάνουν γι αυτή τη δουλειά ε; οι ειδικοί τοποθετηθείτε επί του θέματος Υ.Γ Λυπάμαι να δώσω λεφτά για τον φορτιστή διότι όπως είπα ίσως δε τον χρειαστώ ποτέ. οπότε προτείνετε κάτι ανάλογο Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2020 από Bitbit
ulalume Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Πάρε έναν αυτοματο φορτιστή- συντήρητη. Θα ξεφύγεις από budget αλλά θα το αγοράσεις μια φορά στη ζωή σου και όποτε το χρειαστείς θα σε βγάλει από πολύ δύσκολη θέση. Δεν θα έχεις και τα προβλήματα ενός απλού φορτιστή, απλά το κουμπώνεις πάνω, κάνει διάγνωση και κάνει ότι χρειάζεται (φόρτιση, συντήρηση, desulfation...ανάλογα) χωρίς κίνδυνο για την μπαταρία σου. Ειδικά αν έχεις χώρο πάρκινγκ δικό σου με πρίζα πάρτο χθες. Για εμένα κορυφή ο optimate 6, αλλιώς κάτι άλλο τύπου ctek κτλ Σε όλα βάζεις και μόνιμα στο μηχανακι-αυτοκινητο τον ανταπτορα και απλά το βάζεις στην πρίζα χωρίς κροκοδειλακια η βγάλσιμο μπαταρίας κτλ
achilles_g_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Λίγο πριν την καραντίνα είχε βγάλει το lidl 10A στα 30 ευρώ. Να υπολογίζεις ότι όσο πιο λίγα Α τόσο πιο αργή η φόρτιση. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κάτι με λιγότερο από 5Α, ιδανικά 8-10.
lary7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Είχα ενα μικρό φθηνο παλίά που έδινε μονο 500mAh αλλά για το σκούτερ ήταν μια χαρά, απλά έπρεπε να προσέχω πόση ώρα το άφηνα γιατι δεν έκλεινε μόνο του. Πάρε ένα φθηνό αλλά καλό είναι να κλέινει μόνο του. Για τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς θα κάνει την δουλειά του.
Bitbit Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 έχω δώσει τόσα χρήματα κι έχω μαζέψει στο σπίτι από πριόνια μέχρι ηλεκτροσυγκολλήσεις και δε ξέρω γω τι άλλο. Κάποια βγάλανε τα λεφτά τους αλλά τα περισσότερα έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές. Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να δώσω σοβαρό ποσό για κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ούτε μια φορά το χρόνο. Κυριολεκτικά ας κάνει και 2 μέρες να φορτίσει τη μπαταρία, δε με νοιάζει. Τώρα περιμένω........... ένα γνωστό να μου φέρει (και αν) τον δικό του. Γι αυτό λοιπόν θέλω να πάρω έναν να κάνω τη δουλειά μου. Αν ο φτηνιάρικος με τα 10€ μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, θα πάρω αυτόν, αλλιώς τον άλλον. Τo θέμα είναι πως μερικοί γράφουν ότι κάνουν για μπαταρίες μέχρι συγκεκριμένα ah 35 λεπτά πριν, lary7 είπε Είχα ενα μικρό φθηνο παλίά που έδινε μονο 500mAh αλλά για το σκούτερ ήταν μια χαρά, απλά έπρεπε να προσέχω πόση ώρα το άφηνα γιατι δεν έκλεινε μόνο του. Πάρε ένα φθηνό αλλά καλό είναι να κλέινει μόνο του. Για τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς θα κάνει την δουλειά του. προφανώς εννοείς σαν αυτόν που έβαλα Αυτοί οι μικροί τελικά φορτίζουν μέχρι συγκεκριμένα ah, οπότε δε κάνουν για αυτοκίνητο ή φορτίζουν τα πάντα αλλά πολύ αργά;
Stam53 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δεν είμαι ειδικός, αλλά οι μπαταρίες, απ΄ 'ο,τι έχω διαβάσει, καλό είναι να φορτίζονται με 10% της χωρητικότητάς τους. Δηλαδή μια άδεια μπαταρία 50Ah θα πρέπει να φορτίζεται με φορτιστή 5Αm για 10 ώρες Αυτοί στην αρχή που ανέφερες με τα 1-2Α, είναι πολύ μικροί, για αυτή τη δουλειά Για μπαταρίες μηχανών των 7-10Ah μάλλον καλοί θα ΄ναι.
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Οι φορτιστες ειναι μεγαλη συζητηση, εχουν περασει 4 απο τα χερια μου, οι 2 πρωτοι δεν φορτιζαν τιποτα (ειδικα μπαταριες σχετικα παλιες), ο 3ος εκανε δουλεια αλλα και παλι οχι σε παλιες μπαταριες, στο τελος ανεβηκα γυρω στα 350ε για να βρω εναν που φορτιζε σχεδον τα παντα (λεω σχεδον γιατι 2 μπαταριες 7ετιας που τα ειχαν φτυσει παραπανω απο μια φορα δεν μπορουσε). Οπως και να εχει απλα μην περιμενεις θαυματα. Οσο για τον συντηρητη που αναφερθηκε ειναι μια καλη λυση ΑΝ εχεις παρκινγκ (θελει πριζα ρευματος).
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, nikolakisTheGreat είπε μιας και πιάσαμε τους φορτιστές, είχα δει αυτό και είχα την απορία αν στέκει ή είναι fake. μπορεί να φορτίσει μπαταρία 12V με φορτιστή 5V? αν δοκιμάσω να κάνω το ίδιο αλλά με φορτιστή για λάπτοπ 12V θα πιάσει; Αν δεν αγχωνεσαι μην κανεις καμια ζημια ισως και να γινεται, ενας ηλεκτρολογος μαλλον θα ξερει καλυτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα