Johnkokki Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μετα απο...20 χρόνια, αποφάσισα να ξαναμπω στο παιχνίδι του χτισιματος ενος νεου PC. Εχω αρχισει εντατικη μελέτη εδω και 3-4 μέρες, γιατι είχα μείνει πολυ πίσω αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Για να υπάρχει κάποιος μπούσουλας, η χρήση του συγκεκριμένου pc θα είναι αποκλειστικά για video editing.Adobe Premiere, After effects και Davici resolve ειναι τα βασικα εργαλεια. Σε πρώτη φάση κι ενδεικτικά και προκειμένου να κρατηθεί το κόστος σε λογικά πλαίσια, κλίνω προς AMD X3700, 32GB RAM. Ενας NVME των 500 για λειτουργικο και προγραμματα κι ενας SATA 2TB για αρχεια βιντεο κλπ.Για καρτα γραφικων προσανατολιζομαι σε καποια 5600xt η nvidia 1650 α) Β550 ή Χ570 chipset για τη συγκεκριμενη χρηση ? Προτασεις για συγκεκριμένες αξιοπιστες μητρικες θα εκτιμηθουν. β)Καποιες προτασεις για nvme και sata.Εχω ηδη βολιδοσκοπισει samsung και wd αντιστοιχα γ) Προταση για μνημες (προφανως στα 3200+) Γενικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση, tips και συμβουλες στο τι να προσεξω. Ευχαριστώ
Johnkokki Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Eπειδή δεν βλέπω κάποια συμμετοχή στο θέμα, ας πω που εχω καταληξει και μου λετε. Κουτι : Phanteks Enthoo Pro Windowed Full-Tower Case Μητρική : MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI CPU : AMD Ryzen 7 3700X Box RAM : G.SKILL RIPJAWS V 32GB DDR4-3600MHZ GPU : ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1650 SUPER 4 GB GDDR6 HD1 : SAMSUNG 970 EVO PLUS 1TB HD2 : WD Black Desktop HDD 2TB Aυτο που μενει είναι κάποια πρόταση για PSU, υποθετω κατω στα 750W Oποιος μπορεί να βοηθήσει, τον ευχαριστώ.
jgeorgiou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/11/2020 στις 9:35 ΜΜ, Johnkokki είπε Μετα απο...20 χρόνια, αποφάσισα να ξαναμπω στο παιχνίδι του χτισιματος ενος νεου PC. Εχω αρχισει εντατικη μελέτη εδω και 3-4 μέρες, γιατι είχα μείνει πολυ πίσω αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Για να υπάρχει κάποιος μπούσουλας, η χρήση του συγκεκριμένου pc θα είναι αποκλειστικά για video editing.Adobe Premiere, After effects και Davici resolve ειναι τα βασικα εργαλεια. Σε πρώτη φάση κι ενδεικτικά και προκειμένου να κρατηθεί το κόστος σε λογικά πλαίσια, κλίνω προς AMD X3700, 32GB RAM. Ενας NVME των 500 για λειτουργικο και προγραμματα κι ενας SATA 2TB για αρχεια βιντεο κλπ.Για καρτα γραφικων προσανατολιζομαι σε καποια 5600xt η nvidia 1650 α) Β550 ή Χ570 chipset για τη συγκεκριμενη χρηση ? Προτασεις για συγκεκριμένες αξιοπιστες μητρικες θα εκτιμηθουν. β)Καποιες προτασεις για nvme και sata.Εχω ηδη βολιδοσκοπισει samsung και wd αντιστοιχα γ) Προταση για μνημες (προφανως στα 3200+) Γενικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση, tips και συμβουλες στο τι να προσεξω. Ευχαριστώ Ποιο software , αν αξιοποιεί cuda/rtx τότε είναι διαφορετική η συύνθεση.
Johnkokki Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Ποιο software , αν αξιοποιεί cuda/rtx τότε είναι διαφορετική η συύνθεση. Adobe Premiere, After effects και Davici resolve ειναι τα βασικα εργαλεια. Τα 2 πρωτα χρησιμοποιούν κυρίως τη CPU, το Resolve κυρίως τη GPU. Oπότε με δεδομένο οτι η αγορα των GPU είναι στην παρούσα στιγμή σε περίεργη στιγμή, διάλεξα μια μέση λυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα