astrofos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Kubuntu. Ξεκίνησα με Fedora κάπου στο 2006. Πρέπει να πέρασα σε Ubuntu και εν συνεχεία Kubuntu κάπου στο 2008 και έκτοτε έμεινα στην οικογένεια. Άγνωστο γιατί, τότε όλοι λέγαν ότι είναι το πιο εύχρηστο linux. Λίγο μύθος. Προσωπικά όλες οι γνωστές διανομές μου φαίνονται πανω κατω το ίδιο εύχρηστες. Και για να είμαι ακριβής λιγότερο εύχρηστες από ότι τα Windows. Τα τελευταία 8 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά εκδόσεις LTS γιατί βαρέθηκα να κάνω τον beta tester και όλα μια χαρά. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από astrofos 2
jemadux Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Arch Linux φυσικα για desktop .. o λογος οτι πολλα προγραμματα και θεματα ειναι ευκολα διαθέσιμα στα αποθετήρια χωρις να μπλέξεις με το aur . αμα δεν υπάρχει στα επισημα ισως να παω στο flatpak . απο γραφικό περιβαλλον πλεον έχω βολεύτει με το plasma desktop .. debian / ubuntu based ειναι αγαπημενες διανομες .. αλλα δεν εμπαινα στον κοπο να ψαχνω εφαρμογες στο διαδικτυο και στα αναολογα ppa / external sources .. αμα εβαζα κατι σε rpm θα εβαζα φυσικα θα πηγαινα στο centos stream για σερβερ θα εβαζα ή ubuntu ή debian .. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από jemadux 2
KwstasXt Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το Ubuntu πρώτο με διαφορά, παρόλου που είναι το πιο κοινότυπο. Χάρη στο Ubuntu δοκίμασα Linux στον υπολογιστή μου το 2011. Ο λόγος είναι στο ότι και να googlareis περι linux το Ubuntu θα βγει πρώτο και αυτό ειναι πολυ θετικό στο να βρίσκει κάποιος guides για το Ubuntu. Ειδικά αν είναι νέος χρήστης. Δεύτερο αγαπημένο το Linux Mint και τρίτο το elementary OS. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από KwstasXt 3
pente Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Στις 4/12/2020 στις 9:27 ΠΜ, optimerious είπε Έβλεπα τις διανομές στην σελιδα linux distro και επεσα πάνω σε μια διανομή την byzantineOS και μάλιστα ειχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα με , την γνωρίζατε ??? γιατί δεν την συνέχισαν??? , τωρα με αυτα που κάνουν οι (γείτονες) θα ήταν ότι πρέπει👍 ,..... Όχι ότι έχει σημασία, απλά μόνο επειδή το ανέφερες, και η ΜΧ που είναι πρώτη στο distrowatch είναι Ελλάδα-usa Επι του θέματος για αγαπημένη, νομίζω δεν είναι μόνο μια: Παραδοσιακά θα πω debian & fedora σε desktop/laptop αν και πλεον έχω αρχίσει να συμπαθώ πάρα πολύ peppermint! Και σε server Redhat(Centos)/Ubuntu 1
snowflake99 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά το rank στο distrowatch πρακτικά δε σημαίνει κυριολεκτικά τίποτα. Μόνο το πόσοι χρήστες ψάχνουν τη διανομή στο distrowatch, και ακόμα και αυτό μπορεί να το fakeάρει κάποιος εύκολα. Δε σχετίζεται ούτε με το πόσος κόσμος χρησιμοποιεί τη διανομή, ούτε με το πόσο καλή είναι. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από snowflake99 5
meets0s Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Παιδιά το rank στο distrowatch πρακτικά δε σημαίνει κυριολεκτικά τίποτα. Μόνο το πόσοι χρήστες ψάχνουν τη διανομή στο distrowatch, και ακόμα και αυτό μπορεί να το fakeάρει κάποιος εύκολα. Δε σχετίζεται ούτε με το πόσος κόσμος χρησιμοποιεί τη διανομή, ούτε με το πόσο καλή είναι. Όμως ας πουμε είναι ένας δείκτης και λέει αρκετά. Για να ψάχνεις μια διανομή σημαίνει σε ενδιαφέρει. Αν είναι μια διανομή πάλι ειναι σχετικό. Εγώ έτσι έβαλα το mx linux και πάλι έτσι έδιωξα το mint που κατρακυλούσε θέσεις. Κατρακυλούσε γιατί έχει βαρύνει πολύ κι αυτό συζητιέται.
snowflake99 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, meets0s είπε Όμως ας πουμε είναι ένας δείκτης και λέει αρκετά. Για να ψάχνεις μια διανομή σημαίνει σε ενδιαφέρει. Αν είναι μια διανομή πάλι ειναι σχετικό. Εγώ έτσι έβαλα το mx linux και πάλι έτσι έδιωξα το mint που κατρακυλούσε θέσεις. Κατρακυλούσε γιατί έχει βαρύνει πολύ κι αυτό συζητιέται. Διαφωνώ στο "λέει αρκετά", αλλά οκ. Το τι λέει είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε εφόσον μπορεί να καταλήξεις σε αυτή τη σελίδα για διαφορετικούς λόγους. Και αν σε ενδιαφέρει (μια διανομή) και την ψάχνεις, δε σημαίνει ότι τη χρησιμοποιείς ή θα τη χρησιμοποιήσεις απαραίτητα. Επίσης, το καταλαβαίνω να ανακαλύψεις μια διανομή από το distrowatch και να τη δοκιμάσεις, αλλά να παρατήσεις μια διανομή επειδή πέφτει το ranking της, γιατί; Το ranking με το πόσος κόσμος τη χρησιμοποιεί είναι δύο τελείως ασύνδετα πράγματα μεταξύ τους.
DREAMAX Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Τώρα στο desktop της κόρης ( 6η δημοτικού) kubuntu αγαπημένο ,πριν δοκιμάσω kde επίσης αγαπημένα τα πάντα με xfce. Ας είναι καλά το forum (και το αδελφάκι του) που ξεκολήσαμε απο τα win απο το 2013.
meets0s Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, snowflake99 είπε αλλά να παρατήσεις μια διανομή επειδή πέφτει το ranking της, γιατί; δεν την παράτησα επειδή επεσε το ranking αλλά επειδή πλεον το linux mint είναι πολύ βαρύ και θεωρώ πως αυτός είναι και ο λόγος που και άλλοι το παρατάνε και έτσι έπεσε το ranking επειδή το έψαξα δεν είμαι ο μόνος που έκανα τη μετάβαση τώρα ίσως βάλω και κάτι σε rolling από αυτά που προτείνετε εδω μέσα αλλά για δοκιμή
snowflake99 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, meets0s είπε δεν την παράτησα επειδή επεσε το ranking αλλά επειδή πλεον το linux mint είναι πολύ βαρύ και θεωρώ πως αυτός είναι και ο λόγος που και άλλοι το παρατάνε και έτσι έπεσε το ranking επειδή το έψαξα δεν είμαι ο μόνος που έκανα τη μετάβαση τώρα ίσως βάλω και κάτι σε rolling από αυτά που προτείνετε εδω μέσα αλλά για δοκιμή Όταν λες "βάρυνε", τι εννοείς; Εγώ υποθέτω ότι αρκετός κόσμος που έφυγε είναι επειδή ανακάλυψε το Pop!_OS, το οποίο είναι επίσης πολύ αξιόλογη διανομή.
asfodelus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, snowflake99 είπε Παιδιά το rank στο distrowatch πρακτικά δε σημαίνει κυριολεκτικά τίποτα Το μόνο που σημαίνει, είναι πως ας πούμε η "πρωτοπορία" που ψάχνετε κοιτάζει την διανομή. Και μπαίνει και μέσα η κατανομή του Zipf. Θα δεις ένα MX Linux και θα κάνεις κλικ να δεις τι είναι αυτό. Αλλά η "πρωτοπορία" είναι ένα μικρό, πολύ μικρό ποσοστό των χρηστών, αυτών που είναι ενεργοί γράφουν σε φόρουμ κλπ. Αν κοιτάξεις εδω μέσα τώρα τελευταία θα δεις πως μια συχνά αναφερόμενη διανομή είναι η ArtiX, μια διανομή που αυτοί που την χρησιμοποιούν είναι ελάχιστοι (απλά έχουν μια τάση να το διαφημίζουν). Δεν έχει καμία σημασία λοιπόν πόσες φορές θα αναφερθεί εδώ. Ούτε ποια είναι πρώτη στο distrowatch. Έτσι και αλλιώς τα στοιχεία υπονοούν πως το 50% των χρηστών τρέχει Ubuntu.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, meets0s είπε Όμως ας πουμε είναι ένας δείκτης και λέει αρκετά. Για να ψάχνεις μια διανομή σημαίνει σε ενδιαφέρει. Σταματήστε να παίρνετε στα σοβαρά στοιχεία που οι ίδιοι οι δημιουργοί (του DistroWatch εν προκειμένω) τονίζουν ότι δεν πρέπει να θεωρούνται σοβαροί δείκτες, και να τους δίνετε ερμηνείες που δεν έχουν. Πέραν του ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός χρηστών (και υποψήφιων χρηστών) που δεν ενημερώνεται από το DistroWatch, για να ψάχνεις μια διανομή μπορεί και να σημαίνει ότι επηρεάστηκες από την ψυχολογία της μάζας και το γεγονός ότι στο δικό σου μικρόκοσμο «όλοι» μιλούν για τη συγκεκριμένη διανομή. Ορίστε κάποιοι άλλοι δείκτες, βασισμένοι σε πιο σοβαρές παραμέτρους από τον αριθμό των κλικς σε μια σελίδα, που δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το πραγματικό ενδιαφέρον περί των διανομών αλλά και πάλι δε σημαίνουν τίποτα για τον αριθμό των χρηστών τους: Distro Ratings Ranking comparison between distros sub members and Distrowatch views
mphxths Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, asfodelus είπε μια συχνά αναφερόμενη διανομή είναι η ArtiX, μια διανομή που αυτοί που την χρησιμοποιούν είναι ελάχιστοι Θα ηθελα να εισαι πιο ακριβης στις λεξεις που επιλεγεις να χρησιμοποιεις. Η λεξη "ελαχιστοι" υπονοει εναν αριθμο μεγαλυτερο απο το 1 (ενα) . Πραγμα που δεν συμβαινει στην περιπτωση αυτη 46 λεπτά πριν, asfodelus είπε Και μπαίνει και μέσα η κατανομή του Zipf. Κατι τετοια γραφεις και νοιωθω οτι μπηκα στο φορουμ της νασα Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths
xrhstosiak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 αγαπημένη -> debian, αργά η γρήγορα πάντα θα καταλήξω εκεί στο τέλος DE: i3, kde, xfce με αυτή την σειρά η μπίλια αυτό τον καιρό έχει κάτσει στο mx linux, στο pc μου λειτουργούν τα πάντα out of the box πολύ καλές εντυπώσεις και κατά καιρούς τα έχω κρατήσει αρκετά : mint xfce, kde neon, opensuse tumbleweed, antix, PCLinuxOS, devuan, BunsenLabs, ArcoLinux, l-x-ubuntu lts με i3 για γρήγορες λύσεις server debian, centos, ubuntu με αυτή την σειρά
Ψιτ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 mint με xfce για πολλά χρόνια, και για δουλεια red hat με 24/7 υποστήριξη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα