Προς το περιεχόμενο

NEC DVD+/-R/RW ND-2500Α/2510Α

agribilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλα ολα αυτα οτι το nec 2500 με hacked firmware «αβαθμηζεται» σε nec 2510 και μπορει να γραψει σε DL δισκακια. Αλλα σε τι ταχυτητα τα γραφει ? Το nec 2510 γραφει και σε 12x τα DVD+/-R το nec 2500 μπορει να γραψει σε τετοιες ταχυτητες τα DVD+/-R ?

που είδες πως το 2510 γράφει σε 12Χ??? Τα specs και για τα 2 drive από την επίσημη nec είναι τα παρακάτω (φυσικά το dvdr9 ισχύει μόνο για το 2510 επίσημα...)

Read speed: 12x max. DVD-ROM and 40x max. CD-ROM

Write speed:

DVD+R: 8x max. DVD+RW : 4x

DVD+R9: 2.4x

DVD-R: 8x max. DVD-RW : 4x

CD-R : 32x max. CD-RW : 16x max.

internal 12/8cm CD and DVD drive (half height form factor)

IDE/ATAPI interface with UltraDMA 33(max. 33 MByte/sec transfer rate)

Tray load mechanism supporting horizontaland vertical use

Dust protected enclosure

Emergency eject

Μπορει να κανω και λαθος :oops: :oops: ή να το μπερδεψα με καποιο αλο :roll: , την περιοδο που εψαχνα να αγορασω DVD recoreder.

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Paidia exw akousei oti to Sony to DL me firmware hackarismeno tha mporei na grafei DL 4X alitheuei????

το sony μπορεί με firmware hackarismeno να ''ονομαστεί'' σαν liteon 832... και μετά με δεύτερο firmware update να γράψει σε 4Χ (σαν liteon πλέον)... αλλά τα αποτελέσματα ποιότητας είναι άκρως απογοητευτικά ακόμα... το firmware όμως είναι under construction και μπορεί στο μέλλον να βελτιωθεί η ποιότητα...

περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ (με τεστ ποιότητας εγγραφής σε 4Χ): http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=69102

Δημοσ.

Μολις πηρα σημερα στα χερια μου το nec 2500 και μου δουλευει αψογα και σε αντιγραφη και σε reading. Αλλα το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι σε ενα CD-RW Pextor που ειχα εκανα καποια αρχεια backup με το CD-RW αλλα τωρα που εβαλα DVD Recorder δεν μου το σβυνει τι μπορει να συμβαινει. :evil:

Δημοσ.

Geia sas paidia.Egina kai ego katoxos enos nec 2500a. Ostoso me to teleytaio firmware kai Version tou Nero ta diskakia platinum-8x- mou ta bgazei molis 4x.Me to info tool mou bgazei oti einai ritek ta dvd ayta,eno kai gia write speed gia cd mou bgazei 32x.Mporo na kano kapoia alli rithmisi ?Eyxaristo ek ton proteron. :(

Δημοσ.
Μολις πηρα σημερα στα χερια μου το nec 2500 και μου δουλευει αψογα και σε αντιγραφη και σε reading. Αλλα το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι σε ενα CD-RW Pextor που ειχα εκανα καποια αρχεια backup με το CD-RW αλλα τωρα που εβαλα DVD Recorder δεν μου το σβυνει τι μπορει να συμβαινει. :evil:

μήπως τα δισκάκια RW που έχεις είναι λίγο παλιά;;; Γιατί το λέω αυτό: το nec μπορεί να γράψει RW με ταχύτητες από 4Χ και άνω... άρα αν το RW δισκάκι που έχεις είναι 2Χ θα έχεις προβλήματα... Αντίστοιχα αν βάλεις να γράψεις ένα τέτοιο δισκάκι, θα δεις πως θα το γράψει κανονικά σε 4Χ (κια ας είναι 2Χ) αλλά τελικά δεν θα μπορείς να το διαβάσεις πουθενά...

Μία δεύτερη περίπτωση είναι τα RW να τα έχεις γράψει τόσες φορές που τελικά δεν μπορείς να τα σβήσεις πλέον (και ούτε να τα γράψεις τελικά). Αυτό είναι φυσικά κάτι συνηθησμένο...

Περιμένω νέα σου γιατί το πρόβλημά σου είναι πολύ ''κουφο'', κι αν τελικά δεν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να έχεις προβληματικό drive. Αν μπορείς, απάντησέ μου και στην εξής ερώτηση: έχεις δοκιμάσει άλλα RW δισκάκια;;; Και αν ναι, έχεις το ίδιο πρόβλημα;;; (δοκίμασε να γράψεις ένα δισκάκι καινούργιο RW και στη συνέχεια να το σβήσεις)...

Δημοσ.
Geia sas paidia.Egina kai ego katoxos enos nec 2500a. Ostoso me to teleytaio firmware kai Version tou Nero ta diskakia platinum-8x- mou ta bgazei molis 4x.Me to info tool mou bgazei oti einai ritek ta dvd ayta,eno kai gia write speed gia cd mou bgazei 32x.Mporo na kano kapoia alli rithmisi ?Eyxaristo ek ton proteron. :(

με βάση το επίσημο compatibility list (medialist) της nec, τα δισκάκια ritel L19 μπορεί να τα γράψει σε 4Χ ταχύτητα... Αυτή η ταχύτητα είναι που χρησιμοποιούν και τα BENQ drives για τέτοιας μάρκας δισκάκια.... (νομίζω και τα plextor). Μπορείς να τα γράψεις σε 8Χ με hacked firmware αλλά δεν σου το προτύνω γιατί θα έχεις μειωμένη ποιότητα εγγραφής. Καλύτερα άλλαξε δισκάκια...

Δημοσ.
kogos' date=' Diladi ti kalo den exei i poiotita tis eikonas i o ixos. Katarxas paizei to diskaki????

Exw dei sto http://www.overclockers.co.uk/acatalog/DVD_RW_Drives.html to lite on pou les oti to Sony metatrepete me firmware hackarismeno se auto. An tou valw hackarismeno firmware tha grafeo 4X me kala apotelesmata???

Pio apo ta kainourgia DL me firmware hackarismeno grafei 4X ta DL?????[/quote']

σε 4Χ DL μπορεί να γράψει μόνο το liteon από όλα όσα είναι στην αγορά. Σε 4Χ DL και να διαβάζεται όμως, δεν υπάρχει κανένα στην αγορά. Μπορείς με το liteon να γράψεις σε 4Χ αλλά δεν διαβάζεται μετά... τόσο χάλια ποιότητα. Για να σε πήσω, μπορείς να μπεις στο link που έδωσα στο αντίστοιχο thread να δεις (http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=69102)

Δημοσ.

μήπως τα δισκάκια RW που έχεις είναι λίγο παλιά;;; Γιατί το λέω αυτό: το nec μπορεί να γράψει RW με ταχύτητες από 4Χ και άνω... άρα αν το RW δισκάκι που έχεις είναι 2Χ θα έχεις προβλήματα... Αντίστοιχα αν βάλεις να γράψεις ένα τέτοιο δισκάκι' date=' θα δεις πως θα το γράψει κανονικά σε 4Χ (κια ας είναι 2Χ) αλλά τελικά δεν θα μπορείς να το διαβάσεις πουθενά...

Μία δεύτερη περίπτωση είναι τα RW να τα έχεις γράψει τόσες φορές που τελικά δεν μπορείς να τα σβήσεις πλέον (και ούτε να τα γράψεις τελικά). Αυτό είναι φυσικά κάτι συνηθησμένο...

Περιμένω νέα σου γιατί το πρόβλημά σου είναι πολύ ''κουφο'', κι αν τελικά δεν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να έχεις προβληματικό drive. Αν μπορείς, απάντησέ μου και στην εξής ερώτηση: έχεις δοκιμάσει άλλα RW δισκάκια;;; Και αν ναι, έχεις το ίδιο πρόβλημα;;; (δοκίμασε να γράψεις ένα δισκάκι καινούργιο RW και στη συνέχεια να το σβήσεις)...[/quote']

Το CD-RW ειναι καινουργιο και γραφει σε 4x. Το προβλημα λυθηκε, το CD-RW διαγραφοταν μια χαρα αλλα μολις εμπενα μεσα μου εδειχνε τα αρχεια, εκανα restart και το CD-RW μετα μου το εδειχνε αδειο. Περασα το νεο firmware 1.07 και ολα δουλευουν ρολοι. :D :D :D :D :D :D :D

Δημοσ.

Το CD-RW ειναι καινουργιο και γραφει σε 4x. Το προβλημα λυθηκε' date=' το CD-RW διαγραφοταν μια χαρα αλλα μολις εμπενα μεσα μου εδειχνε τα αρχεια, εκανα restart και το CD-RW μετα μου το εδειχνε αδειο. Περασα το νεο firmware 1.07 και ολα δουλευουν ρολοι. :D :D :D :D :D :D :D[/quote']

glad to here good news... happy burning

Δημοσ.

kata ti gnomi mou de 8a elega oti aksizei na valete apo tora to DL firmware afou den yparxoun tosa polla DL media akoma stin agora.ego prosopika 8a perimena ligo akoma mexri na do isos kalitera hacked firmwares kai isos ena official firmware 2500@2510. eos tora exo valei to firmware pou to kanei rpc1 kai vgazei to rip lock kai doulevei mia xara.ayto pou den exo vrei einai pos mporo na allazo to booktype gia ka8e dvdr pou 8elo na grapso?kamia voi8eia?

:)

Δημοσ.

kala de prokite na bgaloyn device 2510 kai na soy bgaloyn kai firmware 2500@2510

auto einai to mono siguro !

alla mou fenete kai mena ligo epikindino ara mexri na pesoyn oi times anamenoyme !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...