alkis66 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Παντως εγω το αγόρασα πριν 2-3 μέρες στα 99€ δεν είχα κανένα πρόβλημα να το εγκαταστήσω αλλά δεν είναι συμβατό με όλα τα media δεν μπορεί να διαβάσει καποια no name DVD που προσπάθησα να γράψω !!!! Αν αισθάνεσαι τυχερός' date=' μπορεί να δοκιμάσεις και hacked firmware που ''ακούγεται'' πως προσθέτει και ακόμα μεγαλύτερη συμβατότητα σε δισκάκια... Και φυσικά η επίσημη 1.07, προσθέτει πολά παραπάνω... Στο cdrinfo, η official 1.07 αναφέρεται σαν η έκδοση firmware με την μεγαλύτερη συμβατότητα από όλα τα firmware σε όλα τα drives...[/quote'] Παιδιά (agribilos - Kogos) ευχαριστώ έβαλα το 1.07 αλλά τελικά το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στα media αλλά κάπου αλλού, γιατί ενώ για παράδειγμα μου διαβάζει και γράφει τα Princo, δεν μπορεί να διαβάσει Princo που έχω γράψει (με Nero) σε ένα συγκεκριμένο Plextor (708 UF) στη δουλειά μου και που βέβαια παίζει άψογα στο DVD player. Καμιά άλλη πρόταση ????? Μήπως κατά την εγγραφή κάνω κάτι λάθος ????
kogos Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Παιδιά (agribilos - Kogos) ευχαριστώ έβαλα το 1.07 αλλά τελικά το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στα media αλλά κάπου αλλού' date=' γιατί ενώ για παράδειγμα μου διαβάζει και γράφει τα Princo, δεν μπορεί να διαβάσει Princo που έχω γράψει (με Nero) σε ένα συγκεκριμένο Plextor (708 UF) στη δουλειά μου και που βέβαια παίζει άψογα στο DVD player. Καμιά άλλη πρόταση ????? Μήπως κατά την εγγραφή κάνω κάτι λάθος ????[/quote'] Για δες και εδώ μην είναι παρόμοιο το πρόβλημά σου: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=559569#559569 ... Μπορεί το πρόβλημά σου να είναι τελικά το nero και όχι το drive... Δοκίμασε και την τελευταία έκδοση nero...
unforgiven Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Έχω το 2500Α σε USB2/Firewire κουτί. Παρατήρησα ότι όταν γράφω δίσκους (Taiyo Yuden σε 8Χ) με το Nero 6.3.1.6, το buffer γεμίζει και αδειάζει διαρκώς, όταν αδειάσει το φωτάκι από πορτοκαλί γίνεται στιγμιαία πράσινο και μόλις αρχίσει να ξαναγεμίζει το buffer πάλι πράσινο κοκ. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά; Τα δισκάκια τα καίει μια χαρά πάντως!
Dvs Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Paidia oraia ola auta alla ego kai enas filos mou den exoume akoma kataferei na grapsoume arxeia apo ton disko se DVD+R! Ta grafei kanonika kai ama ta valoume sto drive meta (gia na ta diavasei) to eikonidio allazei onoma kai ginetai "CDR Drive" & opos katalavenetai adinatei na diavasei to DVDR!
kogos Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Έχω το 2500Α σε USB2/Firewire κουτί. Παρατήρησα ότι όταν γράφω δίσκους (Taiyo Yuden σε 8Χ) με το Nero 6.3.1.6, το buffer γεμίζει και αδειάζει διαρκώς, όταν αδειάσει το φωτάκι από πορτοκαλί γίνεται στιγμιαία πράσινο και μόλις αρχίσει να ξαναγεμίζει το buffer πάλι πράσινο κοκ. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά; Τα δισκάκια τα καίει μια χαρά πάντως! φίλε μου, έχω κι εγώ σε usb2 enclosure ένα από τα NEC... και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με αυτό που αναφέρεις... Οπότε είναι φυσιολογικό. Και σε εμένα τα καίει μια χαρά, αλλά αν και λέει πως τα taiyo τα γράφει με 8Χ, κάνει περίπου 25min να γράψει το κάθε δισκάκι. Μάλλον φταίει το enclosure όμως, γιατί όταν το βάζω στο desktop pc γράφει κανονικά σε 8Χ και χωρίς αυξομειώσεις buffer... Φυσικά, το σημαντικότερο είναι πως γράφει σαν τρελό, κι ας κάνει λίγο παραπάνω... Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την nec γερμανίας (έχουν και Έλληνες υπαλλήλους εκεί) τους ζήτησα και μου έστειλαν ένα ενημερωτικό mail που λέει τα παρακάτω (μικρό απόσπασμα γιατί απαγορεύεται να το ποστάρω όλο): ''Pls. be informed for problems with "external" USB and FireWire versions (OEM) of this burner, you have to contact manufacturer of them for service and support. The retail version of ND-Series Burner is recommend for "internal" usage'' Να σε ρωτήσω όμως: αναφέρεις πορτοκαλί φωτάκι;;; Ποιο πορτοκαλί φωτάκι;;; Στο drive ή στο nero;;; Γιατί έχω 4 drive 2500A σπίτι μου αυτή τη στιγμή και κανένα δεν έχει πορτοκαλί φωτάκι... Μόνο πράσινο...
kogos Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 κάποιοι από το insomnia forum έχουν αναφέρει πως έχουν κάποια προβλήματα ανάγνωσης με το 2500Α, όπως και ο φίλος 2-3 ποστ παραπάνω. Το πρόβλημα το ανέφερα στην NEC και έχω μια απάντηση... Κατ'αρχήν θα πρέπει να σας πω πως το πιο πιθανό είναι να μην είναι πρόβλημα του drive, αλλά κάποιο μικρό ''κόλημα'' του motherboard, του ide channel, του προγράμματος που χρησιμοποιείτε για εγγραφές, ή απλά να έχετε προβληματικά δισκάκια. Λοιπόν, παραθέτω πληροφορίες που είναι δυστυχώς στα Αγγλικά και δεν έχω χρόνο να τις μεταφράσω... Οι περισσότερες από αυτές είναι για να εξακρυβώσετε αν τελικά φταίει το drive και πρέπει να το στείλετε για επιδιόρθωση: ___________________________________________________ It is recommend that device should be connected to secondary IDE port as master. Dont use fast ATA 133/166/233 and 266, unit should connected with delivered UDMA-2 cable(40pin) First deinstall all your burnersoftware(s), also clean registry*. (*it is recommend to use cleaning tools from NERO: General Clean Tool http://www.nero.com/en/631940828445001.html'>http://www.nero.com/en/631940828445001.html Registry Checker and DriverClean tool http://www.nero.com/en/631938356417810.html InCD Clean Tool http://www.nero.com/en/631938356212815.html Nero 5 Clean Toolnero clean tool http://www.nero.com/en/631938364095950.html) Install actual mainboard driver (Busmaster/ Chipset driver). Contact in this case manufacturer of your mainboard. For test you can also try to burn without DMA mode, (only possible under Windows XP and Windows 2000) in the device manager - "IDE ATA/ ATAPI controllers", you can switch from DMA to PIO mode. Pls. notice: If problems caused by NFORCE Chipset drivers, you should better reinstall MS standard IDE drivers. More than one installed burnersoftwares can cause problems (**some softwares replace ASPI driver by their own! ) so install only one, especially actual trial release of NERO [ http://www.nero.com ] and check burn project again. You can deactivate for test (only with Windows XP) "IMAPI CD-Burning COM Service", go to menu "start" > "settings" > "administration" > "services", search "IMAPI CD-Burning COM Service", rightclick and deactivate "starttyp". ________________________________________________ για προβλήματα ανάγνωσης, μπορείτε να κάνετε και το παρακάτω κολπάκι, αν και μάλλον είναι λίγο χρονοβόρο: _________________________________________________ You can verify read problems of your DvD burner very simple, just create a MS-DOS Startdisk with CD-ROM support, e.g. easiest way is using a Windows 98(se) startdisk. Otherwise create according to your Operating System a start or bootdisk and insert DOS driver of burner, you can download DOS driver here: http://www.necd.de/softwareoverview2.php/id/556 Now boot with your created disk into DOS and try to read from CD and (unprotected) DvD media, if they can be read without any problems, then your burner won`t be defect. If your PC contains no floppy disk drive any more, use a bootable CD-ROM and DvD with your Burner (e.g. Windows CD) and boot from it. If this is possible, then your burner won`t be defect. Pls. note, some CD and DvD media cant be read because of different circumstances, like e.g. bad quality or damaged media. But if you cant read from any CD or DvD any more, then you should claim unit to your dealer as defect. ________________________________________________ Πρέπει όμως να επισημάνω και τα εξής: 1. Οι περισσότερες εταιρίες (plextor, sony, teac) και η nec φυσικά, ''φωνάζουν'' πως παρόμοια προβλήματα ανάγνωσης οφείλονται σε λάθος τοποθέτηση των jumper... 2. Μια πολύ πιθανή λύση του προβλήματος είναι να αλλάξετε το καλώδιο τροφοδοσίας και να το τοποθετήσετε σε κάποιο άλλο, γιατί μπορεί το πρόβλημα να είναι πιο απλό απ'όσο νομίζουμε... Με βάση το τεστ μηχανάκη που έχω στο ανοιχτό drive μου, χρειάζετε περίπου 25watt για απλή ανάγνωση DVD-ROM και περίπου 55watt για εγγραφή DVD-R. Όποιος ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε λόγο για τις λεπτομερείς μετρήσεις ενέργειας που μου δείχνει ο μετρητής, μπορεί να μου το ζητήσει να το τεστάρω. Δοκιμάστε και άλλο IDE καλώδιο, just in case. 3. Προβληματική ανάγνωση σε 2500Α είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο, και μπορείτε να το διαπιστώσετε και με αναζήτηση στο ιντερνετ. Οπότε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να υποθέσει κανείς είναι πως δεν φταίει το drive, αλλά κάτι άλλο... (nero??? nvidia drivers??? cable???) 4. Και κάτι τελευταίο, εκτός από την επίσημη compatible media list, μπορείτε να δείτε και εδώ ένα κάρο media που έχουν δοκιμαστεί από χρήστες: http://www.videohelp.com/dvdwriters.php?DVDnameid=208&Search=Search&list= Ελπίζω να βοήθησα και να μην κούρασα...
unforgiven Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Να σε ρωτήσω όμως: αναφέρεις πορτοκαλί φωτάκι;;; Ποιο πορτοκαλί φωτάκι;;; Στο drive ή στο nero;;; Γιατί έχω 4 drive 2500A σπίτι μου αυτή τη στιγμή και κανένα δεν έχει πορτοκαλί φωτάκι... Μόνο πράσινο... Δεν το διευκρίνησα: Το κουτί έχει το λαμπάκι που γίνεται πορτοκαλί και πράσινο Τα Τ-Υ μου τα γράφει σε κανένα 7-8ρι λεπτά (χοντρικά)
SoTiRiS Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 sto diko mou to dvd (esoteriko) exei ena mono lampaki kai auto einai monima prasino...kai mena ta T-Y ta grafei se 8x (peripou 9-10min mazi me to kleisimo klp)
The_Judas Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Παιδιά το Toshiba R5272 τι λέει , είναι καλό ? Είναι στην ίδια τιμή με το NEC ND2500.
wizard Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Sorry, αλλά έχεις διαβάσει όλα τα προηγούμενα???? Το Nec γράφει σε dual layer και μας ρωτάς για το toshiba? Χίλιες φορές Nec!!!
The_Judas Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Ναι αλλά το toshiba απ΄ότι διάβασα "σπάζει" τις προστασίες των CD πιο εύκολα , είναι πιο αθόρυβο, πιο γρήγορο κλπ... , απλώς ήθελα να ρωτήσω αν το έχει δοκιμάσει κανείς.
razkal Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 paragila xthes to nec kai 10 dvd-r TY apo e-shop. Itan na paragillw 50 ritek g04 (cyberstores) alla diavasa oti iparxoun polla provlimata me to nec kai to anevalla. iparxei kapio firmware pou 'linei' tin poiotita egrafis sta ritek?den me niazei toso poli to 8x, alla i piotita. kapoia alli protasi gia media? thanks in advance!
kogos Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Ναι αλλά το toshiba απ΄ότι διάβασα "σπάζει" τις προστασίες των CD πιο εύκολα , είναι πιο αθόρυβο, πιο γρήγορο κλπ... , απλώς ήθελα να ρωτήσω αν το έχει δοκιμάσει κανείς. Έχω δοκιμάσει το toshiba, αν και δεν το δοκίμασα σε copy protected δισκάκια... Από θέμα ταχύτητας δεν είναι πιο γρήγορο πάντος, είναι το ίδιο (τα 15 δευτερόλεπτα δεν τα υπολογίζω βέβαια σαν διαφορά ταχύτητας). Η toshiba όμως έχει ένα πρόβλημα που ακόμα δεν το έχει λύσει... όλα τα dvdr της δεν μπορούν να γράψουν με καλή ποιότητα σε noname δισκάκια... Δεν είναι φυσικά και τα φθηνά δισκάκια η καλύτερη λύση, αλλά αφού μπορείς να έχεις μια συσκευή που τα γράφει κι αυτά, γιατί να μην την πάρεις;;; (και μάλιστα με τα ίδια λεφτά). Δεν είναι κακό drive βέβαια, αλλά αν το πάρεις, μην του βάζεις φθηνά δισκάκια γιατί σε λίγο καιρό θα έχεις read errors
Dvs Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 kogos, λοιπον δοκιμασα αυτα που ειπες.... -> Πηρα σημερα 2 TDK DVD+R και 1 DVD-R. Οπως ηταν δοκιμασα να γραψω το +. Δεν καταφερε να το διαβασει. [αρα δεν φταινε τα δισκακια] -> Αλλαξα σε PIO Mode και εγραψα το 2ο (+) δισκακι. Παλι χωρις επιτυχια Το service IMAPI ειναι "Manual" (=ξεκιναει μονο του οταν παω να γραψω dvd.. θα το κανω στοπ και θα ξαναδοκιμασω με αυτο...] Χρησιμοποιειται ολοι το NERO ή υπαρχει καποιος που χρησιμοποιει το DiscJuggler? καμια αλλη ιδεα?
SoTiRiS Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 εγω χρησιμοποιω και easy cd και ειχα 2 dvd+r tdk. δοκιμασα και με τα δυο προγραμματα (nero +easy cd) και με τα δυο γραφτηκαν κανονικα στην ονομαστικη τους ταχυτητα,δεν εγραψα βιντεο αλλα πηρα back up καποια αρχεια που ηθελα. τοσο το pioneer (dvd-rom) οσο και το nec (dvd-r) και το plextor (cd-r) τα διαβαζαν κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.