Προς το περιεχόμενο

NEC DVD+/-R/RW ND-2500Α/2510Α

agribilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ego molis to peira apo e-shop

το δοκιμασα τοσο με easy cd οσο και με nero.

οι εντυπωσεις ειναι αριστες,επισης τα dvd-r taiyo yuden 4x τα γραφει χαλαρα σε 8x οπως εχει ειπωθει και παραπανω,τα δοκιμασα σε φετα player και δεν ειχαν προβλημα.

Δημοσ.

Δώστε βάση : Δοκίμασα το NEC 2500A με dual layer media και με την καινούργια έκδοση dual layer firmware (ξαναλέω, με την καινούργια και όχι με την πρώτη που είχε βγει... θα εξηγήσω τους λόγους)

Αρχικά, το δισκάκι είναι Mitsubishi Chemicals Double Layer που απ'ότι έμαθα είναι το μόνο dvd-9 που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά... Η τιμή του καίει αλλά μάλλον θα πέσει όταν μπει ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι... Το DVDInfoPro το αναγνωρίζει σαν ΜΚΜ 001 7.96GB (8.55GB) DVD+R Media. Αλλά ''Number of layers: 1''. Μάλλον πρέπει να είναι κάποιο πρόβλημα του DVDInfoPro που το αναγνωρίζει μόνο με ένα layer αλλά δεν έκανα τον κόπο να στείλω mail στην εταιρία για να μάθω... Σημειώνω πως το DVDInfoPro το αναγνωρίζει σαν 1 layer disc ΠΡΙΝ την εγγραφή και όταν το δισκάκι είναι κενό...

Στη συνέχεια άρχισα τις δοκιμές... Το NEC 2500A που έχω μετατρέψει σε 2510 το έχω σε drive enclosure USB2.0 -> IDE. Το αναφέρω γιατί μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που μου παρουσιάστηκε πρόβλημα...

Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα είναι το CopytoDVD γιατί το ''αγαπημένο'' μου nero ακούγεται πως δεν μπορεί να γράψει σωστά ακόμα DVD-9 media. Η ταινία που χρησιμοποίησα είναι το Lord of the Rings, Two Towers, και φυσικά ξεπερνά τα 4,7GB. Με την πρώτη προσπάθια, το drive έγραψε το δισκάκι 100% σε 39 λεπτά και με χαρά το έβγαλα από το drive να το βάλω στο dvd player να δω αν παίζει... Αλλά έφαγα μεγάλη πίκρα... το δισκάκι δεν έπαιζε ΚΑΘΟΛΟΥ στο dvd player... Το ξαναβάζω στο NEC και βλέπω πως το δισκάκι είναι κενό. Το log file του CopytoDVD όμως έδειχνε ''write completed''. Οπότε, μάλλον το NEC έγγραφε αέρα. Το έψαχνα όλο το πρωί και δεν βρήκα άκρη. Τελικά, έβγαλα το drive από το enclosure, το έβαλα στο PC, του έβαλα την καινούργια έκδοση firmware DL που έχει και bitsetting και Dual Layer sypport, ξαναέβαλα το drive στο enclosure, και ξαναδοκίμασα...

Το drive αναγνωρίζεται πλέον σαν 2500Α DL WRITING CAPABLE. Χρησιμοποιόντας ακριβώς την ίδια ταινία, το ίδιο πρόγραμμα κ.τ.λ., η εγγραφή κράτησε 41 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Το βάζω στο LG dvd player, και παίζει μια χαρά... το βάζω στο sony dvd player, ομοίως μια χαρά... Μέχρι και σε bluesky το δοκίμασα και παίζει... Το μόνο παράξενο είναι πως το DVDInfoPro το αναγνωρίζει (το γραμμένο πλέον δισκάκι) σαν 31.25GB (33.55GB) disc με booktype DVD+R (όχι DVD-ROM) και ''Number of layers: 2''... Υποθέτω πως και πάλι κάποιο bug του DVDInfoPro πρέπει να είναι... Την ταινία την ''ξεπάτωσα'' στην κυριολεξία και δεν είδα κάποιο σφάλμα στο δισκάκι... την έκανα και copy στο σκληρό μου από το αντιγραμμένο δισκάκι με το smartripper

Τελικά, τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Το NEC 2500A είναι ικανό να γράψει Dual Layer Media με hacked firmware φυσικά... Η πρώτη έκδοση hacked firmware που είχε βγει δεν μου δούλεψε, αν και άλλοι που το έχουν δοκιμάσει τους δούλεψε κανονικά. Επισημένω πως μπορεί να φταίει και το drive μου γιατί του έχω αλλάξει λίγο τα φώτα (το έχω ανοίξει αρκετές φορές). Παρ'όλα αυτά, η δεύτερη έκδοση δουλεύει άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Καλά νέα λοιπόν... κατά την γνώμη μου, και έτσι που έπεσαν οι τιμές, είναι πολύ καλή αγορά πλέον, με την σιγουριά κιόλας της μετατροπής σε DL...

Δημοσ.

To DL diskaki se ti taxythta to grafei? Ta 41 lepta antistoixoun peripou se 20 gia ena 4.7GB diskaki. Ayto einai katw apo 2x? Ti problepetai sto mellon gia ta DL drive? Tha bgoun drive me megalyerh DL taxythta eggrafhs?

To lew ayto giati prosfata agorasa ena NEC-1300A kai ektos apo to DL den exw kanena parapono apo thn syskeyi ayth. Axizei na perimenw na wrimasei h agora twn DL (na fthnhnoun kai ta diskakia) h na to skotwsw opws opws kai na parw ena 2500A? H Nec exei anakoinwsei alles DL syskeyes peran tou 2510?

Δημοσ.

Παντως εγω το αγόρασα πριν 2-3 μέρες στα 99€ δεν είχα κανένα πρόβλημα να το εγκαταστήσω αλλά δεν είναι συμβατό με όλα τα media δεν μπορεί να διαβάσει καποια no name DVD που προσπάθησα να γράψω !!!!

Δημοσ.
Παντως εγω το αγόρασα πριν 2-3 μέρες στα 99€ δεν είχα κανένα πρόβλημα να το εγκαταστήσω αλλά δεν είναι συμβατό με όλα τα media δεν μπορεί να διαβάσει καποια no name DVD που προσπάθησα να γράψω !!!!

Φίλε alkis66 δοκίμασε να του περάσεις το official firmware 1.07. Στο site της NEC γράφει ότι το συγκεκριμένο firmware προσθέτει πολλά media στη λίστα μ'αυτά που αναγνωρίζει.

Δημοσ.
To DL diskaki se ti taxythta to grafei? Ta 41 lepta antistoixoun peripou se 20 gia ena 4.7GB diskaki. Ayto einai katw apo 2x? Ti problepetai sto mellon gia ta DL drive? Tha bgoun drive me megalyerh DL taxythta eggrafhs?

To lew ayto giati prosfata agorasa ena NEC-1300A kai ektos apo to DL den exw kanena parapono apo thn syskeyi ayth. Axizei na perimenw na wrimasei h agora twn DL (na fthnhnoun kai ta diskakia) h na to skotwsw opws opws kai na parw ena 2500A? H Nec exei anakoinwsei alles DL syskeyes peran tou 2510?

δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε την ταχύτητα των 4.7GB με την ταχύτητα των 8.4GB. Το drive μπορεί να γράψει DL δισκάκια με 2.4Χ (2.38 για την ακρίβια) πράγμα το οποίο σημαίνει πολύ ''χοντρικά'' πως αν διαιρέσεις την διάρκεια της ταινίας με το 2.4, θα πάρεις τον χρόνο που θα κάνει την εγγραφή... Φυσικά, αυτό που λέω είναι πολύ ''μπακαλίστικο'' αφού η συσκευή δεν γράφει με σταθερή ταχύτητα αλλά με μεταβλητή, με την μέγιστη να είναι τα 2.4Χ. Για το θέμα ταχύτητας εγγραφής και τιμής που ρωτάς, μέχρι τώρα δεν έχει ανακονωθεί από καμμία εταιρία γρηγορότερο drive, αλλά μου φαίνεται μάλλον απίθανο να μην βγει στο μέλλον πιο γρήγορο... ίσως στο τέλος του χρόνου ή στην αρχή του επόμενου. Και οι τιμές στα δισκάκια φυσικά θα πέσουν (όπως έχει γίνει και με τα 4.7GB δισκάκια άλλοστε, όπως είχε γίνει και παλιότερα με τα cdr...).

Αν τώρα έχεις αγοράσει συσκευή που δεν αναβαθμίζεται σε DL writing, δεν νομίζω πως σε συμφέρει να την δώσεις για το 2500Α... Όχι γιατί θα ήταν καλό να πάρεις το 2510Α, αφού τελικά θα σε συμφέρει και στο μέλλον να πάρεις μια απλή συσκευή και να την μετατρέψεις σε DL, γιατί θα σου έρθει πιο φθηνά... Ο λόγος που στο λέω είναι ο εξής: ακόμα και όταν τα δισκάκια φθηνήνουν, δεν θα είναι πολλές οι φορές που θα χρειαστείς ένα DL δισκάκι, γιατί σκέψου πως οι περισσότερες ταινίες (με ελάχιστες να είναι η εξαίρεση) μπορούν άνετα να χωρέσουν σε 4.7GB με λίγη συμπίεση στο DVDshrink... Αν τώρα προτυμάς να την γράψεις σε 8.4GB, σκέψου πως θα πάει κάποιος χώρος χαμένος, αφού ελάχιστες ταινίες ξεπερνούν τα 7.9GB. Άρα, ακόμα κι αν πάρεις ένα 2500Α για να γράφεις DL, και πάλι 4.7 θα προτυμάς γιατί αλλιώς θα αγοράζεις ένα δισκάκι που ποτε δεν θα είναι full γραμμένο.

Με λίγα λόγια, εγώ στην θέση σου δεν θα το άλλαζα... Ελπίζω να σε βοήθησα. Προσωπική μου γνώμη, πιστεύω πως έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα DL drives με σκοπό να πουλήσουν οι εταιρίες, αλλά πολλή φασαρία για κάτι τέτοιο... Και μην ξεχνάς πως το blueray δεν αργεί και τόσο...

Και ένα tip για όλους... Η NEC αρχίζει να υποστηρίζει δειλά δειλά το blueray σε συνεργασία με την sony. Και όταν λέω υποστηρίζει, εννοώ ''κατασκευάζει'' drive. Σε λίγες μέρες (ίσως σε κανα μήνα) θα βγάλουν ανακοίνωση. Φυσικά, τίποτα δεν είναι και εκεί σίγουρο, αφού το blueray έχει ανταγωνιστές που μπορεί τελικά να μην το αφήσουν να ''πουλήσει'' ή μπορεί απλά τα δικαιώματα χρήσης να πουληθούν στο hollywood για να δημιουργούν δισκάκια 20GB (και παραπάνω) που εμείς δεν θα μπορούμε να γράψουμε... Θα δείξει...

Δημοσ.

Αν αισθάνεσαι τυχερός, μπορεί να δοκιμάσεις και hacked firmware που ''ακούγεται'' πως προσθέτει και ακόμα μεγαλύτερη συμβατότητα σε δισκάκια... Και φυσικά η επίσημη 1.07, προσθέτει πολά παραπάνω... Στο cdrinfo, η official 1.07 αναφέρεται σαν η έκδοση firmware με την μεγαλύτερη συμβατότητα από όλα τα firmware σε όλα τα drives...

Δημοσ.

Μόλις μου ήρθε ένα mail από τον emperor που λέει πως επικοινώνησε με την NEC και του επιβεβαίωσαν πως αν τελικά το 2510 δεν πάει καλά και δεν πουλήσει όσο θέλουν, τότε θα βγάλουν firmware update για DL writing στο 2500Α... Είδομεν... Το καλό είναι τουλάχιστον πως το 2500 μπορεί τελικά σίγουρα να γράψει σε τέτοιο mode..

Δημοσ.

kogo Μονο καλα νεα μας φερνεις....απο το καλο στο καλυτερο μας πας....μπραβο.

ακολουθησα την συμβουλη σου και εβαλα την 1.07...ολα οκ!!

ευχαριστουμε.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν μπορώ να ακούω επιχειρηματολογία για το ότι μια συσκευή dual layer δεν είναι και τόσο χρήσιμη!...

Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Βεβαίως και θέλουμε 8,5GB δισκάκια και εύχομαι να έρθουν το γρηγορότερο. Δεν είναι μόνο οι ταινίες που ενδεχομένως δε χωράνε σε 4,7GB.

Σκεφτείτε πόσα mp3 full albums πχ χωράνε σε ένα 8,5GB δισκάκι! Επίσης μπορείς πχ να κάνεις ανετα μεγάλα backups σου. Για να μην πω για το πόσα isos χωράνε σε ένα τέτοιο δισκάκι! :D

Τώρα για τις τιμές σίγουρα θα πέσουν σε σημείο που δε θα συμφέρει να πάρεις 4,7GB δισκάκι. Αλήθεια που πήγαν τα CD-R δισκάκια των 650MB?? Παλιότερα το να αγοράσεις 700ΜΒ δισκάκι ήταν πολυτέλεια και δε συνέφερε η αγορά τους παρά μόνο αν δε χωρούσαν τα δεδομένα το 650αρι.

Δώστε GB στο λαό!... (και αφήστε τις γκρίνιες) Είμαι σίγουρος ότι σε λίγο δε θα υπάρχει καν το δίλημμα αγοράς απλής/dual layer συσκευής!

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τον doc1000 αλλά το ερώτημα μου είναι αν τώρα είναι καλή στιγμή για μια τετοια αγορά. Αλήθεια σε τι τιμές να περιμένουμε τα πρώτα DL drives και δισκάκια? Πότε με το καλό θα έρθουν στην Ελλάδα τα δεύτερα?

Δημοσ.

προσωπικα θεωρω τωρα το μηχανημα της nec ως την καλυτερη περιπτωση αγορας,σε σχεση με αυτα που κανει (και αυτα που θα κανει με το χακεμενο firm) και την τιμη που εχει...παιδια 90€ δεν ειναι πολλα λεφτα για dvd-r/rw.

Δημοσ.
Ρε παιδιά δεν μπορώ να ακούω επιχειρηματολογία για το ότι μια συσκευή dual layer δεν είναι και τόσο χρήσιμη!...

Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Βεβαίως και θέλουμε 8' date='5GB δισκάκια και εύχομαι να έρθουν το γρηγορότερο......

[/quote']

Φίλε μου δεν διαφωνεί κανείς μαζί σου... Φυσικά και είναι καλύτερα να γράφεις 8 από 4 GB... Αυτό που ανέφερα όμως είναι: τι θα προτυμήσει τώρα κάποιος να πάρει;;; 200€ sony DUAL ή 90€ single??? Και μιλάμε για τώρα (γιατί τόσο έχουν) που ούτε δισκάκια δεν υπάρχουν... και όταν υπάρξουν, είναι άγνωστο τι συμβατότητα θα έχουν... Όλοι ευχόμαστε να έρθουν το γρηγορότερο βέβαια, αλλά με το να αναφέρεις ότι 4 GB είναι καλύτερα από 8, δεν λές κάτι καινούργιο... Εξήγησα παραπάνω γιατί θα προτυμούσα ένα single drive... και πάντα μιλόντας για τις τιμές που τώρα επικρατούν...

Δώστε GB στο λαό!... (και αφήστε τις γκρίνιες) Είμαι σίγουρος ότι σε λίγο δε θα υπάρχει καν το δίλημμα αγοράς απλής/dual layer συσκευής!

Καμμία γκρίνια, κουβεντούλα κάνουμε... Και φυσικά δεν θα υπάρχει δίλημμα αφού δεν θα υπάρχουν single συσκευές φίλε μου... Απλά τα πράγματα... Όπως κάποτε δεν έγραφαν όλα τα cdr 700MB, και τώρα ψίνουν και μπιφτέκια :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...