Panahs Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Σχετικά με booktype και πάλι: Στην νεότερη έκδοση του Nero (6.3.1.17 - δεν ξέρω για τις προηγούμενες) στα options του drive έχει και την επιλογή "book type" όπου μπορείς να επιλέξεις μεταξύ των "Unmodified", "Physical Disc type" και "DVD ROM". Το έχει δει κανείς? Ξέρετε τι σημαίνει "Physical Disc type"? Το "DVD ROM" δουλεύει όπως πρέπει και πως??
kogos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Σχετικά με booktype και πάλι: Στην νεότερη έκδοση του Nero (6.3.1.17 - δεν ξέρω για τις προηγούμενες) στα options του drive έχει και την επιλογή "book type" όπου μπορείς να επιλέξεις μεταξύ των "Unmodified"' date=' "Physical Disc type" και "DVD ROM". Το έχει δει κανείς? Ξέρετε τι σημαίνει "Physical Disc type"? Το "DVD ROM" δουλεύει όπως πρέπει και πως??[/quote'] Γειά σου ρε Παναή... μπήκες στο ψητό αμέσως... γουστάρω... Αυτή λοιπόν είναι μία από τις μαμακίες του nero που ώρες ώρες με κάνει να βρίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα... Ότι κι αν βάλεις εκεί δεν αλλάζει απολύτος τίποτα... Φυσικά, αναφέρετε στο review που τόσο σας έχω πρίξει, αλλά δεν λέει να βγει... Το physical disc type σημαίνει πως θα αφήσει το booktype αμετάβλητο... ότι δισκάκια βάλεις, έτσι θα ''ψηθεί'' Το dvd-rom booktype ας μην το σχολιάσω, είναι γνωστό πλέον τι είναι... To unmodified σημαίνει πως θα αφήσει το firmware της συσκευής να διαλέξει ότι είναι αυτό προγραμματισμένο να κάνει (στα BenQ για παράδειγμα, αν δεν επιλέξεις εσύ booktype, δηλαδή αν το βάλεις unmodified, σου το κάνει dvd-rom, ενώ αν βάλεις physical στο κάνει DVD DL)... Αλλά όλα αυτά είναι τρίχες, γιατί ότι και αν λέει ο νέρωνας, τίποτα δεν παίζει, ούτε σε liteon ούτε σε nec... Στην επόμενη έκδοση λένε πως θα το διορθώσουν. Σημειώνω πως η συγκεκριμένες επιλογές δεν εμφανίζονται στο 2500Α, αφού δεν έχει στο firmware του DL P.S.: έκανα το 2510 SATA αλλά δεν έχει καμμία διαφορά στην ταχύτητα...
kogos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Βγήκε προγραμματάκι που κάνει print τα writing methods (2510dump νομίζω λέγεται, το έχω αλλά βαριέμαι να κοιτάξω ), και φυσικά βγήκε καινούργια 2.06 firmware για το 2510...
radeon9700 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Kogos ti tha ginei me auto to review ??? apo tin proigoumeni emdomada me ta legomena sou eprepe na itan etimo ....
kogos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Kogos ti tha ginei me auto to review ??? apo tin proigoumeni emdomada me ta legomena sou eprepe na itan etimo .... είναι έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με πολλά άλλα όμως που έχουν προτεραιότητα... Βγήκε για παράδειγμα το review του SONY DRU700 που έπρεπε να βγει πρώτο λόγο πιέσεων από sony. Οπότε, είναι έτοιμο και περιμένει... μάλλον Παρασκευή θα είναι online... άλλοστε, το καλό πράγμα αργεί να γίνει
overclocker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 NEC 2500A, named as 2500A+, started being sold at Japan supporting reading/writing of DVD+R DL discs, DVD-ROM booktype (for +R/+R DL) media and region free (RPC1) status! A company named Utobia, official NEC distributor at Japan, sells the 2500A+ drives, which are physicaly the same as the 2500A model, but include the new "improved" features... As you may understand, this is not an official model, but a normal ND2500A flashed with un-official firmware. Na ypothesw oti to un-official firmware einai to official 2.06 firmware gia to 2510...
Panahs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Σε ευχαριστώ Kogos για την άμεση απάντησή σου. Θέλω όμως τώρα να θέσω μια γενικότερη ερώτηση/απορία σχετικά με το booktype γιατί είναι ένα θέμα που με έχει προβληματίσει πολύ... Θεωρώντας δεδομένο πλέον ότι θα μπορούμε να αλλάζουμε το booktype κατά την κρίση μας, αυτό δεν αποτελεί το τέλος μιας εποχής στα CD/DVD? Εαν δηλαδή μπορούμε να γράφουμε οτιδήποτε θελήσουμε κόβοντάς τα σε αυθεντικά δισκάκια δεν θα αποτελεί το τέλος στα προστατευμένα media? Αναρωτιέμαι εάν έχω καταλάβει σωστά την διάσταση του όλου θέματος μιας και αν είναι αυτό που νομίζω λογικά δεν θα έπρεπε να επιφέρει τρομερές αντιδράσεις από κάθε εταιρία προγραμμάτων και παιχνιδιών που κάνει ότι μπορεί για να (δια)ασφαλίσει το software της?
kogos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 NEC 2500A' date=' named as 2500A+, started being sold at Japan supporting reading/writing of DVD+R DL discs, DVD-ROM booktype (for +R/+R DL) media and region free (RPC1) status! A company named Utobia, official NEC distributor at Japan, sells the 2500A+ drives, which are physicaly the same as the 2500A model, but include the new "improved" features... As you may understand, this is not an official model, but a normal ND2500A flashed with un-official firmware.Na ypothesw oti to un-official firmware einai to official 2.06 firmware gia to 2510... [/quote'] Λίγα ποστ πάνω από το δικό σου: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=595786#595786 Σε πρόλαβα Πάντος, καλά υποθέτεις, είανι το 2.06
kogos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Σε ευχαριστώ Kogos για την άμεση απάντησή σου. Θέλω όμως τώρα να θέσω μια γενικότερη ερώτηση/απορία σχετικά με το booktype γιατί είναι ένα θέμα που με έχει προβληματίσει πολύ... Θεωρώντας δεδομένο πλέον ότι θα μπορούμε να αλλάζουμε το booktype κατά την κρίση μας' date=' αυτό δεν αποτελεί το τέλος μιας εποχής στα CD/DVD? Εαν δηλαδή μπορούμε να γράφουμε οτιδήποτε θελήσουμε κόβοντάς τα σε αυθεντικά δισκάκια δεν θα αποτελεί το τέλος στα προστατευμένα media? Αναρωτιέμαι εάν έχω καταλάβει σωστά την διάσταση του όλου θέματος μιας και αν είναι αυτό που νομίζω λογικά δεν θα έπρεπε να επιφέρει τρομερές αντιδράσεις από κάθε εταιρία προγραμμάτων και παιχνιδιών που κάνει ότι μπορεί για να (δια)ασφαλίσει το software της?[/quote'] Γιατί, αντιγράφει κανείς στην Ελλάδα παράνομα;;; Πέρα από την πλάκα, έχεις απόλυτο δίκιο... Αρχικά υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις από εταιρίες του Hollywood για το θέμα. Όμως, κάνοντας ένα + δισκάκι dvd-rom booktype, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις αν είναι κόπια ή όχι... Αυτό που ορίζει ο νόμος είναι να μην γίνονται παράνομες αντιγραφές, και από την στιγμή που μπορεί να ανιχτευτεί αν ένα δισκάκι είναι κόπια ή είναι γνήσιο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει έλεγχος από κάποιον αρμόδιο για να επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες... Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να κάνει μία κόπια ενός audio cd και να την χρησιμοποιεί σε μαγαζί διασκέδασης, κάτι το οποίο είναι παράνομο αν δεν υπάρχει σχετική άδεια. Η τεχνολογία του δίνει το δικαίωμα να κάνει κόπια, αλλά από εκεί και πέρα, πρέπει να είναι εύκολο να δει κανείς αν είναι κόπια ή όχι... Αντίστοιχα, αν βάλεις ένα DVD δισκάκι στο CD Speed, θα δεις πως γράφει DVD+R9, DVD-ROM BOOKTYPE, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το δισκάκι είναι DL με αλλαγμενο booktype... Το πράγμα είναι ακόμα πιο μπλεγμένο... Ο νόμος επιτρέπει ελεύθερα να πουλιούνται στην αφορά συσκευές που κάνουν ακριβές αντίγραφο του γνήσιου, αλλά απαγορεύεται να το κάνεις αν δεν έχεις άδεια, εκτός αν το δισκάκι είναι δικό σου, και κάνεις κόπια για προσωπική χρήση... Για γέλια δηλαδή. (και δεν μιλάω μόνο για Ελληνικούς νόμους). Άντε βρες άκρη... Για την ιστορία του πράγματος, αναφέρω πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α. είχε θέσει θέμα απαγόρευσης της διάθεσης του DL (και των DVDR παλιότερα) στην χώρα τους, και στα δικαστήρια οι μεγαλύτερες εταιρίες του hollywood ήταν υπέρ της διάθεσης αυτών των τεχνολογιών στο κοινο. Με λίγα λόγια, οι εταιρίες προωθούν τις κόπιες...
predator Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 e bebaia afou se ka8e diskaki agrafo opu agorazoume einai ensomatomenos foros pou paei sti prostasia peri pneymatikwn dikaiwmatwn! ena allo paradeigma...ka8e etairia pou bgazei video consoles (ps,xbox,gc k.a.) ti simferei na chiparete i konsola tis kai na paizei antigrafa wste na mporei na poulaei hardware! etsi peripou einai kai edw!
kogos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 κατά την γνώμη μου, έχουμε φύγει λίγο εκτός θέματος... ας επανέρθουμε λοιπόν Κάποια στιγμή αύριο θα μπει και το review του NEC 2510A...
Panahs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Τελικά θα μπορούμε να αλλάζουμε booktype και σε απλά dvds κάποια στιγμή ή μόνο στα DL?
overclocker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Τελικά θα μπορούμε να αλλάζουμε booktype και σε απλά dvds κάποια στιγμή ή μόνο στα DL? Allagi booktype se dvd+r kai se DL diskakia ginete mono me hacked firmware apo ton herrie (ews twra toulaxiston) sto 2500 & 2510. To 2510 me original firmware 2.06 allazei booktype mono se DL media apo default xwris tin anagki xrisis allou software pera autou me to opoio tha ginei to burn.
bravenew Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 kogos mporeis na mas doseis to f/w tou 2510 pou exeis kanei backup? Oxi to herie
kogos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 kogos mporeis na mas doseis to f/w tou 2510 pou exeis kanei backup? Oxi to herie επειδή δεν μπορώ να κάνω upload files, δώσε μου το mail σου και θα σου έρθει (αν μπορέσεις να το στείλεις μέχρι τις 2 σήμερα θα το πάρεις και σήμερα, αλλιώς επειδή θα φύγω για Πρέβεζα για λίγες μέρες, θα το πάρεις Κυριακή)... Προτύνω πάντος να το στείλω σε ένα mod να το ποστάρει εδώ, που μπορεί να κάνει και upload... Τι λέτε mods;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.