Προς το περιεχόμενο

NEC DVD+/-R/RW ND-2500Α/2510Α

agribilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και πού είσαι ακόμα!

Αναμένονται νέες κατακόρυφες πτώσεις στις τιμές των DVDrecorders στο 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους που θα φτάσουν εως και το 50% της σημερινής αξίας!

Προβλέπω σε λίγο διάστημα να πωλούνται όσο τα cdrecorders με κανα 35άρι euro!

DVD Recorder Prices Expected to Plunge

Devices will be as much as 50 percent cheaper later this year, researcher says.

http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,116765,tk,dn070104X,00.asp

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γεια και χαρα σε ολους. πριν απο λιγο καιρο πηρα το NEC 2500 του εβαλα το hacked firmware 1.07 ελπιζοντας οτι θα μπορω να γραφω σε 8χ αλλα :( σε ολα μου εβγαζε read error. δοκιμασα τα εξης media

-philips DVD+R 4Χ

-traxdata DVD+R 8x

-sony DVD-R 4X

-princo DVD-R 4X

-traxdata DVD-R 4X

και μερικα noname' date=' αλλα κανενα δεν μου το εγραψε σε 8χ χωρις read error.

Τωρα τι γινετε θα πρεπει να περιμενουμε να βγουν καλυτερα DVD 8Χ για να μπορουμε να γραψουμε σε τετοια ταχυτητα?

Ή μηπως εχει προβλημα το nec μου και δεν μπορει να γραψει?

σημ. σε 4χ μου τα γραφει κανονικα εκτος απο το TRAXDATA DVD-R που δεν το εγραψε ποτε σωστα![/quote']

Dokimase TY grafontai sigoura me 8x, logika prepei kai ta Ritek

Δημοσ.

Σε 2500A του φόρεσα το v.2 beta 5 του herrie από DOS για σιγουριά.

Παρολαυτά το nero 6.3.1.17 στο disc info δεν μου δίνει επιλογή για αλλαγή booktype (όπως φαίνεται την 2η σελίδα του topic).

Το dvdbitsetter είναι μονο για +R/+RW όπως και το DVDINFOpro ενώ εγώ έχω -R δισκάκια.

Σε κάτι +RW που δοκίμασα πρόχειρα φαίνεται να δουλεύει με αυτά τα tools (με nero πάλι δεν έχω επιλογή, το δισκάκι quick formatted).

Σας έχει δουλέψει στάνταρ με -R;.... (kogos?)

Τι μπορώ να κάνω, έχουμε καμια ιδέα;

Θέλω να του βάλω το "DVD-ROM" φυσικά.

/edit/

Mετά από απεγκατάσταση όλων των Recording προγραμμάτων και χρήση των cleaning tools της ahead, πέρασα το Nero551056 στο οποιο δούλεψε κανονικά το bitsetting για το +RW μονο.

Το βγάζω, ξανά clean, restart του περνάω την ν6.3.1.13 - τζίφος (!)

Πολύ περίεργη συμπεριφορά......

Δημοσ.
_]Σε 2500A του φόρεσα το v.2 beta 5 του herrie από DOS για σιγουριά.

Παρολαυτά το nero 6.3.1.17 στο disc info δεν μου δίνει επιλογή για αλλαγή booktype (όπως φαίνεται την 2η σελίδα του topic).

Το dvdbitsetter είναι μονο για +R/+RW όπως και το DVDINFOpro ενώ εγώ έχω -R δισκάκια.

Σε κάτι +RW που δοκίμασα πρόχειρα φαίνεται να δουλεύει με αυτά τα tools (με nero πάλι δεν έχω επιλογή' date=' το δισκάκι quick formatted).

Σας έχει δουλέψει στάνταρ με -R;.... (kogos?)

Τι μπορώ να κάνω, έχουμε καμια ιδέα;

Θέλω να του βάλω το "DVD-ROM" φυσικά.

/edit/

Mετά από απεγκατάσταση όλων των Recording προγραμμάτων και χρήση των cleaning tools της ahead, πέρασα το Nero551056 στο οποιο δούλεψε κανονικά το bitsetting για το +RW μονο.

Το βγάζω, ξανά clean, restart του περνάω την ν6.3.1.13 - τζίφος (!)

Πολύ περίεργη συμπεριφορά......[/quote']

στις πρώτες πρώτες εκδόσεις του herrie μπορούσες να το κάνεις μέσα από το nero. τώρα πια δεν μπορείς... αλλά δεν τρέχει τίποτα. Μπορείς αν θες να αλλάξεις το bitsetting με το dvdinfopro αλλά ακόμα κι αν δεν το αλλάξεις, το drive θα γράφει αυτόματα σε dvd-rom τα +r/+rw... Το booktype αλλάζει μόνο σε + δισκάκια και όχι σε -...

Ελπίζω να βοήθησα... Έχω τώρα ένα 2510 έτοιμο για review... οπότε σε λίγες μέρες θα έχω περισσότερες πληροφορίες και για της διαφορές τους (που φυσικά δεν υπάρχουν αλλά πρέπει κάποιος να ταρακουνήσει λίγο τη NEC που δεν δίνει firmware update και booktype utility)...

P.S.: είδα πως έχεις ποστάρει και στο rpc1 το ίδιο... θα βρεις μια επιλογή στο nero στο choose recorder-->options αλλά ακόμα κι αν το αλλάξεις από εκεί δεν παίζει... ούτε και το sony DRU700 ούτε και το LiteOn 832S έπαιξε με το nero σε αλλαγή booktype... ελπίζω στην επόμενη έκδοση του nero να το φτιάξουν... Πάντως το nero από εκεί που το είχα για το καλύτερο έχει αρχίσει και μου τα χαλάει σε πολλά πράγματα... ελπίζω να μην το μαμήσουν τελείος το θέμα...

Δημοσ.

Thanks για τα reply.

Ναι με λύπη διαπίστωσα αργότερα πως το bitsetting αφορά αποκλειστικά τα +R/RW. Μια φιλική συμβουλή αν θες κόγκος κανε ένα edit σ'εκείνο το post να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

.. Πάντως το nero από εκεί που το είχα για το καλύτερο έχει αρχίσει και μου τα χαλάει σε πολλά πράγματα... ελπίζω να μην το μαμήσουν τελείος το θέμα...

Και το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που να αξίζουν. Οποιο authoring κι αν χρησιμοποιήσεις έχεις την αίσθηση ότι του λείπουν features σε σχέση με το Nero :)

Το μονο που ξεχωρίζει είναι το RecordNOW! με την επιλογή για το υβρίδιο filesystem UDF Bridge (ISO+Joilet+UDF).

Για το 2510 αναμένουμε νέα, αν και οι περισσότεροι από μας είμαστε ήδη πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει διαφορα. 8)

Δημοσ.
_]

Ναι με λύπη διαπίστωσα αργότερα πως το bitsetting αφορά αποκλειστικά τα +R/RW. Μια φιλική συμβουλή αν θες κόγκος κανε ένα edit σ'εκείνο το post να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

το θέμα είναι πως αφού τα double layer δισκάκια είναι +' date=' και αφού το booktype tool είναι χρήσιμο στην ουσία μόνο για αυτά τα δισκάκια, τότε μέχρι να βγουν DVD-R9 δισκάκια (πράγμα απίθανο) δεν θα υπάρχει αλλαγή booktype σε - δισκάκια..

A, ακολούθησα την συμβουλή σου και το έκανα edit το παλιό μήνυμα

_]

Και το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που να αξίζουν. Οποιο authoring κι αν χρησιμοποιήσεις έχεις την αίσθηση ότι του λείπουν features σε σχέση με το Nero :)

Το μονο που ξεχωρίζει είναι το RecordNOW! με την επιλογή για το υβρίδιο filesystem UDF Bridge (ISO+Joilet+UDF).

εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στα review είναι πως το καλύτερο για αντιγραφή ταινιών είναι το CopytoDVD... για παράδειγμα, με το LiteOn 12X DVDR όλα τα προγράμματα έβγαζαν power calibration error, ενώ το CopyToDVD δεν είχε κανένα πρόβλημα... Και άσε που αλλάζει αυτόματα το bitsetting (δεν έχει επιλογή, απλά όταν ''δει'' + δισκάκι το κάνει DVD-ROM αν υποστηρίζεται από το firmware του drive)... Αντίστοιχες περιπτώσεις έχω και με άλλα drive που το εν λόγω πρόγραμμα δεν μάσησε... Να δούμε τι θα δούμε στις μελλοντικές εκδόσεις... Πάντως η εταιρία που κατασκευάζει το CopyToDVD έχει μπει χοντρά στο παιχνίδι και αρχίζει σε λίγο καιρο διαφημιστηκή οδύσσεια για να μαμήσει το νέρωνα (που πραγματικά έχει κάνει πολύ λαθεμένες επιλογές στο θέμα της διαφήμισης τον τελευταίο καιρό)...

_]

Για το 2510 αναμένουμε νέα' date=' αν και οι περισσότεροι από μας είμαστε ήδη πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει διαφορα. 8)[/quote']

Να είσαι σίγουρος για αυτό... είναι 100% ίδια... μάλιστα, έχω αλλάξει πολλά 2500Α σε 2510Α (με dos flash και το official firmware από το 2510), το έχω μετρήσει σε reading/writting και είναι ακριβώς ίδια...

Με τρώει το χέρι μου να ποστάρω και φωτογραφίες από την κεφαλή να πάθετε την πλάκα σας, και να δείτε που επάνω το 2510Α γράφει 2500Α, αλλά πρέπει να περιμένω να βγει το review πρώτα, που φυσικά θα έχει τις φωτογραφίες και αποτελέσματα από hacked firmware που καταφέραμε να κάνουμε, γράφοντας τα περισσότερα 4Χ δισκάκια σε 8Χ...

Μάλλον μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγει... περισσότερα http://www.cdrinfo.com

Δημοσ.

Έχω λάβει αρκετά (εως πααααααρα πολά) private messages για το hacjed firmware του NEC... Αν απαντούσα σε όλα αυτά, δεν θα είχα χρόνο για τίποτε άλλο...

Καλό είναι να μην τα ζητάμε όλα στο πιάτο αλλά να κάνουμε και κανένα search πριν να ζητήσουμε... μπας και έχει απαντηθεί δηλαδή...

ΔΕΝ θα απαντήσω σε κανένα σχετικό μήνυμα, και πιστεύω πως οι φίλοι που έχουν στείλει σχετικά μηνύματα να καταλάβουν... αλλιώς ούτε το 2510 δεν θα έχω χρόνο να δοκιμάσω, ούτε να μοντάρω το firm του για το 2500...

Για τελευταία λοιπόν φορά: http://herrie.rpc1.org/downloads/2k5107v2b5dl.rar αλλά να ξέρεται πως σε λίγο και ρό θα βγει η έκδοση 2 που δεν θα είναι beta και θα έχει πολλές βελτιώσεις... Καλό θα ήταν να διαβάσετε πρώτα εδώ: http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=66772'>http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=66772 πριν το update για να ξέρετε τι κάνετε κιόλας στο drive σας...

No pain no gain... άλλοστε είναι μόνο 12 σελίδες το thread... (έχει τύχει στο παρελθόν να διαβάσω 50+ σελίδες για θέματα που με ενδιαφέρουν).

Για όποιον θέλει εύκολες απαντήσεις περί αυτού, μπορεί να πάει στο forum του http://www.cdrinfo.com και να δει το σχετικό thread που στο πρώτο πρώτο μήνυμα του thread έχει οδηγίες...

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν η χαμηλή του τιμή έχει να κάνει με αντιστάθμιση της ποιότητας εγγραφής και ανάγνωσης...

Σκοπεύω πολύ σύντομα να πάρω και εγώ DVD-R (μπορεί και μεθαύριο δηλαδή), αλλά επειδή κάποια στιγμή θα πάρω και καινούριο σκληρό, δεν χωράνε όλα μαζί και μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσω ένα Plextor CD-R, θα ήθελα να μάθω τελικά ρε παιδιά τι προβλήματα έχει το Nec ως reader...

Μπορεί επίσης να διαβάσει ασφαλισμένα CDs χωρίς προβλήματα (να τα περάσει στον σκληρό σωστά εννοώ για μετέπειτα backup)?

Μπορεί τελικά να σταθεί και ως ανεξάρτητο reader?

Δημοσ.
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν η χαμηλή του τιμή έχει να κάνει με αντιστάθμιση της ποιότητας εγγραφής και ανάγνωσης...

Σκοπεύω πολύ σύντομα να πάρω και εγώ DVD-R (μπορεί και μεθαύριο δηλαδή)' date=' αλλά επειδή κάποια στιγμή θα πάρω και καινούριο σκληρό, δεν χωράνε όλα μαζί και μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσω ένα Plextor CD-R, θα ήθελα να μάθω τελικά ρε παιδιά τι προβλήματα έχει το Nec ως reader...

Μπορεί επίσης να διαβάσει ασφαλισμένα CDs χωρίς προβλήματα (να τα περάσει στον σκληρό σωστά εννοώ για μετέπειτα backup)?

Μπορεί τελικά να σταθεί και ως ανεξάρτητο reader?[/quote']

To NEC είναι από τα καλύτερα recorder στην αγορά όσον αφορά την ποιότητα εγγραφής, αν όχι το καλύτερο. Αλλά σαν reader δεν λέει και πολλά πράγματα... Μπορεί να αντιγράψει copy protected cds και data και audio, αλλά σε προβληματικά γρατζουνισμένα δισκάκια παρουσιάζει κάποια προβλήματα...

Δημοσ.

eksipno vima apo ti nec :) e de mporouse na mi vgalei.

elpizo na akolou8isei kai gia to 2500.pros to paron de tou evala to firmware gia dl leo na perimeno akoma na orimasei...:) sigoura 8a vgalei kati pio sigouro o herrie.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...