M4tR1x Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : 750 ευρώ Χρήση υπολογιστή : Gaming σίγουρα world of tanks, call of duty modern warfare/warzone. Επίσης για ταινίες - serfing και τα σχετικά. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τίποτα το ιδιαίτερο. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Ο υπολογιστής προορίζεται για 4k 50αρα. Στο gaming η ανάλυση προφανώς θα πέφτει. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Δεν υπάρχει θέμα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας ενοχλεί, θα επιλεχθούν τα φθηνότερα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα στηθεί από εμάς. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Λειτουργικό διαθέτουμε. Υ.Γ Το pc θα στηθεί μακρία από rooter οπότε θα θέλαμε την δυνατότητα wifi, είναι απαραίτητη. Οι σκέψεις οι δικές μου : Από θέμα αποθηκευτικού. Έναν φθηνό ssd 240gb τύπου kingston a400 ίσα ίσα για το λειτουργικό ή κανένα πρόγραμμα και έναν hdd 1tb , για να αποθηκεύουμε παιχνίδια, αρχεία,φωτό άνετα. Από θέμα τροφοδοτικού σκεφτόμουν κάτι ποιοτικό όπως το tx650m της corsair. Μνήμη έλεγα για 2x8 στα 3200mhz. Για κουτί σκέφτηκα το coolermaster td500 argb μιας που διαθέτει και 4 ανεμιστήρες οπότε απο cooling θα είμαστε καλά (εντάξει είναι και ομορφούτσικο... 😜) . ** Ίσως μπορούμε να εξοικονομήσουμε και χρήμα από το κουτί πηγαινόντας σε κάτι πιο φθηνό τύπου mx330** Τώρα ξεκινάνε για μένα τα προβλήματα: a) Να πάμε σε κάτι όπως 2600,3500x ή σε 10400f (βαθιά βαθιά στην σκέψη μου έπαιζε και το σενάριο 10100f, αλλά δεν ξέρω). Επίσης καλύτερα να έχει on board wifi η μητρική ή μήπως να επιλεχθεί κάτι σε κάρτα δικτύου. Θέλουμε σταθερότητα στα επίπεδα του καλωδίου. Μην μας κάνει νερά.. b) Και μας μένει και η gpu οι οποίες έχουν χάλια τιμή παρεμπιπτόντως.. Σκεφτόμουν κάπως να χωρέσω μια 5600xt αλλά επειδή είναι για φίλο και δεν ξέρω και τι παίζει πλέον με τους drivers τους έχω μπερδευτεί. Δυστυχώς υπήρχε καλή προσφορά με την 2060 στα 279 (αν θυμάμαι καλά) αλλά να είχαμε να λέγαμε. Προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά και ευανάγνωστα μπορούσα για να μην κουράσω.. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Είμαι ανοιχτός για συζήτηση. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από M4tR1x
leros2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1) Μόνο το call of duty θέλει 175gb... Που θα χωρέσουν όλα σε 240gb ? 2) Και στο ίδιο δωμάτιο με το router να είσαι, σταθερότητα δεν θα έχεις με ότι wifi Και να πάρεις... 3) 80€ σε κουτί, με περιορισμένο budget, και στόχος το 4K gaming είναι υπερβολή. Υπάρχει και αυτό: https://www.e-shop.gr/case-cougar-mx410-mesh-g-rgb-tempered-glass-side-window-rgb-fans-p-PER.645157 στα 52€ ή https://www.e-shop.gr/case-cougar-mx331-mesh-x-p-PER.645153 34€ 4) Μια απο τα ίδια για το τροφοδοτικό. Πολύ καλό αλλά 80€ το κουτί και άλλα 90€ το τροφοδοτικό ? Σου τρώει το budget..... Χονδρικά: Κουτί ~50€ Τροφοδοτικό ~50€ https://www.bestprice.gr/item/2155916336/enermax-maxpro-ii-600w.html MSI b450 a-pro 70€ Ryzen 2600x 130€ ή 3500x +10€ 16gb 3200 cl16 60€ SSD 512gb ~ 60€ https://www.bestprice.gr/item/2155447135/crucial-p1-m2-500gb.html?qid=3p_uGGFw3eV_8d086&seq=2&qo=p1&from=cat Περίπου 420€. Τα υπόλοιπα στη κάρτα Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από leros2004 1
M4tR1x Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Από κάρτα και wifi τι προτείνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα