Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ίσως φανεί χαζή η απορία μου, αλλά δεν έχω την παραμικρή εμπειρία επί του θέματος.

Υπάρχει αυτόνομη θέρμανση με καλοριφέρ αλλά δεν το έχω ανάψει ποτέ . Υπάρχει αρκετή υγρασία εδώ, ενδεικτικά τώρα είναι στο 82%. Έχει θέμα γενικά η περιοχή, όχι το σπίτι μου ειδικά. Επειδή έχω φαληρισει με το ρεύμα (αφυγραντηρας - aircondition παλιό μη inverter και κάνας κονβεκτορας στα πολλά κρύα + θερμοσίφωνας κάθε μέρα), σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω φέτος το καλοριφέρ. Θα κάνει και στο σπίτι καλό να "στεγνώσει", θα κοψω και την πολύωρη χρήση του αφυγραντηρα. Το θέμα είναι πως δεν έχω ιδέα πως γίνετε όλο αυτό με το πετρέλαιο, τι πληρώνω, κάθε πότε, πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει κλπ.

Το οίκημα αποτελείται από 1 μεγάλο διαμερισμα στον 1ο όροφο της σπιτονοικοκοιρας μου, και 2 μικρά δυάρια των 55 τμ περίπου στο ισόγειο όπου στο ένα μένω εγώ. Το άλλο μόλις νοικιαστηκε και με ρώτησε ο άνθρωπος αν θα συμμετέχω στο πετρέλαιο για να πούμε στην ιδιοκτήτρια να βαλει κλπ. Είπαμε να βάλουμε από 150 λίτρα ο καθένας από τους 2 μας μιας και λείπουμε και οι 2 πολλές ώρες από το σπίτι και στην ουσία θέλουμε θέρμανση από αργά το απόγευμα έως πχ 12 το βράδυ το πολύ. 

Άρα πληρώνουμε μισά μισά τα 300 λίτρα που θα βάλουμε, δλδ πχ 150 ευρω έκαστος αν πούμε ότι έχει 1 ευρώ το λίτρο; 

Όταν τελειώσει με το καλό όμως το πετρέλαιο κάποιος θα έχει κάψει περισσότερο. Εκεί τι κάνουμε επιστρέφει ο ένας λεφτά στον άλλον; Και αν θέλουμε να ξανά βάλουμε γτ έχει ακόμα κρύο πως συνεχίζουμε;

Στην περίπτωση που υπάρχει ήδη πετρέλαιο σαν κάβα να το πω από πέρυσι, που προφανώς δε το έχει πληρώσει κανείς από τους 2 μας αλλά ας πούμε είχε βάλει η ιδιοκτήτρια για δική της χρήση.,πως υπολογίζουμε μετά πόσο θα πρέπει να πληρώσει ο καθένας όταν τελειώσει ; Φαντάζομαι θα υπάρχει μετρητής σε κάθε διαμέρισμα που θα λέει πόσες ώρες κάψαμε. Και μετά απλά θα πούμε όταν τελειώσει το πετρέλαιο πχ ότι εγώ έκαψα πχ 30 ώρες ο άλλος 35 άρα πληρώνουμε το αντίστοιχο μερίδιο που θα βρούμε κάνοντας τις πράξεις? Πολλαπλασιάζοντας τις ώρες λειτουργίας, με τι ακριβώς; Με την κατανάλωση του καυστήρα σε λίτρα ανά ώρα, και μετά επί την τιμή του πετρελαίου τη δεδομένη χρονική στιγμή; Συγνώμη αν τα έχω μπλέξει αλλά δεν έχω ιδέα και η ιδιοκτήτρια δε μπορεί να με βοηθήσει ιδιαίτερα, τόσα χρόνια έβαζε αυτή μόνο πετρέλαιο και χρησιμοποιούσε μόνο αυτή καλοριφέρ. Το ένα σπίτι ήταν κλειστό και εγώ δεν άναβα καλοριφέρ οπότε δε ξέρει πως γίνετε όλη η φάση. Και από την άλλη φοβάμαι και εγώ γτ δεν έχω ένα μπούσουλα να υπολογίζω το κόστος και θα είναι θέμα να έρθει μια μέρα να μου πει πχ κάνει να μου δίνεις 200 ευρώ για το πετρέλαιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να ασχοληθεί να μου εξηγήσει με απλά λόγια την διαδικασία. 

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα ούτε καν έχω πάει στο χώρο του καυστήρα αλλά μπορώ να μάθω όταν ρωτήσω την ιδιοκτήτρια.

Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν θα σας φτάσουν τόσα λίτρα αλλά τέλος πάντων, φρόντισε να ενημερωθείς και να μάθεις διότι και η ιδιοκτήτρια παίζει να σας τα πει ώστε να βγει αυτή κερδισμένη και εσείς χαμμενοι. Πρώτα από όλα, η πολυκατοικία σας πρέπει να έχει κανονισμό και εκεί αναφέρονται χιλιοστά και όλα. 

Για την θέρμανση τώρα, για να λες ότι είναι αυτόνομη με πετρέλαιο, λογικά θα έχετε έναν λέβητα στο υπόγειο, σε αυτή την περιπτωση θα υπάρχουν ωρομετρητες κάτω και ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με τις ώρες που έκαψε. 

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από νούμερα τιμές κλπ για αυτό ότι έγραψα είναι εντελώς ενδεικτικό.

Δεν το λες και πολυκατοικία , 1 όροφοδιαμέρισμα είναι με άλλα 2 διαμερίσματα στο ισόγειο , όλα φυσικά ιδιοκτησίας ενός ατόμου οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει ο κανονισμός που λες.Και για αυτό ακριβώς φοβάμαι μη με πιάσει κορόιδο εφόσον δεν έχω ιδέα.

Όντως ξέρω ότι ο λέβητας είναι στο υπόγειο του σπιτιού της ιδιοκτήτριας στο οποίο όμως δεν έχω ελεύθερη πρόσβαση., τα 2 διαμερίσματα του ισογείου είναι ανεξάρτητα , με δικές τους εισόδους εξωτερικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...