Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/6/2024 στις 12:58 ΜΜ, MrWhite είπε

Καλησπερα, ψαχνω για καινουργια καρεκλα, δουλευω σπιτι (αρκετες ωρες στο pc) και εχω "αυχενικο". Ειμαι 1.82 στα 80kg. Budget στα ~300 ευρω.

Εγω μεχρι 250Ε ισως και μεχρι 300, παλι Marcus θα επερνα. Εχει πολυ γερη κατασκευη και ποιοτικα υλικα για τα λεφτα της. Προσοχη ομως να την δοκιμασετε πριν την αγορα γιατι δεν εχει πολλες ρυθμισεις και δεν ταιριαζει σε ολους τους σωματοτυπους. Εννοω εδρα, σχημα πλατης, μαξιλαρακι μεσης. Σε εμενα ταιριαξαν με το σωμα μου και σηκονομαι ξεκουραστος μετα απο πολυωρη χριση. Αν τα μπρατσα της ειταν 7-10 εκατοστα ψηλοτερα, ωστε να στηριζουν τους αγκονες, ενω οι βραχυονες ακουμπουν στο γραφειο και τα χερια στο πληκτρολογιο, θαταν οτι καλυτερο. Το μαξιλαρακι κεφαλης ειναι εντελως αχριστο για μενα. Μονο σε περιπτωση που ριξω πισω την πλατη για να δω καποια ταινια. Τωρα που επεσε η τιμη της στα 170Ε ειναι οτι πιο VFM για μενα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 693
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και από μένα. Η no-name "gaming" καρέκλα μου με άφησε μετά από 9 χρόνια σκληρής χρήσης (δεν το περίμενα να αντέξει τόσο). Είμαι 1.83 και 105 κιλά και καμιά φορά ανεβαίνει και ο γιος που είναι +17. Να πάω να δοκιμάσω Marcus ή πρέπει λόγω κιλών να κοιτάξω για ακριβότερη; Anda seat θα αντέξει; Προτιμώ ύφασμα από δερματίνη. Budget είναι στενό δυστυχώς (200-250).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shin_Godji είπε

Παιδιά καλησπέρα και από μένα. Η no-name "gaming" καρέκλα μου με άφησε μετά από 9 χρόνια σκληρής χρήσης (δεν το περίμενα να αντέξει τόσο). Είμαι 1.83 και 105 κιλά και καμιά φορά ανεβαίνει και ο γιος που είναι +17. Να πάω να δοκιμάσω Marcus ή πρέπει λόγω κιλών να κοιτάξω για ακριβότερη; Anda seat θα αντέξει; Προτιμώ ύφασμα από δερματίνη. Budget είναι στενό δυστυχώς (200-250).

Εγω στα ιδια και μιαχαρα με αντεχει η Marcous. Eιναι γερη κατασκευη. Να κοιταξεις μονο αν ταιριαζει στο σωμα σου γιατι δεν εχει και πολλες πυθμισεις. Να την δοκιμασεις σε ολες τις κλησεις πλατης. Επισης αν το μαξηλαρακι ειναι στην σωστη θεση, ετσι ωστε να ανακουφιζει κι οχι να καταπονει την μεση σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος Marcus εδώ και 2-3 μήνες. Όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι, εαν είναι ok οι ρυθμίσεις της στο σώμα σου, τότε προχώρα.

Είχα δοκιμάσει από κοντά απο Dromeas από asset και μουν στο τσακ για την Zody. Όμως το μαύρο χρώμα που έπαιζε η προσφορά στα ~600€ με χάλασε. Επιπλέον δεν είχε προσκέφαλο.
Έχει όμως βέβαια απ τους κορυφαίους μηχανισμούς στην ανάκληση, κάθισμα, παραμετροποίηση κτλ.

Στην περίπτωση μου η Marcus είναι ok στο σώμα μου, είναι πανέμορφη και στο 1/3 της τιμής της Zody.

Επεξ/σία από kirmis
Δημοσ.

Οι Markus για "κανονικούς" έως ~185 είναι καλή αγορα.Μονο για αρκετά ψηλότερους δεν κανει(βρίσκει το μαξιλάρι της καρέκλας στον αυχένα).-Προφανως και εάν έχετε δυνατότητα να πάτε να την δοκιμάσετε πρωτα-

Και από κατασκευή αυτή και η jarvafallet(ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι πλάτης,καλή για μέχρι ~2.00m) είναι παρα πολύ καλές και αντέχουν στα τριψήφια κιλά.Η δική μου μετράει 5 χρόνια τώρα με ωράρια σχεδόν γραφείου(μπορεί να μην κάτσω για 2-3 μέρες και μετά να κάθομαι 15ωρα για άλλες 2-3).

Στο μόνο που δεν τα πάνε καλά είναι τα armrests που δεν ειναι ρυθμιζόμενα στην Markus(και στις παλιότερες jarvafallet).

Εν τω μεταξύ βρήκα αυτό το calculator υψών αποστασεων->

https://www.omnicalculator.com/everyday-life/desk-height

Δεν είχα ξαναπετυχει κάτι αντίστοιχο και είπα να το ποσταρω.

Τα δικά μου είναι

77 γραφείο-εχω ρυθμιζόμενα ποδια-(ίσως ήθελα ένα τσικ πιο ψηλό 79-82)

53 καρέκλα

150 monitor(με έξτρα ψηλό monitor-πρακτικα για 2 οθονες- stand)Εδώ προτείνει ~141 σε μένα αλλά διαχρονικά έχω παρατηρήσει πως θέλω την οθόνη πιο ψηλά από το κανονικό.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Στο μόνο που δεν τα πάνε καλά είναι τα armrests που δεν ειναι ρυθμιζόμενα στην Markus

Αν οχι ρυθμιζομενα (το εχω ξαναπει) τουλαχιστον ψηλοτερα κατα 10 εκ. ωστε να στηριζουν τους αγκωνες, οταν οι βραχιωνες ακουμπουν στο γραφειο με τα χερια στο πληκτρολογιο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,  από entos.gr και τις Satoline καρέκλες υπάρχει κάποια δοκιμασμένη ή προτεινόμενη; Θα ήθελα μια για έφηβο 1,75 63 κιλά και μια για εμένα 1,73 75 κιλά. Βλέπω ότι έχει τιμές που μπορώ να αντέξω,  διαφορετικά οι άλλες εταιρείες ξεφεύγουν με 300 και 500+ ευρώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, rkb said:

Καλησπέρα,  από entos.gr και τις Satoline καρέκλες υπάρχει κάποια δοκιμασμένη ή προτεινόμενη; Θα ήθελα μια για έφηβο 1,75 63 κιλά και μια για εμένα 1,73 75 κιλά. Βλέπω ότι έχει τιμές που μπορώ να αντέξω,  διαφορετικά οι άλλες εταιρείες ξεφεύγουν με 300 και 500+ ευρώ. 

Εάν έχεις Ikea κοντά ρίξε μια ματιά/δοκιμασε την markus/jarvfallet.Εχει και κάποιες λίγο πιο "διαστημικές" MATCHSPEL +STYRSPEL  που ίσως αρέσουν και στον έφηβο(δεν τις έχω δει από κοντά αλλά έχουν παρόμοιους μηχανισμους -απο όσο έχω δει- με την jarvfallet που έχω)

*Γενικά να ξέρεις άσχετα από εάν είναι καλή μια καρέκλα το σημαντικότερο είναι να σου ταιριάζει στον σωματότυπο σου.

Τέλος εάν έχεις δει, προτείνω συνέχεια τις καρέκλες του Ikea, αυτό για 2+1 λογους->

Α)Έχει σχετικά αρκετά καταστήματα που μπορείς να τις δοκιμάσεις από κοντά

Β)Εκτιμώ ότι όταν θελήσει να λανσάρει μια σειρά από καρέκλες "πέφτει" αρκετή μελέτη στο να είναι ανατομικά σωστή/αντοχής εκ μέρους τους -τουλαχιστων στις ακριβότερες που έχουν 10χρονια εγγυηση-  γιατί με τόσα καταστήματα σε όλο τον πλανήτη θα πουλήσουν 10αδες χιλιάδες από το κάθε μοντέλο(μπορεί να λέω και λίγες).

Γ)Σε αρκετούς φίλους που έχουν πάρει Markus την τελευταια 10ετια δεν έχουν παράπονο(ίσως μόνο με τα armrests που δεν ρυθμίζονται) αλλά πιο σημαντικο και εμενα μου έχει βγει αρκετά καλή η jarvafallet(την έχω από το 2018) παρόλο που είμαι πάνω από το οριο kg που αναφέρουν και κάθομαι συχνα-πυκνα 15ωρα και όταν σηκώνομαι είμαι κομπλέ(με την προηγούμενη που είχα -μια random sigma- οποτε καθόμουν 5-6+ ώρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βραδυ  γιατί πονούσα παντού και είχα φοβερες ημικρανιες.

Επιπλέον μετά από τόση χρήση, δεν τρίζει, δεν έχει ξεβαψει, δεν έχει "κάτσει" το μαξιλαρι και όλοι οι μηχανισμοί/ροδακια δουλεύουν  όπως ήταν καινούργιοι και όλα αυτά ενώ έχει "φάει" και 5-6 λυσηματα/δεσίματα σε μετακομίσεις.

Και όλα αυτά  με δεδομένο ότι ειμαι πάνω από το όριο κιλών που αναφέρουν.

Το μόνο παραπονο που έχω είναι ότι τα armrests δεν ρυθμίζονται και δεν μπορώ να αγοράσω τα καινούργια(οι καινούργιες jarvfallet έχουν πλέον ρυθμιζόμενα αλλα δεν τα δίνουν ως ξεχωριστό κωδικό)

*Χρειαζομουν άλλη μια για την γυναίκα μου και έλεγα για την Markus, πήγαμε τις δοκίμασε και ανεξάρτητα των χρημάτων διάλεξε μια φθηνιαρικη, οσο και εάν τις έλεγα να πάρουμε μια άλλη δεν ήθελε γιατί αυτή η συγκεκριμένη την "βόλευε καλύτερα".

Ευχαριστημενη είναι αλλά δεν καθετε και συχνά (ζήτημα να καθετε ένα 5ωρο σπαστό την βδομάδα) οπότε οκ.

Αλλα η ποιότητα κατασκευής δεν έχει καμία επαφή με την δική μου, οχι ότι όσες φορές έτυχε να κάτσω έσπασε/ετριζε.Απλα νιώθεις ότι έχει αρκετή διαφορα(π.χ η πλάτη είναι εντελώς αδεια εσωτερικα-εχωσα εγώ ένα "μαξιλάρι" μέσα και κάπως έστρωσε κτλ).

6 hours ago, thomas_ferf said:

-Παρολο που έχεις μεγαλύτερο budget-

Αν έχεις Ikea κοντά σου ρίξε μια ματιά στην jarvafallet(δες τα προηγούμενα post που έκανα)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 11/8/2024 στις 10:44 ΠΜ, thomas_ferf είπε

Έχοντας διαβάσει τουλάχιστον 37 σελίδες στον thread έχω το εξής ερώτημα σχετικά με συγκεκριμένες καρέκλες. Όντας 1.90 105 κιλά ποια θα προτείνατε;

Comfort plus 01

Ergohuman advanced

Zody

ErgoPro

Μια λεπτομέρεια που μπορεί να σου ξέφυγε από τις προηγούμενες σελίδες είναι ότι πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες για να δεις ποια ταιριάζει σε εσένα. Η προσωπική εμπειρία του καθενός είναι εντελώς διαφορετική σε άλλον άνθρωπο, παίζει πολύ ρόλο ο σωματότυπος του καθένα, η συνήθειες στη στάση που κάθεσαι, ο τρόπος που γράφεις στο γραφείο κλπ. Εγώ ας πούμε έχω τη zody και είμαι φουλ ευχαριστημένος, αλλά κόσμος εδώ έχει αναφέρει ότι η ίδια είναι άβολη εντελώς.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/8/2024 στις 4:44 ΜΜ, thanasis00 είπε

Μια λεπτομέρεια που μπορεί να σου ξέφυγε από τις προηγούμενες σελίδες είναι ότι πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες για να δεις ποια ταιριάζει σε εσένα. Η προσωπική εμπειρία του καθενός είναι εντελώς διαφορετική σε άλλον άνθρωπο, παίζει πολύ ρόλο ο σωματότυπος του καθένα, η συνήθειες στη στάση που κάθεσαι, ο τρόπος που γράφεις στο γραφείο κλπ. Εγώ ας πούμε έχω τη zody και είμαι φουλ ευχαριστημένος, αλλά κόσμος εδώ έχει αναφέρει ότι η ίδια είναι άβολη εντελώς.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Έχω σκοπό να ξεκινήσω από sigmaoffice και ergoaction που είναι στην Θεσσαλονίκη. 

• Like 1
Δημοσ.

Απλά έχε υποψην σου ότι τo να δοκιμάσεις καρέκλες (και στρωματα παραδόξως) σε κατάστημα για 5 λεπτά δεν θα σε οδηγήσει στην πραγματικα κατάλληλη καρέκλα για εσένα.

Το κέρδος όμως είναι οτι μπορείς να αποκλείσεις αυτες που δεν σε βολευουν.

• Like 2
Δημοσ.

Για να πω κ εγώ το πόνο μου, η Zody στο 3μηνο πάνω άρχισε να τρίζει :(. Επίσης δεν ξέρω αν είναι έτσι by design αλλά η έδρα κουνίεται αρκετά αριστέρα δεξιά όταν είναι κλειδωμένη η πλάτη της καρέκλας. Θα κάνω μια προσπάθεια να μιλήσω με την asset, γιατί συγκριτικά η Markus δεν μου έτριξε ποτέ και ήταν στο 1/3 της τιμής. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά προχώρησα σε αγορά Sigmaoffice Sponsor με επένδυση δίχτυ στην πλάτη. Την δοκίμασα και φάνηκε να έκατσε κουτί. Φυσικά μετά από 8 ώρες δουλειάς είναι το πραγματικό τεστ. Επίσης δοκίμασα την παραδοχή με το προσκέφαλο αλλά το προσκέφαλο δεν βόλευε. Και γενικά καμία από 300-500 ευρώ δεν με κάλυπτε σε προσκέφαλο όντας 1.90. Αλλά παρατήρησα ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα τα προσκέφαλα σε προηγούμενες καρέκλες οπότε το σκίπαρα.

Επεξ/σία από thomas_ferf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, thomas_ferf said:

Τελικά προχώρησα σε αγορά Sigmaoffice Sponsor με επένδυση δίχτυ στην πλάτη. Την δοκίμασα και φάνηκε να έκατσε κουτί. Φυσικά μετά από 8 ώρες δουλειάς είναι το πραγματικό τεστ. Επίσης δοκίμασα την παραδοχή με το προσκέφαλο αλλά το προσκέφαλο δεν βόλευε. Και γενικά καμία από 300-500 ευρώ δεν με κάλυπτε σε προσκέφαλο όντας 1.90. Αλλά παρατήρησα ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα τα προσκέφαλα σε προηγούμενες καρέκλες οπότε το σκίπαρα.

Και εγώ αυτό πίστευα για τα προσκέφαλα,

Όμως δεν φταιγανε αυτά, όταν είσαι ψηλός και δεν φτάνει στο σωστό ύψος το προσκέφαλο αντί να σε βολεύει σου "σπρώχνει" μπροστά τον σβέρκο και είναι όντως άβολο και δεν στηρίζει προφανώς και το κεφάλι.

Επίσης το να μην το χρησιμοποιείς ίσως είναι ένδειξη ότι έχεις και πιο χαμηλά από ότι θα έπρεπε και το ύψος της οθόνης(ψάξε το λίγο και αυτό εάν η οθόνη σου είναι με την  εργοστασιακη βάση)

Από τότε που πήρα την jarvafallet το χρησιμοποιώ συνέχεια μιας και "πέφτει" σε σωστό υψος(ιδανικά θα το ήθελα ~3-4cm πιο ψηλό)

Στο τέλος της μερας κάνει αρκετή διαφορά.

Οποτε θα έλεγα εάν το προσκέφαλο είναι add on από την sigma και "πεφτει" στο σωστό ύψος για το δικό σου σωματότυπο να το παραγγείλεις.

Υ.γ Γενικά για τους ψηλούς όλα τα default είναι λάθος εργονομικά, από το ύψος της καρέκλας, τα ύψη των monitor ακόμα και το ύψος του γραφείου.Οσοι είστε πάνω από ~1.85+ δώστε λίγο προσοχή σε όλα τα παραπάνω γιατί μπορεί εάν είστε σε μικρή ηλικία να μην σας πολύ ενοχλούν αλλά όσο περνάει ο χρόνος όλο και κάτι ποναλακια, πιασίματα κτλ θα βγουν στην επιφάνεια.

Υ.γ2 Τα παραπάνω τα διαπίστωσα και βγήκα από την βολή μου για να τα στρώσω και πλέον έχω φτάσει σε σχετικά καλό σημείο(καρέκλα jarvafallet, πόδια γραφείου olov επεκτεινόμενα Ikea και έξτρα βάσεις οθονών).

Αυτο που μου μένει είναι πως θα θελα γραφείο να ανεβοκατεβαίνει ηλεκτρικά ώστε να δουλεύω και κάποια ώρα όρθιος,αλλά δυστυχώς στον χώρο που βρίσκετε το γραφείο μου δεν μπορεί να μπει κάτι τέτοιο λόγο παραθύρου.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...