Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Επιλογής Εργονομικής Καρέκλας

bebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, prefuse είπε

μοιαζουν αρκετα (πρεπει να ειναι κλώνος) αλλα μπορεί αν μην ειναι ίδιες ποιοτικά.

η VX που εχεις στο link εχουν πιο ωραια πλατη χωρις το lumbar support που εχει η Action πιο πανω.

Νομίζω ότι θα είμαστε άδικοι να τους κατηγορούμε χωρίς στοιχεία ότι πουλάνε προϊόντα μαϊμού. Αν το ξέρεις θα πρέπει να το καταγγείλεις. Εγώ πάντως παρήγγειλα σήμερα την καρέκλα που έχει προσφορά, με διαβεβαίωσαν ότι είναι της εταιρίας DKE όπως γράφει στο site του IF Design award. Θα δούμε, θα κάνω review αφού την παραλάβω και μετά από χρήση για να είναι αντικειμενική. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

22 minutes ago, geosoumb said:

Νομίζω ότι θα είμαστε άδικοι να τους κατηγορούμε χωρίς στοιχεία ότι πουλάνε προϊόντα μαϊμού. Αν το ξέρεις θα πρέπει να το καταγγείλεις. Εγώ πάντως παρήγγειλα σήμερα την καρέκλα που έχει προσφορά, με διαβεβαίωσαν ότι είναι της εταιρίας DKE όπως γράφει στο site του IF Design award. Θα δούμε, θα κάνω review αφού την παραλάβω και μετά από χρήση για να είναι αντικειμενική. 

Δεν κατηγόρησα κανένα, ότι είδα από τις φωτογραφίες έγραψα.

επίσης σύμφωνα με το BTODTV σε κάποια βίντεο αναφέρουν ότι οι κλώνοι αρκετές φορές δεν έχουν ποιοτικές διαφορά μεταξύ τους αφού βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο απλά αλλάζοντας την επωνυμία, και κάνοντας μικροαλλαγές, διαφορετικά υφάσματα κτλ

γειά σας,

είμαι σε αναζήτηση εργονομικής καρέκλας για δουλειά/διάβασμα γραφείου  και κάθομαι περίπου 5 ώρες την ημέρα. έχω ύψος 1,86 και 87+ κιλά.

στο συγκεκριμένο topic προσπάθησα να διαβάσω όσες περισσότερες σελίδες μπόρεσα κοντά στους τελευταίους μήνες.

συμπέρανα ότι οι εργονομικές καρέκλες με mesh ειδικά αντί τς gaming υπερτερούν.

σίγουρα κατάλαβα το σημαντικότερο όπως λέει και ο @thanasis00 πως αν δεν καθίσεις/δοκιμάσεις το προϊόν να μην αγοράσεις, ελα όμως που είμαι απο επαρχία και δεν υπάρχει η δυνατότητα σε σχέση με Αθήνα Θεσσαλονίκη.

σκέφτομαι ακόμα και την αγορά απο amazon de,fr ή όπου αλλού στην Ευρώπη για να μην χρεωθώ τελωνείο.

μπορείτε να με κατατοπίσετε σε κάποια μοντέλα που να έχουν ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, μπράτσα ακόμα και για την οσφυϊκή θέση?

Σας ευχαριστώ πολύ.

1 ώρα πριν, stagkia είπε

γειά σας,

είμαι σε αναζήτηση εργονομικής καρέκλας για δουλειά/διάβασμα γραφείου  και κάθομαι περίπου 5 ώρες την ημέρα. έχω ύψος 1,86 και 87+ κιλά.

στο συγκεκριμένο topic προσπάθησα να διαβάσω όσες περισσότερες σελίδες μπόρεσα κοντά στους τελευταίους μήνες.

συμπέρανα ότι οι εργονομικές καρέκλες με mesh ειδικά αντί τς gaming υπερτερούν.

σίγουρα κατάλαβα το σημαντικότερο όπως λέει και ο @thanasis00 πως αν δεν καθίσεις/δοκιμάσεις το προϊόν να μην αγοράσεις, ελα όμως που είμαι απο επαρχία και δεν υπάρχει η δυνατότητα σε σχέση με Αθήνα Θεσσαλονίκη.

σκέφτομαι ακόμα και την αγορά απο amazon de,fr ή όπου αλλού στην Ευρώπη για να μην χρεωθώ τελωνείο.

μπορείτε να με κατατοπίσετε σε κάποια μοντέλα που να έχουν ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, μπράτσα ακόμα και για την οσφυϊκή θέση?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα, αν είναι να αγοράσεις στα τυφλά, δες αναλυτικά τα βιντεάκια από BTODtv για να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και review από καρέκλες. Τώρα συγκεκριμένη πρόταση δεν έχω, αλλά θα πω ότι ίσως είναι λίγο hit or miss η ρύθμιση στην οσφυική θέση. Για παράδειγμα, για μένα στην Ikea JARVFJALLET που έχει ρύθμιση για την οσφυική περιοχή, καμία ρύθμιση δε μου έκατσε. Στη Markus ενώ εμένα δε με ενοχλούσε το μαξιλάρι της οσφυικής περιοχής, σε άλλους τους δημιουργούσε ακόμα και προβλήματα. Οπότε δυστυχώς αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά στο πως θα ταιριάξει στο σώμα του καθενός. Και δεν υπάρχουν και safe επιλογές δυστυχώς, όταν ψωνίζεις τυφλά. Οπότε δες τουλάχιστον στο BTODtv, να πάρεις ιδέες για καρέκλες, στείλε email στους επίσημους αντιπροσώπους εδώ στην Ελλάδα για να πάρεις προσφορές, και πράξε ανάλογα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργονομική Καρέκλα Γραφείου 500-600 ευρώ

Αναζητώ εργονομική καρέκλα γραφείου από ελληνικό κατάστημα με budget 500-600 ευρώ. Έχω δει επιλογές από ErgoAction, ΘΕΣΙΣ, Sigma και άλλα καταστήματα αλλά μόνο το σίγμα έχει κατάστημα στην Αθήνα για να δοκιμάσω καρέκλα. Έχω δει τις

• Ergohuman Classic
  • Ergohuman Advance
  • ΘΕΣΙΣ Mission και S8
  • Sigma Mantis

Οπότε καταλαβαίνετε τι ψάχνω περίπου. Δεν βρίσκω όμως κρητικές για τις περισσότερες και μπήκα να πάρω γνώμες απο κατόχους. Τα χαρακτηριστικά είναι

Ύψος: 1,84

Βάρος: 84

Διάρκεια χρήσης: 10+ ώρες / ημέρα.

Μικρά προβλήματα σε αυχένα και λίγο μέση

Επεξ/σία από Gentleman88

22 ώρες πριν, Gentleman88 είπε

Εργονομική Καρέκλα Γραφείου 500-600 ευρώ

Αναζητώ εργονομική καρέκλα γραφείου από ελληνικό κατάστημα με budget 500-600 ευρώ. Έχω δει επιλογές από ErgoAction, ΘΕΣΙΣ, Sigma και άλλα καταστήματα αλλά μόνο το σίγμα έχει κατάστημα στην Αθήνα για να δοκιμάσω καρέκλα. Έχω δει τις

• Ergohuman Classic
  • Ergohuman Advance
  • ΘΕΣΙΣ Mission και S8
  • Sigma Mantis

Οπότε καταλαβαίνετε τι ψάχνω περίπου. Δεν βρίσκω όμως κρητικές για τις περισσότερες και μπήκα να πάρω γνώμες απο κατόχους. Τα χαρακτηριστικά είναι

Ύψος: 1,84

Βάρος: 84

Διάρκεια χρήσης: 10+ ώρες / ημέρα.

Μικρά προβλήματα σε αυχένα και λίγο μέση

Καλημέρα φίλε. Πήγα το Σάββατο και δοκίμασα τις 2 ergohuman στο ergoaction. Η advanced μου φάνηκε πιο άνετη καθώς η πλάτη ερχόταν λιγες μοίρες πιο μπροστά σε σχέση με την classic και το πίσω της κεφαλής που έχει, αγκάλιαζεσαι τον αυχένα καλύτερα. Βέβαια εγώ έχω θέμα οπότε είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Θέλω να τις ξαναδοκιμάσω οπότε θα ξαναπάω. Αυτή τη στιγμή είμαι με anda seat dark knight. Αν δεν καθίσεις σε αυτές που έχεις γράψει, δεν θα καταλάβεις πιστεύω.

3 hours ago, mrvaggos said:

Καλημέρα φίλε. Πήγα το Σάββατο και δοκίμασα τις 2 ergohuman στο ergoaction. Η advanced μου φάνηκε πιο άνετη καθώς η πλάτη ερχόταν λιγες μοίρες πιο μπροστά σε σχέση με την classic και το πίσω της κεφαλής που έχει, αγκάλιαζεσαι τον αυχένα καλύτερα. Βέβαια εγώ έχω θέμα οπότε είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Θέλω να τις ξαναδοκιμάσω οπότε θα ξαναπάω. Αυτή τη στιγμή είμαι με anda seat dark knight. Αν δεν καθίσεις σε αυτές που έχεις γράψει, δεν θα καταλάβεις πιστεύω.

Ωραίος, ευχαριστώ που μοιράζεσαι την γνώμη σου. Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να πάω Από Αθήνα Θεσσαλονίκη και Κρήτη για την Ergohuman και την ΘΕΣΙΣ, γι 'αυτό και αναζητώ γνώμες. Παρακάλω αν την ξαναδείς ή την αγοράσεις μοιράσου γνώμη και φωτογραφίες. 

1 ώρα πριν, Gentleman88 είπε

Ωραίος, ευχαριστώ που μοιράζεσαι την γνώμη σου. Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να πάω Από Αθήνα Θεσσαλονίκη και Κρήτη για την Ergohuman και την ΘΕΣΙΣ, γι 'αυτό και αναζητώ γνώμες. Παρακάλω αν την ξαναδείς ή την αγοράσεις μοιράσου γνώμη και φωτογραφίες. 

Ναι εννοειται. Συγνώμη δεν είχα διαβάσει καλά το μήνυμα σου και δεν είδα οτι είσαι Αθήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδη ψάχνω και εγώ αυτό τον καιρό καρεκλά και δοκίμασα όσες μπορούσα περισσότερο μιας και είμαι επαρχία.

Δοκίμασα απο Anda Seat Dark Knight-phantop-tproΙΙ

Aπο Πλαίσιο Iliac και Lumbar και κάτι άλλες τύπου gaming

Από ΙKEA Markus και JARVFJALLET

Eureka Ergonomic python ii που σε μένα έκατσε πολύ καλά.Ίσως ήθελα λίγο καλύτερη υποστηρίξη ψιλά στον αυχένα αλλα προς τα κάτω είναι πολύ καλή. Την έχει και προσφορά τώρα το Public στα 249 και νομίζω είναι τιμια

Απο ΙΚΕΑ για μένα Jarvfallet καλύτερη της Markus σε όλα άλλα και γενικά πολύ καλή καρεκλά που  σίγουρα υστερεί όμως στα μπράτσα.

Απο Plaisio η iliac μου κούμπωσε πολυ καλα. Αυτες στο Plaisio κινέζικες είναι λογικά ?
Αν και ειδικά η iliac μου φάνηκε αρκετά ποιοτική και το mesh της.την εχει κανενας πανω απο 2 3 χρονια να μας πει?

Δύσκολη η επιλογή η καρεκλά που θελει πολύ ψάξιμο και ώρα και πάλι αν δεν κάτσεις 3 4 ώρες πάνω της πάλι δεν ξέρεις πως θα είναι.
Άπλα στα 5 λεπτά καταλαβαίνεις κυρίως για το μέγεθος και πως κουμπώνει πάνω σου.
Επεξ/σία από KRIKON
  • Like 2

Η μόνη που φαίνεται αξιόλογη και υπάρχει Αθήνα να δοκιμάσω είναι η Sigma ISEE που έχει 730 ευρω. Δεν δικαιολογείται αυτή η τιμή όταν όλος ο ανταγωνισμός τις έχει στα 500-550 ευρώ στην Ελλάδα.

Καλησπέρα,

Αναζητώ μια νέα καρέκλα γραφείου, καθώς η προηγούμενη που είχα, μία DXRacer King XL, έχει πλέον παλιώσει. Θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι 190 εκατοστά ύψος και βάρος 80 κιλά. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό μου, αυτός είναι αυστηρά μέχρι 300 ευρώ.

Έχω δοκιμάσει την καρέκλα Markus, αλλά δυστυχώς δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα άνετη. Επιπλέον, η ίδια καρέκλα δεν μου προσφέρει την επιθυμητή άνεση στην πλάτη, γεγονός που με απογοήτευσε. Ομοίως η GRUPPSEL και οποιαδήποτε άλλη δοκίμασα στα IKEA (μάλλον είμαι περίεργος με το popularity που έχουν).

Από την εταιρεία Dromeas, έχω δοκιμάσει τα μοντέλα Smart D, Reflex D, Action D και Apollo. Μεταξύ αυτών, η Smart D φαίνεται να είναι η πιο άνετη για εμένα και σκέφτομαι σοβαρά να την επιλέξω. Το μόνο πρόβλημα μου ήταν ότι το προσκέφαλο δεν ταίριαζε ακριβώς εκτός αν πήγαινα πίσω το κεφάλι μου.

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για την καρέκλα Smart D και αν υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη επιλογή για εμένα, με βάση τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό μου.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα και εγω τα φώτα σας.Είμαι κάτοχος της anda seat dark knight αγορά στα 350€ αλλα δυστυχώς ενώ νιώθεις ότι είναι άνετη καρέκλα, μετα απο 1 ώρα χρήσης με πονάει δεξιά πλευρά στην πλάτη ψηλά (shoulder blade)

Οτι ρύθμιση και να δοκίμασα τα ίδια. είμαι 1.76 και 78 κιλά , ίσως και να είναι λίγο μεγάλη η καρέκλα για εμενα γιαυτο ( είναι xl) ?

Με καρέκλα τύπου διευθυντική ,riviera απο τα praktiker 4 χρονια κανένα θέμα, εχει σταματήσει αλλιώς θα την ξανα έπαιρνα.

Καμια γνώμη εως 300€ ? Θεσσαλονική να την δοκιμάσω κιολας ακόμα καλύτερα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Guys καλησπέρα. Μάλλον είμαι λίγ οff topic γιατί δεν πρόκειτε για εργονομική. Ψάχνω μια καρέκλα για το γραφείο στο σπίτι οικονομική και ένας φίλος μου έχει πουλήσει full την Markus της ΙΚΕΑ 
https://www.ikea.gr/proioda/karekles/karekles-grafeiou/trohilates-karekles-grafeiou/markus-peristrefomeni-karekla/70261150/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjfyqBhAsEiwA-UdzJOUIhdWoaCJHD3NUP5B5O3ut5gZapw6ah0SVsXz_1UY2OhGkVC_27RoC1c4QAvD_BwE
Αξίζει τα λεφτά της ? Τι λέτε ? 
Δεδομένου ότι μεταχειρισμένη παιζει να την βρώ και κανά 120€

Ευχαριστώ πολύ,

Μιας και εγώ είμαι σε αναζήτηση καρέκλας, πήγα σήμερα και δοκίμασα της anda seat.

Δεν μπορώ να καταλάβω γτ υπάρχουν τόσες καλές κριτικές.. 

Δεν με βόλεψε καμία σχεδόν. Μερικές πολύ σκληρές άλλες μικρό κάθισμα με αποτέλεσμα να είναι όλο το πόδι μέσα.

Μόνο η kaiser 3 που δοκίμασα μου κάθησε κουτί αλλά είναι ακριβή για μένα.430€ νομίζω.

Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω;

Την θέλω για το σπίτι μου, για πολύωρη χρήση μιας και η δουλειά μου είναι στο pc.

Είμαι 1.73 και 80 κιλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...