bebius Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 19 ώρες πριν, Chris2756 είπε Παιδια, διστοιχως ειναι μονοδρομος, το να πας σε μια εκθεση και να δοκιμασεις την πολυθρονα που θελεις. Μπορει να δωσεις 2 χιλιαρικα, το καθισμα να ειναι υπεροχο σε ολα, αλλα εσενα να μην σε βολευει. Επισης, αυτοι που δουλευουν πολλες ωρες την ημερα, σε γραφειο αξιζει να επενδυσουν, σε ενα καλο καθισμα, γιατι τα προβληματα στο σωμα δεν φαινονται αμεσως, αλλα με την παροδο ετων. Την εχω πατησει, τοσα χρονια με παλιοκαρεκλες. Τι να μου κανουν πλεον Μαρκους η Μιλλερ? το κακο εχει γινει. Ακομα και ξαπλωμενος στο κρεβατι ποναω. Οικονομια σε καποια πραγματα δεν χωρα, οπως η καρεκλα που καθεσαι με τις ωρες, η οθονη που κοιτας με τις ωρες. Ειναι αλλο πραγμα το να κατσεις 2 ωρες στον υπολογιστη να παιξεις ενα παιχνιδακι, κι αλλο τα να βγαζεις π.χ. 12ωρη δουλεια. Συμφωνώ απόλυτα εκτός από το σημείο που βάζεις στο ίδιο καζάνι markus και herman miller (;). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Στις 13/4/2022 στις 12:02 ΠΜ, kostasgr78 είπε Επανέρχομαι για την Jarvfjallet. Σίγουρα καλύτερη από την Markus, σε διάφορα θέματα. Έχει βαθμούς ελευθερίας αρκετούς. Ωστόσο, δεν την θεωρώ και πάλι καρέκλα που θα τη σύστηνα με κλειστά μάτια. Περίεργο στήσιμο συνολικά. Επίσης, κάνει κάτι περίεργα τριξίματα, που δεν τα περίμενα για πρώτο μήνα χρήσης. 1 χρόνο μετά, την θεωρώ καλή λύση για τα χρήματά της, αλλά νομίζω απέχει από αυτό το αναπαυτικό solution που ψάχνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atypicalcoder Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Καλησπέρα τι γνώμη έχετε για αυτές τις 2 καρέκλες: https://www.plaisio.gr/sxolika-vivlia/sxoliko-grafeio/karekles/work-karekla-grafeiou-focus_3023990 79ευρώ https://www.plaisio.gr/work-karekla-grafeiou-top-ii-mauri_3023974 89ευρώ Θέλω να δω γνώμες και τι ακριβώς εννοούν: Αναφορά σε κείμενο Οι καθημερινές υποχρεώσεις της δουλειάς κουράζουν κι επιβαρύνουν τη μέση, δημιουργώντας μακροχρόνια προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η ρυθμιζόμενη άσκηση πίεσης για τη μέση της Top ΙΙ καρέκλας ρυθμίζεται, για να προσαρμόζεται στο σωματότυπο που έχεις, ενώ μπορείς επιπλέον να ρυθμίσεις από πίσω την άσκηση πίεσης, ώστε να εφάπτεται επακριβώς στο σημείο που θες και να μηδενίζει τις πιθανότητες πιασίματος της μέσης. Μπορώ να να κλειδώσω τη πλάτη αν θέλω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Hello Hello ειμαι σε αναζητηση κι εγω, budget 300-350Eur δεν δουλευω καθε μερα απο το σπιτι, οποτε δεν μπορω να πω οτι ψαχνω top tier καρεκλα. θα περασω μια απο SATO να ριξω μια ματια, ειδα ομως και στο Πλ@ισιο κατι προσφορες (αν και δεν ειμαι μεγαλος φαν απο τετοιες κινεζο-σειρες) https://www.plaisio.gr/work-karekla-grafeiou-iliac-mauri_2857278 αξιζει μια επισκεψη λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε Hello Hello ειμαι σε αναζητηση κι εγω, budget 300-350Eur δεν δουλευω καθε μερα απο το σπιτι, οποτε δεν μπορω να πω οτι ψαχνω top tier καρεκλα. θα περασω μια απο SATO να ριξω μια ματια, ειδα ομως και στο Πλ@ισιο κατι προσφορες (αν και δεν ειμαι μεγαλος φαν απο τετοιες κινεζο-σειρες) https://www.plaisio.gr/work-karekla-grafeiou-iliac-mauri_2857278 αξιζει μια επισκεψη λετε? τελικά μάλλον ο κύβος ερρίφθη: https://www.sato.gr/el/karekles-grafeiou/dieuthintikes-karekles/target Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ouzododeka Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Έχει κανείς άποψη για τις καρέκλες mesh της ΘΕΣΙΣ; Είμαι 1.85 και 75 κιλά, και ύστερα από τηλέφωνο με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας μου πρότειναν την S8. Η καρέκλα θα είναι για πολύωρη χρήση, άλλοτε δουλειάς, άλλοτε Gaming. Δηλαδή θέλω να μπορώ να κάθομαι ορθά αλλά να μπορώ να κάθομαι και αραχτα για σειρές και Gaming. Τους ρώτησα αν υπάρχει κάπου στην Αθήνα ή καρέκλα για δοκιμή και μου είπαν ότι δεν υπάρχει. Άρα την αγοράζεις, στην στέλνουν και έχεις 2 βδομάδες να την επιστρέψεις αν δεν σου κάνει. Έχει κανείς εμπειρία με αυτές τις καρέκλες η κάτι γενικά να προτείνει για την χρήση που θέλω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ouzododeka Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Έκανα και εγώ χτες την βόλτα μου στα διάφορα καταστήματα με καρέκλες. Επισκέφτηκα το κατάστημα της Sigma Office (Νέα Φιλαδέλφια) οπου είδα το μοντέλο τους ISEE, το Status Office (Χαλάνδρι) για το μοντελο Black (κοινώς γνωστό ως Ergoaction Ergohuman) και την ΕΚΑ Hellas (Κιφησίας) για τις Steelcase (Amia, Gesture, Leap V2, Series 2). Ήθελα να πάω και στον Δελούδη να δω τις Herman Miller κυρίως απο περιέργια (είπαμε να τα σκάσουμε άλλα 2κ+ για καρέκλα δεν τα δίνω) άλλα δεν πρόλαβα. Γενικώς έχω απαγοητεύτεί πάρα πολυ με την εγχώρια αγορά εργονομικής καρέκλας. Οι περισσότερες καρέκλες (βλέπε όλη τα γκάμα της Sigma, ΘΕΣΙΣ, Ergoaction, Dromeas κλπ) είναι κινέζικες καρέκλες οι οποίες έχουν γίνει rebrand και πωλούνται 3-5 φορές πάνω από την πραγματική τους αξία. Συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς κριτικές όσον αφορά την μακροζωία και την γενικότερη ποιότητα της καρέκλας, όπως πχ με τις καρέκλες της ΘΕΣΙΣ, και αν αποφασίσει να προχωρήσει με αγορά πληρώνει πολλά παραπάνω απ'ότι πραγματικά αξίζει η καρέκλα. Όπως έχει αναφερθεί ήδη στο νήμα, οι καρέκλες της ΘΕΣΙΣ είναι οι κινέζικες Motostuhl οι οποίες ανήκουν στην εταιρεία Maratti (π.χ η Mission της ΘΕΣΙΣ στα €629 πωλείται στα 150 ευρώ το δείγμα στο Alibaba). Λόγω ύπαρξης επαγγελματικού ΑΦΜ είμαι στην διαδικασία αγοράς δείγματος της συγκεκριμένης καρέκλας μέσω Alibaba άλλα το αν και πότε θα έρθει είναι ακόμα άγνωστο. Έχοντας μιλήσει τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της ΘΕΣΙΣ μου είπαν ότι πωλούνται πάνω από χίλια κομμάτια της συγκεκριμένης καρέκλας κάθε χρόνο και άντε να γίνονται 4-5 επιστροφές ετησίως. Πωλητές είναι και αυτοί, σίγουρα να πουλήσουν θέλουν άλλα η ύπαρξη 5ετής εγγύησης μου δίνει κάποιες ελπίδες για την ποιότητα της καρέκλας. Θα γράψω δύο λόγια για την κάθε καρέκλα και το μαγαζί γενικότερα καθώς και τις τιμές που βρήκα. GTChair ISEE (Sigma Office): Αρχική τιμή €980: Το μαγαζί έχει μεγάλη ποικιλία από καρέκλες γραφείου, γενικά καλή εκυπηρέτηση. Η ISEE έιναι η δεύτερη πιο ακριβή τους καρέκλα και είναι αρκετά καλή. Στιβαρή κατασκευή, όμορφη καρέκλα, ποιοτικά υλικά, 5 χρόνια εγγύηση. Κραταέι την οσφυϊκή περιοχή στην σωστή θέση με τον μηχανισμό που λειτουργεί ανάλογα με το βάρος του χρήστη, το οποίο βρήκα σωστά 'ζυγισμένο', ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Έχει ρύθμιση ύψους πλάτης, κλείδωμα και ρύθμιση ανάκλισης, 3D μπράτσα και μηχανισμό synchro. Γενικά θα με έβλεπα να περνάω ώρες πάνω της, το mesh ήταν αρκετά αναπαυτικό και είχε padding περιμετρικά η έδρα για να μην πονάει η πολύωρη χρήση λόγο επαφής με τον σκελετό. Ξεκάθαρα ανώτερη από την Black (Ergohuman) που είδα στο Status Office. Black / Ergoaction Ergohuman (Status Office): Αρχική τιμή €850 στο μαγαζί αλλα υπάρχει και στα €550 πχ στο πλαίσιο) Δεν με ενθουσίασε καθόλου η καρέκλα, ούτε το μαγαζί τους. Σε όλα κατώτερη της ISEE, πολυ μαλακό το στήριγμα οσφυϊκής με αποτέλεσμα η μέση να κυρτώνει. Δεν με έβλεπα να την χρησιμοποιώ (πόσο μάλλον να δίνω €550) άλλα ήταν καλό μέτρο συγκρισής με την ISEE καθώς είναι αρκετά παρόμοιες καρέκλες στον σχεδιασμό τους. Steelcase Gesture (EKA): Γύρω στα €1350 + ΦΠΑ και πωλούνται μόνο με τιμολόγιο σε επαγγελματικό ΑΦΜ. Την βρήκα και εδώ από Γερμανία αρκετά πιο οικονομική. Είδα εκτός από την Gesture και τις Amia, Leap, Series 2 αλλά για μένα η πιο άνετη και πρακτική ήταν η Gesture, με μακράν καλύτερο προσκέφαλο. Είναι γενικά σχεδόν fully customizable οι καρέκλες της Steelcase (χρώμα, υλικό, υλικό βασης, extra lumbar, headrest με η χωρίς κλπ.) και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές. Η τιμή που γράφω πάνω είναι για υφασμάτινη Gesture με headrest, και lumbar support. Γενικά πάρα πολυ ποιοτική καρέκλα άλλα ταυτόχρονα ακριβή και έχω κάποιες επιφυλάξεις για το ύφασμα (λεκιάζει, ζεστό τους καλοκαιρινούς μήνες). Εργονομικά πάντως είναι άριστη, τα μπράτσα φανταστικά και γενικά πολύ όμορφη καρέκλα. Δεν είναι καρέκλα που κάθεσαι και λες 'wow' άλλα είμαι σίγουρος ότι μετά από πολυώρη χρήση κρατάει το σώμα ξεκούραστο. Οι άλλες που δοκίμασα ήταν και αυτές πολύ καλές άλλα δεν με βόλεψαν όσο η Gesture. Η Amia έχει πολύ άνετη έδρα, γενικά πιο πολυθρωνάτη καρέκλα άλλα δεν βγαίνει με headrest δυστυχώς. Η Leap αρκετά παρόμοια με την Gesture άλλα υποκειμενικά προτίμησα την Gesture και έχει και αντικειμενικά καλύτερα μπράτσα και headrest. Όσον αφορά το μαγαζί πολύ εξυπηρετική και με γνώσεις των καρεκλών η πωλήτρια. Αυτά για τις καρέκλες που δοκίμασα, γενικά αν δεν υπήρχε το οικονομικό θα πήγαινα κατευθείαν στην Gesture της Steelcase η οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως εξαιρετική καρέκλα. Αυτή τη στιγμή περιμένω απάντηση από την Maratti ως προς την διαδικασία και το κόστος εισαγωγής του δείγματος από την Κίνα. Αν κάτσει αυτό λογικά εκεί με βλέπω λόγο vfm παρότι δεν την έχω δοκιμάσει. Αν δεν με βολέψει κάπου θα βρω να την δώσω. Γενικά εξακολουθώ να ψάχνω και παραμένω ανοιχτός. Από τη μια το λυπάμαι το χιλιάρικο για Steelcase, από την άλλη ανναρωτιέμαι αν σε 10 χρόνια θα σιχτιρίζω που δεν τα έσκασα για μια από τις καλύτερες καρέκλες. Εξ'άλλου είναι μια επένδυση που σε βάθος χρόνο κάνεις απόσβεση. Γράφωντας τα αυτά κάθομαι χυμένος σε μια καρέκλα δερματίνη απο το πλαίσιο, οπότε νομίζω όπου και αν πάω απο αυτά που έχω αναφέρει θα είναι η μέρα με τη νύχτα. Τουλάχιστον στα 27 μου δεν έχω ακόμα ενοχλήσεις και πόνους, νομίζω το προλαβάινω το κακό! Επεξ/σία 20 Μαΐου 2023 από Ouzododeka 6 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Χωρίς να γνωρίζω κάτι εκ των έσω, η σύγκριση των επωνύμων με τις κινεζικές είναι τουλάχιστον άδικη. Το ότι φτιάχνονται πανομοιότυπες με το ότι είναι ίδιες ποιοτικά και εργονομικά δεν προκύπτει, εκτός αν έχεις δει τις ίδιες καρέκλες να συσκευάζονται σε διαφορετικές συσκευασίες. Ακόμη και το ίδιο εργοστάσιο να τις παράγει, δε σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τα ίδια υλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ouzododeka Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 58 λεπτά πριν, nickol-us είπε Χωρίς να γνωρίζω κάτι εκ των έσω, η σύγκριση των επωνύμων με τις κινεζικές είναι τουλάχιστον άδικη. Το ότι φτιάχνονται πανομοιότυπες με το ότι είναι ίδιες ποιοτικά και εργονομικά δεν προκύπτει, εκτός αν έχεις δει τις ίδιες καρέκλες να συσκευάζονται σε διαφορετικές συσκευασίες. Ακόμη και το ίδιο εργοστάσιο να τις παράγει, δε σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τα ίδια υλικά. Τι εννοείς όταν λές επώνυμη; Σίγουρα συμφωνώ οτι οι Steelcase δεν συγκρίνονται με τις κινέζικες αλλά όλες οι άλλες που ανέφερα (Motosuhl/Thesis, Sigma/GTChair, Black/Ergoaction) είναι 100% κινέζικες. Αυτές σύγκρινα μεταξύ τους. Πιστεύεις ότι οι καρέκλες που πουλάει η Thesis διαφέρουν από αυτές που πουλάει η Maratti μέσω Alibaba? Η Thesis απλά τις εισάγει σε τιμή χοντρικής και τις πουλάει μεμονωμένα. Το ίδιο και η Sigma και όλες οι συναφι εταιρείες. Ίσως κάποιες όπως οι Dromeas να συναρμολογούνται στην Ελλάδα (με κινέζικα εξαρτήματα και υλικά πάντα). Αλλά προσωπικά και μόνο από το site οι καρέκλες του Dromea είναι πανάκριβες για αυτά που (δεν) προσφέρουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 19 ώρες πριν, Ouzododeka είπε Έκανα και εγώ χτες την βόλτα μου στα διάφορα καταστήματα με καρέκλες. Επισκέφτηκα το κατάστημα της Sigma Office (Νέα Φιλαδέλφια) οπου είδα το μοντέλο τους ISEE, το Status Office (Χαλάνδρι) για το μοντελο Black (κοινώς γνωστό ως Ergoaction Ergohuman) και την ΕΚΑ Hellas (Κιφησίας) για τις Steelcase (Amia, Gesture, Leap V2, Series 2). Ήθελα να πάω και στον Δελούδη να δω τις Herman Miller κυρίως απο περιέργια (είπαμε να τα σκάσουμε άλλα 2κ+ για καρέκλα δεν τα δίνω) άλλα δεν πρόλαβα. Γενικώς έχω απαγοητεύτεί πάρα πολυ με την εγχώρια αγορά εργονομικής καρέκλας. Οι περισσότερες καρέκλες (βλέπε όλη τα γκάμα της Sigma, ΘΕΣΙΣ, Ergoaction, Dromeas κλπ) είναι κινέζικες καρέκλες οι οποίες έχουν γίνει rebrand και πωλούνται 3-5 φορές πάνω από την πραγματική τους αξία. Συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς κριτικές όσον αφορά την μακροζωία και την γενικότερη ποιότητα της καρέκλας, όπως πχ με τις καρέκλες της ΘΕΣΙΣ, και αν αποφασίσει να προχωρήσει με αγορά πληρώνει πολλά παραπάνω απ'ότι πραγματικά αξίζει η καρέκλα. Όπως έχει αναφερθεί ήδη στο νήμα, οι καρέκλες της ΘΕΣΙΣ είναι οι κινέζικες Motostuhl οι οποίες ανήκουν στην εταιρεία Maratti (π.χ η Mission της ΘΕΣΙΣ στα €629 πωλείται στα 150 ευρώ το δείγμα στο Alibaba). Λόγω ύπαρξης επαγγελματικού ΑΦΜ είμαι στην διαδικασία αγοράς δείγματος της συγκεκριμένης καρέκλας μέσω Alibaba άλλα το αν και πότε θα έρθει είναι ακόμα άγνωστο. Έχοντας μιλήσει τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της ΘΕΣΙΣ μου είπαν ότι πωλούνται πάνω από χίλια κομμάτια της συγκεκριμένης καρέκλας κάθε χρόνο και άντε να γίνονται 4-5 επιστροφές ετησίως. Πωλητές είναι και αυτοί, σίγουρα να πουλήσουν θέλουν άλλα η ύπαρξη 5ετής εγγύησης μου δίνει κάποιες ελπίδες για την ποιότητα της καρέκλας. Θα γράψω δύο λόγια για την κάθε καρέκλα και το μαγαζί γενικότερα καθώς και τις τιμές που βρήκα. GTChair ISEE (Sigma Office): Αρχική τιμή €980: Το μαγαζί έχει μεγάλη ποικιλία από καρέκλες γραφείου, γενικά καλή εκυπηρέτηση. Η ISEE έιναι η δεύτερη πιο ακριβή τους καρέκλα και είναι αρκετά καλή. Στιβαρή κατασκευή, όμορφη καρέκλα, ποιοτικά υλικά, 5 χρόνια εγγύηση. Κραταέι την οσφυϊκή περιοχή στην σωστή θέση με τον μηχανισμό που λειτουργεί ανάλογα με το βάρος του χρήστη, το οποίο βρήκα σωστά 'ζυγισμένο', ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Έχει ρύθμιση ύψους πλάτης, κλείδωμα και ρύθμιση ανάκλισης, 3D μπράτσα και μηχανισμό synchro. Γενικά θα με έβλεπα να περνάω ώρες πάνω της, το mesh ήταν αρκετά αναπαυτικό και είχε padding περιμετρικά η έδρα για να μην πονάει η πολύωρη χρήση λόγο επαφής με τον σκελετό. Ξεκάθαρα ανώτερη από την Black (Ergohuman) που είδα στο Status Office. Black / Ergoaction Ergohuman (Status Office): Αρχική τιμή €850 στο μαγαζί αλλα υπάρχει και στα €550 πχ στο πλαίσιο) Δεν με ενθουσίασε καθόλου η καρέκλα, ούτε το μαγαζί τους. Σε όλα κατώτερη της ISEE, πολυ μαλακό το στήριγμα οσφυϊκής με αποτέλεσμα η μέση να κυρτώνει. Δεν με έβλεπα να την χρησιμοποιώ (πόσο μάλλον να δίνω €550) άλλα ήταν καλό μέτρο συγκρισής με την ISEE καθώς είναι αρκετά παρόμοιες καρέκλες στον σχεδιασμό τους. Steelcase Gesture (EKA): Γύρω στα €1350 + ΦΠΑ και πωλούνται μόνο με τιμολόγιο σε επαγγελματικό ΑΦΜ. Την βρήκα και εδώ από Γερμανία αρκετά πιο οικονομική. Είδα εκτός από την Gesture και τις Amia, Leap, Series 2 αλλά για μένα η πιο άνετη και πρακτική ήταν η Gesture, με μακράν καλύτερο προσκέφαλο. Είναι γενικά σχεδόν fully customizable οι καρέκλες της Steelcase (χρώμα, υλικό, υλικό βασης, extra lumbar, headrest με η χωρίς κλπ.) και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές. Η τιμή που γράφω πάνω είναι για υφασμάτινη Gesture με headrest, και lumbar support. Γενικά πάρα πολυ ποιοτική καρέκλα άλλα ταυτόχρονα ακριβή και έχω κάποιες επιφυλάξεις για το ύφασμα (λεκιάζει, ζεστό τους καλοκαιρινούς μήνες). Εργονομικά πάντως είναι άριστη, τα μπράτσα φανταστικά και γενικά πολύ όμορφη καρέκλα. Δεν είναι καρέκλα που κάθεσαι και λες 'wow' άλλα είμαι σίγουρος ότι μετά από πολυώρη χρήση κρατάει το σώμα ξεκούραστο. Οι άλλες που δοκίμασα ήταν και αυτές πολύ καλές άλλα δεν με βόλεψαν όσο η Gesture. Η Amia έχει πολύ άνετη έδρα, γενικά πιο πολυθρωνάτη καρέκλα άλλα δεν βγαίνει με headrest δυστυχώς. Η Leap αρκετά παρόμοια με την Gesture άλλα υποκειμενικά προτίμησα την Gesture και έχει και αντικειμενικά καλύτερα μπράτσα και headrest. Όσον αφορά το μαγαζί πολύ εξυπηρετική και με γνώσεις των καρεκλών η πωλήτρια. Αυτά για τις καρέκλες που δοκίμασα, γενικά αν δεν υπήρχε το οικονομικό θα πήγαινα κατευθείαν στην Gesture της Steelcase η οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως εξαιρετική καρέκλα. Αυτή τη στιγμή περιμένω απάντηση από την Maratti ως προς την διαδικασία και το κόστος εισαγωγής του δείγματος από την Κίνα. Αν κάτσει αυτό λογικά εκεί με βλέπω λόγο vfm παρότι δεν την έχω δοκιμάσει. Αν δεν με βολέψει κάπου θα βρω να την δώσω. Γενικά εξακολουθώ να ψάχνω και παραμένω ανοιχτός. Από τη μια το λυπάμαι το χιλιάρικο για Steelcase, από την άλλη ανναρωτιέμαι αν σε 10 χρόνια θα σιχτιρίζω που δεν τα έσκασα για μια από τις καλύτερες καρέκλες. Εξ'άλλου είναι μια επένδυση που σε βάθος χρόνο κάνεις απόσβεση. Γράφωντας τα αυτά κάθομαι χυμένος σε μια καρέκλα δερματίνη απο το πλαίσιο, οπότε νομίζω όπου και αν πάω απο αυτά που έχω αναφέρει θα είναι η μέρα με τη νύχτα. Τουλάχιστον στα 27 μου δεν έχω ακόμα ενοχλήσεις και πόνους, νομίζω το προλαβάινω το κακό! Κάποιες σελίδες πίσω στο θέμα, μέσα στην πανδημία, λέγαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι μόνο η Herman Miller έχει μείνει ως μοναδική επιλογή μετά την εμπειρία όλων μας με καρέκλες από 200 ως 1000 ευρώ. 😂 Στις 15/2/2021 στις 6:58 ΜΜ, kostasgr78 είπε Έτσι όπως πάει με τις «καλές» λύσεις γύρω στα 300-500 ευρώ, να απορρίπτονται για τον έναν ή τον άλλον λόγο ... ... θα καταλήξουμε η μόνη ασφαλής επιλογή να είναι σε καρέκλες των 1500+ ευρώ. 😁 😂 Στις 25/11/2021 στις 1:59 ΜΜ, kostasgr78 είπε Πραγματικά δισεπίλυτη εξίσωση, η αγορά καλής εργονομικής καρέκλας. Στις 1/1/2022 στις 12:33 ΜΜ, kostasgr78 είπε Θα είναι το 2022 η χρονιά που θα εντοπίσουμε σοβαρή εργονομική καρέκλα σε vfm τιμή;😁 Στις 25/3/2022 στις 11:47 ΠΜ, kostasgr78 είπε Μετά από το αρχικό ερώτημα που είχαμε μέσα στο παρόν θέμα «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 500 ευρώ», είχαμε περάσει στο «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 1000 ευρώ». Από ό,τι φαίνεται ούτε σε αυτό το φάσμα υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από ικανοποιημένους χρήστες. Αρχίζει να διαφαίνεται η μετακίνηση στο ερώτημα «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 1500 ευρώ». 😂 Αν δεν απαντηθεί ούτε αυτό, αρχίζουμε πατάμε τη ζώνη των Herman Miller, όπου υπάρχουν ξεκάθαρα θετικές απαντήσεις από πολλούς χρήστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ouzododeka Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Συνεχίστηκε το ψάξιμο σήμερα και είχαμε πρόοδο. Επισκέφτηκα την asset για τις Haworth (Χαλάνδρι), τον Δελούδη για τις Herman Miller (Κιφησιά) και ξαναεπισκέφτηκα την ΕΚΑ για να ξαναδώ τις Steelcase. Ο Δελούδης και οι Herman Miller για μένα είναι ότι πιο υπερτιμημένο στον χώρο της καρέκλας. Η Apple της καρέκλας. Δοκίμασα τις Aeron, Embody, Mirra (1 & 2), Cosm και Lino. Απαγοητεύτηκα με όλες. Συνυπολογίζοντας την τιμή τους, απαγοητεύτηκα διπλά. Η Aeron έχει σκελετό σκληρού πλαστικού που χτυπάει στα μπούτια και στη πλάτη, η Mirra με την πλαστική πλάτη έχει πλάτη ισάξια με πλαστική καρέκλα ταβέρνας (εντάξει, υπερβάλλω αλλά όχι και πολύ..) η Cosm δεν πιάνεται για εργονομική καρέκλα και η Lino είναι μια απλή καρέκλα χωρίς κάτι που να την ξεχωρίζει. Η Embody που είχαν στην έκθεση ήταν κυριολεκτικά 20ετίας, βρώμικη, χαλασμένο το ένα μπράτσο και ντρέπονταν σχεδόν να την δείξουν οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη άλλα στα €2κ+ ούτως η άλλως είναι εκτός budget. Σχεδιαστικά πολύ όμορφες αλλά λειτουργικά και πρακτικά κλάσεις κατώτερες από αυτό που σε προιδεάζει η τιμή τους, τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη και χρήση. Άκυρο οι ΗΜ. Στην ΕΚΑ που ξαναπήγα, καταρχήν οι καρέκλες Leap V2 και Gesture του showroom είναι οι 'διευθυντικές' εκδόσεις τους οι οποίες είναι full leather και δεν έχουν καμία σχέση ούτε σε τιμή ούτε σε αίσθηση με τις υφασμάτινες. Οπότε πρέπει να ζητήσεις να τις δεις σε ύφασμα και σε πάνε στον πάνω όροφο στα γραφεία, σηκώνουν τον Παναγιώτη και την Μάγδα απο τα γραφεία τους και τις δοκιμάζεις όσο στέκονται αυτοί όρθιοι και σε κοιτάνε😂. Anyway, διαπίστωσα ότι για την χρήση μου (εργασία, διάβασμα, gaming, άραγμα) και το σώματότυπο μου (1.85, 75 kg) η Leap V2 με βολεύει καλύτερα άλλα με ανησυχεί το ύφασμα της το οποίο δεν το είδα καθόλου δροσερό. Επίσης το headrest της είναι τραγικό για τέτοια κατηγορία καρέκλας. Πολύ άνετη όμως με πολλές ρυθμίσεις, άνετα και πρακτικά μπράτσα, καλή και ρυθμίσημη υποστήριξη μέσης. Η προσφορά που πήρα για την πιο οικονομική εκδοχή της (χωρίς headrest, ύφασμα, μαύρη αλλά με 4D μπράτσα) βγαίνει στα €950 + ΦΠΑ. Στην asset είναι όμως το ψαχνό. Είδα τις Haworth (Aloha, Zody, Fern) οι οποίες παρότι δεν είναι όσο γνωστές όσο οι HM και Steelcase είναι αντάξιες τους από άποψη ποιότητας. Εκεί βρήκα την πιο VFM καρέκλα που έχω δει μέχρι στιγμής, την Zody η οποία πωλείται σε προσφορά στα €450 + ΦΠΑ. Η ίδια καρέκλα στην Αμερική ξεκινάει στα $913 + ΦΠΑ! Μιλάμε για την καρέκλα που χρησιμοποιεί η Google σε όλα της τα γραφεία, μια καρέκλα που έχει προβληθεί σε πολλές ταινίες (σας λέω λίγο το ποίημα του πωλητή) και είναι πάνω απο 30 χρόνια στην αγορά, πιστοποιημένη από τον οργανισμό ορθοπεδικών της Αμερικής κλπ κλπ. Μου άρεσε σαν καρέκλα, ήταν άνετη, καλό μαξιλάρι, καλή υποστήριξη στην μέση ΑΛΛΑ είναι ξεκάθαρα task chair και δεν κάνει για την χρήση που την θέλω εγώ. Σταματαέι αρκετά χαμηλά η πλάτη και έχει σκληρό πλαστικό σκελετό πίσω από το δίχτυ οπότε λίγο να γείρεις προς τα πίσω χτυπάει στις ωμοπλάτες. Αν την ήθελα μόνο για εργασιακή καρέκλα θα πήγαινα εδώ με κλειστά τα μάτια. Τέλος, βρήκα την καρέκλα που μάλλον με βλέπω να αγοράζω μετά από την Οδδύσεια μου, την Fern. Από όλες τις καρέκλες που δοκίμασα έχει μακράν την πιο άνετη πλάτη που σε αγκαλίαζει και σε στηρίζει ταυτόχρονα εκεί που πρέπει (με adjustable lumbar), πολύ άνετο μαξιλλάρι, τίμια 4D μπράτσα, και κάποιες ρυθμίσεις που δεν είχαν οι άλλες όπως το forward tilt της έδρας. Επίσης είναι πανέμορφη καρέκλα και βγαίνει σε άπειρα χρώματα, συνδυασμούς, υλικά κλπ που μπορεί κανείς να τα δει εδω. Από τιμή είναι και αυτή κάπου στο χιλιάρικο + ΦΠΑ για την εκδοχή με Lumbar, χωρίς headrest, και με βασικά υφάσματα. Μεγάλο θετικό επίσης ότι η πλάτη είναι απο μαξιλαρωτό mesh το οποίο κρατάει την πλάτη δροσερή σε σχέση με τις full ύφασμα Steelcase. Το μόνο ανυσχητικό είναι ότι όταν ρυθμίζεις το βάθος της έδρας και την βγάζεις προς τα έξω δημιουργείται ένα κενό ανάμεσα σε πλάτη και έδρα το οποίο σημαίνει αν είσαι ψηλός ότι μπορεί να αιωρείσαι και λίγο. Εγώ νομίζω στα 185 είμαι οριακά. Κατα τα άλλα πάρα πολύ δυνατή καρέκλα με ποιτικά υλικά και στιβαρή κατασκευή. Ένα επιπλέον πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα με τις καρέκλες είναι οι πολιτικές επιστροφών οι οποίες κυριολεκτικά δεν υπάρχουν. Στην Αμερική αγοράζεις την καρέκλα και έχεις 30 ημέρες να την επιστρέψεις αν δεν σου κάνει (με κόστος της εταιρείας). Εδώ αν δεν σου αρέσει δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ούτε στις Steelcase ούτε στις Haworth. Επίσης, οι εγγυήσεις στην Ευρώπη είναι κατά πολύ κατώτερες αυτών της Αμερικής. Στις Haworth π.χ. στην Αμερική δίνουν εγγύηση 12 χρόνων για τα μηχανικά μέρη και 5 χρόνων για τα υφάσματα. Στην Ευρώπη η εγγύηση είναι 5 χρόνια στα μηχανικά και 2(!) στα υφάσματα. Και αν χρειαστεί να σταλεί π.χ. στην Πολωνία που είναι το εργοστάσιο δεν ξέρω καν αν αναλαμβάνει τα έξοδα η εταιρεία. Άρα δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, και κατόπιν πρόταση του πωλητή, θα πάω μια μέρη στην asset με το laptop να κάτσω 2-3 ώρες στην καρέκλα να δω πως θα την νιώσω στην πολύωρη χρήση και αν είναι όλα εντάξει θα την παραγγείλω επιτόπου (θα την έχουν τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου απ'ότι μου είπαν). Αν δεν με βολέψει τότε λογικά θα πάω στην Leap V2 της Steelcase. Αυτά από μένα για τώρα, ελπίζω στο επόμενο update να σας πω τι επιτέλους αποφάσισα! TL;DR: Η καλύτερη VFM εργασική εργονομική καρέκλα στην ελληνική αγόρα (που την έχω ψάξει εξωνυχιστικά) είναι η Haworth Zody διαθέσιμη μέσω της asset στα €450 + ΦΠΑ. Η καλύτερη (επιφυλακτικά) για την χρήση που θέλω (εργασία, διάβασμα, gaming, ταινίες κλπ.) και το σωματότυπο μου (1.85, 75 kg) είναι οι Steelcase Leap V2 και Haworth Fern, και οι δύο γύρω στα €950 + ΦΠΑ. 5 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wayward Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, Ouzododeka είπε Συνεχίστηκε το ψάξιμο σήμερα και είχαμε πρόοδο. Επισκέφτηκα την asset για τις Haworth (Χαλάνδρι), τον Δελούδη για τις Herman Miller (Κιφησιά) και ξαναεπισκέφτηκα την ΕΚΑ για να ξαναδώ τις Steelcase. Ο Δελούδης και οι Herman Miller για μένα είναι ότι πιο υπερτιμημένο στον χώρο της καρέκλας. Η Apple της καρέκλας. Δοκίμασα τις Aeron, Embody, Mirra (1 & 2), Cosm και Lino. Απαγοητεύτηκα με όλες. Συνυπολογίζοντας την τιμή τους, απαγοητεύτηκα διπλά. Η Aeron έχει σκελετό σκληρού πλαστικού που χτυπάει στα μπούτια και στη πλάτη, η Mirra με την πλαστική πλάτη έχει πλάτη ισάξια με πλαστική καρέκλα ταβέρνας (εντάξει, υπερβάλλω αλλά όχι και πολύ..) η Cosm δεν πιάνεται για εργονομική καρέκλα και η Lino είναι μια απλή καρέκλα χωρίς κάτι που να την ξεχωρίζει. Η Embody που είχαν στην έκθεση ήταν κυριολεκτικά 20ετίας, βρώμικη, χαλασμένο το ένα μπράτσο και ντρέπονταν σχεδόν να την δείξουν οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη άλλα στα €2κ+ ούτως η άλλως είναι εκτός budget. Σχεδιαστικά πολύ όμορφες αλλά λειτουργικά και πρακτικά κλάσεις κατώτερες από αυτό που σε προιδεάζει η τιμή τους, τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη και χρήση. Άκυρο οι ΗΜ. Στην ΕΚΑ που ξαναπήγα, καταρχήν οι καρέκλες Leap V2 και Gesture του showroom είναι οι 'διευθυντικές' εκδόσεις τους οι οποίες είναι full leather και δεν έχουν καμία σχέση ούτε σε τιμή ούτε σε αίσθηση με τις υφασμάτινες. Οπότε πρέπει να ζητήσεις να τις δεις σε ύφασμα και σε πάνε στον πάνω όροφο στα γραφεία, σηκώνουν τον Παναγιώτη και την Μάγδα απο τα γραφεία τους και τις δοκιμάζεις όσο στέκονται αυτοί όρθιοι και σε κοιτάνε😂. Anyway, διαπίστωσα ότι για την χρήση μου (εργασία, διάβασμα, gaming, άραγμα) και το σώματότυπο μου (1.85, 75 kg) η Leap V2 με βολεύει καλύτερα άλλα με ανησυχεί το ύφασμα της το οποίο δεν το είδα καθόλου δροσερό. Επίσης το headrest της είναι τραγικό για τέτοια κατηγορία καρέκλας. Πολύ άνετη όμως με πολλές ρυθμίσεις, άνετα και πρακτικά μπράτσα, καλή και ρυθμίσημη υποστήριξη μέσης. Η προσφορά που πήρα για την πιο οικονομική εκδοχή της (χωρίς headrest, ύφασμα, μαύρη αλλά με 4D μπράτσα) βγαίνει στα €950 + ΦΠΑ. Στην asset είναι όμως το ψαχνό. Είδα τις Haworth (Aloha, Zody, Fern) οι οποίες παρότι δεν είναι όσο γνωστές όσο οι HM και Steelcase είναι αντάξιες τους από άποψη ποιότητας. Εκεί βρήκα την πιο VFM καρέκλα που έχω δει μέχρι στιγμής, την Zody η οποία πωλείται σε προσφορά στα €450 + ΦΠΑ. Η ίδια καρέκλα στην Αμερική ξεκινάει στα $913 + ΦΠΑ! Μιλάμε για την καρέκλα που χρησιμοποιεί η Google σε όλα της τα γραφεία, μια καρέκλα που έχει προβληθεί σε πολλές ταινίες (σας λέω λίγο το ποίημα του πωλητή) και είναι πάνω απο 30 χρόνια στην αγορά, πιστοποιημένη από τον οργανισμό ορθοπεδικών της Αμερικής κλπ κλπ. Μου άρεσε σαν καρέκλα, ήταν άνετη, καλό μαξιλάρι, καλή υποστήριξη στην μέση ΑΛΛΑ είναι ξεκάθαρα task chair και δεν κάνει για την χρήση που την θέλω εγώ. Σταματαέι αρκετά χαμηλά η πλάτη και έχει σκληρό πλαστικό σκελετό πίσω από το δίχτυ οπότε λίγο να γείρεις προς τα πίσω χτυπάει στις ωμοπλάτες. Αν την ήθελα μόνο για εργασιακή καρέκλα θα πήγαινα εδώ με κλειστά τα μάτια. Τέλος, βρήκα την καρέκλα που μάλλον με βλέπω να αγοράζω μετά από την Οδδύσεια μου, την Fern. Από όλες τις καρέκλες που δοκίμασα έχει μακράν την πιο άνετη πλάτη που σε αγκαλίαζει και σε στηρίζει ταυτόχρονα εκεί που πρέπει (με adjustable lumbar), πολύ άνετο μαξιλλάρι, τίμια 4D μπράτσα, και κάποιες ρυθμίσεις που δεν είχαν οι άλλες όπως το forward tilt της έδρας. Επίσης είναι πανέμορφη καρέκλα και βγαίνει σε άπειρα χρώματα, συνδυασμούς, υλικά κλπ που μπορεί κανείς να τα δει εδω. Από τιμή είναι και αυτή κάπου στο χιλιάρικο + ΦΠΑ για την εκδοχή με Lumbar, χωρίς headrest, και με βασικά υφάσματα. Μεγάλο θετικό επίσης ότι η πλάτη είναι απο μαξιλαρωτό mesh το οποίο κρατάει την πλάτη δροσερή σε σχέση με τις full ύφασμα Steelcase. Το μόνο ανυσχητικό είναι ότι όταν ρυθμίζεις το βάθος της έδρας και την βγάζεις προς τα έξω δημιουργείται ένα κενό ανάμεσα σε πλάτη και έδρα το οποίο σημαίνει αν είσαι ψηλός ότι μπορεί να αιωρείσαι και λίγο. Εγώ νομίζω στα 185 είμαι οριακά. Κατα τα άλλα πάρα πολύ δυνατή καρέκλα με ποιτικά υλικά και στιβαρή κατασκευή. Ένα επιπλέον πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα με τις καρέκλες είναι οι πολιτικές επιστροφών οι οποίες κυριολεκτικά δεν υπάρχουν. Στην Αμερική αγοράζεις την καρέκλα και έχεις 30 ημέρες να την επιστρέψεις αν δεν σου κάνει (με κόστος της εταιρείας). Εδώ αν δεν σου αρέσει δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ούτε στις Steelcase ούτε στις Haworth. Επίσης, οι εγγυήσεις στην Ευρώπη είναι κατά πολύ κατώτερες αυτών της Αμερικής. Στις Haworth π.χ. στην Αμερική δίνουν εγγύηση 12 χρόνων για τα μηχανικά μέρη και 5 χρόνων για τα υφάσματα. Στην Ευρώπη η εγγύηση είναι 5 χρόνια στα μηχανικά και 2(!) στα υφάσματα. Και αν χρειαστεί να σταλεί π.χ. στην Πολωνία που είναι το εργοστάσιο δεν ξέρω καν αν αναλαμβάνει τα έξοδα η εταιρεία. Άρα δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, και κατόπιν πρόταση του πωλητή, θα πάω μια μέρη στην asset με το laptop να κάτσω 2-3 ώρες στην καρέκλα να δω πως θα την νιώσω στην πολύωρη χρήση και αν είναι όλα εντάξει θα την παραγγείλω επιτόπου (θα την έχουν τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου απ'ότι μου είπαν). Αν δεν με βολέψει τότε λογικά θα πάω στην Leap V2 της Steelcase. Αυτά από μένα για τώρα, ελπίζω στο επόμενο update να σας πω τι επιτέλους αποφάσισα! TL;DR: Η καλύτερη VFM εργασική εργονομική καρέκλα στην ελληνική αγόρα (που την έχω ψάξει εξωνυχιστικά) είναι η Haworth Zody διαθέσιμη μέσω της asset στα €450 + ΦΠΑ. Η καλύτερη (επιφυλακτικά) για την χρήση που θέλω (εργασία, διάβασμα, gaming, ταινίες κλπ.) και το σωματότυπο μου (1.85, 75 kg) είναι οι Steelcase Leap V2 και Haworth Fern, και οι δύο γύρω στα €950 + ΦΠΑ. Καταρχάς ευχαριστούμε για το αναλυτικότατο info. Προσωπικά από το λίγο που τις δοκίμασα πιο βολική μου φάνηκε η Soji αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό καθώς έχω σωματικές ιδιαιτερότητες, επόμενη ήταν η Fern και μετά η Zody. Θα πάω και εγώ μέσα στις επόμενες ημέρες με laptop να δουλέψω 1-2 ώρες εκεί να καθήσω από μισή ώρα σε κάθε μία να βγάλω λίγο πιο ασφαλές συμπέρασμα. Πολύ ευγενικοί στην Asset και όντως φαίνεται να έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ouzododeka Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Wayward είπε Καταρχάς ευχαριστούμε για το αναλυτικότατο info. Προσωπικά από το λίγο που τις δοκίμασα πιο βολική μου φάνηκε η Soji αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό καθώς έχω σωματικές ιδιαιτερότητες, επόμενη ήταν η Fern και μετά η Zody. Θα πάω και εγώ μέσα στις επόμενες ημέρες με laptop να δουλέψω 1-2 ώρες εκεί να καθήσω από μισή ώρα σε κάθε μία να βγάλω λίγο πιο ασφαλές συμπέρασμα. Πολύ ευγενικοί στην Asset και όντως φαίνεται να έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά. Δυστυχώς δεν την δοκίμασα την Soji (ξεχάστηκα) αλλά απ'ότι βλέπω είναι παρόμοια με την Zody σε πολλά χαρακτηριστικά της. Σου έδωσαν προσφορά για την Soji? Ρωτάω επειδή στο Αμερικάνικο site η Soji ξεκινάει στα $641 ενώ η Zody στα $913. Αν στην asset είναι έστω κοντά η τιμή τότε νομίζω είναι ξεκάθαρα καλύτερη από άποψη vfm η Zody. Αν και κοιτάζοντας την Soji το πάνω μέρος της πλάτης κάνει μια καπύλη προς τα πίσω που σημαίνει οτί μπορεί το θέμα που είχα με τον σκελετό της Zody να χτυπάει στην ωμοπλάτη να μην υπάρχει με την Soji. Σίγουρα θα την δοκιμάσω όταν ξαναπάω αλλά μου φαίνεται οτί και αυτή είναι ξεκάθαρα task chair, δηλαδή για άραγμα, gaming κλπ. να μην βολεύει. Όσο για την Fern πήρα προσφορά (με lumbar, χωρις headrest, μεταλλική βάση) που θέλω και βγαίνει €1155 + ΦΠΑ (€1070 με πλαστική βάση). Ξεφεύγει λίγο η τιμή αλλά νομίζω μπορώ να με πείσω να τα δώσω αν στην δοκιμή δω ότι με βολεύει και στην πολύωρη χρήση. Επίσης έκανα λάθος στην τιμή της Leap V2, τελικά είναι στα €1023 + ΦΠΑ. Άρα και πάλι κοντά είναι με την Fern. Είδα επίσης ότι υπάρχει στο εταιρικό e-shop της Haworth μια πολύ βασική Fern (ολόμαυρη, πλαστική βάση, χωρίς lumbar) στα €1100 αλλά με ΦΠΑ μέσα και έξοδα αποστολής. Δηλαδή χωρίς ΦΠΑ θα μου βγέι στα €895, και αγοράζεις απευθείας από Haworth (το οποίο δεν ξέρω τι διαφορά έχει σχετικά με την εγγύηση και την εξυπηρέτηση πελατών). Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι το χρειάζεται το Lumbar η καρέκλα και δεν ξέρω αν είναι εφικτό να προστεθεί σε δεύτερο χρόνο και αν αξίζει τον κόπο. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2023 από Ouzododeka Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wayward Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Ouzododeka είπε Δυστυχώς δεν την δοκίμασα την Soji (ξεχάστηκα) αλλά απ'ότι βλέπω είναι παρόμοια με την Zody σε πολλά χαρακτηριστικά της. Σου έδωσαν προσφορά για την Soji? Ρωτάω επειδή στο Αμερικάνικο site η Soji ξεκινάει στα $641 ενώ η Zody στα $913. Αν στην asset είναι έστω κοντά η τιμή τότε νομίζω είναι ξεκάθαρα καλύτερη από άποψη vfm η Zody. Αν και κοιτάζοντας την Soji το πάνω μέρος της πλάτης κάνει μια καπύλη προς τα πίσω που σημαίνει οτί μπορεί το θέμα που είχα με τον σκελετό της Zody να χτυπάει στην ωμοπλάτη να μην υπάρχει με την Soji. Σίγουρα θα την δοκιμάσω όταν ξαναπάω αλλά μου φαίνεται οτί και αυτή είναι ξεκάθαρα task chair, δηλαδή για άραγμα, gaming κλπ. να μην βολεύει. Όσο για την Fern πήρα προσφορά (με lumbar, χωρις headrest, μεταλλική βάση) που θέλω και βγαίνει €1155 + ΦΠΑ (€1070 με πλαστική βάση). Ξεφεύγει λίγο η τιμή αλλά νομίζω μπορώ να με πείσω να τα δώσω αν στην δοκιμή δω ότι με βολεύει και στην πολύωρη χρήση. Επίσης έκανα λάθος στην τιμή της Leap V2, τελικά είναι στα €1023 + ΦΠΑ. Άρα και πάλι κοντά είναι με την Fern. Είδα επίσης ότι υπάρχει στο εταιρικό e-shop της Haworth μια πολύ βασική Fern (ολόμαυρη, πλαστική βάση, χωρίς lumbar) στα €1100 αλλά με ΦΠΑ μέσα και έξοδα αποστολής. Δηλαδή χωρίς ΦΠΑ θα μου βγέι στα €895, και αγοράζεις απευθείας από Haworth (το οποίο δεν ξέρω τι διαφορά έχει σχετικά με την εγγύηση και την εξυπηρέτηση πελατών). Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι το χρειάζεται το Lumbar η καρέκλα και δεν ξέρω αν είναι εφικτό να προστεθεί σε δεύτερο χρόνο και αν αξίζει τον κόπο. Η Soji αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου στα 700€ και πάνω ανάλογα με τα υφάσματα κλπ. Σίγουρα η Zody φαίνεται να είναι πιο VFM αλλά εξαρτάται πολύ από το σωματότυπο και τις ανάγκες σου. Στη Fern μου άρεσε πάρα πολύ η πλάτη αλλά ξεφεύγει από το budget που είχα αρχικά στο μυαλό μου δηλαδή γύρω στα 700€ Η Soji πάντως θα δεις πως μάλλον έχει και το μεγαλύτερο και με επιλογές recline από τις άλλες οπότε θεωρώ πως μια χαρά είναι και για άραγμα, gaming (διότι και εγώ δεν τη θέλω μόνο για εργασία). Σίγουρα θα σχηματίσω καλύτερη άποψη όταν καθίσω για περισσότερη ώρα. Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει τη Leap ή Series 1/2 αλλά φοβάμαι μήπως μπερδευτώ περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Allan-Wake Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω την Steelcase Reply. Δεν θελω η πλατη να ειναι ουτε ισια (οπως ειναι πχ στην ικεα μαρκους) αλλα ουτε η πλατη να εχει κουρβα οπως του αμαξιου, πχ Anda. Δεν την αλλαζω για καμια, ουτε για την herman miller aeron που ειχα στη δουλεια. Επισης προσοχη στις καρεκλες με δίχτυ, ειναι σαν να κραταει αντισταση με το βαρος σου, λες και τις φτιαξανε για να ειναι ο εργαζομενος στην τσιτα , να μην μπορει να αραξει και να χαλαρωσει!!! Επεξ/σία 24 Μαΐου 2023 από Allan-Wake 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα