aelo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλημέρα, Το remote working φαίνεται να μένει, οπότε ήρθε η ώρα για επένδυση και να πάρει σύνταξη η Markus. Το budget, ας πούμε ότι είναι ως 800€. Απ' αυτά που βλέπω, σε μια λογική τιμή, είναι η ergohuman. Ξέρετε αν κάποιο Πλαίσιο την έχει σε έκθεση; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; (Που να μπορώ να το δοκιμάσω κάπου στην Αθήνα, δεν παίζει να πάρω στα τυφλά) Την έχει το Πλαίσιο συντάγματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Είμαι και εγώ σε αναζήτηση καρέκλας αυτή την περίοδο. Τελικά κατέληξα σε μια εφεδρική του Πλαισίου μέχρι να πάρω οριστικά μια ποιοτική πάνω από τα 200€. Δεν χρειάζεται να γράψω σεντόνια. Δύο πράγματα τελικά έχουν σημασία για μια άνετη καρέκλα: 1) Παραμετροποίηση 2) Ύπαρξη στηρίγματος μέσης. Το πρώτο σημαίνει όσο το δυνατόν περισσότερους μηχανισμούς προσαρμογής. Για τη θέση της έδρας σε σχέση με την πλάτη. Για το ύψος από το πάτωμα. Για το ύψος των armrests. Για το ύψος και το βάθος του στηρίγματος της μέσης. Για το ύψος, το βάθος και την κλίση του headrest. Γιατί κάθε σώμα είναι διαφορετικό και η παραμικρή αλλαγή από μοντέλο σε μοντέλο κάνει όλη την διαφορά. Το δεύτερο αναφέρεται σε ΣΥΜΠΑΓΕΣ στήριγμα μέσης. Όχι πλέγματα τύπου Ergohuman που με την πάροδο του χρόνου χαλαρώνουν και εμφανίζουν από την πρώτη στιγμή ανομοιογένεια και ανεπάρκεια στην πίεση επάνω στον κορμό. Με απλά λόγια καρέκλες τύπου Ergoaction, Nec, Sigmaoffice. Ακόμα και εργονομικές του Πλαισίου αν δεν υπάρχει φόβος για την ποιότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
9-11 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 32 λεπτά πριν, camel555 είπε Μέγεθος συνολικής επιφάνειας: 48 x 28cm. "Ωφέλιμο" πλάτος (λόγω της νίκελ βάσης) είναι 40cm. Υπεραρκετό μέγεθος για πόδι με 46 νούμερο παπούτσι. Το ύψος της επιφάνειας είναι στα 8cm περίπου από το έδαφος, σε επίπεδη θέση άνευ κλίσεως. Μοίρες δεν ξέρω να μετράω λόγω Γ δέσμης 😆 . Πάντως έρχεται αρκετά κάθετα (σούζα). Η κλίση ρυθμίζεται ακριβώς εκεί που εσύ θέλεις, ασκώντας την σχετική πίεση με τα πόδια. Όπως προαναφέρθηκε, κατ' εμέ είναι το καλύτερο υποπόδιο μια και είναι active και όχι στατικό, αφού σου επιτρέπει να ξεκουράζεις τις αρθρώσεις σου πατώντας-ασκώντας πίεση με τα δυο σου πόδια σε αυτό. Και έχει αρκετή αντίσταση (feedback). Θυμίζει σε φιλοσοφία τις παλιές χειροκίνητες ραπτομηχανές με το μεταλλικό πάτωμα όπου έπρεπε να πατάς για να δουλέψει. Στα σχόλια στο eshop γράφει κάποιος ότι "δεν ρυθμίζεται ακριβώς η κλίση του". Εγώ σε 2 τεμάχια δεν έχω καθόλου αυτό το πρόβλημα, με έντονη χρήση δεν έχει χαλαρώσει καθόλου η αντίσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Και η αντίσταση επιτυγχάνεται με τις 2 οπές που έχει η ξύλινη επιφάνεια και επιτρέπει την ελεύθερη κίνησή της πάνω στις 2 γωνίες της μεταλλικής βάσης. Απλή ιδέα για αυτό και τόσο επιτυχημένη. Μέχρι και αρνητική κλίση επιτρέπει... Εντάξει, με πείσατε, παραγγέλνω. Ειδικά ο παραλληλισμός με τη ραπτομηχανή με έστειλε. Γνωρίζω ακριβώς την αίσθηση καθώς είχε μία τέτοια (μάρκας Singer αν θυμάμαι καλά) η γιαγιά μου. Ένα μασίφ «πράμα», α-σή-κω-το. Ο ορισμός της στιβαρής κατασκευής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δοκίμασα χθες την ergohuman. Πολύ καλή μου φάνηκε. 2 παρατηρήσεις: 1) το στήριγμα του κεφαλιού είναι οριακά, θα το ήθελα λίγο ψηλότερο σε τελείως όρθια θέση, είμαι 1.89 2) λίγο φοβάμαι το mesh στην έδρα για το αν θα αντέξει. Θα στείλω mail να μου πουν τι καλύπτει η εγγύηση, αν δεν βρω κάτι άλλο και η εγγύηση είναι καλή θα την τσιμπήσω. Το Σάββατο θα πάω να δω στην sigma office τι παίζει (πείτε κάνα καλό καφέ Νέα Φιλαδέλφεια 😁 ). Αν έχετε κάποιο άλλο μαγαζί υπόψιν στείλτε να περάσω κι από κει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Στις 15/1/2022 στις 1:41 ΠΜ, kostasgr78 είπε Κι εγώ που έχω πάνω από 1 χρόνο που ψάχνω πού να πάω μετά από ΙΚΕΑ Markus, μέχρι 500 ευρώ (όπως έχω γράψει παραπάνω στο θέμα), βλέπω ότι δεν υπάρχουν σοβαρές λύσεις. Οπότε, ναι, το ερώτημα είναι καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι 1000 ευρώ. Μετά από το αρχικό ερώτημα που είχαμε μέσα στο παρόν θέμα «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 500 ευρώ», είχαμε περάσει στο «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 1000 ευρώ». Από ό,τι φαίνεται ούτε σε αυτό το φάσμα υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από ικανοποιημένους χρήστες. Αρχίζει να διαφαίνεται η μετακίνηση στο ερώτημα «καλές εργονομικές καρέκλες μέχρι τα 1500 ευρώ». 😂 Αν δεν απαντηθεί ούτε αυτό, αρχίζουμε πατάμε τη ζώνη των Herman Miller, όπου υπάρχουν ξεκάθαρα θετικές απαντήσεις από πολλούς χρήστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Η καρέκλα, ως γνωστόν, γίνεται εργονομική από τα λεφτά που δίνεις. Όχι από τη σχεδίασή της και την έξυπνη χρήση υλικών. Οπότε ναι, γιατί όχι και 2.000€ για καρέκλα. Χωρίς καμία δοκιμή κιόλας, αφού όντας ακριβή θα είναι 100% και καλή για τον καθένα προσωπικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retrial Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω εργονομική καρέκλα για το γραφείο μου (είμαι χρόνια με μια απλή καρέκλα σαλονιού - οπότε οι προσδοκίες μου είναι μεγάλες) και είμαι ανάμεσα στις παρακάτω καρέκλες με budget 250-350: ΘΕΣΙΣ M5 (Black-Ανθρακί)(€269.00) (Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι οι ΘΕΣΙΣ είναι οι κινέζικες MOTOSTUHL η οποία εταιρία ανήκει στην MARATTI) GreenOffice STAY (430,00€+ΦΠΑ) (περιμένω πληροφορίες σχετικά με την τιμή της και τις επιλογές που μπορώ να κάνω, διότι στο site τους λέει "Αποτελεί προϊόν ειδικής κατασκευής. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το προϊόν σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές". Μόλις με ενημέρωσαν 430,00€+ΦΠΑ και ανεβαίνει ανάλογα με την επένδυση ,τι τύπο ρυθμιζόμενων μπράτσων θα έχει και τι βάση. Στο παρακάτω link υπάρχει στο τέλος της σελίδας configurator ώστε να το φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Οπότε άκυρο, εκτός εάν είναι τόσο καλή που να αξίζει τα λεφτά αυτά σε σχέση με τις άλλες. ErgoPro (289,00€) Sigma Exist (295 € + ΦΠΑ) Mark Adler Expert 6.0 (252,00 €) Ravenna Claudia (Μαύρη) (169,99€) Anda Seat Throne (Black) (350€) Anda Seat Dark Knight (325€)( Έχει δερματίνη όποτε είναι τελευταία επιλογή.) Πιο πολύ τείνω στην ΘΕΣΙΣ φαίνεται ποιοτική, εφόσον η STAY είναι πάνω απο το budget μου. Έχω ύψος ~1.76 και βάρος ~75. Προτιμώ καρέκλες με δίχτυ ή έστω ύφασμα και όχι δερματίνη λόγο ζέστης. Έχετε κάποια άλλη να μου προτείνεται ή κάποια γνώμη για τις παραπάνω, ποία από αυτές αξίζει τα χρήματα της περισσότερο; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Retrial 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Στις 10/3/2022 στις 6:12 ΜΜ, kostasgr78 είπε Πήρα τελικά αυτή. Σαν πρώτη χρήση, σαφώς μεγαλύτερη ελευθερία και προσαρμογή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, από τη Markus. Μετακινείται το κάθισμα μπρος-πίσω και δίνει ελευθερία πόσο θα πλησιάσεις την πλάτη, ανάλογα με το μέγεθός σου. Επίσης, το μαξιλαράκι στήριξης της μέσης, προσφέρει κι αυτό την ελευθερία να επιλέξεις σε ποιό ύψος. Τα χερούλια έχουν κι αυτα την ελευθερία τους, πάνω-κάτω και μέσα-έξω, αλλά η πλαστική επιφάνειά τους εκεί που ακουμπούν τα χέρια, είναι σκληρή σε σχέση με το αναπαυτικό αφρώδες υλικό της δερμάτινης Markus. Θεωρώ ότι σαν επιφάνεια σίγουρα προτιμώ κάτι αφρώδες εκεί και όχι σκληρό πλαστικό. Συνολικά, θεωρώ ότι είναι ανώτερη καρέκλα (σαν πρώτη εμπειρία) από την Markus, ιδίως για ψηλότερους (1.90+-), που η Markus είχε σε λάθος θέση την καμπύλη μέσης. Δεν μπορώ να δω καλύτερη λύση στα 200 ευρώ, κι έτσι κατέληξα σε αυτή. Και στα 300 που είχα πάει σε Anda Seat Kaizer II, πεταμένα χρήματα για προβληματικές λύσεις εργονομικής καρέκλας. Εν καιρώ, θα επανέρθω με πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Επανέρχομαι για την Jarvfjallet. Σίγουρα καλύτερη από την Markus, σε διάφορα θέματα. Έχει βαθμούς ελευθερίας αρκετούς. Ωστόσο, δεν την θεωρώ και πάλι καρέκλα που θα τη σύστηνα με κλειστά μάτια. Περίεργο στήσιμο συνολικά. Επίσης, κάνει κάτι περίεργα τριξίματα, που δεν τα περίμενα για πρώτο μήνα χρήσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Στις 13/4/2022 στις 12:02 ΠΜ, kostasgr78 είπε Επανέρχομαι για την Jarvfjallet. Σίγουρα καλύτερη από την Markus, σε διάφορα θέματα. Έχει βαθμούς ελευθερίας αρκετούς. Ωστόσο, δεν την θεωρώ και πάλι καρέκλα που θα τη σύστηνα με κλειστά μάτια. Περίεργο στήσιμο συνολικά. Επίσης, κάνει κάτι περίεργα τριξίματα, που δεν τα περίμενα για πρώτο μήνα χρήσης. Αμέλησα να προσθέσω ότι η Jarvfjallet έχει λιγότερο αναπαυτικό κάθισμα από την Markus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoulke Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Εχετε να προτεινετε μια καρεκλα μεχρι 200ε μαξ για πολυωρη χρηση στον υπολογιστη? Ειμαι 190 και 110 κιλα , οποτε θελω να ειναι λιγο ανετη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gapart Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Στις 6/3/2022 στις 4:18 ΜΜ, Giorgos_00 είπε Καλησπέρα και από εμένα, πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η συζήτηση σε αυτό το θέμα! Είμαι σε αναζήτηση καρέκλας έως 300 ευρώ. Αρχικά είχα καταλήξει στην Kaiser II της Anda , την οποία δοκίμασα και ομολογώ ότι μου φάνηκε πολύ αναπαυτική. Εξετάζω όμως και το ενδεχόμενο εργονομικής καρέκλας γραφείου (και όχι gaming). Διάβασα διάφορες απόψεις και προτάσεις, και στο budget μου νομίζω με καλύπτουν μοντέλα της ErgoAction. Πιο συγκεκριμένα προσανατολίζομαι στα: ErgoPro ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ERGOPRO - ErgoAction Oklahoma ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ OKLAHOMA PDH - ΜΑΥΡΗ - ErgoAction και μετά Edge ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ EDGE - ErgoAction Lato ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ LATO - ErgoAction Η ερώτηση λοιπόν είναι: γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που μπορώ να τις δοκιμάσω; Ευχαριστώ Φίλε μου καλησπέρα. Τελικά που κατέληξες; Ψάχνω για καρέκλα και γω και κλείνω προς ergoaction σε κάνα 2 μοντέλα που είδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kizonis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου εχουν δωσει εταιρικο budget 300 ευρω για καρεκλα εργασιας απο το σπιτι (που παει μεχρι 330 αν ειναι απολυτως απαραιτητο) και πρεπει να εχω βρεθει σε αυτο το ποστ καμια 30αρια φορες τις τελευταιες 5-6 μερες. Αναβαθμιζω απο IKEA Renberget οποτε δυσκολα θα απογοητευτω, αλλα εχω και τα θεματακια μου με τη μεση οποτε θελω κατι που να μην την επιβαρυνει. Ειμαι 1.86 και 88 κιλα, και οι μονες καρεκλες που εχω καταφερει να βρω για να δοκιμασω ειναι οι ΘΕΣΙΣ στο Ηρακλειο. Ο υπαλληλος του καταστηματος πολυ κατατοπιστικος και εξυπηρετικος, η Μ5 φαινεται να με καλυπτει μεσες ακρες, αλλα ισως τις λειπουν καποια features που θα μου ηταν πολυ χρησιμα (πχ 3D μπρατσα και, αν θυμαμαι καλα, δεν εχει ρυθμιση καθισματος σε βαθος). Δοκιμασα και δυο σε ενα καταστημα SATO/Entos αλλα δεν μου κανανε καθολου. Οποτε βρισκομαι αναμεσα στις εξης: 1. ΘΕΣΙΣ Μ5 (με το προσκεφαλο και την επενδυση στη θεση, δυστυχως μονο η πλαστικη βαση ειναι διαθεσιμη) 2. Τις δυο fabric απο Anda (T-Pro II, T-Compact) 3. Την Anda Dark Knight (θα ηθελα να αποφυγω τη δερματινη γιατι ειμαι με ανεμιστηρα στο δωματιο εργασιας) 4. Dromeas Reflex D (λογω του οτι εχει καποια features που θα ηθελα οπως τη ρυθμιση πλατης σε υψος και την ελαστικοτητα σε κινησεις στο πλαι, αλλα χωρις να μπορω να τη δοκιμασω) Αν καποιος εχει τυχει να εχει δοκιμασει καποιες απο τις απο πανω, ας μου δωσει κανενα συγκριτικο. Λογικα τεινω προς τη ΘΕΣΙΣ απλα και μονο επειδη τη δοκιμασα, αλλα οι Anda και η Dromeas εχουν πολλες θετικες κριτικες online και τις σκεφτομαι σοβαρα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2022 από kizonis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gapart Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 5:37 ΜΜ, gppapado είπε Εγω παραλιγο θα επεφτα στην παγιδα gaming και θα πηγαινα σε secret lab. τελικα προσανατολιζομαι προς ergoaction καθως ειμαι απο Θεσσαλονικη και βλεπω οτι εχουν καταστημα εδω. Κοιτουσα και autonomous αλλα πρωτον, διαβασα οτι ειναι φτηνοκατασκευες που ειχαν πολυ καλυτερες τιμες προ κορονοιου και δευτερον δε στελνουν πια Ελλαδα. Αν και το ιδανικο για μενα θα ηταν η Herman Miller Embody (της συνεργασιας με τη logitech). Πραγματικα κουκλα καρεκλα. Φίλε επειδή και εγώ είμαι σε αναζήτηση καρέκλας έχεις αγοράσει από ergoaction τελικά; Είμαι από Θεσσαλονίκη και γω και σκέφτομαι να τους προτιμήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phantom_20 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Παιδιά προσοχή. Εάν ο σκοπός είναι καθημερινή εργασία πηγαίνετε σε εργονομικού τύπου καρέκλα. Εαν είναι το πολύωρο gaming η anda είναι οτι καλύτερο. Δεν βολεύει όμως στην εργασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos00 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μάλλον έκανες λάθος και πήρες gaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα