Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα turbo -x c15m με έναν celeron και 2 gb ram ddr3L 1333mhz . Αποφάσισα να του βάλω λίγη ραμ παραπάνω για να πηγαίνει πιο γρήγορα. Έτσι λοιπόν βρήκα μια ραμ 4 GB ddr3L 1600 mhz . Το λάπτοπ έχει 2 θέσεις για ραμ και : πριν πάρω την καινούρια ,δοκιμάζοντας να βάλω την ήδη υπάρχουσα ραμ στη 2η θύρα , το λάπτοπ δεν άνοιγε , αρα θεώρησα ότι θέλει να υπάρχει μια ραμ σίγουρα στην 1η θέση για να ανοίξει. Τώρα , αφού πήρα την καινούρια και τοποθετώντας μόνο αυτήν στη θέση  1  το λάπτοπ ανοίγει κανονικά και δουλεύει με 4 gb ram . Αν όμως δοκιμάσω να το ανοίξω και με τα 2 στικς επάνω (  με οποιααδήποτε σειρά στα σλοτς 1 και 2 ) το λάπτοπ βγάζει το λογκο turbox και μπαίνει σε λοοπ και στην 3η φορά του λοοπ προσπαθεί να ξεκινήσει επιδιόρθωση αυτόματη , αλλά και αυτό δεν συνεχίζει. Στο bios σε κάθε περίπτωση φαίνεται όση ραμ έχω βάλει στο λάπτοπ , δηλαδή φαίνονται και τα 6 gb . Τι φταίει; Η μητρική είναι μια Pegatron c15m . Στο cpuz αν ανοίξω το λάπτοπ με την 4αρα μονο, φαίνονται τα 2 σλοτς ραμ που υπάρχουν με δεσμευμενο το ένα που έχω βάλει και το στικάκι. 

Κοιτώντας το 2ο σλοτ πάνω στη μητρική, βλέπω ότι ειναι το foxconn ddr3 1.5 V rev . 

Υπάρχει περίπτωση να θέλει απαραίτητα ddr3 ; αλλά γιατί αφού και η L υποστηρίζει τα 1.5.

Μπορεί να θέλει το bios update; 

Στις φώτο είναι οι 2 ραμ, των 2 που είχα και των 4 που πήρα. 

20201130_163937.jpg

20201130_163953.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, ποιον Celeron επεξεργαστή έχεις;

Επίσης βγάλε μια φωτογραφία τα slot χωρίς μνήμες επάνω αν είναι εύκολο.

Και επίσης όταν μπαίνεις στα Windows με την 4GB DDR3L αν μπορείς κάνε ένα screenshot στο CPUz στα tabs CPU, Mainboard, Memory και στο SPD επιλέγοντας την τρέχουσα μνήμη.

Επεξ/σία από SolidSnakeGr
Δημοσ.

Καλημέρα!

Ο celeron είναι ο N2810 2Ghz. Όσο για τα slots , δεν φαίνεται κάτι παραπάνω χωρίς τις μνήμες . Το μόνο που κατάφερα να δω είναι για το 2ο αυτό που έγραψα στο ποστ επάνω.  Θα τα ανεβάσω και σε φωτο λίγο πιο μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά τον επεξεργαστή από ότι βλέπω υποστηρίζει μέχρι 8GB DDR3L οπότε το βάρος πάει στη μητρική εκτός αν υποστηρίζει 8GB αποκλειστικά σε dual channel..

Αυτό για τα slot το ζήτησα γιατί μου είχε τύχει μια παράξενη περίπτωση laptop που υποστήριζε 2GB στο ένα slot και μόνο 1GB στο άλλο, βέβαια αυτό ήταν σε DDR2 εποχές οπότε δε νομίζω να υφίσταται κάτι τέτοιο σε DDR3.

Το γεγονός ότι ούτε η δικιά του 2GB DDR3L δε δουλεύει στο άλλο slot μόνη της είναι αρκετά ύποπτο επίσης.

Ίσως το CPUz να ρίξει λίγο φως..

• Thanks 1
Δημοσ.

Screenshot_20201201-154457_Gallery.jpg

Screenshot_20201201-154454_Gallery.jpg

Screenshot_20201201-154451_Gallery.jpg

Screenshot_20201201-154448_Gallery.jpg

Screenshot_20201201-154431_Gallery.jpg

Ορίστε από το CPU z 

Δυστυχώς ακόμη χρειάζομαι το λάπτοπ οπότε δεν μπορώ να το ανοίξω για τις θύρες..

6 ώρες πριν, SolidSnakeGr είπε

Το γεγονός ότι ούτε η δικιά του 2GB DDR3L δε δουλεύει στο άλλο slot μόνη της είναι αρκετά ύποπτο επίσης.

Δηλαδή να έχει βλάβη ή θύρα ;

Αλλά γιατί να φαίνεται στο bios τότε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ.. άρα η 4GB μνήμη δουλεύει όπως ήταν αναμενόμενο για αυτή τη CPU στα 1066 MHz, λογικά και την άλλη μόνη της να βάλεις πάλι εκεί θα λειτουργεί.

Ένα ενδεχόμενο είναι to chipset της μητρικής να υποστηρίζει μόνο 4GB max άσχετα με τα specs της CPU (το πιθανότερο κατα τη γνώμη μου).

Ένα άλλο είναι να θέλει ίδια μεγέθη και στα δύο slot για να δουλέψουν υποχρεωτικά σε dual channel (μικρή πιθανότητα).

Ένα άλλο είναι να έχει πρόβλημα το ένα slot (ακόμα μικρότερη πιθανότητα) και αυτό μπορείς να το καταλάβεις δοκιμάζοντας 2 x 2GB ίδιες.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται στο bios η δεύτερη δεν λέει πολλά, αν π.χ. πας να δοκιμάσεις ένα Memtest86+ μπορεί να κολλάει που σημαίνει ότι ίσως την αναγνωρίζει μεν αλλά δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ουσιαστικά.

Δυστυχώς για turbo-x/pegatron/clevo σπάνια υπάρχουν online specs για να βγάλεις άκρη, οπότε μόνο με δοκιμές ότι βγει.

Όπως και να χει με τις δυνατότητες της συγκεκριμένης CPU και 6GB να έχει αντί για 4GB δεν θα κάνει και τρελή διαφορά, καλύτερα έναν απλό SSD να του βάλεις (αν δεν έχει ήδη) θα είναι καλύτερη βελτίωση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι ναι και εγώ αυτό σκεφτόμουν , ότι για ένα τέτοιο λάπτοπ δεν αξίζει να το ψάξουμε και περισσότερο. Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω δοκιμές με άλλες μνήμες , σύμφωνα με αυτά που μου είπες , για να αποκλείσουμε κάποια ενδεχόμενα αλλά ... καλή καρδιά :D 

Πήρα ήδη έναν ssd και θα γίνει σίγουρα λίγο καλύτερος έτσι .

Ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις !

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα turbo-x εχουν μεγαλα προβλήματα ασυμβατοτητας RAM με αλλες μάρκες.

το Καλυτερο θα ηταν να πάρεις TEAM GROUP 4GB  σαν αυτή που έχεις,

Αυτες ειναι 100% συμβατές με τα ΛΑΠΤΟΠ TURBO-X.

Εχω συναντήσει πολλες φορες αυτό το πρόβλημα σε αυτα τα μηχανήματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δοκίμασες να βάλεις την παλιά μνήμη μόνης της στο δευτερο slot?

Για να ξεκαθαρίσουμε εάν είναι πρόβλημα μη λειτουργίας του 2ου slot.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...