trib Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Διέρρευσαν ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα του Προέδρου της χώρας. Οι παραβιάσεις και οι διαρροές ιατρικών δεδομένων είναι πάντα ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά με το πρόσφατο περιστατικό στη Βραζιλία τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα . Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Estadao έμαθε ότι ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο ανέβασε στο GitHub ένα αρχείο με στοιχεία σύνδεσης για δύο κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, αποκαλύπτοντας προσωπικά δεδομένα για εκατομμύρια ασθενείς COVID-19. Οι δύο βάσεις δεδομένων, E-SUS-VE και Sivep-Gripe, περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις, στοιχεία ταυτότητας αλλά και το ιατρικό ιστορικό των ασθενών. Τα δεδομένα περιελάμβαναν τόσο ήπιες περιπτώσεις όσο και ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία. Ακόμη, υπήρχαν στοιχεία και για άτομα όπως ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro, την οικογένειά του, τους κυβερνήτες τους κράτους αλλά και επτά υπουργούς. Το αρχείο κατέβηκε από το GitHub ενώ άλλαξαν και τα στοιχεία σύνδεσης για τις βάσεις δεδομένων ώστε να εμποδίσουν τους εισβολείς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα. Βέβαια, δεν είναι σαφές πόσα μη εξουσιοδοτημένα άτομα είχαν τελικά πρόσβαση στις πληροφορίες. Μία διαρροή σαν αυτή θα μπορούσε εύκολα να δημιουργήσει προβλήματα. Οι ασθενείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κινδύνους απάτης ή κλοπής της ταυτότητάς τους. Σημαντικότερο το πρόβλημα για αυτούς που βρίσκονται ακόμη εντός κάποιου νοσοκομείου και δεν θα έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κλοπή. Οι εγκληματίες θα μπορούσαν δηλαδή να επωφεληθούν περισσότερο από τους πιο ευάλωτους ασθενείς. Η διαρροή αυτή επίσης είναι και μια υπενθύμιση πως η ασφάλεια πληροφοριών υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι μόνο η προστασία από παραβιάσεις. Ο κάθε οργανισμός οφείλει να διασφαλίζει πως το προσωπικό του χειρίζεται τα δεδομένα με υπευθυνότητα. Μόνο ένα λάθος αρκεί, για να γίνει μία τόσο μεγάλη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών και η Βραζιλία ήδη ανακαλύπτει από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτών των παραβιάσεων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
mAs_81 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δυστυχώς ο τομέας της υγείας σε πολλές χώρες , όπως και στη δικιά μας άλλωστε(μιλώ εκ πείρας),είναι χρόνια πίσω στην ασφάλεια δεδομένων... 2
filip123go Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Συνήθως, δυστυχώς σε ότι αφορά τέτοια leaks υπεύθυνος είναι πάντα κάποιος ανθρώπινος παράγοντας. Ένας αδύναμος κωδικός, μια αναβάθμιση ασφαλείας που άργησε να γίνει, ένα pc που κατέβασε κάτι που δεν επρεπε... Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει δεδομένα ασφαλή αν μπλέκονται άνθρωποι και αν σε στοχοποιήσουν. Τώρα για το ότι ανέβασε username name και password στο github, δεν θα το σχολιάσω. Παρόλα αυτά, το github έχει ειδικό help ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. 1
Τρελός Γάιδαρος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εδώ στην Βραζιλία παίρνεις ασθενή ολόκληρο για ανταλλακτικά νεφρά, καρδιά, εγκέφαλο, μπουζί, πλατίνες, λάδια.... τα προσωπικά δεδομένα τους μάραναν Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από Τρελός Γάιδαρος 2 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Όταν αρχίσαμε να μαθαίνουμε υπολογιστές, το πρώτο πράγμα που μάθαμε ήταν πως, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και πως έτσι αποκαλύπτονται όσα δεν θέλεις να αποκαλυφθούν. Αν χαρακτηρίσει κάποιος τραγική τη διαρροή τότε προφανώς δεν έχει ιδέα από πρωτόκολλα από υπολογιστές και απο δομημένα διαγράμματα γλωσσών προγραμματισμού. Γενικά αυτοί που θεωρούν ως νέες τεχνολογίες, την ...τηλεμάθηση, την ...τηλεργασία την τηλεϊατρική κλπ δεν καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η χαρά της κάθε φασιστικης elit που αντιμετωπίζει τον κόσμο ως καταναλωτή και τα κράτη ως προστάτη (της elit).
panther_512 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Gk2016 είπε Gk2016· Δημοσ. πριν από 9 λεπτά Γενικά αυτοί που θεωρούν ως νέες τεχνολογίες, την ...τηλεμάθηση, την ...τηλεργασία την τηλεϊατρική κλπ δεν καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η χαρά της κάθε φασιστικης elit που αντιμετωπίζει τον κόσμο ως καταναλωτή και τα κράτη ως προστάτη (της elit). Andmand αντέδρασε σ'αυτό 1 Thanks Haha Confused Sad Like × Παράθεση OK, παρουσίασες ένα πρόβλημα και ας πούμε ότι είναι υπαρκτό. Έχεις να προτείνεις κάποια λύση ή απλά θα δαιμονοποιούμε την τεχνολογία? Κατα τα άλλα, και ο μακαρίτης παππούς μου στα απομνημονεύματά του έγραφε για όταν ήταν παιδί, και έφεραν στο χωριό το πρώτο γραμμόφωνο. Άλλοι έλεγαν ότι είναι πράγμα του σατανά, άλλοι ότι είναι όπλο για να χάσει ο κόσμος τα λογικά του, ενώ οι πιό εκλεπτισμένοι ότι ο κρυφός του σκοπός ήταν να μήν μαζεύονται οι άνθρωποι μαζί για να συνευρίσκονται και να τραγουδάνε.......... Η συνομοσιολογία και η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας δεν είναι καινούργια φρούτα. Υπάρχουν όσο καιρό υπάρχουν και οι οργανωμένες κοινωνίες. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, panther_512 είπε OK, παρουσίασες ένα πρόβλημα και ας πούμε ότι είναι υπαρκτό. Έχεις να προτείνεις κάποια λύση ή απλά θα δαιμονοποιούμε την τεχνολογία? Κατα τα άλλα, και ο μακαρίτης παππούς μου στα απομνημονεύματά του έγραφε για όταν ήταν παιδί, και έφεραν στο χωριό το πρώτο γραμμόφωνο. Άλλοι έλεγαν ότι είναι πράγμα του σατανά, άλλοι ότι είναι όπλο για να χάσει ο κόσμος τα λογικά του, ενώ οι πιό εκλεπτισμένοι ότι ο κρυφός του σκοπός ήταν να μήν μαζεύονται οι άνθρωποι μαζί για να συνευρίσκονται και να τραγουδάνε.......... Η συνομοσιολογία και η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας δεν είναι καινούργια φρούτα. Υπάρχουν όσο καιρό υπάρχουν και οι οργανωμένες κοινωνίες. Το κακό δεν είναι πως μου προσάπτεις καταστάσεις και επίθετα που δεν χρησιμοποίησα ούτε καν ως σκέψη αλλά ότι -δυστυχώς- είναι κι άλλοι σαν εσένα που έχουν τις ίδιες με εσε πεποιθήσεις και ...απόψεις, την ίδια ώρα που κρύβονται ως άλλοι ελέφαντες πίσω από μια παπαρούνα ... Υγ. Για την ιστορία, από τότε που αποκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή το 1984 είμαι κάτι παραπάνω από θειασώτης τους.
panther_512 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Gk2016 είπε Υγ. Για την ιστορία, από τότε που αποκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή το 1984 είμαι κάτι παραπάνω από θειασώτης τους. Kαι εγώ το 1984 ήμουν προνήπια και νόμιζα ότι η ζωή είναι μόνο παιχνίδι και χαρά. Αγαπητέ, αυτό που εξηγώ είναι ότι η τεχνολογία πάντα ήταν και θα είναι ένα θαυμαστό εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό και για κακό. Και πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυτοί που θα βλέπουν τα όποια τεχνολογικά επιτεύγματα ώς πρόδρομους διαφόρων κακών. Τώρα αν εσύ βρίσκεις κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο με την τηλεμάθηση την τηλεεργασία και τηλε-ιατρική τί να σου πώ. Δηλαδή οι όποιοι θέλουν να μας ελέγχουν και να μας καταδυναστεύουν, δεν είχαν άλλα μέσα πρίν? Εγώ αυτό που έχω να πώ για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι οι εταιρείες φύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότατο έλεγχο και να είναι υπόλογες όταν τα δεδομένα μας διαρρέουν. Στην Ευρώπη αυτό έχει γίνει κατανοητό και έχουμε πλέον το GDPR.
Chef_Alexander Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, panther_512 είπε panther_512· Δημοσ. πριν από 24 λεπτά Kαι εγώ το 1984 ήμουν προνήπια και νόμιζα ότι η ζωή είναι μόνο παιχνίδι και χαρά. Αγαπητέ, αυτό που εξηγώ είναι ότι η τεχνολογία πάντα ήταν και θα είναι ένα θαυμαστό εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό και για κακό. Και πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυτοί που θα βλέπουν τα όποια τεχνολογικά επιτεύγματα ώς πρόδρομους διαφόρων κακών. Τώρα αν εσύ βρίσκεις κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο με την τηλεμάθηση την τηλεεργασία και τηλε-ιατρική τί να σου πώ. Δηλαδή οι όποιοι θέλουν να μας ελέγχουν και να μας καταδυναστεύουν, δεν είχαν άλλα μέσα πρίν? Εγώ αυτό που έχω να πώ για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι οι εταιρείες φύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότατο έλεγχο και να είναι υπόλογες όταν τα δεδομένα μας διαρρέουν. Στην Ευρώπη αυτό έχει γίνει κατανοητό και έχουμε πλέον το GDPR. Thanks Haha Confused Sad Like × Παράθεση Πραγματικά αγαπητέ, πιστεύεις στη λειτουργία του GPDR ως θεσμού διαφάνειας και αξιοκρατικής λειτουργίας??? Διότι εγώ προσωπικά, από τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου νόμου και έπειτα, έχω γίνει μάρτυρας τουλάχιστον 5 περιπτώσεων δυσλειτουργίας και κακοδιαχείρησης του συγκεκριμένου πρωτοκόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προσωπικά δεδομένα......
panther_512 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άρα ο συγκεκριμένος κανονισμός πιθανόν να χρίζει βελτίωσης. Αν έχεις προτάσεις για βελτίωσή του η κάποιο παράπονο, μπορείς να τα υποβάλεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. European Commission | European Union (europa.eu) How to make a complaint at EU level | European Commission (europa.eu) Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από panther_512 1 1
Vaiosss Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Gk2016 είπε Gk2016· Δημοσ. πριν από 6 ώρες Όταν αρχίσαμε να μαθαίνουμε υπολογιστές, το πρώτο πράγμα που μάθαμε ήταν πως, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και πως έτσι αποκαλύπτονται όσα δεν θέλεις να αποκαλυφθούν. Αν χαρακτηρίσει κάποιος τραγική τη διαρροή τότε προφανώς δεν έχει ιδέα από πρωτόκολλα από υπολογιστές και απο δομημένα διαγράμματα γλωσσών προγραμματισμού. Γενικά αυτοί που θεωρούν ως νέες τεχνολογίες, την ...τηλεμάθηση, την ...τηλεργασία την τηλεϊατρική κλπ δεν καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η χαρά της κάθε φασιστικης elit που αντιμετωπίζει τον κόσμο ως καταναλωτή και τα κράτη ως προστάτη (της elit). Εσείς , Chef_Alexander και Andmand αντέδρασαν σ'αυτό 3 Thanks Haha Confused Sad Like × Παράθεση Ειδικά η τηλεργασία που κάποιοι την εξυμνούν κιόλας. Θα μεταφέρεις μέσα στο σπίτι σου, που είναι ο χώρος ηρεμίας σου, ο χώρος της οικογένειας σου, ο χώρος της χαλάρωσης και της ιδιωτικότητας σου, τα άγχη και το εργασιακό περιβάλλον και θα πρέπει ταυτόχρονα να είσαι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ώρο. Είναι 12 το βράδυ; Είναι 2 η ώρα την νύχτα; Δεν έχει σημασία. Εσύ εκεί απίκο. Γιατί αν σου στείλει mail ο προϊστάμενος και δεν απαντήσεις, θα σου πει που ήσουν; Σπίτι δεν είσαι όλη μέρα; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από Vaiosss 2
argimeg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Vaiosss είπε Vaiosss· Δημοσ. πριν από 1 ώρα Ειδικά η τηλεργασία που κάποιοι την εξυμνούν κιόλας. Θα μεταφέρεις μέσα στο σπίτι σου, που είναι ο χώρος ηρεμίας σου, ο χώρος της οικογένειας σου, ο χώρος της χαλάρωσης και της ιδιωτικότητας σου, τα άγχη και το εργασιακό περιβάλλον και θα πρέπει ταυτόχρονα να είσαι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ώρο. Είναι 12 το βράδυ; Είναι 2 η ώρα την νύχτα; Δεν έχει σημασία. Εσύ εκεί απίκο. Γιατί αν σου στείλει mail ο προϊστάμενος και δεν απαντήσεις, θα σου πει που ήσουν; Σπίτι δεν είσαι όλη μέρα; Αντιδράσατε σ' αυτό 1 Thanks Haha Confused Sad Like × Παράθεση Συμφωνώ 100% με την άποψη σου. Επειδή τα βλέπω από πρώτο χέρι, τώρα οι περισσότεροι που δουλεύουν από το σπίτι νομίζουν ότι είναι καλά γιατί δεν έχουν έξοδα και δεν χάνουν τον χρόνο τους με την μετακίνηση και επειδή ξεκλέβουν αρκετό χρόνο να φάνε να δούνε TV. Aυτό θα γυρίσει και μετά θα παρακαλάμε όλοι να γυρίσουμε στο γραφείο, για να δούμε κανέναν άνθρωπο να μιλήσουμε και να μην μαλώνουμε με γυναίκες και μικρά παιδιά που μας βλέπουν σπίτι και λογικό είναι να σκέφτονται ότι ο μπαμπάς δεν πήγε στην δουλειά και θα παίξω μαζί του. Είναι ένα από τα χειρότερα αυτό που γίνεται με την τηλεργασία, ελπίζω να τελειώσει και να μην καθιερωθεί αν και κατά εκεί πάει γιατί οι επιχειρήσεις μειώνουν πολλά λειτουργικά έξοδα οπότε και οι μέτοχοι έχουν μεγαλύτερα κέρδη. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα