LabrakisG1992 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Πήρα σήμερα να κλείσω ενα ραντεβού για το σέρβις των 45.000 χιλ. Το αυτοκίνητο είναι ένα Seat Ibiza 2016 1.0. 75hp. Πριν απο μένα που το πήρα πριν 2 μήνες,τα σέρβις τα έκανε στην αντιπροσωπεία μιας και είχε εγγύηση. Μου ζήτησαν λοιπόν 97.00 € για λάδια και φίλτρο λαδίου,21€ για φίλτρο καμπίνας και 61€ εργασία(49+ΦΠΑ) την οποία θα μου κάνουν δώρο σαν καινούργιο πελάτη αυτή την φορά.Παρόλαυτα θέλω να ρωτήσω 180€ δεν είναι πολλά για λάδια φίλτρα ακόμα και για αντιπρωσοπεία?
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Παρα παρα πολλα .Υπαρχει λογος να ας σε αντιπροσωπεια ?
LabrakisG1992 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Παρα παρα πολλα .Υπαρχει λογος να ας σε αντιπροσωπεια ? Απλά επειδή το αμάξι είναι σχετικά καινούργιο δεν ήθελα να μπλέξω με μάστορες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Αν δεν ειναι στην εγγυηση βρες ενα καλο μαστορα .Υπαρχουν αρκετοι Αμαρτια να πληρωνουμε ...κερατιατικα .
paylidis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συμφωνω, υπάρχουν πολλοι καλοί μαστορες εξειδικευμενοι στο group vag... Σκέψου ότι σου ζητησαν 180€ για ενα χιλιαρι σεατ τη στιγμή που τα υλικά κοστίζουν μαξιμουμ 60-70€, ήτοι 40€ λαδια castrol edge 5-30 4L, 10€ mann oil filter και άλλα 15-20 ένα mann air filter εν. ανθρακα (και κατα τα αλλα δώρο η εργασία)... Με τα ίδια υλικά πας εξω και με 90€ (και αν) εχεις ξεμπερδεψει. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από paylidis 1
KoreanW Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, LabrakisG1992 said: Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Πήρα σήμερα να κλείσω ενα ραντεβού για το σέρβις των 45.000 χιλ. Το αυτοκίνητο είναι ένα Seat Ibiza 2016 1.0. 75hp. Πριν απο μένα που το πήρα πριν 2 μήνες,τα σέρβις τα έκανε στην αντιπροσωπεία μιας και είχε εγγύηση. Μου ζήτησαν λοιπόν 97.00 € για λάδια και φίλτρο λαδίου,21€ για φίλτρο καμπίνας και 61€ εργασία(49+ΦΠΑ) την οποία θα μου κάνουν δώρο σαν καινούργιο πελάτη αυτή την φορά.Παρόλαυτα θέλω να ρωτήσω 180€ δεν είναι πολλά για λάδια φίλτρα ακόμα και για αντιπρωσοπεία? θα πάρω το φίλτρο καμπίνας για το οποίο αναφέρεις τιμή 21€ σε αυθεντικά ανταλλακτικά είναι τα ίδια εξαρτήματα με το VW Polo και τα Audi A1 (κλώνοι γαρ) άρα δεν έχει σημασία που είναι «χιλιάρι σεατ» έχουν 2 εναλλακτικές - 6R0819653 - JZW819653F (πιο οικονομικό 'ECO' ) είναι λέει και φίλτρα οσμών (άνθρακα) και οι τιμές και για τα δύο είναι μάλλον εκεί γύρω (να μη σου πω ότι τα 21€ είναι καλά για το αυθεντικό ανταλλακτικό) προφανώς σε Aftermarket βρίσκεις πολύ φτηνότερες τιμές (ας πούμε ότι η Behr είναι ο ΟΕΜ στο παράδειγμα) Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από KoreanW
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Για ολα τα αναωσιμα υπαρχουν αξιοπιστα συμβατα εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις .Στο δικο μου Honda CRV μονο λαδια κιβωτιου και διαφορικου HOnda
zourman1981 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Στο hyundai μου στα 1400 κυβικά στην αντιπροσωπεία ζήτησαν 89 ευρώ για λάδια (eneos 5-30) φίλτρο λαδιού και φίλτρο καμπίνας Οπότε μάλλον πολλά ζητάνε Ρωτά και σε άλλη αντιπροσωπεία γιατί διαφέρουν οι τιμές τους
LabrakisG1992 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, KoreanW είπε θα πάρω το φίλτρο καμπίνας για το οποίο αναφέρεις τιμή 21€ σε αυθεντικά ανταλλακτικά είναι τα ίδια εξαρτήματα με το VW Polo και τα Audi A1 (κλώνοι γαρ) άρα δεν έχει σημασία που είναι «χιλιάρι σεατ» έχουν 2 εναλλακτικές - 6R0819653 - JZW819653F (πιο οικονομικό 'ECO' ) είναι λέει και φίλτρα οσμών (άνθρακα) και οι τιμές και για τα δύο είναι μάλλον εκεί γύρω (να μη σου πω ότι τα 21€ είναι καλά για το αυθεντικό ανταλλακτικό) προφανώς σε Aftermarket βρίσκεις πολύ φτηνότερες τιμές (ας πούμε ότι η Behr είναι ο ΟΕΜ στο παράδειγμα) Απλά να αναφέρω 21€ ήταν η τιμή για το απλό φίλτρο.Το φίλτρο άνθρακα μου είπε 35€.... Στην VW autoclub στην Ν.Φιλαδέλεφεια ακριβώς για τα ίδια μου ζήτησαν 120€. Έχει κανείς εμπειρία από εκεί?
KoreanW Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, LabrakisG1992 said: Απλά να αναφέρω 21€ ήταν η τιμή για το απλό φίλτρο.Το φίλτρο άνθρακα μου είπε 35€.... Στην VW autoclub στην Ν.Φιλαδέλεφεια ακριβώς για τα ίδια μου ζήτησαν 120€. Έχει κανείς εμπειρία από εκεί? στο μοντέλο σου δεν προβλέπονται άλλοι κωδικοί ανταλλακτικών εκτός από τους δύο που σου ανέφερα και οι οποίοι αμφότεροι είναι φίλτρα άνθρακα με το δεύτερο να είναι απλώς από την οικονομική σειρά προφανώς και στο ράφι του συνεργείου θα υπάρχουν μη προβλεπόμενα έως μη εργοστασιακά ανταλλακτικά στην απόδειξη που σου έδωσαν, λογικά θα αναφέρουν αναλυτικά είδη-κωδικούς-τιμές
vamvakoolas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μιας και εγω ενιωθα καπως #@ας στην αντιπροσωπεια στραβωσα και εκανα το πιο απλο και βρηκα την ησυχια μου: 1) Αγορασα καποια βασικα εργαλεια (κλειδια/καβουρα-γαντια μιας χρησηςπου λογω κοβιντ ειναι ευκολο να βρεις κτλ) κοστος 60 ευρ 2)Βρηκα οδηγιες αλλα κυριως βιντεο στο γιου τιουμπι πως αλλαζεις τα αναλωσιμα (φιλτρο καμπινας, λαδι-φιλτρο, φιλτρο αερα) 3)Εχω εναν εμπορο στη γειτονια που παραγγελνει τα αναλωσιμα (προφανως εχω βρει τι θελει το οχημα) και σπανια απο ιντερνετ (γιατι ειχα και κακη εμπειρια) τη πρωτη φορα πηρε περιπου 1 ωρα χωρις βιασυνη αλλα προσεκτικα, τη δευτερη ουτε μιση ωριτσα απο τοτε οχι μονο κανω συχνα αλλαγες λαδιου (και αυτο με εχει σωσει στη τσεπη και στη συντηρηση μηχανης) αλλα βαζω και τα καλυτερα πανω. Δυστηχως ετσι οπως εχουν κανει τα συνεργεια για τους πελατες συχνα σου λενε οτι εβαλα λαδακι οριτζιναλ και σου δειχνουν ενα κουτι αλλα μπορει να σου εβαλαν και οτι ναναι οπως μου ειχε πει και ενας μαστορας οτι μπορεις να κανεις μονος σου καντο και μακρυα απο συνεργεια Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2020 από vamvakoolas 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, KoreanW είπε στο μοντέλο σου δεν προβλέπονται άλλοι κωδικοί ανταλλακτικών εκτός από τους δύο που σου ανέφερα και οι οποίοι αμφότεροι είναι φίλτρα άνθρακα με το δεύτερο να είναι απλώς από την οικονομική σειρά προφανώς και στο ράφι του συνεργείου θα υπάρχουν μη προβλεπόμενα έως μη εργοστασιακά ανταλλακτικά στην απόδειξη που σου έδωσαν, λογικά θα αναφέρουν αναλυτικά είδη-κωδικούς-τιμές Δεν έχω πάει ακόμα κει δεν ξέρω αν θα πάω . Μεταφέρω ακριβώς ότι μου είπε . 25 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μιας και εγω ενιωθα καπως #@ας στην αντιπροσωπεια στραβωσα και εκανα το πιο απλο και βρηκα την ησυχια μου: 1) Αγορασα καποια βασικα εργαλεια (κλειδια/καβουρα-γαντια μιας χρησηςπου λογω κοβιντ ειναι ευκολο να βρεις κτλ) κοστος 60 ευρ 2)Βρηκα οδηγιες αλλα κυριως βιντεο στο γιου τιουμπι πως αλλαζεις τα αναλωσιμα (φιλτρο καμπινας, λαδι-φιλτρο, φιλτρο αερα) 3)Εχω εναν εμπορο στη γειτονια που παραγγελνει τα αναλωσιμα (προφανως εχω βρει τι θελει το οχημα) και σπανια απο ιντερνετ (γιατι ειχα και κακη εμπειρια) τη πρωτη φορα πηρε περιπου 1 ωρα χωρις βιασυνη αλλα προσεκτικα, τη δευτερη ουτε μιση ωριτσα απο τοτε οχι μονο κανω συχνα αλλαγες λαδιου (και αυτο με εχει σωσει στη τσεπη και στη συντηρηση μηχανης) αλλα βαζω και τα καλυτερα πανω. Δυστηχως ετσι οπως εχουν κανει τα συνεργεια για τους πελατες συχνα σου λενε οτι εβαλα λαδακι οριτζιναλ και σου δειχνουν ενα κουτι αλλα μπορει να σου εβαλαν και οτι ναναι οπως μου ειχε πει και ενας μαστορας οτι μπορεις να κανεις μονος σου καντο και μακρυα απο συνεργεια Συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώ με αυτή την λογική . Ναι κανείς οικονομία , ναι δεν πληρώνεις κερατιατικα, αλλά μια ζημιά ή ένα πρόβλημα που μπορεί να δει κάποιος γνωστής εσυ/εγώ δεν θα την δεις. Όποτε στην καλύτερη περίπτωση αν υπάρχει κάποια ζημιά θα πας στον μάστορα και θα πληρώσεις τα δίπλα , στην χειρότερη τα είπαμε .
vamvakoolas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε: ποια ζημια; αυτο εχει να κανει με τη συντηρηση. Τωρα αν θεωρουμε ζημια στο να μη βιδωσεις τη ταπα του δοχειου λαδιου τα οχηματα πλεον εχουν αισθητηρες που θα σε ενημερωσουν οτι εκανες @#@$ια Προσωπικη αποψη: ειναι πολυ πιο ευκολο απο το να συναρμολογω επιπλα απο ΙΚΕΑ
KoreanW Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 εγώ δεν θα πω αν πιο δύσκολα συναρμολογώ έπιπλα από ΙΚΕΑ αλλά γενικά θα συμφωνήσω με τον vamvakoolas συν ότι θα μάθεις πέντε πράγματα που θα βοηθήσουν να αποκτήσεις εικόνα για το αμάξι σου περισσότερο όμως δεν μπορώ να επιμεινω στο εξής πολύ σωστό Quote βαζω και τα καλυτερα πανω. Δυστηχως ετσι οπως εχουν κανει τα συνεργεια για τους πελατες συχνα σου λενε οτι εβαλα λαδακι οριτζιναλ και σου δειχνουν ενα κουτι αλλα μπορει να σου εβαλαν και οτι ναναι οπως μου ειχε πει και ενας μαστορας οτι μπορεις να κανεις μονος σου καντο και μακρυα απο συνεργεια δεν είναι μόνο που έχεις έλεγχο σε αυτά που βάζεις, αλλά έχεις έλεγχο και στον τρόπο που τα τοποθετείς (μέχρι ψαλίδι μου έχει τύχει να μην τοποθετήσουν σωστά σε συνεργείο)
tutuyo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 καθε φορα τα ιδια και τα ιδια TS, οταν αγορασες το αυτοκινητο, αγορασες και τα εμμεση κοστη του - οπως ολοι μας Εαν σε ενδιαφερει να διατηρησεις την εγγυηση και να παιρνεις την σφραγιδα στο service book τοτε η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος η αλλιως ψαχνεις βρισκεις τα επισημα ανταλλακτικα εσυ, τα ψωνιζεις και πας και τα περνας σε ενα συνεργειο της γειτονιας. Προσπαθησε να επικοινωνησεις με 2-3 αντιπροσωπειες, συνηθως παιζουν διαφορες στις τιμες Εαν το αμαξι ειναι εκτος εγγυησης θα ψαξεις να βρεις ενα καλο συνεργειο της μαρκας σου (δοξα το Θεο για VAG υπαρχουν πλειστα) και εκει θα σου κανει το service σου για ενα οικονομικοτερο ποσο Εαν δεν εχεις τις γνωσεις, τον χρονο και τον χωρο ΜΗΝ το επιχειρησεις μονος σου. Κανενας δεν εγινε μαστορας απο το youtube και ουτε προκειται να γινει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα