pmav99 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το βίντεο που βάζεις το έχεις δει ή είδες μόνο τον τίτλο; Ρωτάω γιατί ο ομιλητής λέει τα ακριβώς αντίθετα από εσένα. Όποιος βαριέται να δει το βίντεο, εδώ: https://lwn.net/Articles/777595/ Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από pmav99 2 1
jim_p Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Πριν το θεμα εκτροχιαστει και κλειδωθει, να προσθεσω κατι ακομα που βρισκω σημαντικο στο systemd. Τα systemctl poweroff και systemctl restart, γιατι επιτρεπουν τον τερματισμο (ή την επανεκκινηση) με δικαιωματα απλου χρηστη. Τα "παλια τα χρονια" αυτα αναλαμβανε να τα κανει ο εκαστοτε dm (display manager), που ετρεχε με δικαιωματα root, παιρνοντας εντολη απο το de (desktop enviroment) και επρεπε ο χρηστης να ειναι στο γκρουπ powerdev. Για μενα, που παρατησα το gnome και πηγα σε openbox το 2009, μια εποχη δηλαδη που το systemd δεν υπηρχε ουτε σαν ιδεα, ηταν σημαντικο θεμα γιατι επρεπε καθε φορα να κανω τερματισμο απο το τερματικο. Το openbox βεβαια ειχε (και εχει ακομα) το gdm-control, μια μικροεφαρμογη που ελεγε στον gdm (τον παλιο gdm, του gnome 2.x) τι θα κανει οταν γινει logout απο το openbox-session. Οποτε ειχα μια συντομευση που ετρεχε "openbox --exit && gdm-control --shutdown" για να κανω τερματισμο χωρις να ανοιγω το τερματικο. Οταν ο gdm πεθανε, σταματησε να δουλευει και το παραπανω. Η εναλλακτικη, ασχετα με το τι init system θα ειχα, ηταν μια: passwordless sudo για να τρεχει το sudo poweroff με τη μια. Σημερα, το παραπανω γινεται με ενα απλο systemctl poweroff και το systemd αναλαμβανει τα υπολοιπα, χωρις να κρεμομαι απο τον εκαστοτε dm ή το εκαστοτε de (βασικα και χωρις dm δουλευει) και χωρις να ειμια στο powerdev. Οποτε ναι, αυτο ειναι ενα προβλημα που μου ελυσε το systemd και το ευχαριστω. Για το rsv που ειπωθηκε παραπανω. Δεν ειναι το ιδιο με το list-jobs. Ειναι το ιδιο με το sysv-rc-conf βεβαια. 1
asfodelus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, jim_p είπε Σημερα, το παραπανω γινεται με ενα απλο systemctl poweroff και το systemd αναλαμβανει τα υπολοιπα, χωρις να κρεμομαι απο τον εκαστοτε dm ή το εκαστοτε de (βασικα και χωρις dm δουλευει) και χωρις να ειμια στο powerdev. Οποτε ναι, αυτο ειναι ενα προβλημα που μου ελυσε το systemd και το ευχαριστω. Ελπίζοντας πως δεν παραβιάζω κάποιο κανόνα (αν ναι τότε σβήστε το, καμία παρεξήγηση και δεν το ξανακάνω) έχω μια σειρά από εκλαϊκευμένα άρθρα που εξηγούν το γιατί εδώ και εδώ. Πιστεύω πως είναι βατά και κάτι θα αποκομίσει ο αναγνώστης ανεξάρτητα από τις γνώσεις που έχει. Για το ίδιο το systemd μια άλλη συλλογή άρθρων στα ελληνικά υπάρχει εδώ. Θα εκτιμήσω πραγματικά κάθε σχόλιο και θα εκτιμήσω διπλά κάθε διόρθωση λάθους που σίγουρα υπάρχουν. 17 λεπτά πριν, jim_p είπε Η εναλλακτικη, ασχετα με το τι init system θα ειχα, ηταν μια: passwordless sudo για να τρεχει το sudo poweroff με τη μια. Θα μπορούσες να έθετες το suid bit στο poweroff αλλά το πρόβλημα με το poweroff είναι άλλο. Είναι ένας βίαιος τρόπος τερματισμού των διεργασιών που τρέχουν. Πριν το systemd και τα cgroups δεν υπήρχε εύκολος τρόπος να κάνεις κάτι άλλο για τις υπηρεσίες, πόσο μάλλον για τα προγράμματα μέσα σε μια γραφική συνεδρία χρήστη. Το KDE έχει κάνει κάποια βήματα να χρησιμοποιήσει πραγματικά αυτές τις δυνατότητες και ελπίζω σύντομα και τα άλλα γραφικά περιβάλλοντα να αρχίσουν να τις χρησιμοποιούν. Και όποιος δεν θέλει αντί να κάνει φασαρία στα φόρουμ, ας κάτσει να φτιάξει κάτι εναλλακτικό αν είναι και καλύτερο, τότε τι καλά για όλους μας. Αλλά ας μην εμποδίζει άλλο την πρόοδο 1
becoming_I Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, rhtoras είπε Άμα μας δείξεις ποτέ κάποιο έργο σου σοβαρό σαν dev μπορεί να πάρουμε και στα σοβαρά όσα λες. Με την ίδια λογική εσύ που ΔΕΝ είσαι (κατά ομολογία σου) DEV δε θα έπρεπε να σε παίρνουμε στα σοβαρά. Όμως το ερώτημα μου είναι άλλο. Αυτούς που παίρνεις εσύ στα σοβαρά τι έχουν κάνει ως dev? Μπορούμε να δούμε τον κώδικα τους; 10 ώρες πριν, rhtoras είπε Με λίγα λόγια λες: μη φοβάστε αφού ειναι οι dev's που κοιιτάνε τον κώδικα. Βασικά λέει ότι ο κώδικας ελέγχεται πριν ενσωματωθεί, όπως γίνεται και στις nonsystemd διανομές. Λες αν κάνω εγώ pr να μου το συμπεριλάβουν; 10 ώρες πριν, rhtoras είπε Όποιος θέλει να δει και άλλες πτυχές του systemd και πόσο κακό κάνει στο linux και την posix φιλοσοφία Εσένα (όχι των φίλων σου των dev) ποια είναι η δική σου φιλοσοφία και πόσο κακό σου έχει κάνει ΕΣΕΝΑ το posix; 10 ώρες πριν, rhtoras είπε Σε καταλαβαίνω γιατί στο θέμα boycott systemd έπεσε φάπα Που βρίσκεται αυτό το θέμα; Δεν το βρίσκω. Κλείνοντας εγώ θα πω ότι κακώς συνεχίζεται αυτό το ατέρμονο παιχνιδάκι ποιος τον έχει μεγαλύτερο και ας εστιάσει ο καθείς σε αυτό που του αρέσει και ταιριάζει με τη φιλοσοφία του. Ο @rhtoras και ο κάθε ένας όμοιος του έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις που έχει. Ας τον κρίνει ο κόσμος και ας μας κρίνει ο κόσμος και εμάς που ναι μεν διαφωνούμε αλλά δεν το κάνουμε με τη χρήση κοσμητικών επιθέτων. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από becoming_I
rhtoras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, becoming_I είπε Που βρίσκεται αυτό το θέμα; Δεν το βρίσκω. Κάνε ένα search ή ρώτα το φίλο σου. Μπήκε εκεί να πει για systemd και έφυγε τρέχοντας. Γιατί οκ σε εμένα μπορεί να κάνει το μάγκα και να χαλάει τα θέματα για να μην ακουστεί η άλλη άποψη. Σε άλλους αυτά δεν περνάνε. Εγώ δεν μπαίνω καν στη λογική να κάνω copy paste σχόλια από εκεί. Όσα λέω είναι αυτά που έχω κατανοήσει και ξέρω. Όπως φυσικά δεν είδες κανείς να σχολιάζει οτι το systemd μπορεί να φτάσει να χρειάζεται 4g ram λόγω bug. Φαντάσου να έχεις ένα pc με 8 gb ram και τελικά το systemd να πρέπει να σου τρώει τα μισά γιατί έτσι. 4 ώρες πριν, jim_p είπε Για το rsv που ειπωθηκε παραπανω. Δεν ειναι το ιδιο με το list-jobs. Ειναι το ιδιο με το sysv-rc-conf βεβαια. Κοιτα να δεις δεν ήξερα τι ακριβώς ζητάς. Υπάρχουν στο ξαναλέω όσα κάνει το systemd χωρίς αυτό. Το γιατί πρέπει να τα ενσωματώνει το init είναι άλλο θέμα. Για εμένα δεν πρέπει. Το rsv π.χ το βάζεις αν θες. Αν δε θες δεν το βάζεις. Πολύ σωστή και GNU/Linux λογική.- Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από rhtoras
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, optimerious είπε πω χαμος απο μηνύματα ,.... τι έγινε απο εχθές μέχρι σήμερα.... δεν κοιμηθήκατε το βραδύ...εμ βεβαια insomnia !!! 😁 Αγαπητέ μου asfodelus ,ουσιαστικά νομίζω πως εκφράζεις την άποψη μου με διαφορετικά λόγια δεν έχω κάτι να πω ...🙂 ΥΓ: γνωρίζεστε τα μέλη και σε προσωπικό επίπεδο ....rhtoras mphxths,asfodelus..κτλπ ΥΓ2:ελπίζω και εγώ να μην κλειδωθεί το θέμα ..το δημιούργησα για να εκφραστούν απόψεις και επιχειρήματα και αν ακόμη κάποιος γνωρίζει και τεχνικές προδιαγραφές γιατί όχι ...., αλλά όχι για να προκύψουν έριδες και διαμάχες ..... το κουραστικό ειναι ότι ανακυκλώνονται πολύ ΥΓ : Συγνώμη παιδια το ανέβασα κατα λάθος δυο φορές !!!!!😳 Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από optimerious
becoming_I Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, rhtoras είπε Κάνε ένα search ή ρώτα το φίλο σου. Μπήκε εκεί να πει για systemd και έφυγε τρέχοντας. Γιατί οκ σε εμένα μπορεί να κάνει το μάγκα και να χαλάει τα θέματα για να μην ακουστεί η άλλη άποψη. Σε άλλους αυτά δεν περνάνε. Εσύ έκανες την αναφορά, εσένα ρώτησα. Η απάντηση μου ήταν σε εσένα, φίλους και λοιπούς που δε συμμετέχουν στην κουβέντα δε με αφορούν. 12 λεπτά πριν, rhtoras είπε Όπως φυσικά δεν είδες κανείς να σχολιάζει οτι το systemd μπορεί να φτάσει να χρειάζεται 4g ram λόγω bug. Φαντάσου να έχεις ένα pc με 8 gb ram και τελικά το systemd να πρέπει να σου τρώει τα μισά γιατί έτσι. Το πρόβλημα ήταν γνωστό από το 2019 https://access.redhat.com/solutions/3840481 και έχει επιλυθεί. Κυρίως ήταν σε servers. Βρες μου ένα πρόγραμμα πέρα από "Hello World" που να μη έχεις bugs.
rhtoras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, becoming_I είπε Εσύ έκανες την αναφορά, εσένα ρώτησα. Η απάντηση μου ήταν σε εσένα, φίλους και λοιπούς που δε συμμετέχουν στην κουβέντα δε με αφορούν. Δηλαδή έγραψες boycott systemd πάτησες σελίδες στα Ελληνικά και δεν το βρλήκες ? Είναι από ανταγωνιστικό site προς το insomnia και δε θα ήθελα να αναφέρω όνομα. Για κάνε μια προσπάθεια πάλι 2 λεπτά πριν, becoming_I είπε Το πρόβλημα ήταν γνωστό από το 2019 https://access.redhat.com/solutions/3840481 και έχει επιλυθεί. Κυρίως ήταν σε servers. Βρες μου ένα πρόγραμμα πέρα από "Hello World" που να μη έχεις bugs. Αρχικά και το 2019 με το πρόβλημα να υπάρχει οι συγκεκριμένοι έλεγαν τα ίδια γιατί το πρόβλημα δεν ήταν το θέμα τους. Λυπάμαι που θα σε σοκάρω αλλά: το επιχείρημα οτι όλα τα προγράμματα έχουν bugs είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πράγματι όλα έχουν bugs. Βέβαια το τι και πόσα bugs έχουν είναι το θέμα. Δηλαδή να στο θεσω πιο απλά: στο xfce που το τρέχω πολύ καιρό και το έχω ξεψαχνίσει έχω καταφέρει να πέσω σε bug μια φορά σε μια διανομή. Στο Deepin έπεσα σε bug με το καλημέρα σε όλες τις διανομές που το δοκίμασα. Δε νομίζω να είναι ίδια η κάθε περίπτωση στο θέμα bugs ε? Στα του init λοιπόν... Όταν ένα init κάνει ένα σωρρό πράγματα που ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνει είναι πιο εύκολο να βρεθεί bug ή όχι ? Όταν ένα init έχει το networkd και εσύ χρησιμοποιείς το networkmanager ή το systemd-boot και εσύ χρησιμοποιείς το grub τι είναι αυτό που εν τέλη κερδίζεις ? Όταν ένα init δεν είναι φιλικό προς μη linux συστήματα αυτό δεν αντιβαίνει τις αρχές του linux, του posix και του ανοιχτού κώδικα ? Δηλαδή αν αύριο το systemd γίνει το standar σε όλες τις διανομές (απεταξάμην) και το linux πάρει τέτοια τροπή που δε θέλω να το χρησιμοποιώ πια, γιατί να μη μπορώ να γυρίσω σε bsd ? Επειδή π.χ το desktop που είχα θα έχει εξαρτήσεις στο systemd ? Επειδή κάποιες εφαρμογές θα έχουν εξάρτηση απο το systemd ? Αυτό είναι απαράδεκτο! Όταν ένα init βασίζεται τόοοοσο πολύ στο D-Bus και αυτό δεν είναι το πιο ασφαλές στον κόσμο δεν είναι θέμα ? Είναι πολλά ακόμα που τα αφήνω στον καθένα να τα μελετήσει. Επίσης καλό θα ήταν να ψάξετε τον Luke Smith να δείτε τι λέει επι του θέματος bloat. Υπάρχουν στο youtube οι ενστάσεις του...
becoming_I Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Λυπάμαι που θα σε σοκάρω αλλά: το επιχείρημα οτι όλα τα προγράμματα έχουν bugs είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί, θα ήθελα μια εξήγηση. Εγώ που γράφω ερασιτεχνικά κώδικα και κατάφερα μαζί με άλλα παιδιά να φτιάξουμε έναν installer για Arch από το μηδέν σε bash, τίγκα στα bugs είναι. Τα bugs καλό είναι να ανακαλύπτονται για να διορθωθούν κάποια στιγμή. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Όταν ένα init κάνει ένα σωρρό πράγματα που ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνει είναι πιο εύκολο να βρεθεί bug ή όχι ? Με συγχωρείς δεν κατάλαβα το συλλογισμό σου. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Όταν ένα init δεν είναι φιλικό προς μη linux συστήματα αυτό δεν αντιβαίνει τις αρχές του linux, του posix και του ανοιχτού κώδικα ? Πως αντιβαίνει με το linux κάτι που φτιάχτηκε αποκλειστικά για linux να μη δουλεύει σε κάτι άλλο που δεν είναι Linux; Θα επιθυμούσα απαντήσεις και όχι προτροπές να διαβάσω link άλλων. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως το POSIX το αντιλαμβάνεσαι; Εγώ ρωτάω για να μάθω, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις χωρίς παράθεση links, με απλά λόγια; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από becoming_I
mphxths Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Όταν ένα init κάνει ένα σωρρό πράγματα που ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνει είναι πιο εύκολο να βρεθεί bug ή όχι ? Οχι. Το αν ενα προγραμμα/init κανει πολλα πραγματα , δεν σημαινει αυτοματως οτι θα εχει περισσοτερα bugs. Δεν συνδεονται αμεσα αυτες οι δυο εννοιες. Το αν θα επρεπε ή οχι να κανει αυτα που κανει δεν εχεις τις τεχνικες γνωσεις να το κρινεις εσυ. Εγω παντως δεν εχω προβλημα αμα αυτα που κανει , τα κανει σωστα. Επισης το θεμα δεν ειναι ποσα bugs θα βγαλει ενα προγραμμα , αλλα ποσο γρηγορα μπορει να τα πατσαρει. Γιατι οπως παραδεχτηκες και εσυ , ολα εχουν bugs. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε στο xfce που το τρέχω πολύ καιρό και το έχω ξεψαχνίσει έχω καταφέρει να πέσω σε bug μια φορά σε μια διανομή. Στο Deepin έπεσα σε bug με το καλημέρα σε όλες τις διανομές που το δοκίμασα. Tι να ξεψαχνισεις ρε κακομοιρε. Δυο προτασεις , δυο λανθασμενα λογικα αλματα. Επειδη δεν βρηκες ΕΣΥ bugs στο xfce , σημαινει οτι δεν εχει. Παρε μερικα ετσι για αναγνωση μετα το μεσημεριανο. Και στην δευτερη προταση εμμεσως πλην σαφως , συγκρινεις την πολυπλοκοτητα του deepin , με την πλεμπο-απλοτητα του xfce , που βγαζει νεα εκδοση καθε φορα που ευθυγραμμιζονται οι πλανητες. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Όταν ένα init έχει το networkd και εσύ χρησιμοποιείς το networkmanager ή το systemd-boot και εσύ χρησιμοποιείς το grub τι είναι αυτό που εν τέλη κερδίζεις ? Kερδιζεις επιλογες. Και καποια στιγμη οι διανομες ισως καθισουν να τα υλοποιησουν σωστα ολα αυτα τα εργαλεια αντι να καθονται να compile-αρουν πακετα ολη μερα. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Αυτό είναι απαράδεκτο! Ε και τι αγχωνεσαι ? Βλεπω γυρισες στα windows οπως υποδηλωνει και το νεο σου εικονιδιο... καλως μας ηρθες ! σε περιμενουμε στο αλλο υπο-φορουμ , με τις ερωτησεις σου !! 2
asfodelus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Δηλαδή αν αύριο το systemd γίνει το standar σε όλες τις διανομές (απεταξάμην) και το linux πάρει τέτοια τροπή που δε θέλω να το χρησιμοποιώ πια, γιατί να μη μπορώ να γυρίσω σε bsd ? Επειδή π.χ το desktop που είχα θα έχει εξαρτήσεις στο systemd ? Όχι δεν θα μπορείς απλό δεν είναι. Δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο με κανένα προγραμματιστή, δεν έχεις μια χρηματική σχέση μαζί του και κανένας δεν σου έχει καμία υποχρέωση να σου κάνει τα γούστα σου. Αυτή την στιγμή τα στοιχεία δείχνουν πως αυτοί που είναι ενάντια στο systemd είναι της τάξης του 1% ίσως και λιγότερο. Απλά κάνετε πολύ θόρυβο.Γιατί να ακούσει κάποιος το 1% λοιπόν; Οπότε άκου τι πρέπει να κάνεις. Αντί να γκρινίαζεις κάθισε και μάθε προγραμματισμό. Καλά όμως όχι σαν κάτι άλλους. Και άρχισε να μελετάς τον κώδικά και τις αλλαγές. Τώρα είναι η ευκαιρία που μπορείς ακόμα. Πάρε το αγαπημένο σου περιβάλλον και κανε ενα αντίγραφο του κώδικα του. Τι δεν είστε μόλις το 1%, ακόμα καλύτερα! Θα είσαστε περισσότεροι. Και έχει ξαναγίνει ξέρεις. Το Linux κάποια εποχή είχε πολύ πολύ μικρότερα ποσοστά. Από λίγες δεκάδες άτομα ξεκίνησε. Αντί λοιπόν να χάνεις χρόνο ξεκίνησε την δουλεία. Φτιάξε ένα λειτουργικό όπως ακριβώς αρέσει σε σένα και την παρέα σου (αν κατ καταφέρετε και δεν γίνετε μαοϊκές διασπάσεις) γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για σένα. Αυτό είναι το καλό του ελεύθερου λογισμικού. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρόσεξε μόνο να το βγάλετε με άδεια ελεύθερου λογισμικού, γιατί αλλιώς θα σας το κλέψει η Microsoft ή φαντάσου να πάρει τον κώδικα που θα γράψεις το systemd . Μπρρρρρρρρ...... Αλλά σκέψου τι όμορφα θα είναι όταν όλοι εμείς δούμε πόσο καλύτερο είναι αυτό που φτιάξατε και αρχίζουμε να σε ρωτάμε για απορίες και να λέμε τι Linus τι Pottering. Μπροστά στον RHTORA ειναι μηδενικά σαν προγραμματιστές. Φαντάσου ένα τέτοιο κόσμο! Ίσως να το πούμε R-ΟS και να τρέχει σε όλα τα ρομπότ; Καλύτερα ακούγετε από το Rhttux, αλλά θέμα γούστου ... Ξέρω είναι πολύ ποιο δύσκολο από το να σαμποτάρεις συζητήσεις στα φόρουμ, αλλά φαντάσου ένα κόσμο που όλοι θα χάνανε τον χρόνο τους λέγοντας πόσο κακά είναι τα Windows. Ακόμα και σήμερα μόνο τα Windows θα είχαμε. Τόσο απλό είναι μην γκρινιάζεις για την αλλαγή. Γίνε η αλλαγή. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από asfodelus 1
mphxths Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, asfodelus είπε Μπροστά στον RHTORA ειναι μηδενικά σαν προγραμματιστές. Φαντάσου ένα τέτοιο κόσμο! Παλι καλα που εκανα αναλυση πριν για "παραλληλες πραγματικοτητες". Βλεπω μπηκες στο νοημα 2 λεπτά πριν, asfodelus είπε Τόσο απλό είναι μην γκρινιάζεις για την αλλαγή. Γίνε η αλλαγή. Μου δινεις ευκαιρια να στο αναλυσω και αυτο. Υπαρχει μια (αλλη) θεωρια που λεει οτι ολα γυρω μας , αυτα που βιωνουμε , ειναι μια αντανακλαση του εαυτου μας . Ολος ο κοσμος γυρω μας ειναι μια εικονικη πραγματικοτητα στην οποια βρισκομαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , και οτιδηποτε βλεπουμε γυρω μας (αυτο παει κυριως για τους αλλους ανθρωπους) ειναι "shortcuts" στον κοσμο μας. Ειναι μια "εκδοχη" αυτων στον κοσμο μας. Τι ειδους εκδοχη ? Αυτη που αντανακλαει τον εαυτο μας. Αν καποιος ειναι γκρινιαρης και ξινος , ολα τα "shortcuts" γυρω του θα ειναι αναλογα. Αν ειναι αγαπησιαρης και καλοκαρδος , παρομοιως. Το παραδειγμα που δινεται ειναι αυτο του καθρεπτη. Βλεπεις την αντανακλαση σου ( τα shortcuts γυρω σου που λεγαμε ) , και η αντανακλαση ειναι σκυθρωπη ( γιατι εσυ εισαι σκυθρωπος ). Οσο και να προσπαθησεις να κανεις την αντανακλαση στον καθρεπτη να γελασει , δεν προκειται να γινει... αν δεν γελασεις εσυ ! Αρα για να δεις τι αλλαγες που θες να δεις στους γυρω σου/κοσμο σου ( shortcuts - αντανακλασεις ) , πρεπει να αλλαξεις πρωτα εσυ...για να αντανακλαστει η αλλαγη σου...γυρω σου Πωπω δινω δωρεαν ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ γνωσεις ...
rhtoras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, becoming_I είπε Γιατί, θα ήθελα μια εξήγηση. Σου την έδωσα μα την έκανες skip για να προβοκάρεις. Είναι το παράδειγμα με τα 2 de. Το systemd κάνει πολλά και για αυτό εχει και πολλά bugs. Κάνει πολλά που δε θα έπρεπε. Σχολίασε αυτά που είπα και είχαν ουσία. Εκεί είναι το θέμα! 2 ώρες πριν, optimerious είπε ΥΓ: γνωρίζεστε τα μέλη και σε προσωπικό επίπεδο ....rhtoras mphxths,asfodelus..κτλπ Αν βγάλεις εμένα οι Άλλοι ΝΑΙ γνωρίζονται. Έχουν sites, forum κ.λ.π και αναπαράγουν τίς ίδιες απόψεις. Μάλιστα ο asfodelus άτομα που postαραν για το artix στο forum του τους έκανε warnings και κάποια τα έσβησε αλλά μετά από πιέσεις (δικών του) αναγκάστηκε να τα επαναφέρει. Νομίζω είναι πασιφανές. Όπως και το πως βρήκε τη φωτογραφία μου και την ανέβασε εδώ ενώ εγώ δεν του την είχα δώσει. Σίγα σιγα θα καταλάβεις και εσύ optomerous τους σκοπούς καποιων. Αλλά σε διαβεβαιώ δεν είναι αθώοι. Αν τολμούσαν να σου πουν οτι χρησιμοποιούν και windows θα έβλεπες πόσο έχουν το linux σε εκτίμηση. 40 λεπτά πριν, asfodelus είπε αν βλέπεις να παραπέμπουν σε κανάλια ακροδεξιών ψεκασμένων τραμπικών, 40 λεπτά πριν, asfodelus είπε Η ηλιθιότητα είναι όπως το κακό στο έργο του Τόλκιν θα συμφωνούσα αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου και εκτός των άλλων δεν έχεις και τροπους μάθε όμως οτι εσυ και το παρεάκι σου είστε altright και οχι εγώ που απέχω παρασάγκας από αυτά 35 λεπτά πριν, mphxths είπε Επειδη δεν βρηκες ΕΣΥ bugs στο xfce , σημαινει οτι δεν εχει. Άμα ρίξω μεσα στη μπετονιέρα βλακεία κατάλαβες τι θα βγει. Μάθε να διαβάζεις τι λέμε και σοβαρέψου λίγο. Να μάθεις τρόποπυς το αποκλείω. Να μάθεις να διαβάζεις πιστεύω οτι μπορείς. Θα είδες οτι βρήκα bug αλλά δε βλέπω να το διάβασες. Το διάβασες μήπως και το προσπέρασες ? Μα τόσο προβοκάτορας. ΡΕ αντε στα windows σου και πα ρα τα μας. 23 λεπτά πριν, asfodelus είπε τι Linus τι Pottering. Ο Pottering τι σχέση έχει με τον Linux. Pottering ονειρεύεσαι να γίνεις ? Αυτό το τσουτσέκι με ύφος 1000 καρδιναλίων ? Στείλε αίτηση στην Canonnical μπορεί να σε προσλάβει. Άντε τσάμπα χύνεις τόσο ιδρώτα για το wsl και το systemd ? 25 λεπτά πριν, asfodelus είπε Γιατί να ακούσει κάποιος το 1% λοιπόν; Και το linux είναι ουτες 5%. Κατα τη λογική σου γιατί να ασχοληθεί κάποιος. Τρέχα το windowsοπισί σου και άσε το linux στην ησυχία του. Είμαι σίγουρος οτι θα επιζήσει και χωρίς εσένα και το παρεάκι σου. 26 λεπτά πριν, asfodelus είπε Τόσο απλό είναι μην γκρινιάζεις για την αλλαγή. Γίνε η αλλαγή. Μείνε στα windows καλύτερα. Άσε τα μανιφέστα από τα συρτάρια του Μάνου και του Τζημερου. Αυτοί έλεγαν κάτι τέτοιες κουταμάρες. Έτσι και αλλιώς windows σε αντίθεση με μένα χρησιμοποιείς. Ε CODER μου ? Γιατί δεν το λες και στα παιδιά εδώ να ξέρουν ποιός τους μιλάει για systemd ?
mphxths Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, rhtoras είπε Μάλιστα ο asfodelus άτομα που postαραν για το artix στο forum του τους έκανε warnings και κάποια τα έσβησε αλλά μετά από πιέσεις (δικών του) αναγκάστηκε να τα επαναφέρει. @asfodelus Τα μισα να μου ελεγε. Τα μισα! Αυτο σου λεω μονο 7 λεπτά πριν, rhtoras είπε Αν τολμούσαν να σου πουν οτι χρησιμοποιούν και windows θα έβλεπες πόσο έχουν το linux σε εκτίμηση. Χρησιμοποιω windows και ειμαι καλα. Α , και δεν εχω το λινουξ σε εκτιμηση , για οποιον δεν το καταλαβε απο την πρωτη μου προταση ! 7 λεπτά πριν, rhtoras είπε Άμα ρίξω μεσα στη μπετονιέρα βλακεία κατάλαβες τι θα βγει. Ναι , εσυ θα βγεις απο κει μεσα !! χαχααχ 7 λεπτά πριν, rhtoras είπε Ο Pottering τι σχέση έχει με τον Linux. Μεγαλυτερη απο σενα σιγουρα. Δεν θα πιανεις τον Θεο #2 στο στομα σου. Θα σεβεσαι! 1
asfodelus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, rhtoras είπε Μάλιστα ο asfodelus άτομα που postαραν για το artix στο forum του τους έκανε warnings και κάποια τα έσβησε αλλά μετά από πιέσεις (δικών του) αναγκάστηκε να τα επαναφέρει. Νομίζω είναι πασιφανές. Καλά πόσο κάτω μπορείς να πέσεις; Ποιος έσβησε μηνύματα ρε, τόσο ξεδιάντροπα ψέματα λες και θέλεις μετά να σε πάρει κανένας στα σοβαρά; Κανένας διαχειριστής πότε δεν έσβησε μήνυμα. Ποτέ! Μόνο επαναφορές μηνυμάτων κάναμε, και ναι μια φορά ζήταγες να σου σβήσουμε μήνυμα και δεν το κάναμε. Η απουσία εκ μέρους σου του παραμικρού ίχνους φιλότιμου με αφήνει άναυδο, εντάξει δεν περίμενα πολλά από εσένα, αλλά τόσο χαμηλά; Για μια τεχνική διαφωνία λασπολογείς; Για μια τεχνική διαφωνία συκοφαντείς τον μόχθο μιας ολόκληρης κοινότητας; Πως βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη και δεν τον φτύνεις; Αν σε θεωρούσα άτομο θα σου απαιτούσα είτε να τεκμηριώσεις την γνώμη σου είτε να ζητήσεις συγνώμη. Αν άξιζες τον κόπο θα σου έκανα μήνυση να τα αποδείξεις σε δικαστήριο. Αλλά δεν θα σου ζητήσω να βγεις έξω από την φύση σου. Απόγονε του Γκέμπελς. Δεν σου αξίζει Αλλά από την άλλη με κολακεύει. Μας λέει ψεματάκια. Έχω μπει στον υπολογιστή του και έχω τραβήξει φωτογραφίες. Πως αλλιώς θα το έκανα; Και σας λέω φίλοι μου τρέχει systemd. Και μου έδωσε ο φίλος μου ο Potettering τα κλειδια για να μπω στον υπολογιστή του. Πώς αλλιώς φίλοι βρήκα τα στοιχεία για να λέω ότι λέω; Και γιαυτό μιλάω. Έχω φωτογραφίες ντοκουμέντα και αναφορές σε συγκεκριμένες γραμμές σε κώδικα. Δεν μιλάω πότε στον αέρα σαν κάτι άλλους συκοφάντες του κοινού ποινικού δικαίου. Προς τους φίλους του insomnia. Σταματήστε να τον ανέχεστε. Μην αφήνετε ένα άτομο να καταστρέφει συζητήσεις, μην αφείνετε ένα άτομο να διαλύσει αυτή την γωνία στο δίκτυο που με τόσο μόχθο στήσατε. Τον βλέπετε, νομίζει πως η λέξη φιλότιμο είναι κάποιο εξωτικό φαγητό της ασιατικής κουζίνας. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από asfodelus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις