rhtoras Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν με ενδιαφερει τι κανει το void. Με ενδιαφερει τι κανει το artix Για το runit δε λέγαμε και έλεγες οτι δεν τρέχουν εκεί οι εν λόγω εφαρμογές? Ε το void που έχει μονο runit τις τρέχει. Τώρα σε έπιασε πόνος και για το artix. Μα καλά είναι δυνατόν να τρέχουν στο void και να μην τρέχουν στο Artix Runit ? 0/2 εχεις πες καμια αλήθεια και πάψε τα ψέμματα... 26 λεπτά πριν, mphxths είπε Ζω για την μερα που θα ποσταρεις σκρινσοτ απο αλλη διανομη , με systemd Το έχω κανει αλλά δεν το πήρες ειδηση και δε σε ενημέρωσαν τα φιλαράκια σου. 27 λεπτά πριν, mphxths είπε Και μου λες να ψαξω να βρω οδηγους ? Δηλαδή αν πας σε άλλες διανομες θα τα ξέρεις όλα ? Πάλι ρε προβοκάρεις ? Δε σου είπαμε να βαλεις funtoo ή obarun αλλά artix. Ξύπνα λίγο είναι φιλικό μην τα ξαναλέμε. Το θέμα μιλάει για init και επειδή βγήκες εκτός λες τώρα άλλα ντι άλλα. Συνοπτικά: Μια χαρά παίζουν όλα στο runit.- Εσύ τραγούδα... Runit>SystemD Έχεις να το αντικρούσεις ?
asfodelus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, rhtoras είπε Τι λες που δε θα πρέπει να μας νοιάζουν ? Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε και τι είναι και τι κάνουν και τι σκοπεύουν να κάνουν. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα. Για εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα κάποιο privacy. Βρε πάλι κύκλους θα κάνεις στην κουβέντα; Βρε τα είπες αυτά και ποιο πριν και σου απάντησαν, Για το τι κάνουν να σου ξαναδώσουμε τον κώδικά να δεις και μόνο σου Εδώ είναι, https://github.com/systemd/systemd Βρε τελικά υπάρχει η δεν υπάρχει θέμα privacy με το systemd? θα μας δώσεις μια καθαρή απάντηση. Με στοιχεία όμως. ΟΚ; Για παράδειγμα κάποια συγκεκριμένη γραμμή ή κάποιο ζήτημα. Αν δεν αποδείξεις πως είναι και δάκτυλος της NSA έχεις τεκμηριώσει και την θέση σου. Βούλωσε το στόμα σε όλους μας που τολμάμε και σε σε αμφισβητούμε ! Γιατί έτσι πάει. Είτε δίνεις στοιχεία, είτε απαντάς στην κριτική που σου έχει γίνει είτε δεν πάει η κουβέντα παρακάτω. Με το να λες και να ξαναλές κάτι δεν το κάνεις αληθινό, απλά προσπαθει να κάνεις πλύση εγκεφάλου. Λες και ξαναλές πως κατι άλλο είναι γρηγορότερο. Έδωσα κάποια στοιχεία που δείχνουν πως δεν είναι. Θα απαντήσεις σε αυτά τα στοιχεία; Θα μας εξηγήσεις πως είναι δυνατόν κάτι που ξεκινά να πάντα σειριακά να είναι ταχύτερο από κάτι που τα ξεκινά παράλληλα; Η θα συνεχίσεις να λες συνέχεια περί ασφάλειας και privacy, ή πως είναι ποιο γρήγορο, ή πως κάτι είναι ποιο καλό χωρίς να δώσεις έστω και ένα στοιχείο, μπας και μπουρου μπούρου κάτι θα μείνει; Θέλεις να κάνεις κουβέντα ή θέλεις να κάνεις προπαγάνδα (άσε ξέρω την απάντηση, ρητορική ερώτηση ήταν). ΥΓ: Μπράβο βλέπω το διάβασες και έκανες ένα ΧΑΧΑ. Στο ΧΑΧΑ θα μείνεις μόνο; Κάποια απάντηση να τεκμηριώσεις τα λεγόμενα σου δεν έχεις; Κάποιο αντεπιχείρημα ίσως; Ξέρεις πως λέει ο λαός αυτούς που κάνουν μόνο ΧΑΧΑ; Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από asfodelus 1
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Για το runit δε λέγαμε και έλεγες οτι δεν τρέχουν εκεί οι εν λόγω εφαρμογές? Ε το void που έχει μονο runit τις τρέχει. Τώρα σε έπιασε πόνος και για το artix. Μα καλά είναι δυνατόν να τρέχουν στο void και να μην τρέχουν στο Artix Runit ? Δεν ξερω τι ειναι δυνατο και τι οχι. Εμενα με ενδιαφερει το artix που διαφημιζεις ως user-friendly. Δειξε μου σκρινσοτ απο artix/runit να δουλευουν αυτα τα δυο εν λογω προγραμματα (τα daemons τους δηλ) και ασε τι κανει το void. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Δηλαδή αν πας σε άλλες διανομες θα τα ξέρεις όλα ? Oχι δεν θα τα ξερω. Αλλα θα χρειαστει να μαθω λιγοτερα. Να ψαξω λιγοτερα. Γιατι 9 στα 10 πραγματα θα δουλευουν. 1
ConstantineP Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 @mphxths Μην μου τον αποσυντονιζεις...εδω περιμενουμε να μας αποδειξει αν υπαρχει backdoor της NSA στον κωδικα του systemd....2 και 3 φορες ρωτηθηκε και κανει τον κινεζο...να δεις τωρα θα απαντησει τωρα αμεσως σε σενα που αλλαζεις το θεμα 😉 🤣 *(Μεταξυ μας μην μας ακουσει ρωτα τον και εσυ αν υπαρχει backdoor της NSA , να δεις οτι δεν θα σου απαντησει 🤣🤣🤣 )
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @ConstantineP Οχι ρε συ το λυσαμε το θεμα αυτο... Εγραψε οτι ΥΠΟΘΕΤΕΙ οτι ΑΝ η NSA βαλει backdoor στο λινουξ , το πιο προσοδοφορο εδαφος για να το κανει ειναι το systemd. Που ειναι bloated και μπηκε στις διανομες με βιαιο και βαρβαρο τροπο , χωρις λογικη εξηγηση. Το εξηγησε το παλικαρι λεμε Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths 1
asfodelus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Οπότε δεν κατάλαβα τότε με ποιο τρόπο το systemd έχει να κάνει με την ασφάλεια και την ιδιοτικότητα; Εξηγήστε μου και μένα ρε παιδιά, γιατί μόνο μου γελάει όταν τον ρωτώ, όποτε μάλλον είμαι τόσο μα τόσο χαζός για να το καταλάβω. Αλλά αν μου το πείτε και εξηγήσετε με απλά λογάκια ίσως να το καταλάβω και να μην γελάνε όλοι μαζί μου. 1
ConstantineP Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 ΕΕΕΕ και το πηρα απο το μουτρα το παλικαρι, νομισα οτι τοση ωρα μας ελεγε "πιπες" , με το μπαρδον ανακριβειες, γιατι απο καπου τα διαβασε και μαλλον η τον κοροιδεψανε η και εκει λενε "πιπες" εε σορρυ παλι ανακριβειες. 🤣 🤣 1
rhtoras Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 https://www.itprotoday.com/linux/linuxs-systemd-hit-three-security-holes https://sysdfree.wordpress.com/2018/06/12/223/ Όποιος ξέρει λίγα Αγγλικά μπορεί να καταλάβει. Δεν είναι δύσκολο...
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, asfodelus είπε Οπότε δεν κατάλαβα τότε με ποιο τρόπο το systemd έχει να κάνει με την ασφάλεια και την ιδιοτικότητα; Εξηγήστε μου και μένα ρε παιδιά, γιατί μόνο μου γελάει όταν τον ρωτώ, όποτε μάλλον είμαι τόσο μα τόσο χαζός για να το καταλάβω. Αλλά αν μου το πείτε και εξηγήσετε με απλά λογάκια ίσως να το καταλάβω και να μην γελάνε όλοι μαζί μου. Aγαπητε μην ανησυχεις καθολου. Για αυτο ειμαι εγω εδω να στο εξηγησω με απλες κατανοητες λεξεις Υπαρχει μια θεωρια λοιπον , οπου υποστηριζει οτι υπαρχουν πολλες παραλληλες πραγματικοτητες. Δεν θελω να εμβαθυνω σε αυτο τωρα , αλλα αρκει να μεινουμε στο γεγονος οτι καθε αποφαση , πραξη , σκεψη , οτιδηποτε , δημιουργει μια παραλληλη πραγματικοτητα οπου "εξελισσεται" αυτη η πραξη , σκεψη , αποφαση κλπ. Για παραδειγμα , σε καποια πραγματικοτητα εγω μπορει να παιζω σε πορνο ταινιες , σε αλλη να εχω λεφτα , σε αλλη να μου εχει κοπει το ποδι κλπ. Υπαρχουν και αλλες πραγματικοτητες που μοιαζουν αρκετα με την τωρινη μας , και απλες αποφασεις και ενεργειες μας , μας μεταφερουν απο την μια στην αλλη με ομαλο και γραμμικο τροπο. Π.χ. τωρα καθομαι και γραφω στο πισι μου. Αν σηκωθω και βγω εξω στον δρομο τσιτσιδι , τοτε ειμαι στην "παραλληλη πραγματικοτητα" οπου βρισκομαι στον δρομο τσιτσιδι και απο κει και περα εξελισσεται αυτη η πραγματικοτητα αναλογως. Ομως δεν την επιλεγω , και παραμενω σε αυτην οπου βρισκομαι μπροστα στο πισι μου Και ολος αυτος ο προλογος γινεται για να σου εξηγησω τι γινεται με τον ρητορα. Ο ρητορας ζει σε μια παραλληλη πραγματικοτητα οπου η NSA εχει εισαγει με περιτεχνο τροπο backdoor κωδικα , σε ενα εργαλειο ( systemd ) που ειναι ανοιχτου κωδικα. Υποθετουμε οτι σε αυτην την παραλληλη πραγματικοτητα ο μεσος ορος IQ των ανθρωπων ειναι καπου στο 1. Αλλιως θα εβλεπαν αυτον τον backdoor κωδικα της NSA. Aρα μπορουμε να εικασουμε , μιας και δεν ζουμε εμεις σε αυτην την πραγματικοτητα , οτι οι "κατοικοι" της ειναι λιγο πολυ , ραδικια Εξ' ου και το χαμηλο IQ που λεγαμε. Μπορει σε αυτην την πραγματικοτητα ο ρητορας να ειναι κατι σαν Θεος , αν εχει ας πουμε IQ = 2 . Διπλασιο IQ απο ολα τα ραδικια εκει. Για αυτο μπορει να επιλεγει να μενει σε εκεινη την πραγματικοτητα , και να "ερχεται" στην δικη μας σαν διαφημιστικο διαλλειμα 1
RTW4ever Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mphxths είπε Aγαπητε μην ανησυχεις καθολου. Για αυτο ειμαι εγω εδω να στο εξηγησω με απλες κατανοητες λεξεις Υπαρχει μια θεωρια λοιπον , οπου υποστηριζει οτι υπαρχουν πολλες παραλληλες πραγματικοτητες. Δεν θελω να εμβαθυνω σε αυτο τωρα , αλλα αρκει να μεινουμε στο γεγονος οτι καθε αποφαση , πραξη , σκεψη , οτιδηποτε , δημιουργει μια παραλληλη πραγματικοτητα οπου "εξελισσεται" αυτη η πραξη , σκεψη , αποφαση κλπ. Για παραδειγμα , σε καποια πραγματικοτητα εγω μπορει να παιζω σε πορνο ταινιες , σε αλλη να εχω λεφτα , σε αλλη να μου εχει κοπει το ποδι κλπ. Υπαρχουν και αλλες πραγματικοτητες που μοιαζουν αρκετα με την τωρινη μας , και απλες αποφασεις και ενεργειες μας , μας μεταφερουν απο την μια στην αλλη με ομαλο και γραμμικο τροπο. Π.χ. τωρα καθομαι και γραφω στο πισι μου. Αν σηκωθω και βγω εξω στον δρομο τσιτσιδι , τοτε ειμαι στην "παραλληλη πραγματικοτητα" οπου βρισκομαι στον δρομο τσιτσιδι και απο κει και περα εξελισσεται αυτη η πραγματικοτητα αναλογως. Ομως δεν την επιλεγω , και παραμενω σε αυτην οπου βρισκομαι μπροστα στο πισι μου Και ολος αυτος ο προλογος γινεται για να σου εξηγησω τι γινεται με τον ρητορα. Ο ρητορας ζει σε μια παραλληλη πραγματικοτητα οπου η NSA εχει εισαγει με περιτεχνο τροπο backdoor κωδικα , σε ενα εργαλειο ( systemd ) που ειναι ανοιχτου κωδικα. Υποθετουμε οτι σε αυτην την παραλληλη πραγματικοτητα ο μεσος ορος IQ των ανθρωπων ειναι καπου στο 1. Αλλιως θα εβλεπαν αυτον τον backdoor κωδικα της NSA. Aρα μπορουμε να εικασουμε , μιας και δεν ζουμε εμεις σε αυτην την πραγματικοτητα , οτι οι "κατοικοι" της ειναι λιγο πολυ , ραδικια Εξ' ου και το χαμηλο IQ που λεγαμε. Μπορει σε αυτην την πραγματικοτητα ο ρητορας να ειναι κατι σαν Θεος , αν εχει ας πουμε IQ = 2 . Διπλασιο IQ απο ολα τα ραδικια εκει. Για αυτο μπορει να επιλεγει να μενει σε εκεινη την πραγματικοτητα , και να "ερχεται" στην δικη μας σαν διαφημιστικο διαλλειμα Δεν υπάρχεις λέμε!! Έσκασα στο γέλιο!!! 😂 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από RTW4ever
asfodelus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συγνώμη, αλλά πάλι δεν κατάλαβα. Είχαμε πριν λίγο μια ατράνταχτη απόδειξη ότο ο Linux Torvalds είπε (No) σε μια ερώτηση, και αγγλικά όλοι μας ξέρουμε. Αλλά δεν θα μπορούσε να πει ΝΑΙ, άρα η απάντηση είναι ΝΑΙ. Άρα ο πυρήνας του Linux έχει πέραν κάθε αμφιβολίας backdoor της NSA. Και κάθε λογικός άνθρωπος που δεν θέλει να τον παρακολουθεί η NSA θα βάλει κάτι άλλο απο Linux, όπως για παράδειγμα Windows που δεν έχουν. Ένα ξάδελφο μου που τον ρώτησα για την NSA μου είπε "μασάει η κατσίκα ταραμά" και μου έριξε μια σφαλιάρα. Πόνεσε! Το χαζό μου ερώτημα που δεν καταλαβαίνω και νομίζω πως έχω IQ μισό ραδικιού, είναι το systemd που κολλάει; Άλλο δεν είναι ο πυρήνας και άλλο το systemd; Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί ό ο ξάδελφος έχει βαρύ χέρι. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από asfodelus
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, rhtoras είπε https://www.itprotoday.com/linux/linuxs-systemd-hit-three-security-holes https://sysdfree.wordpress.com/2018/06/12/223/ Όποιος ξέρει λίγα Αγγλικά μπορεί να καταλάβει. Δεν είναι δύσκολο... Εγω που ξερω πολλα αγγλικα να σου πω τι καταλαβα ? 1. Ρωτησαν τον Λινους αν τον προσεγγισε η NSA για να περασει backdoor κωδικα στον κερνελ. Απαντησε οχι , εγνεψε ναι. Ξερεις τι καταλαβαινω εγω απο αυτο ? 1ον Δεν μπορει η NSA να περασει οτιδηποτε σε προτζεκτ που δεν της ανηκει χωρις την συγκαταθεση των δημιουργων του προτζεκ , 2ον Δεν ξερω πως αυτο το γεγονος περι λινους-nsa-kernel αποδεικνυει κατι για το systemd. 2. Το 1ο λινκ που ειναι αρθρο του '19 μιλαει για bugs στο systemd. Σοκ !! Προγραμμα και να εχει bugs ?!?! Που ακουστηκε ? Απο το '19 μεχρι σημερα εχουν πατσαριστει 20 φορες. Βεβαια δεν αποδεικνυεται καπως οτι ηταν δαχτυλος NSA. 3. To 2o λινκ απο το '18 μιλαει για το Speck , και την ενσωματωση του ή μη στους κερνελ. Τι σχεση εχει ολο αυτο με το systemd ? Κανεις δεν ειπε οτι η NSA δεν θελει να χωσει backdoors με καποιον τροπο στο λινουξ. Δεν υπαρχουν ομως αποδειξεις οτι εχει κανει κατι με το systemd. Υποθεσεις και φαντασιες μονο. 5 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Δεν υπάρχεις λέμε!! Έσκασα στο γέλιο!!! 😂 Κακως , η θεωρια των πολλαπλων πραγματικοτητων εχει γερες βασεις... μπορω να στην αναλυσω σε βαθος Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths 1
htaccess Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 2 minutes ago, mphxths said: Κανεις δεν ειπε οτι η NSA δεν θελει να χωσει backdoors με καποιον τροπο στο λινουξ. Δεν υπαρχουν ομως αποδειξεις οτι εχει κανει κατι με το systemd. Αυτό. ^ Για να μην πιάσουμε στην συζήτηση και για τις ευπάθειες σε hardware, Specter... Meltdown... Ridl... Fallout, που δεν σε "σώνει" κάνένα λειτουργικό/software.
asfodelus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και πέραν της πλάκας, ακόμα και αν οι ευπάθειες που προέκυψαν αποδειχθεί πως ήταν προϊόν της NSA, (που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο) το ίδιο το link αποδεικνύει πως βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν. Το μοντέλο του ανοικτού κώδικα δουλεύει Αν τώρα βρέθηκαν και οι developers χωρίς κάποια επαρκή δικαιολογία απέρριψαν τις αλλαγές, τότε ναι αυτό είναι ύποπτο. Έχουμε κάποια τέτοια περίπτωση να την εξετάσουμε; Όχι. Ακόμα και τότε βέβαια υπάρχει το forking. Μαζικά βάζουμε όλοι το fork και τελειώνει πάλι η ιστορία. Ξέρω είναι προφανή αυτά, αλλά δεν είναι καθόλου προφανή σε όλους. Και εδώ είναι που κάνει την ζημία ο Ρητορας. Σκορπάει την αμφιβολία, σε αρχάριους, ποστάροντας ότι βρει σαν απόδειξη (επειδή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει; επίτηδες επειδή θέλει να καλύψει κάποια ψυχολογική του ανάγκη; επειδή παίρνει μισθό απο τον Bill Gates; δεν έχει τόση σημασία). Πες πες κάτι θα μείνει. Και τα σκάγια παίρνουν όλο το ΕΛΑΚ ... Αν τώρα η NSA ήθελε να βάλει κάποιο backdoor (είπαμε μασάει η κατσίκα ταραμ;ά) το μόνο μέρος που δεν θα το βάλει είναι εκεί που κοιτάς. Στοιχειώδες Mr Watson. Με τόσο κόσμο να κοιτάζει τι κάνει στον πυρήνα, με τόσο κόσμο να κοιτάζει το systemd είναι το τελευταίο μέρος. Κατ αρχήν δεν θα το έκανε σαν NSA αλλά σαν κάποιο ανώνυμο προγραμματιστή που λέει πχ να βοηθήσω στο xfce. Θα μπορούσε θεωρητικά να βάλει μια λειτουργία να στέλνει αντίγραφα της οθόνης. Αλλά πόσο καιρό θα πέρναγε για να βρεθεί αυτό; Ακόμα και αν τα κατάφερνε; Όχι ρήτορα δεν το έχει κάνει, μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις το xfce με ασφάλεια. Μακάρι να μπορούσα να σε καθησυχάσω και για τα υπόλοιπα λογισμικά που χρησιμοποιείς, αλλά πόσοι έχουν δει τον κώδικα των init που προτείνεις; Πως μπορείς να ξέρεις πως κάποιος που λέει μια μέρα ήρθα να βοηθήσω για το s6 δεν δουλεύει για την NSA; Με λιγότερους χρήστες να το δουλεύουν, με λιγότερους προγραμματιστές να κοιτάνε τον κώδικά, με ελάχιστες διανομές να το χρησιμοποιούν, καμία επαγγελματική για να βάλει να κάνουν έλεγχο σε αυτόν επαγγελματίες και να το περάσουν από κάθε security scan με ότι εργαλεία έχουν, πως μπορείς να ξέρεις; Όσο περισσότερο παλιό είναι ένα πρόγραμμα και όσο περισσότεροι προγραμματιστές μετέχουν στην ανάπτυξη του, όσο περισσότεροι το χρησιμοποιούν τόσο περισσότερα κενά ασφαλείας θα έχει. Επίσης ακριβώς τόσα κενά ασφαλείας θα σταματήσει να έχει. Μακρυά λοιπόν από κάτι που δεν έχει στα χαρτιά ιστορικό κενών ασφάλειας. Απλά δεν έχει δοκιμαστεί, δεν το χρησιμοποιεί κανένας, δεν έχει καθίσει κανένας να κάνει audit στον κώδικα. Αλλά μην φοβάσαι. η NSA δεν έχει περάσει κώδικά σε καμία από τις αγαπημένες σου διανομές. Για ποιο λόγο να ξοδέψει χρήμα και χρόνο; Για τα 10 άτομα που τις χρησιμοποιούν; Δεν συμφέρει. Όσο για το πόσο μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό του υπολογιστή, αυτό είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Και εδώ πραγματικά είναι ένας τομέας που ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει το λειτουργικό. ΥΓ: Ρήτορα αν το διαβάσεις και δεν πάρω άλλο ένα ΧΑΧΑ θα με απογοητεύσεις να το ξέρεις ! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από asfodelus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις