Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, optimerious είπε

ποιες είναι οι διαφορές runit-systemD ?  μπορείτε να τις εκφράσετε  με επιχειρήματα ;;;

Προσπαθώ κάτι μήνες τώρα να βρω κάποιον οπαδο άλλου init που να τα έχει κάπου μαζεμένα και δεν μπορώ. Να πει κύριοι έχουμε αυτή την πρόταση, υπερέχει εδώ και εδώ, θέλει λίγη δουλεία ακόμα εδώ, το κάνουμε καλύτερα εδώ και να ο τεχνικός λόγος. Σε αυτά τα σενάρια χρήσης είμαστε καλύτεροι και ιδού τα στοιχεία. Οπότε χαράς στο κουράγιο σου που περιμένεις απάντηση, και ειδικά από κάποιον που δεν είναι ικανός να την δώσει. 

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, optimerious είπε

ποιες είναι οι διαφορές runit-systemD ?  μπορείτε να τις εκφράσετε  με επιχειρήματα ;;;

Δεν θα επρεπε να σε νοιαζουν τετοια ζητηματα , εκτος και ειναι η δουλεια σου ή εισαι τεχνικα καταρτισμενος.
Κανονικα θα επρεπε να επιλεγουμε την διανομη μας με αλλα κριτηρια και απλα να αποδεχομαστε την επιλογη που εχει κανει στο θεμα init system.

Αν εγω για παραδειγμα θελω gnome 3 για τους χ,ψ λογους , τοτε παντρευομαι το systemd ειτε μου αρεσει ειτε οχι.
Αν θελω π.χ. debian γιατι τρεχω server ας πουμε , τοτε παλι θα πεσω στο systemd.
Αν ειμαι συνομωσιολογος , ασχετος χρηστης του επιπεδου του ρητορα , τοτε παω και εγκαθιστω artix/runit.
Και οταν εγκαταστησω καποιο προγραμμα που εχει ετοιμα systemd service files , καθομαι και φτιαχνω τα αντιστοιχα σε runit γιατι ειμαστε και γκουρου εκει περα στο artix...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Προσπαθώ κάτι μήνες τώρα να βρω κάποιον οπαδο άλλου init που να τα έχει κάπου μαζεμένα και δεν μπορώ. Να πει κύριοι έχουμε αυτή την πρόταση, υπερέχει εδώ και εδώ, θέλει λίγη δουλεία ακόμα εδώ, το κάνουμε καλύτερα εδώ και να ο τεχνικός λόγος. Σε αυτά τα σενάρια χρήσης είμαστε καλύτεροι και ιδού τα στοιχεία. Οπότε χαράς στο κουράγιο σου που περιμένεις απάντηση, και ειδικά από κάποιον που δεν είναι ικανός να την δώσει. 

Άρα ουσιαστικά η φιλονικία θα συνεχιστεί , απλά για να διαιωνίζεται .....  θα καταλήξουμε σαν τους πολιτικούς ;;;   .... κουραστικό ...😐

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αυτο εγραψες ,και μετα μας εκανες print screen να μας δειξεις 2 πακετα στο AUR. Εχεις ιδεα καν τι ειναι αυτα τα πακετα ?

Το πρωτο , το rsv , ειναι το επισημο fork του sv που αναφερθηκα πιο πανω και ελεγα οτι δεν αξιωθηκε η ιδια διανομη να το βαλει στα επισημα τα ρεπος και πρεπει καποιος να το βαζει απο το AUR.
Το δευτερο πακετο , που φαινεται οτι επελεξες να εγκαταστησεις , και λεγεται runit-service-manager ειναι fork του vsv του void !!!
Αρα κανενας ελληνας δεν εφτιαξε τιποτα. Ουτε το vsv ειναι απο ελληνα , ουτε το fork αυτου , ουτε το rsv.
Τωρα τι παραμυθια σου εχουν πει , μονο εσυ ξερεις...

Δεν σχολιαζουμε καν οτι μιλαμε για πακετα με popularity ΜΗΔΕΝ. Δεν πρεπει να τα χρησιμοποιουν ουτε οι ιδιοι οι maintainers τους ! χαχα :)

Ούτε που ξέρεις ποιός έκανε τι. Ασε μας ρε μπάρμπα που θα μας πεις και τι είναι τι. Ουτε χρησιμοποιείς runit ουτε ξέρεις πως δουλεύει και σε έπιασε πρεμούρα αν είναι ή όχι στα αποθετήρια. Μετέφερες εκεί την κουβέντα για να μαπχαλέψεις το θέμα και κυρίως γιατί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι πως το rsv/vsv είναι καλύτερα από την αντίστοιχη υπερεσία που αναγκάζεσαι να φδας στη μάπα στο systemd. Ευχαριστούμε. Όσο για το ποσοι χρησιμοποιούνε αυτές τις διανομές είναι άλλη μια συζήτηση μεγάλη. Πάντως μια που δε σε νοιάζουν όλο για αυτές μιλάς. Να το κοιτάξεις. Τώρα που εγκατέστησες για πρώτη φορά linux μπορείς να τις δεις. Δεν έχουν systemd όμως και θα πρέπει να διαβάσεις. Μπρος λοιπόν κάνε το pc σου πιο γρήγορο.

21 λεπτά πριν, optimerious είπε

Είναι πολλές οι διαφορές και αν δεις όσοι εδώ χαρακτηρίζουν και μου τη λένε (ετσι νομίζουν δηλαδή) στηρίζοντας systemd δεν ξέρουν κάτι άλλο. Αυτό φαίνεται και από αυτά που λένε.

Μια και βασική διαφορά που εμένα με ενδιαφέρει ανάμεσα στα 2 αυτά είναι πως το runit δεν είναι buggy και bloated όπως το systemd. Είναι και άλλες οι διαφορες όπως το πόσα service τρέχει το καθένα, με το runit να τρέχει ευτυχώς λιγότερα και να είναι πιο γρήγορο.

υ.γ. Μπορείς να γράψεις systemd bugs στο google (ή όποιο άλλο search engine προτιμάς) και θα βρεις πάααρα πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν θα επρεπε να σε νοιαζουν τετοια ζητηματα , εκτος και ειναι η δουλεια σου ή εισαι τεχνικα καταρτισμενος.
Κανονικα θα επρεπε να επιλεγουμε την διανομη μας με αλλα κριτηρια και απλα να αποδεχομαστε την επιλογη που εχει κανει στο θεμα init system.

Αν εγω για παραδειγμα θελω gnome 3 για τους χ,ψ λογους , τοτε παντρευομαι το systemd ειτε μου αρεσει ειτε οχι.

το να αποδέχεσαι κάτι όπως ειναι , ειναι σαν τα windows .....

εαν δεν ενδιαφέρουν τον μέσο χρήστη τέτοια ζητήματα -χρηστικότητας -διαχείρισης -ασφάλειας- τότε όλα τα λογισμικά για ποιους απευθύνονται για του dev;;;

...το να φιλονικώ με κάποιον σαν να λέμε εγώ ειμαι της ταδε ομαδας  και εγω τις άλλης ,...δεν εχει νόημα παρά μόνο εντυπώσεις ...

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λες  που δε θα πρέπει να μας νοιάζουν ? Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε και τι είναι και τι κάνουν και τι σκοπεύουν να κάνουν. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα. Για εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα κάποιο privacy. Εσυ ετσι κι αλλιώς windows, chrome και google τα έχεις full χρήση 24/7 οπότε δε σε νοιάζουν. Κανένα πρόβλημα για μένα απλά μην κανεις υποδείξεις στους άλλους με βάση τα δικά σου κριτήρια.

2 λεπτά πριν, optimerious είπε

Υπάρχουν διανομές με Gnome χωρίς systemd. 

3 λεπτά πριν, optimerious είπε

...το να φιλονικώ με κάποιον σαν να λέμε εγώ ειμαι της ταδε ομαδας  και εγω τις άλλης ,...δεν εχει νόημα παρά μόνο εντυπώσεις ...

Δυστυχώς έχεις πολύ δίκιο φίλε μου. Πρέπει να γίνει διάλογος με επιχειρήματα. Όπως όμως είδες καποιοι δεν ανέφεραν καν τι init χρησιμοποιούν απλά μπήκαν να το κάνουν rodeo. Με σκοπό να μην ακουστεί η άλλη άποψη. Εγώ μετα χαράς περιμένω π.χ να δω τι λένε για τα 4 gb ram που μπορεί να φτάσει να καταναλώσει το systemd και τα bugs όπως και να βρω κάποιον να μου αναφέρει αρνητικά του runit. Αλλά αφενός το πρωτο γίνεται γαργάρα γιατί δε συμφέρει και το δεύτερο προυποθετει να ξέρεις από runit. Αυτά θα βοηθούσαν το διάλογο και να γινει επικοιδομητική κουβέντα αλλά κάποιοι δεν το θέλουν.

Επεξ/σία από rhtoras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Τι λες  που δε θα πρέπει να μας νοιάζουν ? Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε και τι είναι και τι κάνουν και τι σκοπεύουν να κάνουν. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα. Για εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα κάποιο privacy. Εσυ ετσι κι αλλιώς windows, chrome και google τα έχεις full χρήση 24/7 οπότε δε σε νοιάζουν. Κανένα πρόβλημα για μένα απλά μην κανεις υποδείξεις στους άλλους με βάση τα δικά σου κριτήρια.

με όλο τον σεβασμό , αλλά εαν δεν γνωρίζουμε κατι εις βάθος και δεν μπορούμε να το εκφράσουμε με επιχειρήματα , δεν μπορούμε να συζητήσουμε επί ίσοις όροις.🙂 , απλα θα αργολογούμε 🙂. και ειναι κουραστικό...

ΥΓ: οι γνώσεις και οι δικές μου είναι περιορισμένες για να σας αναφέρω κάτι προσωπικά περί των δύο συστημάτων,   όποτε ,σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, optimerious είπε

Μπορεις καλλιστα να φτιαξεις την δικη σου διανομη αν δεν σε ικανοποιει καποια ή απλα να πας σε καποια αλλη.

9 λεπτά πριν, optimerious είπε

εαν δεν ενδιαφέρουν τον μέσο χρήστη τέτοια ζητήματα -χρηστικότητας -διαχείρηασης-ασφάλειας- τότε όλα τα λογισμικά για ποιους απευθύνονται για του dev;;;

Ο μεσος χρηστης κοιταει να κανει την δουλεια του. Αν προκυψει προβλημα/δυσλειτουργια/κλπ τοτε κοιταει να δει τι ειναι αυτο που δεν δουλευει σωστα/επαρκως/κλπ και το αλλαζει ή απλα αλλαζει λειτουργικο. Δηλ. στα windows ειμαστε με ενα registry ανοιχτο ολη μερα και ψαχουλευουμε ? Γιατι το να ψαχουλευουμε τετοια τεχνικα θεματα στο λινουξ ειναι αντιστοιχο με το να ψαχουλευουμε registry στα windows.
Διαλεγεις μια διανομη , με καποια κριτηρια , που πρεπει να αφορουν την δουλεια σου/μου/του που εχει ο καθενας να κανει. Αν απο πισω τρεχει sysv/runit/openrc/systemd κλπ δεν μας ενδιαφερει και δεν πρεπει να μας ενδιαφερει εκτος και αν αυτο επηρεαζει την δουλεια μας.
Και αν μιλαμε για συγχρονα μηχανηματα , αυτα τα περι bloat / γρηγορο / αργο / μπλα μπλα τα ακουω βερεσε.

17 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Τώρα που εγκατέστησες για πρώτη φορά linux μπορείς να τις δεις.

Εχεις κολλησει οτι εγκατεστησα λινουξ στο μηχανημα μου. Χαμπαρι δεν εχεις παρει.

Είναι και άλλες οι διαφορες όπως το πόσα service τρέχει το καθένα, με το runit να τρέχει ευτυχώς λιγότερα και να είναι πιο γρήγορο.

Αρα συγκρινεις την ταχυτητα δυο init systems ( λες και μας ενδιαφερει αλλα τελοσπαντων) ενω τρεχουν διαφορετικο αριθμο services... *facepalm*
Προτιμω την πληροτητα στο θεμα services απο την ελλειψη αυτων και να κερδισω μερικα milliseconds στο boot.

Μπρος λοιπόν κάνε το pc σου πιο γρήγορο.

To μηχανημα μου ειναι γρηγορο ακομα και ολα τα init systems μαζι να τρεξουν. Αν θελω να το κανω ομως ΠΙΟ γρηγορο , θα του βαλω ram/ssd/cpu κλπ. Οχι ενα σαπιο μπουρδελο runit.
Ασε που δεν γινεται πιο γρηγορο το μηχανημα μου..τουμπανο ειναι !!

10 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Τι λες  που δε θα πρέπει να μας νοιάζουν ? Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε και τι είναι και τι κάνουν και τι σκοπεύουν να κάνουν. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα. Για εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα κάποιο privacy.

Αλλο "πρεπει να μας νοιαζουν" αλλο "πρεπει να ξερουμε..". Δεν πρεπει να μας νοιαζουν , δεν ειναι κακο να ξερουμε τι ειναι.
Δυο διαφορετικα θεματα τελειως. Εσυ τα κανεις αναποδα. Σε νοιαζουν τετοια θεματα και δεν ξερεις τι ειναι και τι κανουν.
Οσο για το privacy , μπορεις απλα να κλεινεις με ενα αυτοκολλητο την καμερα , και μετα να παιζεις το τσουτσουνι σου !! Privacy problem solved :)

μην κανεις υποδείξεις στους άλλους με βάση τα δικά σου κριτήρια.

Ενω εσυ κανεις υποδειξεις με κριτηρια αλλου ? Ρε πας καλα ? Τουλαχιστον οι δικες μου υποδειξεις (προτροπες ειναι οχι υποδειξεις) , στηριζονται στην πραγματικοτητα , οχι σε μυθοπλασιες!

13 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Υπάρχουν διανομές με Gnome χωρίς systemd. 

Ναι , για πες μου , λειτουργουν μια χαρα ?
Artix / gnome χωρις gdm , με lightdm και ενα καρο προβληματα. Ενα εκτρωμα τυπου φρανκενσταιν δηλ. Μην τα λες παραεξω αυτα...

Επεξ/σία από mphxths
  • Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Artix / gnome χωρις gdm , με lightdm και ενα καρο προβληματα. Ενα εκτρωμα τυπου φρανκενσταιν δηλ. Μην τα λες παραεξω αυτα...

Αφού δε δοκίμασες. Δοκιμασε πρώτα και μετά έλα να μας πεις. Είχα δοκιμάσει Manjaro Gnome και το Artix Gnome ήταν εξίσου -μη σου πω- και καλύτερο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Αφού δε δοκίμασες. Δοκιμασε πρώτα και μετά έλα να μας πεις. Είχα δοκιμάσει Manjaro Gnome και το Artix Gnome ήταν εξίσου -μη σου πω- και καλύτερο.

Τι να δοκιμασω ? gnome με lightdm ? Ειμαστε σοβαροι τωρα? Χεστο το gnome , εγω θελω teamviewer , δουλευει με runit ? μπα... dropbox ? μπα ε? Και ειναι μονο δυο προγραμματα που μου ερχονται στο μυαλο που εχουν daemons για systemd και θα ψαξουμε να δουμε τι γινεται σε αλλα init systems. Και οταν λεω αν δουλευουν εννοω οι daemons τους. Σε runit μαλλον οχι. σε openrc/s6 κατι γινεται για το teamviewer. Για το dropbox δεν βλεπω φως πουθενα.

Κατσε εσυ κανε επανασταση με το runit. Εμεις εχουμε και δουλειες που θελουμε να κανουμε με το λειτουργικο μας.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να δοκιμασω ? gnome με lightdm ? Ειμαστε σοβαροι τωρα? Χεστο το gnome , εγω θελω teamviewer , δουλευει με runit ? μπα... dropbox ? μπα ε? Και ειναι μονο δυο προγραμματα που μου ερχονται στο μυαλο που εχουν daemons για systemd και θα ψαξουμε να δουμε τι γινεται σε αλλα init systems. Και οταν λεω αν δουλευουν εννοω οι daemons τους. Σε runit μαλλον οχι. σε openrc/s6 κατι γινεται για το teamviewer. Για το dropbox δεν βλεπω φως πουθενα.

Κατσε εσυ κανε επανασταση με το runit. Εμεις εχουμε και δουλειες που θελουμε να κανουμε με το λειτουργικο μας.

Αν ψάξεις υπάρχουν οδηγοί. Ναι στο runit πιο λίγοι απο openrc αλλά υπάρχουν. Είναι πάρα πολλοί όσοι χρησιμοποιούν void linux π.χ και το teamviewer δουλεύει. Να είναι χαζοί αποκλείεται. Είναι πιο δύσκολο. Τι προτείνει λοιπόν ο μπήχτης ? Ψέμματα προτείνει οτι δε δουλεύει. Όπως το Artix Gnome που ξέρει οτι δε δουλεύει χωρίς να το δοκιμάσει. Επιστήμονας ο άνθρωπας.

Και το dropbox είδα να δουλεύει σε void που έχει αποκλειστικά runit και μάλιστα δουλεύει και στην έκδοση με musl. Οπότε πάλι ψέμματα λες. Να και ένα μήνυμα από το dropbox που λύθηκε ένα θέμα για το voidlinux.

https://www.dropboxforum.com/t5/Dropbox-installs-integrations/cannot-install-on-linux-quot-This-is-usually-because-of-a/td-p/238166

...και τα σχετικά από το repology πως στα αποθετήρια του void υπάρχει το dropbox. Να είναι τόσο χαζοί που συντηρούν το dropbox ενώ αυτό δεν παίζει σε runit ή να λέει ο mphxths καραμπινάτα ψέμματα.

υ.γ. εσύ έτσι και αλλιώς windows χρησιμοποιείς τι σε κόφτει για το linux... μείνε εκεί στα bugs σου και άσε μας εμάς. Εφόσον θες να κάνεις τη δουλειά σου και εμεις δε θέλουμε να κάνουμε τις δικιές μας.

Opera Snapshot_2020-12-05_200959_repology.org.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πάρα πολλοί όσοι χρησιμοποιούν void linux π.χ και το teamviewer δουλεύει.

Και το dropbox είδα να δουλεύει σε void

Να και ένα μήνυμα από το dropbox που λύθηκε ένα θέμα για το voidlinux.

...και τα σχετικά από το repology πως στα αποθετήρια του void υπάρχει το dropbox.

Δεν με ενδιαφερει τι κανει το void. Με ενδιαφερει τι κανει το artix. Αυτο δεν προτεινεις στον κοσμο ? Ε ωραια , εγω θελω να εγκαταστησω artix . Και εσυ μου απαντας για το void. Kαι η επισημη απαντηση σου ποια ειναι ?

Αν ψάξεις υπάρχουν οδηγοί.

Αυτη ? Ειμαι αρχαριος χρηστης και ερχομαι απο τα windows . Και μου λες να ψαξω να βρω οδηγους ? Αυτο ειναι που ειναι user-friendly διανομη ? Το εχασες το παιχνιδι...Ζω για την μερα που θα ποσταρεις σκρινσοτ απο αλλη διανομη , με systemd.
Που θα παει , ακομα και εσυ εισαι ικανος να καταλαβεις οτι η επανασταση εχει και τα ορια της...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, optimerious είπε

εαν δεν ενδιαφέρουν τον μέσο χρήστη τέτοια ζητήματα -χρηστικότητας -διαχείρισης -ασφάλειας- τότε όλα τα λογισμικά για ποιους απευθύνονται για του dev;;;

Αν είσαι χρήστης επιλέγεις μια διανομή με βάση και αυτά τα ζητήματα. Κάθε διανομή κάνει κάποιες επιλογές και μια από αυτές είναι το σύστημα εκκίνησης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος θόρυβος για αυτό και όχι για κάτι άλλο. Κάθε λογισμικό διαλέγει που και πως θα πατήσεις όπως βολεύει τον κάθε developer και το κοινό που απευθύνετε.

Ας υποθέσουμε πως δεν γουστάρεις το gtk και γουστάρεις το Qt για τον οποιοδήποτε λόγο. Θα πας και θα πεις στους developer του gnome, δεν γουστάρω το gtk ξαναφτιάξετε το με Qt ? Όχι (εκτός αν έχεις τα μυαλά του ρήτορα). Τον μέσος χρήστη καθόλου δεν τον απασχολεί η διαφορά gtk/Qt και για ποιο λόγο θα πρέπει δηλαδή;   Αυτό λέμε.

Εσύ σαν χρήστης θα διαλέξεις με τα οποια κριτήρια έχεις οτι θέλεις (και δικαίωμα σου και κανείς δεν θα σου πει κάτι για αυτό, εκτώς αν αρχίσεις να βγαίνεις δημόσια και να λες πως όσοι έχουν gtk είναι υπάλληλοι του Σώρος). Μπορούμε να κουβεντιάσουμε τις διαφορές τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αλλά σταματάμε εκεί.

Αν τώρα δεν σου αρέσει η κατάσταση στο ελεύθερο λογισμικό δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάρε τον κώδικα και κάνε τον ότι θέλεις. Εδώ υπάρχουν άτομα που συντηρούν ακόμα το KDE3, γιατι έτσι τους αρέσει, μαγκιά τους και δικαίωμα τους.  Γίνε παραγωγός και όχι γκρινίαρης καταναλωτής. Και αν σε αυτό συμφωνήσουν και άλλοι θα προχωρήσει το Linux στην πορεία που εσύ θέλεις. Όταν το Gnome εκανε κάποια πράγματα που δεν άρεσαν φτιάχτηκε το mate και το cinnamon. Αλλά κανένας προγραμματιστής του mate ή του cinnamon δεν βγήκε να πει πως είτε gnome τρεχεις είτε windows είναι το ίδιο πράγμα.

Και οι χρήστες διάλεξαν μεσω των διανομών τους και είπαν πως τα θέλουν όλα. Και μπορούμε να κουβεντιάζουμε επι ώρες ποιο αρέσει στον καθένα ξέροντας που σταματά το τεχνολογικό επιχείρημα και που ξεκινά η προσωπική επιλογή.

Αν λοιπόν κάποιο δεν τους αρέσει που το Gnome χρησιμοποιεί systemd, ας πράξουν το ίδιο. Ας το αντιγράψουν και ας φτιάξουν κάτι καλύτερο για να διαλέξουμε. Η ας φτιάξουν κάτι καλύτερο απο την αρχή. Ας φτιάξουν και κάτι που να μπορεί να ανταγωνιστεί το systemd και να μας πουν ορίστε κύριοι διαλέξτε, είμαστε το ίδιο καλοί και καλύτεροι σε αυτό το σενάριο χρήσης. Και αν αυτό που θα φτιάξουν είναι όντως καλό οι διανομές θα περάσουν σε αυτό, και αν δεν περάσουν θα πάρουν την θέση τους άλλες διανομές. Τόσο απλά. Χωρίς ευχές για καρκίνους, χωρίς συνωμοσιολογίες, χωρίς να μπαχαλεύουν συστηματικά θέματα και κουβέντες για να καλύψουν τα ψυχολογικά τους, χωρίς να πετάνε αερολογίες χωρίς αποδείξεις, χωρίς να λένε συνειδητά ψέματα (γιατί να μην καταλάβεις κάτι εντάξει την πρώτη φορά δεκτό) και μετά να πετάνε τρελίτσες όταν τους πιάνεις με την μύτη του πινόκιο  ...

Οι μόνοι που είναι τα θύματα αυτής της υπόθεσης είναι αυτοί που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι εναλλακτικό. Και έχουν τέτοιους τύπους  για πελάτες τους. Ε αν είσαι κάποιος σοβαρός δεν θα θέλεις να συσχετιστείς με τέτοιες απόψεις. Σε ένα τέτοιο τοξικό κλίμα που έχουν φτιάξει  δεν μπορεί να αντέξει κάποιος σοβαρός άνθρωπος. Στο Debian έχουν κάνει πολύ μεγάλη ζημία και συνεχίζουν... και οι οπαδοί κάνουν μεγάλο κακό στο να φτιαχτούν κάποιες στιγμές διανομές με εναλλακτικά συστήματα εκκίνησης, να τα δούμε όλοι και να τα επιλέξουμε αν αξίζουν τον κόπο.

Και σχεδόν κάθε τεχνολογία  έχει κάπου την χρήση της. Διανομές ια να τρέχεις ΜΟΝΟ  docker containers, διανομές βάσης για να φτιάχνεις docker containers, έχουν λόγο και σκοπό ύπαρξης και σε αυτές τις περιπτώσεις το systemd, έχει βάση να ισχυριστείς πως δεν είναι πάντα το ποιο κατάλληλο.

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...