Προς το περιεχόμενο

Να κάνω νέα σύνδεση FTTH (Βύρωνας) ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Το έχω ήδη εκτυπωσει . το δικαιούμαι κανονικά.

Από τι κατάλαβα πρέπει να το πάω σε κάποιο κατάστημα?

Η πωλητρια στο καταστημα εμενα μου ειπε να της το στειλω στο mail της. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 4/12/2020 στις 8:22 ΜΜ, alexakos89 είπε

Το έχω ήδη εκτυπωσει . το δικαιούμαι κανονικά.

Από τι κατάλαβα πρέπει να το πάω σε κάποιο κατάστημα?

Όπου κανείς την αίτηση, Αν κανείς την αίτηση τηλεφωνικά μέσω μέιλ. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπήρξε επικοινωνία από cosmote. Έστειλα όλα τα χαρτιά.

Προχωράει λογικά.

Μια ερώτηση τωρα ,

Η γραμμή θα έρθει από το μπαλκόνι που είναι στο σαλόνι.

Αυτή την στιγμή στον διάδρομο του σπίτιου , είναι το modem - router που πανω του ειναι η pstn. απο εκει ενα utp παει σε ενα switch το οποιο εχει συσκευες και ενα utp που παει στο σαλονι σε ενα αλλο switch με αλλες συσκευες.

Η γραμμή θα έρθει στο σαλόνι. Αν βάλω την γραμμή στο switch του σαλονιού , από εκεί με το καλώδιο πίσω στο άλλο switch και απο το switch στην wan του ρουτερ θα καταφερει να κανει κληση?

Γραμμή->Switch->Switch->router

Η θα πρέπει να πάρω managed να κοψω vlan?

Επίσης αν δώσω στην phone 1 κατευθείαν σε πρίζα τοίχου οι άλλες πρίζες θα πάρουν γραμμή voice? ?

Επεξ/σία από alexakos89

4 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Υπήρξε επικοινωνία από cosmote. Έστειλα όλα τα χαρτιά.

Προχωράει λογικά.

Μια ερώτηση τωρα ,

Η γραμμή θα έρθει από το μπαλκόνι που είναι στο σαλόνι.

Αυτή την στιγμή στον διάδρομο του σπίτιου , είναι το modem - router που πανω του ειναι η pstn. απο εκει ενα utp παει σε ενα switch το οποιο εχει συσκευες και ενα utp που παει στο σαλονι σε ενα αλλο switch με αλλες συσκευες.

Η γραμμή θα έρθει στο σαλόνι. Αν βάλω την γραμμή στο switch του σαλονιού , από εκεί με το καλώδιο πίσω στο άλλο switch και απο το switch στην wan του ρουτερ θα καταφερει να κανει κληση?

Γραμμή->Switch->Switch->router

Η θα πρέπει να πάρω managed να κοψω vlan?

Επίσης αν δώσω στην phone 1 κατευθείαν σε πρίζα τοίχου οι άλλες πρίζες θα πάρουν γραμμή voice? ?

Αρχικά εκεί που θα φτάσει η οπτική ίνα βάζουν ένα πριζακι. Από εκεί φεύγει οπτική ίνα και πάει στο ont της nokia, από εκεί φεύγει utp καλώδιο και πάει στο ρούτερ. Για την επιστροφή της γραμμής τηλεφώνου δεν το γνωρίζω.

3 λεπτά πριν, kallonos είπε

Αρχικά εκεί που θα φτάσει η οπτική ίνα βάζουν ένα πριζακι. Από εκεί φεύγει οπτική ίνα και πάει στο ont της nokia, από εκεί φεύγει utp καλώδιο και πάει στο ρούτερ. Για την επιστροφή της γραμμής τηλεφώνου δεν το γνωρίζω.

Ναι αυτό λέω. Από το UTP και μετά. Αντί να πει στο ρουτερ καρφωτα να περάσει από 2 switch unmanaged 

1 λεπτό πριν, alexakos89 είπε

Ναι αυτό λέω. Από το UTP και μετά. Αντί να πει στο ρουτερ καρφωτα να περάσει από 2 switch unmanaged 

Λογικά δεν θα έχεις θέμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Φαντάσου το ρούτερ του ΟΤΕ λειτουργεί σαν access point Στην ουσία. Απλά έχεις και τηλεφωνία.

• Like 1

καλησπέρα και πάλι,

Έγινε σήμερα η πρώτη εγκατάσταση οπτικής ίνας , από το κουτι στο μπαλκόνι , μέσα στο σπίτι από συνεργαζόμενο συνεργείο της Cosmote.

Όλα πήγαν καλά. Τώρα περιμένω νέο τηλεφώνημα από τον τεχνικό της cosmote για να κάνει την ενεργοποίηση.

Λογικά εκείνος φέρνει και το modem-router και το ups ? 

18 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

καλησπέρα και πάλι,

Έγινε σήμερα η πρώτη εγκατάσταση οπτικής ίνας , από το κουτι στο μπαλκόνι , μέσα στο σπίτι από συνεργαζόμενο συνεργείο της Cosmote.

Όλα πήγαν καλά. Τώρα περιμένω νέο τηλεφώνημα από τον τεχνικό της cosmote για να κάνει την ενεργοποίηση.

Λογικά εκείνος φέρνει και το modem-router και το ups ? 

Ο τεχνικός φέρει το ont και το ρούτερ. Αν είναι να παραλάβεις και mini ups συνήθως έρχεται με courier, δεν ξέρω αν στα αιτήματα ftth το φέρνει ο τεχνικός. Μπορεί.

Μόλις τώρα, kallonos είπε

Ο τεχνικός φέρει το ont και το ρούτερ. Αν είναι να παραλάβεις και mini ups συνήθως έρχεται με courier, δεν ξέρω αν στα αιτήματα ftth το φέρνει ο τεχνικός. Μπορεί.

το ont μου το εστειλαν με Courier. το εχω παραλαβει ηδη .

Μόλις τώρα, alexakos89 είπε

αφού έχει είσοδο fiber και εξοδο ether της Nokia.

Περίεργο. Αν είναι της ΝΟΚΙΑ είναι αυτό. Γτ μου φαίνεται τα mini ups είναι της conceptum κάπως έτσι.

Αυτό είναι το ont 

df2893044b0a94aba9763513e9bd.jpeg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, kallonos είπε

Περίεργο. Αν είναι της ΝΟΚΙΑ είναι αυτό. Γτ μου φαίνεται τα mini ups είναι της conceptum κάπως έτσι.

Αυτό είναι το ont 

df2893044b0a94aba9763513e9bd.jpeg

αυτό είναι ναι !

Αν συνδεσω το μόντεμ μου , πάνω στο ont θα παρω σημα?

Αν καταφέρω και πάρω στοχεια σύνδεσης? η θέλει και άνοιγμα η πόρτα σε καμία καμπίνα ?

Επεξ/σία από alexakos89

25 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

αυτό είναι ναι !

Αν συνδεσω το μόντεμ μου , πάνω στο ont θα παρω σημα?

Αν καταφέρω και πάρω στοχεια σύνδεσης? η θέλει και άνοιγμα η πόρτα σε καμία καμπίνα ?

Όχι ρε συ δεν παίζει να πάρεις ip. Μόλις έρθει ο τεχνικός θα πάρει στο αντίστοιχο κέντρο που υπάγεται για να το ενεργοποιήσουν.

Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να σου έστειλαν μόνο το ont γιατί παίζει να έχεις ήδη το speedport plus οπότε δεν θα χρειαστεί αλλαγή ρούτερ.

Στις 17/12/2020 στις 1:56 ΜΜ, kallonos είπε

Όχι ρε συ δεν παίζει να πάρεις ip. Μόλις έρθει ο τεχνικός θα πάρει στο αντίστοιχο κέντρο που υπάγεται για να το ενεργοποιήσουν.

Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να σου έστειλαν μόνο το ont γιατί παίζει να έχεις ήδη το speedport plus οπότε δεν θα χρειαστεί αλλαγή ρούτερ.

plus εχω , αλλα οχι απο αυτους.. λαι που ξερουν τι εχω ?μεσω tr069?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...