Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εισερχόμενων κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα θέμα με το σταθερό μου. Ξαφνικά δεν μπορώ να λάβω κλήσεις ενώ μπορώ να πάρω τηλέφωνο (καλεί μια φορά και κλείνει χωρίς κάποιο ήχο) και το ίντερνετ είναι κομπλέ! Άλλαξα γραμμή την προηγούμενη βδομάδα από 24αρα σε 50αρα αλλά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Πριν κάνα δυο μέρες με πήραν τηλέφωνο στο σταθερό μια απόρρητη, το σήκωσα, έκανε έναν περίεργο ήχο όπως κάνει το fax (ή ένα ιιιι ψηλής συχνότητας 😜) και έκλεισε. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο ότι δεν μπορώ να δεχτώ κλήσεις ή κάνουν κάτι στη γραμμή και θα διορθωθεί. Το σταθερό είναι το Panasonic KX-TG2711. Έχω κάνει φύλλο και φτερό το manual αλλά δεν μπορώ να βρω τι φταίει εκτός και αν μου ξεφεύγει κάτι.                                                                      

Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα έχω cosmote πριν είχα Vodafone. Με την Vodafone δεν χρησιμοποιούσα splitter μόνο καλώδιο ethernet και το καλώδιο του τηλεφώνου από το ρούτερ στον τοίχο. Με την Cosmote τώρα έχω splitter. Η βάση του σταθερού μου είναι με την Cosmote και ήταν με την Vodafone σε άλλη πρίζα μακριά από το ρούτερ. Μίλησα με τον πάροχο και μου είπε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η μεταφορά και μπορεί γι'αυτό να μην μπορώ να δεχτώ κλήσεις. Θα περιμένω μέχρι σήμερα και αύριο βλέπω. Να θυμίσω ότι ίντερνετ και εξερχόμενες κλήσεις έχω κανονικά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς αφού έχεις cosmote έχεις voip. Οπότε η σωστή συνδεσμολογία είναι: βάζεις router κατ'ευθείας στην πρίζα (χωρίς splitter) και το τηλέφωνο στην υποδοχή phone1 στο router - χωρίς φίλτρο  (αν θέλεις μόνο ένα τηλέφωνο). 

Σημειωτέον από τη στιγμή που μάλλον έχεις voip τα τηλέφωνα (είτε πάνω στο router ή σε άλλη πρίζα) δεν θέλουν φίλτρα.

Δοκίμασε το έτσι να δεις αν λειτουργεί.

4 ώρες πριν, Panos793 είπε

..... Με την Vodafone δεν χρησιμοποιούσα splitter μόνο καλώδιο ethernet και το καλώδιο του τηλεφώνου από το ρούτερ στον τοίχο .....

Έχεις διπλή πρίζα στον τοίχο; Έτσι ώστε να συνδέεις  απ' ευθείας το router και να επιστρέφεις τηλέφωνο από το router στον τοίχο (πρίζα;) για να έχεις το τηλέφωνο σε άλλη πρίζα;

Πες λίγο πιο αναλυτικά την συνδεσμολογία σου.

Επεξ/σία από afm

4 ώρες πριν, Panos793 είπε

Τώρα έχω cosmote πριν είχα Vodafone. Με την Vodafone δεν χρησιμοποιούσα splitter μόνο καλώδιο ethernet και το καλώδιο του τηλεφώνου από το ρούτερ στον τοίχο. Με την Cosmote τώρα έχω splitter. Η βάση του σταθερού μου είναι με την Cosmote και ήταν με την Vodafone σε άλλη πρίζα μακριά από το ρούτερ. Μίλησα με τον πάροχο και μου είπε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η μεταφορά και μπορεί γι'αυτό να μην μπορώ να δεχτώ κλήσεις. Θα περιμένω μέχρι σήμερα και αύριο βλέπω. Να θυμίσω ότι ίντερνετ και εξερχόμενες κλήσεις έχω κανονικά!

Όπως στα είπαν είναι φίλε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η φορητότητα γι' αυτό δεν έχεις εισερχόμενες. 

Ναι μίλησα ξανά με την Cosmote και μου είπαν ότι επειδή δεν ήρθε τεχνικός έχεις δυσλειτουργίες. Πρέπει να έρθει να την ολοκληρώσει. Απλώς μου είχαν κλείσει ραντεβού και δεν ήρθε ποτέ συν ότι ήρθε το ρούτερ ξεχωριστά (συνήθως το φέρνει ο τεχνικός) και υπέθεσα ότι αν το συνδέσω θα λειτουργούν όλα κανονικά. Τεσπά ας έρθει και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ όλους πολύ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...